miercuri, 21 decembrie 2022

ALIANTA FAMILIILOR - GANDURI DE SFARSIT DE AN

 




GANDURI DE SFARSIT DE AN

Decembrie 22, 2022

 

Editia de azi e ultima din 2022. Privim in urma si multumim lui Dumnezeu pentru inca un an in care ne-a privilegiat sa fim o voce a familiilor din Romania si pentru familiile ei. Suntem multumitori pentru oportunitatea pe care am avut-o si inca o avem sa facem ce ne sta in putinta pentru promovarea bunastarii spirituale, morale, si valorice a celei mai pretioase institutii sociale din istoria omenirii: familia si casatoria. Cu cit citim si studiem mai mult subiectul, cu atit ne dam seama si mai mult de frumusetea si perfectiunea acestei institutii atit de indispensabile societatii si civilizatiei: familia. Cuvantul lui Dumnezu spune ca Dumnezeu face toate lucrurile frumoase la vremea lor. Acest adevar se aplica in mod special familiei si casatoriei. Dumnezeu le-a creat si le-a instituit ca primele institutii sociale ale omenirii. Inainte de a se naste statul, autoritatile, parlamentele, Curtea Constitutionala, ori chiar Uniunea Europeana, familia a existat si a dat nastere tuturor instutiilor pe care le vedem in jurul nostru astazi. Merita deci sa facem tot ce putem pentru promovarea familiei si a bunastarii ei.

 

Cu ajutorul lui Dumnezeu in toamna aceasta scrisoara saptaminala de joi AFR a ajuns la patrusprezece (14) ani. Cu foarte mici exceptii ati primit in cutiile postale electronice la 6:30 dimineata, in fiecare zi de joi, cite un comentariu informativ despre valori. Editia saptaminala de marti AFR a ajuns la peste 650 de numere in care am facut la fel: am informat, am incurajat, am dezbatut. Anul acesta am transmis, prin intermediului buletinului informativ de marti, aproximativ 1.000 de stiri, comentarii, recenzii de carti, lansari de carti ori anunturi privind valorile, evolutia societatii globale din perspectiva valorilor, sau curente ideologice ori politice care afecteaza directia valorilor. La sfarsit de an multumim din nou multilor voluntari care au investit mii de ore de munca pentru a asigura trimiterea la timp a materialelor. Au scris, au tradus, au aflat materiale relevante pentru Romania si familiile Romaniei. Le-au prelucrat. Voluntarii nostri sunt parinti, bunici, ori tineri, casatoriti si necasatoriti, care isi investec timpul pentru binele comun al familiilor din Romania. Nici unul nu e platit pentru munca lui. Trebuie deci apreciati. Le multumim inca odata.

 

Multumim deasemenea colegilor de la alte organizatii pro-familie si pro-vita din Romania pentru harnicia si abnegatia cu care si ei lucreaza la scopul comun de intarire a familiei si promovarea valorilor. Si ei trebuie apreciati. Eforturilor lor sunt la fel de importante ca si ale noastre si ne bucuram sa avem o cooperare frumoasa si fructuoasa si mai ales de lunga durata.

 

Va multumim pentru multele mesaje de incurajare si apreciere pe care ni le trimiteti. Din lipsa de spatiu nu putem publica atit de multe cite am dori.

 

Pace in familiile noastre

 

Ultima parte a lunii decembrie la romani si in tot crestinismul este o vreme nu doar pentru comemorarea Nasterii Mantuitorului, dar si pentru familie. Un timp pe care il petrecem mai mult in casa, la o ceasca de ceai, cafea, si o felie de cozonac. In jurul mesei, impreuna cu toti cei dragi. La discutii. Asta e traditia romanesca. O traditie buna si frumoasa care imbogateste tezaurul nostru spiritual ca romani. Sarbatorim nu doar Nasterea Mantuitorului ci si familia, incepind cu cel inca nenascut pina la bunicul ori bunica care se aproprie de plecarea spre cele vesnice. Va uram tuturor un timp placut cu cei dragi din casele voastre. Dorim pacea si binecuvintarile lui Dumnezeu peste orice familie si casa din Romania, fie mica fie mare, fie saraca fie instarita, fie sanatoasa, fie cu oameni suferinzi in casa. Va uram un Craciun Fericit si un An Nou Fericit! Nadajduim sa ne auzim, in pace si sanatate, dupa Anul Nou.

 

ARTICOLUL 16 DIN DECLARATIA UNIVERSALA A DREPTURILOR OMULUI

 

Articolul 16 din Declaratia Universala a Drepturilor Omului afirma: "Cu incepere de la implinirea virstei legale, barbatul si femeia, fara nici o restrictie in ce priveste rasa, nationalitatea sau religia, au dreptul de a se casatori si de a intemeia o familie. ... Familia constituie elementul natural si fundamental al societatii si are dreptul la ocrotire din partea societatii si a statului". Familia romana isi cere drepturile. Aceste drepturi le pledam, le-am pledat din 2006 incoace, si vom continua sa le pledam. Sunt cele mai pretioase dintre drepturi dar si cele mai abuzate azi. Pretuiti-le!

 

ALIANTA FAMILIILOR DIN ROMANIA

Str. Zmeica nr. 12, sector 4, Bucuresti

Tel. 0741.103.025 Fax 0318.153.082

www.alianta-familiilor.ro

 

 







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu