luni, 19 iulie 2021

VALENTINA si BEN - Din culise virtuale – CORESPONDENTE - analiza

 

Dali


Din culise virtuale – CORESPONDENTE - analiza

VALENTINA to BEN


Citeste ce a scris Dan Diaconu: 

"Toată lumea care-a trăit comunismul a înțeles imediat că ceea ce se petrece peste Ocean este o tranziție către un comunism pur și că Partidul Democrat nu se deosebește cu absolut nimic de PCUS. Occidentalii însă n-au habar despre ce e vorba. Fără experiența înrobitoare a comunismului n-ai cum să-ți dai seama ce se pune la cale.

Există însă și-n bolnava societate Occidentală oameni care încă mai au conștiința trează și care mai au capacitatea de-a analiza ce li se întâmplă. Doar așa se poate explica obsesia cu care sunt lovite nulitățile cățărate în fruntea conducerii statului american prin intermediul întrebărilor legate de comunism.

 

Aflat într-o conferință de presă împreună cu Merkel, Biden a declarat în urma unei întrebări că „comunismul este un sistem eșuat” și că nu vede socialismul ca un înlocuitor al său. Cu doar câteva zile în urmă, de o întrebare similară avusese parte și purtătoarea de cuvânt a Casei Albe Jen Psaki din partea unui reporter al Fox News. De fapt, în ceea ce-o privește pe nulitatea care ocupă funcția de purtătoare de vorbe, istoria e puțin mai complicată. De aproximativ o săptămână ea susține că protestele din Cuba sunt cauzate de explozia cazurilor de COVID. După multe amânări și tergiversări ea a utilizat un limbaj similar celui al lui Biden, de criticare a comunismului, semn că au fost introduși în același training de împrospătare a clișeelor verbale.

 

Întrebarea simplă este dacă e vreo urmă de sinceritate în noile declarații ale oficialilor de la Casa Albă. Personal consider că nu-i nici vorbă de așa ceva. Indivizii aceia rămân comuniști până-n măduva oaselor, chiar dacă unii dintre ei sunt atât de proști încât nici n-au habar că-s comuniști. Ideologia aceasta e teribil de perversă; își recrutează cu ușurință adepții, iar mințile simple îi cad pradă fără să-și dea seama.

 

În fapt, declarațiile de la Washington nu-s decât unele îndreptate împotriva regimului cubanez. Care regim este un comunism învechit. Exact așa cum menșevicii au fost „învechiți” pentru bolșevici sau, dacă vreți, la fel cum troțkiștii au fost „învechiți” pentru Stalin.

 

Interesul comunismului mondial la modă acum este acela de a distruge „comunismul învechit” pe care-l vedem în Cuba sau în Venezuela. Și e limpede de ce: comunismul învechit e unul mai distributiv decât cel actual, adică avem de-a face - în termeni comuniști - cu un „deviaționism de stânga”. Comunismul care se implementează în prezent este unul de sorginte corporatistă, perfect compatibil cu fascismul. Așa cum am mai explicat, curentul actual urmărește înlocuirea statului cu corporația și centralizarea proprietății la nivelul corporației. Privit de jos în sus e similar comunismului bolșevic și privit de sus în jos e similar fascismului. Iată așadar o îngemănare perfectă între comunism și fascism(care oricum au fost fețe ale aceleiași monezi)!

 

Dacă e să privim ceva mai limpede vom constata că nu este absolut nimic anormal în această îngemănare și, mai mult, vom putea înțelege de ce atât cei care se declară „capitaliști” cât și cei care se declară „comuniști” sau „marxiști” sunt mulțumiți cu actuala stare de fapt. Corporatismul este, în viziunea capitaliștilor, dovada existenței liberei inițiative și a menținerii libertății economice, adică a motorului care învârte mașina capitalistă. Marxiștii însă sunt mulțumiți pentru că văd în asta evoluția logică spre comunism.

 

Fractura dintre bolșevici și menșevici a apărut atunci când bolșevicii susțineau necesitatea revoluției comuniste în Rusia, pe când menșevicii credeau că ar trebui declanșată prima dată o revoluție burgheză care să le dea acces la locuri în zonele cheie ale puterii pentru ca apoi să treacă treptat spre comunism.

 

Privind prin intermediul acestei scheme veți înțelege că „evoluția” proiectată de revoluțiile burgheze este cea pe care o încercau menșevicii. Aia era schema clasică. Faptul că Lenin a forțat „evoluția” și a reușit să ardă etapele ține de o anumită experimentare a istoriei care se mai practică începând cu perioada modernă. Ceea ce însă ar trebui să rețineți este faptul că, urmând „evoluția” - care acum pare logică - nu facem altceva decât să mergem spre același lucru, anume societatea comunistă pură așa cum a fost ea desenată de jigodia Adam Weishaupt.

 

De altfel, pentru a înțelege cum decurge „evoluția”, vă aduc în atenție profeția făcută de însuși teoreticianul comunismului, Karl Marx: „Comunismul va apărea în cea mai dezvoltată ţară capitalistă a lumii, în mod paşnic, prin concentrarea la vârf a capitalurilor în transnaţionalele care depăşesc statul, statul devenind un duşman”. Vi se pare cunoscut? De ce se întâmplă toate acestea cu o precizie matematică? Răspunsul e unul facil: pentru că am fost proiectați pe această orbită. Revoluțiile burgheze, având ca vector principal iluminismul, ne-au înscris către distrugerea lumii vechi în favoarea unei iluzorii „lumi noi” care arată extrem de bine în poză, dar e la fel de reală ca Fata Morgana.

 

Vă întrebați probabil, în condițiile în care constatați cât de puternice sunt forțele care ne conduc spre ceea ce pare a fi inevitabil, dacă mai are vreun sens zbaterea noastră. Oare nu suntem prinși într-o capcană a istoriei? Sunt două răspunsuri aici. Pe de o parte putem spera că o forță va corecta erorile repunând lumea pe făgașul ei normal. Acea forță are capacitatea de a inspira oamenii și de a-i face să redevină puternici în fața forțelor care acum ne par copleșitoare. De cealaltă parte, eu unul cred că prin înțelegerea istoriei putem evita capcanele acesteia. Spre exemplu aici, în România, cunoscând nenorocirile pe care ni le-a adus comunismul, am putea evita facil tentațiile unor cretini de la Washington sau Bruxelles, izolându-ne pur și simplu. Așa cum fac Ungaria sau Polonia. Pentru noi e mult mai ușor deoarece ȘTIM ce-i aia comunism. Pentru cretinii ăia crescuți în puf nu-i absolut nimic clar. Și, de-aceea, poate că uneori e bine ca și ei să aibă parte de „binefacerile” pe care le-au răsturnat peste noi. DAN DIACONU"

 

 

Ben Todica

to Valentina

 

Scoala pe vremea comunismului a fost extraordinara in comparatie cu ce-a a vestului. Eu le-am testat pe pielea mea si a copiilor mei. Ce a fost gresit in comunism a fost frica sadita in sufletul tuturor romanilor fapt care a creat guvernantii de azi, de dupa revolutie carora le tremura turul pantalonilor sa moara in picioare pentru tara si familie. Curajul romanilor din perioada comunista vine de la credinciosi cei care ca si mine au avut curajul sa se urce langa Hristos si sa treaca granita fraudulos prin fata glontului. Problema lui Johanis e ca el are in subconstient un sentiment de revansa fiind neamt/sfab si un orgoliu de copil de gradinita. Nu e vina lui si nici a noastra ca Romania a devenit servitoarea URSSului. In nici o tara din lumea comunista, nationalitatile conlocuitoare nu au fost tratate mai bine ca la noi. In cei 26 de ani traiti in Romania nu am fost constient de existenta discriminarii rasiale, inafara de ce-a a negrilor din america. Deci intelegeti de ce presedintele nu are interes prea mare in limba romana si scoala romaneasca. Si ma mira pentru ca domnia sa a fost tratat foarte bine sub comunism fiind promovat mereu in functii cheie. Nu e vina lui. Fiecare ne caram mortii din debara. In situatia in care se afla Europa si din inceput a fost destinat sa fie asa, presedintii nu sunt altceva decat niste sefi de judete condusi prin directive de la Bruxelles. Cel putin asa se vede de departe. Iar America se distreaza pe seama asta de la caderea zidului incoace.


VALENTINA to Ben

Florin Cîțu s-a dat singur în primire

Florin Cîțu s-a dat singur în primire. Știrea că Guvernul României a comandat 120 de milioane de vaccinuri la o populație de 20 de milioane de oameni ar fi trebuit să-l pulverizeze pe Florin Cîțu. La noi, însă, abia dacă a fost subiectul unei întrebări firave la ultima conferință de presă, la care, aproape inconștient, Florin Cîțu a făcut cîteva dezvăluiri incredibile care ar trebui să intre imediat în atenția procurorilor DNA. Iată răspunsurile lui Cîțu:

 

România îşi măreşte stocul de vaccin Astra Zeneca

„Nu le-am cumpărat. Sunt comandă şi ştiţi foarte bine că strategia de a cumpăra vaccinul este o strategie asumată la nivelul întregii Uniuni Europene. România primeşte pro-rata. Toate ţările merg pe aceeaşi direcţie. Strategia a fost iniţial făcută de Comisia Europeană luând în calcul şi acest sistem de revânzare a vaccinului sau donaţie pentru alte ţări, deci este o strategie făcută de la început de către Comisia Europeană. Dacă nu participam la această strategie, probabil, nu am fi avut vaccinul la fel de repede.

 

Nu le-am cumpărat. Aceste doze sunt comandate, sunt pentru mai mulţi ani. De la început s-a ştiut clar că poate pandemia nu trece în primul an şi poate e nevoie de doze pe următorii ani. Aceste doze sunt şi pe anul viitor. Vom vedea care e factura finală atunci când le vom plăti. Multe dintre ele le-am vândut. Preţul a mai scăzut la unele dintre ele. Deci nu există un cost fix de la început. Prima oară se face comanda şi apoi avem şi factura”.

 

Ce aflăm noi din acest auto-denunț?

 

– 1. Că România nu a comandat necesarul de vaccinuri, ci

 

– 2. Comisia Europeană a impus României să comande 120 de milioane de vaccinuri, pe care Florin Cîțu le-a acceptat fără să crîcnească.

 

Zeci de mii de doze de vaccin ajung la gunoi

– 3. Că România putea să scape de excedentul de vaccinuri fie prin re-vînzare, fie prin donații făcute altor țări! Cui, însă, căci țările membre au primit și ele vaccinuri, iar, în afară de Republica Moldova, unde ar fi o explicație „patriotică”, pentru celelalte ar însemna ca România să caute cumpărători, adică să se transforme în bișnițară de vaccinuri prin Africa?!

 

– 4. Florin Cîțu demască strategia Comisiei Europene, care a programat vaccinarea, deci și criza Coronavirus, „pentru mai mulți ani”! Așa cum spune Cîțu, s-au cumpărat deja vaccinuri și „pe anul viitor”! Este clar că acesta este și motivul pentru care ni s-a spus deja că va fi nevoie și de a treia doză de vaccin. Să scape de cele 120 de milioane de vaccinuri pe care România va fi obligată să le cumpere, conform comenzii lansate!

 

– 5. Florin Cîțu recunoaște că „multe dintre vaccinuri LE-AM VÎNDUT”! O asemenea dezvăluire nu poate rămîne așa, ca simplă informație. Cîțu va trebui să spună public cui le-a vîndut, cu ce preț le-a cumpărat și cu ce preț le-a vîndut, prin ce firmă le-a vîndut, cui aparține această firmă?

 

Un eșec uriaș

Toate aceste lucruri trebuie să fie lămurite urgent, căci este vorba despre cheltuirea banului public pentru 120 de milioane de doze de vaccin. Dacă ar fi vaccinată întreaga populație de două ori, inclusiv noii născuți, ar fi suficiente 40 de milioane de doze!

 

Mai ales că, în ciuda campaniilor de vaccinare, cu mici, cu maratoane, cu videoclipuri lacrimogene, statistica arată că la data de 13 iulie 76,22% dintre cei între 20 și 29 de ani nu s-au vaccinat. Procentul este de 72,82% în cazul celor cu vârste între 30 și 39 de ani și de 69,52% la cei între 40 și 49 de ani!

 

Ținta anunțată de Florin Cîțu, de 5 milione de vaccinați la 1 iunie a fost, în aceste condiții, un eșec uriaș pe care Guvernul trebuie să și-l treacă în cont.

 

120 de milioane de doze de hoţie

Acest eșec însă nu trebuie să acopere chestiunea financiară. Trebuie lămurit, așadar, cîte vaccinuri a cumpărat deja România, ce sumă a fost deja plătită către CE, cîte vaccinuri are acum România în stoc, unde sînt depozitate, ce termen de garanție au și în ce condiții sînt păstrate, ce va face Guvernul cu vaccinurile rămase, le va arunca în mare?

 

Dacă Florin Cîțu nu va dori să comunice public aceste lucruri, Parlamentul ar trebui să ceară oficial aceste date. Nu de alta, dar este vorba despre miliarde de euro, în condițiile în care Guvernul spune că nu are bani pentru nevoile sociale ale cetățenilor români.

 

 

trocul saptamanii???

Ofertă șoc a SVR: MAIA SANDU, LA SCHIMB CU TRANSNISTRIA!

Uite că nu degeaba se spune că la orele de geografie ar trebui să se învețe că ”Rusia se învecinează cu cine vrea ea”! Pentru că, la doar câteva zile după ce la București mai ales, dar și în alte Capitale occidentale se deschisese șampania pentru istorica victorie a pro – europenei Maia Sandu la alegerile parlamentare din Republica Moldova, Moscova a recurs la o mutare absolut surprinzătoare. Și care dovedește încă o dată că planurile ”Țarului” Putin la ”Gurile Dunării” sunt mult mai complexe și pe un termen mult mai lung decât cele ”ghicite” din declarațiile publice.

Concret, după cum reiese din informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră, Serviciul de Informații Externe (SVR) al Federației Ruse ar fi transmis pe tradiționalele canale neoficiale o ”ofertă de nerefuzat” pentru omologii din România. Și anume să pregătească terenul diplomatic pentru angajarea de discuții preliminarii privind negocierile pentru un ”troc” care ar urma să rezolve sensibila problemă transnisterană pe termen ”nelimitat”.

Astfel că, după cum susțin sursele noastre, SVR ar fi sugerat ca în schimbul neimplicării serviciilor secrete rusești în boicotarea mandatului Maiei Sandu și formarea unui Guvern ”integral occidental”, Chișinăul ar urma să renunțe la ”girul politic” asupra Transnistriei!!!

Efectul Plahotniuc

Acum, că partea rusă a avut grijă să sublinieze că, dacă ar fi vrut, ”brațul lung” al temutei ”Triade” FSB – GRU – SVR ar fi ajuns din nou până la Chișinău, așa cum s-a întâmplat de nenumărate ori până acum, normal că poate fi pusă și pe seama unei strategii manageriale, fiind în fond normal ca rușii să își ”laude marfa” informativă. Numai că până și la București se știe că, de această dată, Moscova nu a mai ”strâns șurubul” ca altădată la Maia Sandu.

Cea care în 2019 fusese sacrificată, prin impunerea ”guvernului meu” – de fapt al lui Putin! – instituit de Igor Dodon. Moment în care, fără nicio explicație, serviciile secrete rusești au lansat și prigoana împotriva oligarhului Vladimir Plahotniuc. Cel care își îndeplinise totuși  misiunea de a menține Republica Moldova într-o zonă ”gri”.

Beneficiind și de faptul că acesta era nu doar ”băiatul bun la toate” care spăla ”rufele murdare” ale Moscovei la Chișinău, dar și ”omul SIE”, și ”cârtița” altor servicii secrete. Un Plahotniuc aflat la apogeul carierei sale nu doar în Basarabia, dar și în România! Aici unde, după cum s-a aflat chiar în aceste zile cu subiect și predicat, ar fi împiedicat inclusiv primirea Maiei Sandu la Palatul Cotroceni, de către președintele Klaus Iohannis! I

Iar ”efectul Plahotniuc” continuă să dărâme și acum, una după alta, piesele rusofone ale întortocheatului joc de interese al SVR-ului ”la Gurile Dunării”. Astfel că imediat instalat Guvernul Dodon, procurorii moldoveni astfel reveniți sub tutela Moldovei au declanșat o veritabilă ”vânătoare” internațională a ”țarului Moldovei”.

Plahotniuc a renunțat la ”rebeliunea” pe care a încercat-o prin manifestații de stradă și refuzul predării Puterii politice după ce omul său din fruntea Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova, Vasile Butnari l-ar fi avertizat în secret că ”omuleții verzi” din așa-numitele Companii Militare Private coordonate din umbră de Informațiile Militare Rusești GRU ar fi descins la Chișinău pe urmele sale.

Astfel că ”invenția SIE” Vladimir Plahotniuc a trecut de urgență ”podul de flori” de peste Prut, refugiindu-se în România. Dar sub identitatea de Vladislav Novak. Astfel că, simțindu-se în siguranță în România, Plahotniuc alias Novac a angajat negocieri cu CIA pentru a primi protecția americană în schimbul ”secretelor murdare” pe care le știa din belșug.

Numai că, la sfârșitul lunii octombrie 2019, pe când ”refugiatul” cu patru cetățenii Plahotniuc se ascundea la Iași, însoțit de o veritabilă armată de gărzi de corp înarmate, doi agenți GRU au făcut o plimbare în zona Spitalului Parhon din Copou. Suficient pentru ca Plahotniuc să fugă cu tot cu cei 12 ofițeri ”acoperiți” ai SIS care îi asigurau protecția ”cu glonț pe țeavă”. Și cu acordul fie el și tacit al autorităților române, bineînțeles.

Iar spaima de GRU  a fost atât de mare, încât Plahotniuc nici măcar nu a mai trecut pe la hotel, pentru a își recupera barem documentele sau valizele cu cash. Acesta fiind ”extras” de urgență de către americani și izolat direct la Miami! Și mai interesant fiind însă că, după ce și-au luat mâna de pe Plahotniuc, serviciile rusești și-a abandonat unul câte unul toți politicienii obedienți din Republica Moldova.

FSB își retrage oamenii !

Socialiștii lui Igor Dodon și comuniștii lui Vladimir Voronin au făcut tot posibilul ca să deturneze campania electorală către teme care să trezească oprobiul public împotriva Maiei Sandu. Numai că Dodon nu a mai primit de la Moscova și ”muniția informativă” necesară purtării acestui ”război murdar”, unul care ar fi putut schimba soarta alegerilor.

Astfel că, într-un gest fără precedent pentru liderii partidelor rusofone din Basarabia, Dodon nu doar că și-a recunoscut imediat înfrângerea, dar a făcut și un surprinzător apel la ”liniște” și strângerea rândurilor pentru instalarea cât mai grabnică a unui nou  guvern de către Maia Sandu!!! Dând astfel semnalul că socialiștii și aliații lor rusofoni nu vor încerca să împiedice în niciun fel formarea unui Guvern exact așa cum vrea Maia Sandu!

Poziție pe care Dodon chiar nu și-ar fi asumat-o fără girul Moscovei…Însă și mai șocant a fost gestul primarului din Bălți, colaboratorul asumat al FSB-ului rusesc, Renato Usatîi anunțând că se va retrage atât din fruntea Primăriei Bălți, cât și din viața politică pentru că ”moldovenii au ales altceva”.

Iar cum de orice poate fi bănuit ofițerul acoperit Usatîi, dar în niciun caz de o astfel de moralitate politică extremă – mai ales că alegerile au fost unele parlamentare, ci nu locale – singura explicație a acestei ieșiri benevole din scenă poate fi doar retragerea sa ordonată chiar de către FSB! Dar de ce…?

Capcana e clară! Dar care e ”momeala”?

Aceasta rămâne marea întrebare care frământă acum structurile contrainformative românești. Mai ales că ”mâna întinsă” de SVR a coincis cu momentul declarației – avertisment a lui Vladimir Putin. Cel care a postat pe site-ul oficial al Președinției Federației Ruse o ”poveste cu tâlc” despre revenirea, ”la o adică”, la frontierele din 1922.

Acum, ce-i drept, dacă îl întrebi pe ”Ciucă al nostru”, sigur că acesta este în stare să îl informeze pe șeful statului că Rusia a luat frica avioanelor F – 16 care lansează rezervoare de combustibil în loc de bombe și a elicopterelor partenerilor strategici pe care analistul Radu Tudor a ajuns să le laude inclusiv pentru cât de frumos ”au parcat” la semafor, la Aviatorilor.

Lăsând însă gluma la o parte, sursele noastre susțin că la București nu s-a luat încă o decizie privind straniul demers al SVR-ului. Iar lipsa de reacție se datorează unui incovenient major. Pentru că, da, structurile noastre contrainformative sunt sigure că este vorba sigur de o ”capcană”…

Numai că însă nu a fost încă identificată ”momeala” care va fi folosită de SVR pentru a atrage statul român, unul considerat încă oficial la Moscova drept ”ostil”, în capcana negocierilor pentru împărțirea definitivă a sferelor de influență din Republica Moldova. Existând doar bănuiala că sigur are legătură cu Ucraina… (Lovitura lu` Tache – national.ro)

Nu știu cum, dar îi face Putin ăsta franjuri, pe toți!

 

 

Ben to VALENTINA

Asta inseamna sa fii scolit si uns cu toate alifiile.

Dali





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu