joi, 5 august 2021

Jianu Liviu-Florian - Valizele cu cadavre

 



Valizele cu cadavre

 

~*~

Societatea Umana se mai desparte de un cadavru.

Acest cadavru a fost si va ramane viu.

A facut bine altor cadavre, cu care s-a intalnit in viata, le-a antrenat si bucurat si fericit pe ele, inevitabil, unora le-a adus si necazuri ( nu poti sa nu ai dusmani cand ai chiar si minime victorii ), s-a inteles in general bine cu toate cadavrele vii, si au mers inainte. Din cadavre in cadavre, uneori calcand cum este si inevitabil si peste alte cadavre de necuvantatoare, sau fapte, sau chiar de mai mica sau mai m are valoare, spre un cimitir tot mai plin, o problema reala a generatiilor noastre de masini de cadavre, care se intind spre un viitor tot mai infloritor si fericit.

Putea Societatea Umana sa nu se desparta de un cadavru?

Care a fost si va ramane vesnic viu?

Putea sa il tina in societatea sa, o viata?!

 

Putea, daca nu ar fi fost si nu ar fi vorba decat de un cadavru.

Ca oricare altul.

Cum sunt toate.

 

Acesta insa, fiind un cadavru , totusi, aparte, unii ii atribuie meritele olimpice cele mai inalte, altii, pe cele stiintifice, altii, pe cele ale omenestilor divinelor maxime arte, altii, pe cele ale celor mai fericite credinte si increderi si sperante, isi merita monumentul uitarii vesnicei noastre bucurii si recunostinte, ca niste cadavre tranzitorii ce suntem, prin gara prin care nu exista legaturi intre generatii, ba nici trenuri, ba nici locomotive, ba nici ore de popasuri intre doua schimbari de valize, intre cadavre.

 

Si aceasta datorita minunatelor noastre cadavre, care le fac pe toate. Si le spun pe toate. Atat de minunate. Si a noastra. A cadavrelor intregii lumi. Ale tuturor.

Pe pandemia de fericire, de dinautrul cadavrelor noastre, si de afara.

 

Cadavre, uitati-va!

 

La urmatoarele statii ale unor trenuri care nici nu mai exista, si care isi predau valizele goale cu cadavrele lor, cadavrele vii ale celor care ati cunoscut acest cadavru de care Societatea Umana se desparte cu lacrimi in gara, asa cum este si normal, nu vor vedea decat nimicul.

Care este o coala alba.

 

 

*

6 august 2021

 

~*~

Cu deosebit respect,

Jianu Liviu-Florian







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu