marți, 20 iulie 2021

viorel roman - Romanii in laboratorul mondial / 292 - 302 / trecerea la Euro

 


Romanii in laboratorul mondial / 302 / Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR)

 

de 29,2 miliarde de euro. ”Până pe 15 oct. 2021, România trebuie să ia măsuri eficiente şi să raporteze strategia de consolidare prevăzută pentru atingerea ţintelor. Apoi, din 6 în 6 luni, România trebuie să raporteze progresele înregistrate până la corectarea deficitului excesiv. Pentru a reduce deficitul, România ar trebui să introducă o serie de reforme de natură fiscală şi economică mai largă, inclusiv reformele sistemului de pensii, administrarea taxelor, salariile din sectorul public şi guvernanţa întreprinderilor de stat”. Ştefan Vlaston, Dacă cineva îşi imaginează că vom primi bani prin PNRR, fără să facem reforme, se înşală amarnic. Ion Codreanu, Românii vor să fie cum au fost! Nu acum, ci dintotdeauna! Au înțeles asta și pașoptiștii, Maiorescu a vorbit despre Formă fără fond, specifică doar românilor. Să ne mirăm că 1/4 au fugit din țara? Dragan Mircea, PNNR sau cum se numeste, arata UE cum fura politicienii in Romania si cine este beneficiarul banilor.



Romanii in laboratorul mondial / 298 / Manifestul Revoluției Naționale de Petre Tutea, 1935

 

„Într-un stat, care politiceşte e vasal şi-şi varsă sângele la comanda altora, care etnic e o cloacă internaţională şi economiceşte o colonie, care îşi trimite - prin decalaj, concesii, dobânzi – peste graniţe prinosul brazdei şi prisosul muncii, ar fi o nebunie să munceşti mai mult decât strictul necesar. Statul român actual nu apără bogăţiile ţării şi nu garantează munca naţiunii. Nu, pentru că nu e statul naţional al Românilor ci, statul sucursală la gurile Dunării al burgheziei apusene. Creat cu ajutorul ei, pentru interesul ei, sub sugestiile ei imperative şi după modelul furnizat de ea – statul acesta nu ne apără pe noi de străini, ci pe străini de noi: siguranţa transporturilor, creditelor, plasamentelor, funcţionarilor lor. Ca-n colonii. De aceia nu e tragere de inimă în ţara românească.

De ce să ari, să gândeşti, să alergi – în plus? Pentru cine? Pentru ce? Lumina va fi tot opaiţ, drumul tot cărare, casa tot bordeiu. Pentru că cu banii câştigaţi la noi, finanţa internaţională clădeşte la Amsterdam sau Stockholm, iar noi rămânem tot cum am fost, săraci şi ursuzi, narcotizându-ne amarul unei vieţi naţionale intrate în fundac cu doine melancolice şi chiolhanuri abrutizante. Aici e sursa adevărată a indolentei româneşti: în exploatare. Să nu ne înşele palatele bucureştene: sunt contuarele străinilor. Să nu ne înşele vilele din noile cartiere ale capitalei: sunt ale vechililor. Să nu ne înşele o reţea telefonică, o linie ferată, o şosea nouă: nu le fac pentru noi şi unde ne trebue nouă, ci pentru ei şi unde le trebuie lor. Să nu ne înşele forfota comercială, economică, financiară, politică: nu noi ne sbatem, ei – ca să ne sugă mai bine. Naţiunea română stă deoparte: deoparte de viaţa economică, în care nu poate decât să fie spoliată, deoparte de statul liberalo-democrat, care înlesneşte spolierea. Naţiunea e în rezistenţă pasivă. De aceea se vorbeşte în România numai cu jumătate de gură şi nici-o treabă nu e întreagă. De aceea ţara asta mare şi bogată face impresia unei case de vădană: nici pustie şi nici vie. De aceea suntem ţara lui „a-da, bine-bine, lasă-lasă”.

 

ioncojaro, Bucuresti, 22/07/2021 http://www.cotidianul.ro/scrisoare-deschisa-poporului-roman-

transmisa-de-arhimandritul-iustin-parvu-210969/

 

 

Romanii in laboratorul mondial / 297 / Rapoartele UE si SUA / apocalipsa, opinie

 

Atâtea racile sunt greu și de enumerat. Cum vor putea fi rezolvate, cànd am ajuns la limita împrumuturilor, când sutele de parlamentari gândesc fără unire, în zeci de direcții acoperindu-și averea, avantajele oferite de cei ce trag sforile, orgoliile personale în dauna mersului țării? Mai există și unele pozitive, mai rare, precum ar fi grija de a nu ne pierde țara, limba, credința, dar nici acelea nu sunt unanime. La negative există, încăpăținări contra LGBT, râuvoitori luptând pentru avantajul continuu al pensiilor speciale, supunerea la speculațiile bănești externe ale pandemiei, discriminarea etnică contra președintelui, legi păguboase și părtinitoare. Toate acestea se bat cap în cap cu democrația, dreptatea și adevărul care ar trebui să fie crezul fiecărui parlamentar. Nici acuma nu poate ieși o lege de dizolvarea parlamentului, sau de confiscare a veniturilor obținute prin corupție, sau dacă fapta este dovedită, se târăsc procese zeci de ani. Mai sunt și indivizi, în grupuri, dăunători pe la sate. Am ajuns în situația ,,și dacă te cobori la subuman și zici și faci precum ,,ți se cântă” de către cei josnici”, nici atunci nu ești sigur că nu cazi de la etajul VI, Doamne ferește! Nu mai trebuie altă apocalipsă, că a noastră e mare. Cu stimă, M.R.C.



Romanii in laboratorul mondial / 296 / dupa Raportul UE si Departamentul de Stat al SUA

 

amintește de calitatea instituțională scăzută, corupție, instabilitatea legislativă, de reorganizările frecvente ale instituțiilor publice, ce contribuie la gradul semnificativ de instabilitate. Raportul se referă și la demersurile fostului guvern PSD de a „submina procurorii și de a slăbi independența judiciară”, acțiuni care nu au putut decât să zdruncine încrederea investitorilor în eforturile anticorupție. Nu este ignorat nici discursul anti-Occident, de tip Dragnea, care a escaladat în spațiul public odată cu adoptarea OUG 114, împotriva băncilor, intitulată de guvernanții de atunci „a lăcomiei”, cu un ton din ce în ce mai naționalist, unii lideri politici acuzând companiile străine că nu plăteau impozite, profitau de lucrători si resurse, sponsorizau proteste anti-guvernamentale. Dora Vulcan, Departamentul de Stat, despre climatul investițional din România: calitate instituțională scăzută, instabilitate și corupție, Radio Europa Libera, Bucuresti, 22/07/2021




Romanii in laboratorul mondial / 295 / Raportul Comisiei Europene privind statul de drept

 

demonstrează că România nu mai are entuziasm, voinţă şi resurse să reia lupta anticorupţie, să refacă legislaţia deformată de PSD în punctele sale critice şi să conceapă o strategie pentru a face justiţia independentă, iar schimbările să devină ireversibile. Statul de drept înseamnă justiţie şi dreptate, separarea puterilor în stat, prezervarea drepturilor şi libertăţilor individuale. România nu vrea neapărat să aibă o presă puternică şi liberă, să dea drepturi egale LGBT. Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie, cand Liviu Dragnea încerca să-i subordoneze pe magistraţi, continuă să-i investigheze pe procurorii şi judecătorii care preferă normele UE celor autohtone. „Secţia Specială este încă operaţională” şi „există îngrijorări serioase cu privire la funcţionarea ei”. Bruxelles nu înţelege ce-i împiedică pe parlamentarii să pună lucrurile la punct. Cele cinci prioritati a Raportului: 1) anticorupţia „o prioritate cheie”; 2) desfiinţarea SIIJ, modificarea codurilor penale, refacerea legilor justiţiei; desfiinţarea imunităţii parlamentare pentru cazurile de corupţie; 3) schimbarea sistemului de pensionare în Justiţie şi Interne, pentru a echilibra deficitul de personal; 4) schimbarea Legii de funcţionare a radioului şi televiziunii publice în aşa fel încât să devină repere de echilibru şi profesionalism pe o piaţă mediatică tot mai dificilă, plină de dezinformări şi la îndemâna mogulilor. Ar fi un început necesar pentru igienizarea spaţiului media, înainte de a găsi soluţii care să-i oblige pe patronii media să-şi scoată la iveală investiţiile; 5) adoptarea parteneriatului civil pentru cuplurile heterosexuale şi gay.  Sabina Fati, Statul de drept a rămas în varianta Dragnea? O concluzie a Comisiei Europene, Deutsche Welle, Bucuresti, 21/07/2021 Rodica Culcer, Anticorupția, un eșec românesc previzibil. Revista 22, Bucuresti, 20/07/2021

 

*

Voevodatul greco-ortodox moldo-valah cu o traditie teocrata de sase secole e pe Diagonala tragica dintre Marea Baltica si Marea Neagra. Integrarea in UE/NATO ofera un coridor ingust spre liberate atat ”Statelor Paralele” (Dragnea), ortodox si catolic, fiecare ilegal din perspectiva celuilalt, cat si celor care se pun sub protectia Papei de la Roma, 1/4 din romani s-au bajenit in UE.

 

*

Occidentul, institutiile sale, se bazeaza pe Revolutia papala din sec.11, cand Papa si Imparatul Sfantului Imperiu Roman, devin independenti unul de altul, si Papa sacralizeaza persoana si statul de drept, ratiunea si scoala, etica si morala, mostenirea Romei, Greciei si Ierusalimului. Aceasta traditie se opreste pe linia Carpatilor, granita Sfantului Imperiu Roman de Natiune Germana/ UE.

 

*

Romanii in laboratorul mondial / 293 / cu devalmasie valaha; 290 / Bucureștiul fanariot; 287 / Liviu Dragnea a iesit din Beciul Domnesc; 286 / critică decizia CCR; 280 / suntem o națiune fără Cap; 275, 267, 263 / cu feudo-clepto-capitalism; 260 / boier-vechil-serb, needucati; 157, 156 / 30 de ani de furturi și corupție; 250 / neam, glie, rit ortodox vs acquis catolic; 251, 244 / Voevodat in UE; 239 / cu justitie voevodala antieuropeana; 223, 218 / legitimitatea Voevodatului lui Iliescu; 217 / de la Voevodat la UE; 174 / nu-s in comuniune cu Roma, cu acquisul UE; 172 / de ce eșuează națiunile? 151 / esecul lui Cuza si Iliescu de a se uni cu Roma; 137 / Ce vrea Occidentul; 131 / identitate greco-ortodoxa vs acquis romano-catolic; 122 / Mircea, fa-te ca lucrezi!; 77 / capitalismul de cumetrie; 67 / capturarea statului de către vânătorii de rente; 30 / sufocaţi de impostură

 

*

Roman, V.: Capitalism ortodox, 1999, 483 p.; Feudalismul actual moldo-valah, 2019, 292 p.

Filmul rusesc Leviathan; Ticăloşii, de Șerban Marinescu; Undeva la Palilula, de Silviu Purcărete

Ciocoii vechi și noi, Ce naște din pisică șoareci mănâncă, roman de Nicolae Filimon

 

*

https://www.academia.edu/38740477/Feudalismul_actual_moldo_valah_6_contiunarea_celui_ceausist

https://www.totpal.ro/viorel-roman-statul-la-romani-ed-a-ii-a/

https://altculturesite.wordpress.com/2018/12/10/altculture-11-2018-drama-ortodoxiei/

http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/2016/10/formula-moldo-valaha-a-statului-a-esuat.html




Romanii in laboratorul mondial / 294 / ca-n America?

 

Războaiele si instituționalismul liberal care a dominat gândirea strategică din ultimele trei decenii a secat, destabilizat puterea americană, in timp ce Rusia a pornit spre revizuirea ordinii post-Război Rece si PIB-ul in China a crescut 900%. Eurasia Group: SUA nu sunt privite favorabil în lume. The Guardian: SUA sunt văzute ca o amenințare mai mare la adresa democrației decât Rusia sau China. Motto-ul actual al președintelui „America se întoarce și este gata să conducă lumea” e la fel ca „America’i pe primul loc”. Se presupune că SUA sunt pregătite să-și asume rolul pe care l-a avut după al II-ea Război Mondial, dar nu a mai jucat de 20 de ani. „America’i pe primul loc” încerca a se concentra asupra dezacordurilor interne. Sloganurile nu ia insa în considerare ordinea mondială cu echilibrul său. SUA trebuie să restabileasca încrederii în democrație, reducerea decalajului dintre bogați și săraci. Sursa: The New York Times si News week

 

*

Romanii in laboratorul mondial 291 / Globally Connected Europe; 256 / Ştiţi care e problema ? (Putin); 249 / Putin-Biden; 232, 231 / UE si SUA vs Chinei; 227 / UE, Afrodita - Imperiu vs Falus - Imperiu; 214, 166, 186 / Civilizatia euro-atlantica; 183, 182, 179 / criza civilizației americane, China si noua ordine; 80, 12, 11 / lovitura de stat in SUA; 17 / conflictul rasial; 31 / USA este in criza; 32 / terorizarea omului alb; 13 / statul paralel al intunericului; 64 / capitalismul e sclavie cu un alt nume

 

*

Roman, V.: Semnele vremii, 2018, 277 p.; Secretul occidentului, 2020, 263 p.

 

Chinas Grand Strategy im Wandel. Hrsg. Peter Buchas, Walter Feichtinger, Doris Vogel. Militär-wissenschaftliche Publikation der Landesverteidigungsakademie Wien 2019. 247 S.

 

*

https://www.academia.edu/36279592/Revin_rusii

http://bentodica.blogspot.de/2017/02/putin-si-trump.html 

https://www.academia.edu/30926628/Geopolitica_crestinilor

https://www.academia.edu/28173741/Viorel_Roman_Europa_Crestina.pdf  

http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/2019/04/frontiere-celeste-i-terestre.html

https://www.academia.edu/31566167/Geopolitica_anglo-americană_şi_eurasiatică[7]

https://www.totpal.ro/viorel-roman-un-secol-hiper-religios-de-corneliu-vlad/



Romanii in laboratorul mondial / 293 / submineaza cu devalmasia valaha

 

a Conducerii superioare de partid si de stat FSN, PSD, PNL, UDMR, AUR in simfonie cu Biserica Mantuirii Neamului, BOR, reforma administrativa si a justitiei si pun astfel sub semnul intrebarii aprobarea celor 29 de miliarde euro a Programului Național de Redresare și Reziliență de la Bruxelles, fara de care Romania, deja un stat aproape esuat, va da inapoi ca racul. Rodica Culcer, Anticorupția, un eșec românesc previzibil. Corupția nu poate fi combătută decât de o justiție independentă, curățată de propriii corupți și eliberată de presiunile politicienilor. Revista 22, Bucuresti, 20/07/2021 O involutie aparenta ca inteligenta strategica de aparare, neam, glie, rit?

 

*

Românul nu vrea să fie scos, după caz, firește, nici din ”visul” lui prostesc, nici din anvergura sa intențională ticăloasă și nici din expectativa sa lașă, astfel încât refuză argumentul, oglinda, adevărul, continuă să pună la cale, să-și croșeteze, pe lângă reguli și legi, planul și să-și aștepte soarta după colț, să meargă, crede el, "la două capete” - însă, oricare ar fi acel capăt, drumul îl va parcurge tot în calitatea comodă de slugă. De aceea i se și întind curse tot timpul, de aceea este și buzunărit mereu și-n orice chip - fiind eminamente perdant chiar și în "luptele" în care de partea cealaltă a frontului nu e nimeni -, fiindcă românul, făcând din ifos realitate și din cherem lege, își numește ignoranța și lașitatea "șmecherie", adică inteligență strategică. Românul nu are nici măcar umbra a ceva donquijotesc în el, fiindcă românul e iremediabil “mitică". Ancelin Roseti, Facebook, 16/07/2021

 

*

Romanii in laboratorul mondial 290 / Bucureștiul fanariot; 287 / Liviu Dragnea a iesit din Beciul Domnesc; 286 / critică decizia CCR; 280 / suntem o națiune fără Cap; 275, 267, 263 / cu feudo-clepto-capitalism; 260 / boier-vechil-serb, needucati; 157, 156 / 30 de ani de furturi și corupție; 250 / neam, glie, rit ortodox vs acquis catolic; 251, 244 / Voevodat in UE; 239 / cu justitie voevodala antieuropeana; 223, 218 / legitimitatea Voevodatului lui Iliescu; 217 / de la Voevodat la UE; 174 / nu-s in comuniune cu Roma, cu acquisul UE; 151 / esecul lui Cuza si Iliescu de a se uni cu Roma; 137 / Ce vrea Occidentul; 131 / identitate greco-ortodoxa vs acquis romano-catolic; 122 / Mircea, fa-te ca lucrezi!; 77 / capitalismul de cumetrie; 67 / capturarea statului de către vânătorii de rente; 30 / sufocaţi de impostură

 

*

https://altculturesite.wordpress.com/2018/12/10/altculture-11-2018-drama-ortodoxiei/

https://gradinaculecturi.wordpress.com/2017/04/12/dr-viorel-roman-semnele-vremiispre-est-sau-vest/



Romanii in laboratorul mondial / 292 / trecerea la Euro

 

se bucură de sprijin în statele UE care n-au inca moneda unică, Bulgaria, Cehia, Croația, Ungaria, Polonia, România și Suedia. Eurobarometru Flash, 57 % dintre respondenți sunt în favoarea Euro, cea mai mari creștere e în România, de la 63 % la 75 %. Cu toate acestea, poziția ”Bucurestiului fanariot” este „să mai vedem, să ne mai pregătim, să ne păstrăm suveranitatea”. Data aderării la Euro a fost amânată de atâtea ori încât oricine înțelege că nu a fost luată niciodată în serios. Ce reacție vor avea românii cand Bulgaria e în UEM, iar România, nu? Silviu Cerna, Efectele adoptarii Euro, Piaţa Financiară, 9 (262) sept. 2017, 10 (263) oct. 2017, 2 (267) feb. 2018

 

*

Romanii in laboratorul mondial / 291 / Globally Connected Europe; 290 / Bucureștiul fanariot 190 / în zona euro în anul 2029; 189, 188 / tara semi-coloniala ce se bucura aparent de neatarnare; 137 / ce vrea Occidentul; 131 / identitate ortodoxa vs acquis-ul catolic 135 / planul post-pandemie de 750 de miliarde de euro;  67 / capturarea statului de către vânătorii de rente

 

*

Roman, V.: Capitalism ortodox, 1999, 483 p.; Feudalismul actual moldo-valah, 2019, 292 p.

Filmul Ticăloşii, de Șerban Marinescu; Undeva la Palilula, de Silviu Purcărete

 

*

 

http://www.logossiagape.ro/2018/09/05/viorel-roman-modernizare-si-occidentalizare/

https://www.academia.edu/36702007/Aderarea_Rom%C3%A2niei_la_Uniunea_Europeana[3]

http://bentodica.blogspot.com/2021/04/viorel-roman-romanii-in-laboratorul_20.html

http://bentodica.blogspot.com/2018/09/viorel-roman-modernizarea-fara.html

https://www.academia.edu/27240741/Occidentalizarea_lumii

https://www.academia.edu/27240809/Romania_2030






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu