miercuri, 21 iulie 2021

Ben Todică - Eliminarea umanismului, SPARGEREA BĂNCII DIVINE

 



Eliminarea umanismului,

SPARGEREA BĂNCII DIVINE

 

 

 

Era seară, pe la 19:30 pe aleea parcului Central din New York. În fața mea un moșneag îl ia la pumni pe un tânăr de vreo 25 de ani pentru că se legase de o tânără. Tânărul fuge, iar eu apropiindu-mă devin martor. Moșul era Kirk Douglas, actorul pe care l-am admirat în copilarie în rolul lui Spartacus. Fac orice pentru dumneavoastră. Apoi mi-a povestit cum l-a ales pe Stanley Kubric să-i regizeze filmul al cărui producător și rol principal îl avea. Ce mi-a povestit apoi, e că legenda originală a Tracului gladiator nu ar fi plăcut publicului de azi datorită mizeriei și violenței din acele timpuri, așa că a trebuit să o adapteze vremurilor noastre recreând povestea și adaptând societatea de atunci la cea de azi pentru a putea fi înțeles mecanismul care l-a adus pe Spartacus, sclavul Traco-dac, să unească robii imperiului și în urma luptei să devină eroul crucificat.

 

Atunci am realizat că noi nu suntem ceea ce pretindem natural să fim astăzi, ci suntem ceea ce suntem programați să fim. Ca o minte scânteietoare, la un moment dat s-a întrebat cum ar putea să conducă omenirea, s-o folosească pentru a  crea lucruri mărețe, divine să se apere împotriva invadatorilor, să cotropească, și să unească triburile. Atunci s-a hotărît să creeze un limbaj de comunicare la care să răspundă toți. Să se creeze o poveste comună din cele mai înțelepte povestiri ale triburilor lumii acelor timpuri. Un fel de limbaj comun, de note muzicale, o formulă standard prin care să se poată interpreta, reda și compune vocea întregii planete – primul pas spre internet. Au observat că fiecare familie este unită de povestea ei și cu cât mai complicată familia cu atât mai eficientă povestea. Așa s-au adunat primele epistole și a fost construită Biblia. Apoi a fost adaptată în funcție de necesitățile fiecărui imperiu. E doar o ipoteză și o continui pentru a-mi explica de ce ne dăm în cap unii altora în loc să colaborăm. Evoluția și progresul civilizației e construit din idei și inspirație divină. Nu contrazic.

 

Desigur că există Dumnezeu. E aici în Existență. Este însuși viața. Noi suntem construiți din materie și suflet. Sufletul „eu” care animează trupul și Sufletul divin „Dumnezeu” care mă părintește. Sufletul „eu” (orgoliul), când a animat trupul a venit din cer dăruit cu capacități deosebite pe care „tu” să le folosești pentru a da strălucire creației și existenței.

 

Sufletul nostru este înzestrat cu calitățile creatorului, însă trebuie să fie conștient cum să le folosească toate acestea: inteligența, simțuri, iubire, ură, înțelegere, gândire, încăpățânare, hotărare, comunicare, creație, moarte etc. Scopul nostru aici pe pământ este de a-L cunoaște pe Creator și primul pas, noi fiind plămădiți după chipul și asemănarea Sa, ar trebui să începem cu noi. Am înțeles de la părinti  că eu, adică menirea mea este de a ridica Sufletul „eu” la nivelul Sufletului Dumnezeu și când reușesc asta, pământul devine Rai. Părinții mei stăteau de vorbă cu boii, cu pământul, uneltele și plantele când mergeau la munca câmpului în Iezer. Aveau o relație cu existența, cu Dumnezeu.

 

Biblia, era normal să evolueze împreună cu sufletul și conștiința omului, însă au fost și sunt forțe care nu au încredere în planul divin și preferă să lase omenirea să bată pasul pe loc în avantajul lor și automat antidivin. De ce să se înalțe sufletul omului spre Dumnezeu prin împliniri spirituale, prin noi căi de cunoaștere când toți pot rămâne oi docile, o rutină de muls și tuns perpetuu. Aceste forțe continuă și azi să orchestreze și să boicoteze sufletele „Eu”. Suntem continuu condiționați să nu acceptăm alte idei, să fim împotriva noului. Ești scos din natural și întrebat: Cum ai ajuns să crezi asta? Cine ți-a spus că trebuie să-ți dorești acest destin? „Ești nebun!”, și se spune și așa rămâi lipit de cultura din afară, intenționat construită pentru a te ține dependent de tehnologie, modă, arhitectură, artă, fel de alimentație etc. Toată cultura e construită ca să-ți stimuleze dorințele și plăcerile; vizionai o reclamă la televizor cu o femeie frumoasă semidezbrăcată care săpunea o mașină de lux și reacția era diferită: cei din est mergeau la femei, iar cei din vest să cumpere mașini, în final devenind pentru restul vieții consumatori pasivi. Ca emigrant din est către vest, am simțit cum pentru a doua oară am fost dresat, vrăjit și hipnotizat ca o găină la circ. Acum încerc să scap din plasă.

 

Cum se produce maturizarea societății de-a lungul istoriei milenare în lume? SIMPLU. Așa o văd eu... Oamenii vin cu idei noi, unele acceptate de guvern, altele nu. De ce nu? Pentru că îi scoate din starea de letargie, obișnuință, confort. Asta îi deranjează și, atunci nu dorm până când acest impediment nu este eliminat. Din punctul de vedere al celor din conducere și nu numai al lor ci al orcăruia dintre noi, care a investit bani și timp în a fi educat (într-o profesie oricare ar fi ea) nu îi convine s-o ia de la capăt, să renunțe sau să schimbe ceva în care a investit timp și bani și cu care este atât de familiarizat. În școală ne este aplicat un sistem (a se citi ochelari) prin care să vedem lumea, un fel de filtru academic care nu-ți permite să ieși afară din parametri hotărâți de societate. Dacă nu cunoști aceste reguli, nu vei obține diploma sau certificatul de personaj calificat. Este singurul mod de a promova, de a urca în sistem. Odată acceptat modelul, nu-ți dorești să mai ieși din el. Îl păstrezi și îl protejezi cu pasiune. Asta îmi aduce aminte de vorba lui Albert Einstein, care spunea că secretul invenției stă în faptul că: „Majoritatea știm că nu e posibil ceva până în momentul în care vine unul care nu știe și o face.”

 

*

 

Istoricul Yuval Noah Harari vorbește frumos și cu pasiune în seminarele sale despre viitorul tehnologic al omenirii. Toți discutăm azi de influența tehnologiei digitale și ne prezicem viitorul în ea, toți discutăm de economie și puterea banului, toți discutăm și organizăm războaie, însă nimeni nu discută de umanismul nostru, de Sufletul nostru. Ce folos să ai bunuri materiale și serviciu dacă nu ai pentru cine și cu cine să le împarți? Sunt folosite niște etichete; rasele, homosexualii și lesbienele etc. pentru a ne diviza și a fi sustrași de la elementul uman. E o mândrie să fii de orice culoare sau sex dacă îți păstrezi umanismul și îl respecți - asta ne duce la prosperitate. Dumnezeu este sursa vieții, este energia. EXISTENȚA. Existența este însuși Dumnezeu! Experiența căutării, a iubirii, a urii, a răutății etc. Îngerul și diavolul sunt pe umerii fiecăruia dintre noi, sunt cei care analizează ceea ce facem și ne îndeamnă spre punctul lor de vedere. Lumea luptă pentru adevăr și libertate. Libertatea e totul pentru om pe care o va pierde din momentul în care va începe să se autocenzureze de frica sistemului.

 

Ne rupem de conștiința divină care e în lumea spirituală și cea materială în mod egal și cu toate acestea suntem făcuți să lucrăm în armonie. De ce credeți că suntem atât de diferiți cultural de la un continent la altul, de la o țară la alta, de la o regiune climaterică la alta. De ce avem tradiții diferite, de unde vin ele. E un proverb milenar care spune: „Spune-mi cu ce te hrănești ca să-ți spun cine ești”. Desigur că e la mintea cocoșului să înțelegem de ce anumite plante și pomi cresc în anumite regiuni ale pământului. Să coexistăm, să ne ajutăm, să negociem între noi ca suflete, să intrăm în dialog spiritual cu ele, să ne inspirăm, să creștem din această relație. Construcțiile noastre sunt diferite, mâncărurile sunt diferite, îmbrăcămintea ne e diferită, cântecele de leagăn și bocetele, însă nu știm cum se face că le simțim la fel. Asta înseamnă că ne tragem toți din același Dumnezeu în ciuda numelui diferit folosit de unii și alții.

 

Caut adevărul. Umblu după el singur. Mă urc sus în vârful Himalayei. Dumnezeu a spus că nu e bine ca omul să fie singur și a luat o coastă, nu două sau trei și a făcut-o pe Eva și le-a spus, înmulțiți-vă. În specia umană nu există mai mult de două genuri - masculin și feminin. Asta o comfirmă ADN-ul din oasele noastre, homosexual sau lesbian sunt doar niște etichete prin care se identifică cei care se scarpină în locurile care îi zgândără. Sunt etichete asemănătoare cu: hoț, criminal, prost, deștept, viteaz, pălmar, pedofil, violator, erou etc. Aceste tipuri de oameni se deosebesc de cei normali prin faptul că această mâncărime (dorință) care îi etichetează îi face mai alerți și ca atare au diferite reacții față de omul obișnuit. Ei sunt tot oameni și trebuie tratați ca atare. Unii sunt buni la fotbal, alții la scrimă. De ce sunt folosite aceste etichete pentru a omori sufletul divin din om?

 

Mă doare faptul că ni se iau libertățile individuale, că sunt băgat la pușcărie pentru că vin cu o altă opinie, că spun ceva contrariu orânduirii, că-mi dau cu părerea, că fumez canepă sau consum substanțe toxice, mănânc ciuperci nebune ca să pot sta la colțul blocului și să râd cum stăteau vecinii de bloc în comunism care nu făceau diferența între ciuperci sau poate intenționat, dar măcar așa erau fericiți. Asta mă duce cu gândul la Inchiziția care l-a ars de viu pe Giordano Bruno pentru că susținea că pământul e rotund. Ce fel de civilizație construim?

 

În toată această ecuație numită viață, elementul primordial e Sufletul, umanul și cele zece talente primite în dar de la Dumnezeu prin naștere, în trupul templu dăruit. Am devenit inconștienți și ne mințim continuu. S-a ajuns la această stare a planetei cu pandemie datorită lăcomiei și a războaielor pe care le purtăm pe pământ fără să realizăm că ele contribuie la distrugerea climei, a resurselor și a vieții pe pământ. Subiectele sunt parte din șmecheria cu care inginerii noii civilizații vor schimba lumea.

 

Va veni un moment când această ființă „Terra” se va răzbuna. Prima pandemie a fost generată de primul război mondial, a doua de-al doilea și cea de azi datorită războaielor pe care le purtăm necontenit în numele profitului militar. Nimeni nu are curajul să eticheteze industria de război ca vinovată în catastrofele naturale și economice de pe pământ. Au văzut că le merge și o iau așa ca nebuna prin arătură, distrugând totul fără rost. Doamne, binecuvântează America și trezește-i pe nesătui!  Eu înțeleg că ei vă finanțează, dar cu ce preț? Viitorul urmașilor voștri? Preferați să fiți pești morți cărați la vale în râul morții? Toate pandemiile pământului au fost generate de războaie. Unde-i pisicuța???? În curtea lui Bush, Putin, China, UE sau Johannis, care se comportă ca un copil de 5 ani, răzbunându-se pe cei din jur că i s-a furat lingurița. Mai bine îi cerea lui Tramp sabia lui Ștefan cel Mare de la turci. Toate aceste evenimente în timp ce omenirea moare de covid, toate și altele în timp ce „INTELIGENȚA” e preocupată de genul sexelor.

 

Aceste elemente explozive sunt instrumente a căror lecție ar trebui să servească umanul din noi nu să-l ucidă. Dacă Biserica nu vrea să stea în picioare și să confrunte cu demnitate uraganul, să se ridice la nivelul cerut de Dumnezeu, atunci viitorul ce ni se promite de „specialiștii” care conduc viața o s-o dea la o parte, caz în care sufletul va căuta alte căi „așa-zis moderne” să ne ghideze spre nemurire.

 

Dumnezeu ne-a dat libera alegere. De ce nu îi respectăm DARUL? De ce repetăm istoria, de ce urcăm pe muntele infernului lui Dante după bunătăți, alunecând continuu în iadul deznădejdii? Nu mai interziceți oameni buni noile idei – chiar dacă o spun, e punctul meu de vedere. Veniți și „voi” cu punctul dumneavoastră de vedere. FIȚI CONSTRUCTIVI, FIȚI CURIOȘI, CURAJOȘI ȘI IUBIȚI!  Dar iubiți diferit și în mod special, gândiți singuri!

 

Atunci tânăra din parc s-a îndrăgostit de Kirk Douglas și l-a întrebat dacă e căsătorit pentru că l-ar dori ca protector și binefăcător. El i-a răspuns: „Tu trebuie să-l găsești pe aproapele tău ca să te împlinești, să-ți găsești fericirea. Menirea mea a fost doar ca să te protejez ca părinte. Eu chiar dacă am forță, oi fi eu Spartacus, dar nu sunt capabil de a fi angajat ca bătăuș.” Astea fiind spuse, am pornit toți trei reuniți de binele și frumosul uman spre prima cofetărie, de unde vântul tocmai zburătăcea cu grație un miros plăcut de plăcintă proaspătă.

 

 

 

Ben Todică






COMENTARII:


Stimate Maestre, Ben Todică,

 Aveți perfectă dreptate. Dar atunci era  legea și dorința cotropirii, jafului și sclavia păgână.

A trecut la istorie, fiind considerată azi specifică dezvoltării rațiunii necoapte, adică nedezvoltării gândirii,   lipsa de progres a gândirii și neexistența omeniei la cei puternici. A rămas istorie

 Dar în actualitate  se ajunge la același rezultat, dar prin mijloace mai sofisticate.

Un fel de blestem, Cel rău, face că, multe căpetenii se  dedau la relele pe care le înfăptuiesc decimând propriul popor și de multe ori și altele.

Din păcate timpul este ireversibil și nu se poate face ,,plata acelor greșeli comise de cei cupabili.

 Cu deosebită stimă și cereri de bine de la Dumnezeu,

 Cu stimă,

 Melania Rusu Caragioiu







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu