joi, 8 decembrie 2022

FERGHETE - MESAJ CĂTRE NAŢIA ROMÂNĂ

 




MESAJ CĂTRE NAŢIA ROMÂNĂ

1.

MESAJ CĂTRE NAŢIA ROMÂNĂ

 Dragi şi distişi prieteni, truditori ai condeiului,  membrii ,,COMUNITĂŢII SCRIITORILOR EUROPENI" la mesajul dlui Preşedinte al ,,Societăţii Scriitorilor din România" av. Marcel Ion Fandarac, privind ziua de 1 Decembrie 2022, am dat un răspuns, pe care-l veţi vedea mai jos, dar o mână grijulie mi l-a şters.

Da, stimat domn Ion Marcel Fandarac, aveţi dreptate: e trist că această sfântă zi 1 Decembrie (1918 - 2022) când străbunii noştri, sub conducerea Majestăţii Sale Regele Ferdinand au făurit România Mare... prin jertfa de sânge vărsat pe câmpul de luptă, iar Drapelul nostru scump, Stegul TRICOLOR (roşu, galben şi albastru) - simbolul demnităţii, eroismului şi a patriotismului poporului român... nu a fost arborat pe faţada tuturor instituţiilor comerciale şi administrative.

În zorii zilei de 1 Decembrie, la orele 9,45 am ajuns cu tramvaiul 41 din Militari la sf. mânăstire CAŞIN.

Când m-am dat jos din tramvai, în faţa mea erau o mulţime de oameni, bătrâni, părinţi cu micuţii lor copii de mână sau în braţe, tineri, militari rezervişti care voiau să meargă spre Arcul de Triumf să vadă parada militară.

2

SURPRIZĂ:

Coaliţia PSD, PNL, UDMR şi Preşedintele României Klaus Iohannis Werner, Parlamentul (care vor rămâne ca o tristă amintire în paginile negre ale istoriei de A-N-T-I-P-O-U-L-A-R-A-R-I) au dat dispoziţie ,,Pe aici nu se va trece, interzisă direcţia către Arcul de Triumf!... trebuie să ocoliţi paste 600 de metri, să mergeţi înapoi, ca să ajungeţi în bulevaardul Kiseleff".

Cordoane de poliţişti şi activişti zeloşi ne-au direcţionat înapoi. Când s-a ajuns în bulevardul Kiseleff ne-au indicat să ne răspândim spre Muzeul Ţăranuluii, Piaţa Victoriei.

O adevărată bătaie de joc, fiindcă patriotismul românilor nu a pierit, cu toţi am mers să vedem şi să aplaudăm armata noastră.

La Arcul de Triumf era fanfara Reprzentativei Muzicilor Militare M.Ap.N. cu dirijorul col. Aurel Alexandru Gheorghiţă, inspectorul General al Muzicilor Militare.

La ieşirea din parc erau reprezentanţii ROMÂNIEI şi invitaţii de onoare din Uniunea Europeană şi NATO, uzi fleaşcă, făcuţui ciuculete, ceea ce dovedeşte lipsă de respect şi dezinteres din partea Coaliţiei, Iohannis şi Parlament...,să nu încropească o tribună acoperită, fiindcă ştiau că vremea este potrivnică?

3

INCREDIBIL!...

Ca şi anul trecut, nu au fost în stare ca să instaleze pe traseul pe unde treceau bravii noştri militari, nişte DIFUZOARE şi panouri VIDEO ca tot românul venit să vapă parada, să audă muzica de fanfară, discursul Preşedintelui, şi vocea speakerului care explica ce unitate militară trece, ce tehnică de luptă avem, etc.

Totul s-a desfăşurat ca la o înmormântare, linişte deplină, numai când treceau prin faţa noastră auzeam zgomotul şenilelor pe asfalt.

Cum de e posibil ca la cea mai mare sărbătoare a României, 1 DECEMBRIE - ZIUA NAŢIONALĂ, să existe atâta delăsare şi dezinteres?!...

Dar, măririle lor, când îşi fac propagandă la alegeri... mamă-mamă: maşini cu megafoane care urlă de ne zăpăcesc mintea, panouri video, steaguri şi steguleţe, pliante, postere de dimensiuni uriaşe, etc. împânzesc oraşul, iar la concerte de doi bani, tot pentru ei, panouri uriaşe, difuzoare de asurzesc trecătorii, iar acum absolut nimic din ce ar fi trebuit să fie.

Nu mai vorbesc de pavoazarea oraşului. Aleşii noştrii fără respect, fără demnitate, au dovedit că nu sunt capabili să conducă destinele ţării...

ROMÂNI, LA MULŢI ANI, SĂNĂTATE, TRĂIASCĂ ROMÂNIA!

 

Marin Voican,

Scriitor şi compozitor,

Doctor Honoris Causa Academia Dacoromână.

4

Mesajul dlui marcel Ion Fandarac.

Slavă României... De 1 Decembrie, de Ziua Națională a României, am petrecut cu voie bună... Din păcate, marea majoritate a românilor au sărbătorit în casă această zi națională...,fiecare cu ce a avut...,un pahar de vin , în fața televizorului... Pe strãzi, nu prea am văzut arborat tricolorul... Restaurantele din rețeaua multinaționalelor de profil, au pus muzică house...,fãrã tricolor, fără meniu tradițional românesc... Am făcut o rezervare la un restaurant din Herăstrău, cu decoruri de pescãruși...

Cum spuneam, muzică house, meniul internațional, mâncare reîncălzită, o violonistã care fãcea playback...pe fundal sonor atonal... I-am făcut un semn, a venit, mi-a cântat la vioară Balada lui Ciprian Porumbescu, un fragment, desigur..., uitându-se speriată în spate... Evident, știa că "stãpânul" îi poruncise "fãrã de ...astea!". I-am dat, discret, o bancnotă albastrã cu chipul lui Caragiale... Am solicitat nota de plată... Între timp, chelnerul îmi pusese pe masã un mic steaguleț tricolor românesc... În zadar... Am plãtit și am plecat de acolo... Am găsit un mic restaurant românesc, traversând Bucureștiul... Aici, am primit "din partea casei" o țuică de prune... Ni s-a pus la dispoziție cunoscutul ciolan cu fasole... În fundal, un acordeonist a cântat vechi melodii românești... Desigur, un vocalist a cântat "Constantine, Constantine"..., precum și alte piese lăutărești... Apoi, a dat-o pe inevitabilele manele aplaudate de ocupanții unei prelungi mese, onorabili pensionari... Cam asta a fost toată atmosfera "românească"... Pe de altă parte, am vãzut din postãrile de pe Facebook, cum alte foste cadre de nãdejde ale fostei Securitãți, s-au întâlnit într-un club modest, dându-se într-un spectacol festivisto comunist-securistoid de ziua asta națională..., antrenând în show niște copii balerini, poeți mediocri cu tricolorul românesc atârnând la piepturile lor... Ce e de preferat, când nimic altceva nu ai de ales?! Poate doar o fugă pe munte..., la vreo pensiune turistică în care e prezentã țuica, șoriciul de porc și fasolea?! E trist, aproape tragic... Sentimentul românesc al ființei noastre e aproape pierdut... E primul an când nu am mai avut pentru cine sã mai organizez un eveniment cultural dedicat zilei de 1 Decembrie, Ziua națională a României... Am tot anunțat intenția mea...

Nota bene: orașul e trist..., la balcoanele blocurilor, altădată, erau arborate steaguri tricolore românești... Ieri, nimic... Românii sunt, în marea lor majoritate, blazați... Sã fi dispărut din sufletele lor sentimentul românesc al ființei?!

 

Sursa: PAVEL RATUNDEANU-FERGHETE






COMENTARII:


Multe mulțumiri.

 Suntem încă năuciți de postpandemie, facturi, neînțelegeri, război aproape de România, criză, dar... nu este totul pierdut...

 În piept bate inima românească și Dumnezeu care ne-a susținut timp de 2000 de ani de la anul 106 până acum ne va susține și de aci înainte:

         ,,Iar noi locului ne ținem,

          ,,Cum am fost așa rămânem!”

Este bine ca să se tragă învățăminte, cum spun rândurile de față, dar să ne amintim cuvântul românesc bătrânesc:

 ,,Nu există petrecere și sărbătoare fără ca să nu-i poți găsi un cusur”

 Așa cum spuneți, este loc pentru mai  bine întotdeauna.

  De aci până la Sărbătoarea ,,Sf Ioan”,  vom avea multe sărbători Națiomnale, internaționale și religioase,

 Domnul să ne ajute să le petrecem cu bine și în sănătate,

        Cu deosebită stimă și rugă de ,,Doamne ajută”,

                          Melania Rusu Caragioiu

 

 


APEL...

 

Drag și iubit prieten, prietenă, stimați locuitori ai României, dacă le-am arătat conducătorilor noştri că greșesc, s-au repezit ca ulii pe mine și nu mi-au mai dat voie să comunic.

(Restricţonat de către Facebook, ochiul vigilent al dictaturii)

 

Din nou avem o țară polițienească.

 

- Cu ce am greșit că le-am spus: fe ce nu aţi făcut o tribună pentru oaspeții invitați ai Uniunii Europene și NATO: i-aţi ținut în ploaie și vânt, dovedit lipsă de respect pentru partenerii politici și ai structurilor militare, care au venit din prietenie să participe la parada?

- Cu ce sunt vinovat că le-am spus ca să monteze DIFUZOARE și PANOURI VIDEO pe traseu, ca să asculte și să vadă tot cetățeanul demonstrația?

- Cu ce am greșit ca această COALIȚIE OTRAVITĂ va fi o tristă amintire, o pagina neagră în filele istoriei poporului român?!

- Ce vină am eu dacă ei nu au lăsat oamenii sa vină și să se așeze pe traseu... unde vor, (fiindcă noi, românii, nu avem asasini ca-n alte state occidentale şi America, suntem oameni pașnici, iubitori de pace și liniște, patrioți care-și iubesc trecutul istoric, Țară, tradiíile, credința și limba).

Doamne, ajută-ne și luminează-le mintea conducătorilor noștri să asculte glasul poporului și să-l iubească poporul, să-l prețuiască și să mulțumească celor care i-au ales...

Marin Voican




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu