sâmbătă, 19 aprilie 2014

Sărbători pascale fericite și luminate!Iubiţilor noştri COLABORATORI şi dragi fraţi ROMÂNI,
Distinselor familii,

Sfintele Paşti simbolizat de ouăle roşii, roşul sângelui Lui Hristos ne aduce aminte, mie şi soţiei cât de mult vă iubim şi cât de mult  Îisus ne-a iubit şi ne iubeşte până la apusul veacurilor, sacrificându-Se pentru noi şi credinţa noastră. ÎNVIIND ne-a arătat că suntem nemuritori şi că pentru aceasta avem nevoie de credinţă şi iubire, CREDINŢĂ ÎN NEMURIRE.

IISUS HRISTOS ne-a arătat că dragostea noastră e nemuritoare, eternitatea ne aparţine şi o vom trăi aşa cum vom  IUBI – fără suferinţă şi dezamăgire.

LUMINA SFINTEI ÎNVIERI să coboare în sufletele noastre, să alunge tristeţile şi supărările, să ne arate calea prin care să reclădim şi să renunţăm la distrugerile sinucigaşe de până acum. Să ne dea puterea să renunţăm la prejudecăţi, la reţinere nepăsătoare, la individualismul sterp ca să demonstrăm că nu trăim fără rost, să ne umple viaţa de lumină, sănătate, încredere, realizări, iubire şi mântuire. Să ne ajute să învăţăm să respectăm sacralitatea locului de unde venim, limba ce-o vorbim, fraţii, surorile şi, în special părinţii, rudele şi neamul.

Vă dorim Sărbători cu zile Senine şi Fericite de Sfintele PAŞTI, de ÎNVIEREA MÂNTUITORULUI NOSTRU IISUS HRISTOS! Să aveţi parte numai de Bucurii şi Sănătate!

Sărbători Luminate şi Binecuvântate alături de cei dulci şi dragi ai frăţiilor voastre vă doreşte cu mult drag şi preţuire,

Familia Ming Ming şi Ben Todică din Australia!

HRISTOS A ÎNVIAT!
***
Stimate domnule Todică,
Va doresc drum luminos spre Sfintele Paşti şi multă linişte sufletească...
Cu cele mai frumoase gânduri,
Corina PopescuSarbatori linistite alaturi de cei dragi!
George BalicaDraga Ben si Familia ,
Sarbatori de Pasti fericite!!!! Ne vedem simbata la Joan!!!
Va pupam cu mult drag,
Anny ,Tiri si FamiliaSa dea Dumnezeu! SI dumneavoastra Sarbatori fericite si tihnite!
calde salutari din Bucuresti,
MelaniaLUMINA SFINTEI INVIERI A DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS sa coboare in sufletele noastre, sa alunge tristetile si supararile si sa ne umple viata de lumina, sanatate, impliniri, iubire si mantuire! Sa aveti un PASTI FERICIT SI BINECUVANTAT alaturi de cei dragi!
Prof. Anusca-Doglan ElenaVasluiIubitilor MING si BEN TODICA, Distinsei lor Familii, Sarbatori cu zile Senine si Fericite de Sfintele PASTI, de INVIEREA MANTUITORULUI NOSTRU IISUS HRISTOS, sa ave-TI parte numai de Bucurii si Sanatate, VA doreste
Familia Florica si Ioan Miclau "Gepianul" din CRINGILA, N.S.W CU DRAG SI FRATIE!Sarbatorile cu bucurie, armonie si impliniri va dorim!
Cu mult admiratie si consideratie,
Ana RaneteHRISTOS A ÎNVIAT!
Pentru a fi mai toleranți și mai buni cu semenii!
Sărbătorile cu bine !
Sergiu Gãbureac
 VIZITATI – http://blogulluigabu.blogspot.ro/,HRISTOS A ÎNVIAT!
bhajane

şi eu mă bucur mereu când ne vizitează dumnezeu şi dumnezeu se bucură mereu şi el şi tu şi eu poate mai repede eu că m-a ajutat dumnezeu mi-a luat-o pe mama la el şi a ajutat-o cu moarte la fel ca pe soldaţii războaielor săracii noroaielor când era ea credincioasă venea dumnezeu în casă şi ne bucuram mereu când ne vizita dumnezeu
sion sion şi biblii scrise în carne doina plânse-ni-se catolicei gratia plena ave Maria Magdalena apoi tot nebăuţi trezvie porumbul scrumului ne fie lumina harului fiind împreunându-i-se ind sion sion şi evanghelii în carne suflet doina ce li-i
să fumăm boieri grofi paşă fără sabie în vlah în foiţă de cămaşă cu tutunul lui alah se deschide uşa intră un băiat la noi în cuşcă bună vreme moale vintră numără şi ne împuşcă
de câte ori văd o floare de bananier zice nana îmi aduc aminte de domnul sergiu al-george ce mult voia şi el să vadă una şi n-a văzut niciodată în viaţa lui am văzut una într-un loc plin de mizerii el nu putea să intre acolo m-am dus până la urmă cu bulbul şi radha dar a doua zi cineva o tăiase am găsit alta dar domnul al-george a plecat
mantre (calea robilor, delhi, 1982)
George AncaEsenţa este Mântuirea, ori tocmai asta îi este străină lumii oarbe. Şi totuşi nimeni nu-şi va putea salva viaţa şi nu se va izbăvi fugind. Şi nimeni nu se va mâmtui singur.
Sărbătoare Învierii Domului să lumineze, să vă liiştească sufletul şi să vă umple de Har.
Mihail-Vasile ChioreanDARGA BEN MARE BEN,
Draga Ben iti doresc sa ai lanaga cei drgai tie, sarbatori pascale pline de lumina si bucurii in suflet Sa ai succes in cele ce faci, nu ai egal si te pastrez in memorie si gand cu mare pretuire,
Cu drag,
Veronica


Draga Ben,
Cu aceasta ocazie doresc si eu intregii tale familii ca Mantuitorul, prin invierea Sa va sporeasca lumina si iubirea in inimi, in casa, in familie si in comunitatea in care traiti intru mantuirea sufletelor voastre.
Cu mult drag,
VasilicaHallo Ben,
Am c-am intirziat cu raspunsul meu la ultimile rinduri scrise de tine. Acum cind vin sarbatorile de Paste, amintirle copilariei sint mai prezente ca niciodata. Sint aproape de 40 de ani aici in Germania si Slava Domnului pe linga familia mea reusita, material nu imi lipseste nimic. Cu sufletul....ar m-ai fi ceva de spus. Eu imi aduc bine aminte cu cita nerabdare asteptam Pastele, Invierea ,Pascura, Lumina adusa acasa pentru cei de acasa, intensitatea si spiritualitatea nu este asa de intensiva ca cea din copilarie. ‘De ce este asa?’, pentru ca asa cu ai scris si tu, traim intre doua lumi. Ce putem face?
Eu una incerc sa dau din amintirile si traditile mai ales cele religioase si culturale nepotilor mei. Societatea si cultura in care ei sint nascuti are prioritate si partea mea este pentru ei secundara. Asta este, mersul vieti!
Voi ce faceti ? Va pregatiti si voi de sarbatori? Sotia ta sarbatoreste cu tine? Cum ii place traditia ortodoxa de a  trai Pastele? Nepotilor mei le place cind ciocnim oua.
Ma bucur ca Amintirile din copilarie al noastre ti-au placut si tie si Doinei. Ben mai stii cind noi 2 am jucat teatru ? Amintiri din copilarie de Ion Creanga? Doina ce face ? Cum a decurs viata ei… familie? Ea era mai buna prietena cu Neli.
Ben eu nu sunt atit de poetica ca si tine dar ceva simt si eu si mi-se incalzeste sufletul cind ma gindesc la multe lucruri din tinerete. Cine dintre noi, care am facut inceputul plecarilor,s-a gandit ce viitor ne asteapta. Eu nu mai filosofez, azi ma bucur de neoiti mei,si ma simt fericita. Ce vreau mai mult?......
Ben noi de aici va dorim un Paste Fericit- Bucurii egal cum se sarbatoreste. Principalul este sa fi cu cei dragi tie.
Cu drag Silvia.WEBSITE-UL COMUNITATII ROMANESTI DIN UKWWW.ROMANI.CO.UK
IMPREUNA CU PUBLICATIA ONLINE ROMAN IN UK UREAZA TUTUROR ROMANILOR DIN UK :


“PASTE FERICIT!”
Editorial Cristina Irimie  -  O lume a noastra mai buna

Ne apropiem cu pasi repezi de Paste- sarbatoarea anului care are o semnificatie profunda pentru noi, romanii, oriunde ne-am afla. Deseori in strainatate, incercam de sarbatori sa aducem cu noi tot ceea ce se intampla acasa deoarece ne lipseste traditia. De fapt, ne lipsesc multe lucruri de acasa, dar prinsi in raliul cotidianului, uitam de cele mai multe ori de ceea ce am lasat acolo, unde este acasa, cand am plecat.
Suntem cu totii romani in UK. Unii dintre noi, veterani aici, altii veniti mai tarziu, si altii foarte noi. Avem vieti diferite, teluri diferite, de multe ori viziuni diferite, si totusi ne leaga faptul ca suntem romani, trairi similare chiar daca au loc in timpuri diferite.
Imi amintesc si acum primul Paste petrecut in Anglia. A fost atat de demult incat poate putine mai imi sunt amintirile din anul respectiv. Dar stiu ca tristetea si dorul de casa au fost potolite atunci cand am luat lumina de la biserica ortodoxa din Holborn, singura biserica romaneasca pe vremea aceea din Anglia. Apoi imi amintesc de anul 2006 cand Fleet Street, strada din centrul Londrei financiare unde este si biserica romaneasca, in noaptea de Inviere a fost transformata intr-un alai de lumanari. Mii de lumanari luminau strada iar ecoul slujbei invierii a impanzit stradutele din jurul acestei zone. Trecatorii se opreau sa se uite, iar serviciul de imigrari, desi stia ca multi dintre cei prezenti sunt ilegali, lipsea de la acest eveniment al comunitatii. La fel s-a intamplat si in alti ani, iar drumurile m-au purtat asa cum ii poarta pe multi romani din UK, in zone diferite, unde de Paste cautam o biserica romaneasca pentru a merge la Inviere.
De ce este un eveniment diferit, poate va intrebati, trait printre straini? Pentru ca atunci, la biserica, in tacere si rugaciune, suntem uniti. Suntem toti la fel- romani intr-o biserica veniti sa luam lumina Invierii. In tacerea noastra fiecare venim cu gandurile proprii, cu ceea ce ne ingreuneaza sufletul, si plecam mai usurati, plecam linistiti luand lumina cu noi, asa cum spune traditia. Rareori am sentimentul ca exista unitate intre romani, iar tema dezbinarii romanilor din lume continua sa fie subiect de seminarii, editoriale sau campanii politice. Anii trec dar subiectul ramane.
Am putea lucra impreuna, am putea impreuna sa facem drumul integrarii in societatea in care traim sa fie mai usor. Dar nu reusim sa ajungem acolo, deoarece atunci cand apar lideri, se tem de colaborari. Este mai simplu sa conduci atunci cand esti singurul conducator si nu ai alaturi oameni care sa doreasca sa fie si ei lideri- aceasta este o conceptie romaneasca care din pacate inca eamane adanc inradacinata la romani.
Odata cu anul 2014 apar in comunitatea romaneasca din UK noutati: idei, oameni, lideri, formatiuni politice, ziare, Ong-uri. Fiecare isi asuma riscul inceputului si al reusitei in plan individual. Am trecut si noi, in urma cu multi ani prin aceste episoade, si poate am putea sa ii ghidam pe cei care acum sunt la inceput de drum. In aceeasi masura, cei nou veniti ar putea sa invete de la cei vechi, daca cei care sunt veterani aici au bunavointa de a da sfaturi corecte si de a ii sustine si indruma.
In viata profesionala, in saptamana mare m-au marcat doua episoade. Ana are 25 de ani, un copil de 7 ani iar de curand a nascut. A ramas singura cu copiii, tatal celui de-al doilea copil parasind-o. A aparut la usa mea si imi este clienta veche. Ana nu stie in ce directie sa o apuce si nu are bani pentru a plati sa fie consiliata. I-am intins o mana, si stiu ca la randul ei, Ana atunci cand va depasi aceasta perioada dificila, va ajuta pe altcineva. Acesta a fost si pretul cerut de mine pentru asistenta acordata- sa intoarca binele facut. Costache, in Joia mare, s-a oprit in drum spre munca, in Cricklewood, acolo unde in fiecare dimineata de trei ani isi bea cafeaua si unde schimba autobuzele. Doar ca de data aceasta iesind cu cafeaua in strada, s-a trezit inconjurat de ofiteri de imigrari si politisti in timpul unei razii de imigrari. Fara sa i se ceara detalii despre sederea lui in Anglia, Costache a primit o scrisoare, scrisa in limba romana ( nu tradusa in limba romana), in care I se spune sa se prezinte saptamana viitoare in Hounslow, la un sediu al UKBA, unde va trebui sa faca dovezi ale exercitarii drepturilor sale ca si cetatean european in UK. In caz contrar, va fi deportat. Costache traieste in Nord-Vestul Londrei de trei ani impreuna cu sotia sa si copiii. A incercat sa obtina NINO de sase ori si anul acesta nu a mai incercat. Lucreaza la una din multele firme care continua sa plateasca muncitorii la negru pentru a nu plati impozite. Din punct de vedere legal, Costache nu poate demonstra din ce bani se intretine in Anglia si ar urma sa fie deportat. Sotia lucreaza in curatenie si crede ca daca si-a facut NINO si il tine in dulap lucreaza legal. Evident, situatia este diferita. Costache va ramane in Anglia, dar frica intiparita pe fata lui mi-a adus aminte de frica care se citea pe fetele tuturor celor care inainte de anul 2007 traiau si munceau ilegal in Anglia, pentru a oferi celor de acasa un alt trai.
Fiecare dintre noi, putem in viata de zi cu zi, macar din cand in cand, sa ne implicam dezinteresat si sa acordam o mana de ajutor. Nu este obligatoriu, este mai comod si simplu sa nu ne interesam de altii. Este mai usor sa nu facem bine decat sa facem. Dar te simti mult mai bine atunci cand faci un bine, si il faci dezinteresat- nu pentru a urmari scopuri precise personale, nu pentru a te afirma, nu in goana dupa statutul de lider.
Cum putem, impreuna, sa fim altfel? Cum putem, impreuna sa facem sa ne fie mai usor? Intrebari la care tot impreuna, noi, romani in UK, putem gasi raspunsuri.
Bucuria vine din lucruri marunte, linistea vine din suflet- atunci cand sufletul este impacat. Fie ca lumina Invierii sa va aduca pace, speranta si daruire.
Cristina Irimie

HRISTOS A INVIAT!
Echipa editoriala www.romani.co.uk si www.romaninuk.net


Cateva linkuri utile de Paste in UK :
- Bisericile romanesti din UK
- Restaurante romanesti in UK
- Discoteci romanesti in UK (program special de Pasti)
- Evenimentele romanesti din UK din aceasta perioada
- Anunturi gratuite pentru romanii in UK


Invierea Domnului sa va gaseasca sanatosi, plini de incredere si cu speranta de mai bine
Hristos a Inviat!
RRIMultumesc draga Ben.
Eu o sa raspund cu cuvinte mai sarace, dar totusi oneste si anume: Domnul sa va dea Lumina Sa, bucuria Invierii Sale si a cunoasterii Lui!
In plus, sa aveti binecuvantari de toate felurile, inclusiv sanatate!
Toate cele bune, din celalalt colt de lume,
Cristina Balaj Mihai si familia
SARBATORI FERICITE DE PASTE, STIMATE DOMNULE BEN TODICA
DOMNUL SA FIE CU DUMNEAVOASTRA, CU CEI DRAGI, DOMNUL SA NE LUMINEZE, SA NE DARUIASCA SI SA NE AJUTE SA FACEM  MULT BINE IN EXISTENTA ACEASTA, PE NOI SI PE TOTI AI NOSTRI...!
FIE CA DOMNUL SA AJUTE POPORUL ACESTA ATAT DE NECAJIT SI DE FURAT!
LA MULTI ANI , SARBATORI FERICITE DE PASTE CU DOMNUL ! FIE CA DOMNUL SA ADUCA PACEA IN LUME!
CU DRAGOSTE SI CU MULTA PRETUIRE, AL DUMNEAVOASTRA,
STEFAN DUMITRESCU

Sarbatori linistite!
Sfanta Inviere sa va aduca LUMINA si ani binecuvantati!
MGSarbatoarea sfata a pastelui sa-ti aduca multa sanatate si multa fericire.
Petrica Ioan
Rețeaua literară” urează tuturor membrilor, colaboratorilor și prietenilor ei, sărbători pline de PACE ȘI DRAGOSTE, fie ca acestă sărbătoare a PAȘTELUI să vă aducă în suflete ți spiritual- LUMINĂ lină, care să vă încălzească și să vă motiveze viața!!!
Aceste zile în care cinstim cu inima învierea Mîntuitorului să vă fie aducătoare de lumina sufletească, liniște și apropierea celor dragi!
Aurelia Albatros
Sarbatorile Pastelui sa va aduca un plus de sanatate si prosperitate! Toate gindurile si sperantele sa vi se implineasca! Cristos a Inviat!
Cu drag, MarianaUn Paste fericit va dorim si noi, cu multa sanatate si numai bine la intreaga familie!
fam. Gabi si Irina RusuCu prilejul Sfintelor Sărbători Pascale, Revista ART - EMIS urează tuturor colaboratorilor şi cititorilor săi UN PAŞTI CU SĂNĂTATE, BUCURII, ÎMPLINIRI ŞI LUMINĂ ÎN SUFLET!Sfintele Sărbători Pascale să vă aducă în suflete multă bucurie, sănătate, împăcare, armonie şi iertare.
Hristos a Inviat!
Familia FalcăMultumiri, draga Ben!
Paste fericit, cu lumina in suflet si bucurii alaturi de cei dragi!
Cu pretuire,
Lucretia

PASTE FERICIT VA DORESTE
NELI SI ILIEVă doresc un Paşte Fericit!
Hatos VasileÎn pragul Sărbătorii Învierii Domnului nostru Iisus Hristos vă spun oameni buni că nu avem în astă lume nimic mai scump ca sufletul și duhul nostru.
Să aducem deci prinos de bucurie sinei noastre, să-L lăsăm pe Hristos să intre în casa noastră și să ne mai învețe odată vorbindu-ne despre... Iubire și Iertare!
Aceasta este adevărată Cale și unica noastră șansă pe drumul întoarcerii... Acasă.
Și...un mic dar pentru voi...

Ioan Toroican

HRISTOS A INVIAT!
Colectivul de redactie va doreste lectura placuta!
Doina Dragut

Sarbatoarea Invierii domnului nostru Isus Cristos sa va aduca lumina in suflete, belsug in casa, mancare pe masa, sanatate, liniste si pace!
Cu drag, familia Marta Constantin si Doina.Bucuria Invierii Domnului
sa va aduca in suflet liniste, pace si fericirea de a fi alaturi, in aceste clipe magice, de cei dragi.
Sarbatori fericite!Emilia si Dorin T.Paste Fericit!
Lilioara Macovei

Vorbe dulci sunt usor de spus, lucruri dragute sunt usor de cumparat, dar oameni de treaba sunt greu de gasit. Viata se termina cand tu incetezi sa visezi, speranta moare cand tu incetezi sa crezi, dragostea se termina cand tu incetezi sa mai tii la cineva, prietenia se sfarseste cand tu nu mai imparti. Asa ca imparte cu cine crezi ca iti este prieten, iubeste fara conditii, vorbeste fara intentii, daruieste fara motive, tine la cineva fara explicatii!!
E inima adevaratei prietenii.
Sarbatoarea Sfanta a Invierii Domnului sa reverse asupra voastra sanatate, belsug si bucurii, iar Lumina din Noaptea Sfanta sa va ridice sufletele spre noi trepte spirituale si sa va insoteasca pasii pe drumul vietii.
Sarbatori fericite!
Aurelia Albatros


VENITI SI LUATI LUMINA!
La Multi Ani domnule Todica, va dorim sa aveti Sarbatori Pascale Tihnite, impreuna cu cei dragi si va dorim putere de munca si multa inspiratie.
Paste Fericit!
Adina si Cristi Dumitrache

PAGINI ROMANESTI IN NOUA ZEELANDA
ROMANIAN PAGES IN NEW ZEALANDLumina, pace, liniste......
Hristos a inviat!
Sarbatori fericite!
Ichim Ofelia
Hristos a inviat!
Grupul de la Observatorul va doreste sa aveti parte de sanatate, in liniste si bucurie, incredere si spor in toate cele folositoare.
La multi ani!

  

Paste straluminat, in tihna si cu belsug de bucurii!
Chistos a inviat!
Marina si Mircea Franculescu
  


Aaaaaaaaadevarat ca a inviat e viu in veci vecilor un paste fericit!
Dorel Varan

  


Pretuiti lumina din viata voastra, si privind spre Golgota, spre Cununa de spini ascultati soapta MANTUITORULUI: PENTRU TINE AM FACUT-O.
Nu uitati niciodata primele cuvinte ale lui IISUS HRISTOS dupa Inviere: BUCURATI-VA!; NU VA FIE FRICA!
Sfanta sarbatoare a Invierii DOMNULUI sa va aduca LUMINA, IUBIRE, PACE SI SPERANTA.
Sa aveti clipe de neuitat alaturi de cei dragi, sa fiti inconjurati cu multa dragoste de cei apropiati, dragoste, pe care stiu  ca o dati in mod altruist inapoi.
HRISTOS A INVIAT!
Cu mult drag,
Vasilica
  


ADEVARAT A INVIAT!
Iisus Hristos este Speranta Noastra,
Speranța nu ne abandonează niciodată!
Noi suntem cei care o abandonăm pe ea!
Sarbatori Fericite intregii familii
BenCu prilejul sarbatorilor pascale va adresez Dvs. cele mai sincere felicitari, dorindu-Va aceeasi bucurie pe care au avut-o femeile mironosite cand L-au vazut pe Domnul Inviat si pacea pe care El a dat-o Sfintilor Apostoli venind în mijlocul lor.
Aflandu-ne in aceste momente de sfanta praznuire a scularii din morti a Mantuitorului, sa alegem viata, ci nu moartea. Sa alungam din noi intunericul pacatelor, inviind la o viata patrunsa de duhul sfinteniei, bunatatii, credinciosiei si al dragostei fata de semenii nostri.
Fie ca lumina Invierii Domnului sa Va lumineze sufletele, iar biruinta Mantuitorului asupra mortii sa Va incurajeze in nevointa duhovniceasca si in marturisirea lui Hristos Cel Inviat.
Fie ca aceasta  zi din an sa ne aduca fiecaruia dintre noi puterea  jertfei in credinta, intelegere si marturisire, dragoste frateasca si mai ales fie ca aceasta zi  sa ne deschida fiecaruia dintre noi usa cea mica a caii spre mantuire
Hristos a inviat!
Pr. Al. Stanciulescu-Barda
Va doresc un Paste Fericit!
Cristina Balaj MihaiAdevărat a înviat ! Lumina cea adevărată răzbeşte din învăţăturile lui Iisus Hristos. Ea este Calea, Adevărul şi Viaţa...
Multă bucurie şi fericire să vă pătrăundă în sufletele urgisite de lupta neîntreruptă cu  provocările vieţii. Cu stimă şi respect...
Dumitru TimermanAdevarat a Inviat!
Maria-Ileana Tanase
Adevarat a Inviat!
Irina Lucia MihalcaMultumesc mult ptr. urari.
Va imbratisez si va doresc si tie numai bine.
C. RostotchiHristos a inviat! Sanatate si bucurii alaturi de cei dragi, Ben!
Mihaela DincaMULTUMESC MULT pentru sustinere
HRISTOS A INVIAT!!!!!!!!!
Si multa bucurie si lumina
o primavara frumoasa
si mult succes
cu drag
Victorita DutuAdevărat a înviat!
Vă mulţumesc pentru frumoasele şi profundele urări! PACE, BUCURIE, LINIŞTE, LUMINĂ în suflet şi în gând!
Elena MititeluHRISTOS A INVIAT
Frate Benule,
Sunt foarte bucuros de Prietenia  noastra! Esti un suflet ales de Dumnezeu, am ramas asa de placut impresionat sa vad cate prietenesti felicitari a primit Domnia Voastra, cu ocazia Sfintelor Sarbatori de PASTI, printre care desigur, nu puteam lipsi nici eu. DAR, este adevarat ca numai Faptele cele bune definesc o personalitate, iar tu Benule ai PRIETENI multi dupa FAPTELE tale bune si multe! Prieteniile nu ies din teorii reci
Zile Senine frate Benule,
Familia Miclau

Biblioteca din Bocsa va ureaza HRISTOS A INVIAT!

Gabriela Serban

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu