miercuri, 7 decembrie 2022

ALIANTA FAMILIILOR - DECLINUL VERTIGINOS AL CRESTINISMULUI

 




DECLINUL  VERTIGINOS AL CRESTINISMULUI

IN MAREA BRITANIE

Decembrie 8, 2022

 

Pe 29 noiembrie Biroul de Statistici Naționale al Marii Britanii a publicat ultimul recensământ privind identitățile religioase ale populației țării. [Link: https://www.ons.gov.uk/.../religionenglandandw.../census2021] Recensământul a fost făcut în 2021 şi exclude Scoția. Doar Anglia şi Țara Galilor sunt incluse în recensământ. Recensământul anterior a fost făcut în 2011. În ultimii zece ani s-au produs schimbări majore în structura şi identitatea religioasă a populației Marii Britanii, înspre rău. Participarea la recensământ a fost în întregime voluntară. În 2011 au participat la recensământ 52 de milioane de persoane (93% din populația țării), iar în 2021, 56 de milioane (ori 94% din populația țării).

 

În 2021, doar 46% din populație se identifica a fi creştină, un declin vertiginos în comparație cu 2011 când 59% se considerau creştini. În cifre, în 2011 33 de milioane de persoane se considerau creştine şi doar 27,5 milioane în 2021. Asta ar însemna o descreştinare de peste jumătate de milion de britanici anual. O tragedie națională fără precedent! Un ritm de descreştinare europeană fără precedent.

 

Procentul musulmanilor din Marea Britanie a crescut de la 4,9% din populație în 2011 la 6,5% în 2021, iar în cifre de la 2,7 milioane la 3,9 milioane în 2021. Islamizarea Marii Britanii, deci, s-a produs la un ritm de 120.000 de persoane anual. Populația hindusă a crescut la 1 milion în 2021 de la 800.000 în 2011. În prezent, 1,7% din populația Angliei este hindusă. Notăm că actualul prim ministru al Angliei este hindus. Cei 27,5 de milioane de creştini ai Angliei nu au fost capabili să dea Angliei un prim ministru în acest an, dar cei 1 milion de hinduşi da. Tragic, dureros, fără precedent.

 

Descrestinarea Angliei

 

Îngrijorătoare sunt şi cifrele privind persoanele care se identifică a fi fără religie: 22 de milioane în 2021 în comparație cu 14 milioane în 2011. În procente, creşterea este de la 25% din populația Angliei în 2011 la 37% în 2021.

 

Numamărul persoanelor care se identifică a fi păgâne a crescut şi el drastic: 405.000 (0,7% din populație) din locuitorii Angliei se considerau păgâni în 2021, aparținând la 8 grupuri păgâne diferite.

 

Decreştinarea Angliei şi, de fapt, a Marii Britanii, este un fapt real. Nu mai este o speculație ori teorie. În decembrie 1831 Darwin şi-a început voiajul în jurul lumii, la vârsta de 22 de ani. Ani mai târziu a pus îndoiala în mințile britanicilor privind Dumnezeu şi veridicitatea creştinismului. Cutia Pandorei a fost deschisă, iar de atunci creştinismul a fost în declin permanent în Marea Britanie.

 

Durerea creştinilor adevărați este greu de exprimat citind datele recensământului religios britanic. Realitățile britanice trebuie să ne facă şi mai serioşi pe calea noastră creştină. Să ne dea de înțeles că fiecare creştin are obligația să fie un misionar creştin. Un mărturisitor al credinței în Hristos. Că avem obligația de a începe în viaţa personală şi de a ne pune viețile în rânduială. Iar apoi să-l mărturisim pe Hristos în familiile noastre, la copiii noştri, şi în cetate, în general.

 

Recensământul britanic poate fi studiat î mod aprofundat aici: https://www.ons.gov.uk/.../religionenglandandw.../census2021

 



Elita protestantă progresistă și demolarea valorilor

 

Din nefericire, ceea ce se intimpla in biserica poate contribui la descrestinare si declinul religiozitatii. Un exemplu este elita protestanta progresista din America de Nord. Ne așteptam ca elita protestantă să sprijine valorile creștine și morale. Din nefericire, evenimente recent petrecute dovedesc că există un segment al elitei protestante care s-a aliat cu fiii întunericului pentru promovarea non-valorilor în detrimentul valorilor creștine. Cu sprijinul a 12 republicani, săptămâna trecuta Senatul SUA a adoptat o inițiativă legislativa care protejează căsătoriile între persoane de același sex. Nu le legiferează, dar le protejează în sensul că tribunalele nu le vor putea desființa așa cum au eliminat dreptul la avort. De asemenea, legea propusă va impune fiecărui stat să recunoască în legislația internă căsătoriile homosexuale încheiate în alte state ori țări.

 

Întunecimea valorică înaintează în Occident la viteza luminii. Fără ca elita creștină să blocheze drumul răutății și al imoralității. Subiectul de astăzi este extrem de important, dar și trist. Creștinii sunt tentați să voteze creștini la alegeri neștiind că unii dintre cei pe care îi votează sunt de fapt lupi în piele de oaie.  Elita protestantă americană este o rușine și o dezamăgire totală pentru comunitatea creștină de dincolo de Ocean. În timp ce majoritatea covârșitoare a creștinilor sunt conservatori și adepți ai valorilor tradiționale și biblice, elita culturală și intelectuală protestantă este un dezastru. Un exemplu tipic este David French, un avocat creștin care cu 20 de ani în urmă apăra interesele creștine în tribunale prin ADF / Alliance Defending Freedom. Asta, însă, a fost. Nu mai e.

 

David French, exemplu negativ

 

În timp, French a adoptat o poziție neutră față de valori, devenind un intelectual influent în mass media progresistă din America și un denigrator al valorilor creștine. [Link: David French and the Future of Orthodox Protestantism / David French și viitorul protestantismului biblic: https://www.firstthings.com/.../david-french-and-the...] Din nefericire, French nu e singurul creștin influent care a luat-o razna sub loviturile secularismului. French și cei care gândesc ca el au adoptat poziția "personally opposed, but publically supportive / personal mă opun, dar susțin în public". Formula aceasta încearcă să împace și capra și varza. La nivel personal, French se opune căsătoriilor homosexuale din motive biblice, dar le susține în spațiul public. Tot din nefericire, majoritatea parlamentarilor creștini au adoptat această poziție față de manifestările imorale care își cer drepturile.

 

Este o poziție greșită, dezastruoasă. Din nefericire, și parlamentarii creștini ai României par să fi îmbrățișat această poziție. Altfel s-ar fi opus murdăriilor care își cer protecția prin lege în România.

 

Mântuitorul nu ne-a învățat așa. Nici apostolii lui Hristos. În Parabola Neghinei, Mântuitorul ne spune că sunt două realități paralele care co-există în viața publică până la a Doua Venire: una simbolizată de neghină și alta de grâu. Neghina reprezintă răul, iar grâul partea bună a vieții publice. Neghina a fost semănată de cel rău, de satana. În timpul nopții, adică în timp ce creștinii dormitau și nu vegheau.

 

Parlamentarii și intelectualii creștini care sprijină avortul, sodomia și revoluția sexuală de dragul de a fi în rând cu fiii întunericului cultivă neghină și ajută la creșterea și răspândirea ei. Se aliază cu cei care seamănă neghină împotriva intereselor Fiilor Luminii. Înnăbușesc lumina și binele în cetate. Induc în eroare tineretul creștin, pe fiii și fiicele și pe nepoții noștri. Cauzează confuzie și conflicte în gândirea celor încă nematurizați în viața creștină.

 

Veste buna: exista drum inapoi

 

În 1971, baptiștii din SUA au adoptat o rezoluție care solicita legalizarea avortului în America. Incredibil de rușinos! În 1974 au adoptat o altă rezoluție care elogia decizia Tribunalului Suprem din 1973 care a legalizat avortul. Din nou, incredibil de rușinos! Dar anul 1974 a declanșat o dezbatere acerbă în rândurile lor care a dus, în 1980, la eliminarea totala a elitei "progresiste" din rândurile lor. După 1980 ei au devenit vârful de lance al mișcării pentru viață din America și din lume, împreună cu ceilalți neoprotestanți ai Americii și cu colegii lor catolici și ortodocși. În fiecare an adoptă o nouă rezoluție care respinge avortul, sodomia, confuzia sexuala și revoluția sexuală.

 

Exemplul lor dovedește că există cale de întoarcere de la rătăcire. Din nefericire, o elită protestantă progresistă există și în România. Influența ei este mică, dar e bine să știm că există și că este un pericol pentru comunitatea creștină.

 

 

ARTICOLUL 16 DIN DECLARATIA UNIVERSALA A DREPTURILOR OMULUI

 

Articolul 16 din Declaratia Universala a Drepturilor Omului afirma: "Cu incepere de la implinirea virstei legale, barbatul si femeia, fara nici o restrictie in ce priveste rasa, nationalitatea sau religia, au dreptul de a se casatori si de a intemeia o familie. ... Familia constituie elementul natural si fundamental al societatii si are dreptul la ocrotire din partea societatii si a statului". Familia romana isi cere drepturile. Aceste drepturi le pledam, le-am pledat din 2006 incoace, si vom continua sa le pledam. Sunt cele mai pretioase dintre drepturi dar si cele mai abuzate azi. Pretuiti-le!

 

ALIANTA FAMILIILOR DIN ROMANIA

Str. Zmeica nr. 12, sector 4, Bucuresti

Tel. 0741.103.025 Fax 0318.153.082

www.alianta-familiilor.ro












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu