Artă culinară postmodernă
(pamflet)
Motto: Terci de mătrăgună/Să rânjim la lună
~*~
Draga de Uniune
Iaca ne propune
Artă culinară
Nouă și sprințară:
Tochitură de...
lăcustă
Săltăreață și
robustă,
Viermișori flambați
În loc de cârnați,
Greier dezosat,
Caramelizat...
Drosofila-n ciorbă –
Nu încape vorbă –
E-o delicatesă
Nouă și expresă,
Iar cu sos tartar
Bondar la grătar.
Dacă vreți omletă,
Se zice-n rețetă,
De-acum folosiți
Ouă de furnici.
Pentru mesele festive
Aveți „n”
alternative:
Sarmale cu mămăruțe,
Din păianjeni –
chifteluțe,
Ficăței de molie
Rumeniți în folie,
Aripioare de țânțar
Cu mujdei sau cu
muștar,
Târtița de bărzăune
În foetaj se poate
pune,
Ca aperitiv e bun
Sângerete de tăun,
Feerie – cum să-i
zici? –
Piftie din licurici!
Din miriapozi –
tocană,
(Hai să renunțăm la
slană!)
Pui de viespe la
cuptor,
O să placă tuturor,
Coropișniță-n aluat,
Din rădașcă – un
stufat,
Urechelnița murată
E
savoare-ntruchipată,
Ploșnițe de cereale
Cu spanac – sunt
ideale,
Preparatul cel mai
șic:
Ochi de trântor în
aspic,
Colorado-n foi de
viță,
Afidele – în alviță,
Cărăbușii gratinați,
Fragezi, fini și
aromați,
Gândăcelul-croitor
Ca șnițel – e
uimitor!
Iar cel de bucătărie
Potrivit e în
plachie.
Poale-n brâu cu
umplutură
Din larve de
libelulă,
Ori gogoși din
fluturași
(la „gogoși” cei mari sunt ași!)
Un prosciuto de omidă,
Drob crocant de
crisalidă.
Pentru snobi cu fițe
Gofre din mușițe,
Scorpion pasat
În tort marmorat,
Muște marinate...
Ce diversitate!!!/
Toate-s minunate
Pentru sănătate.
Încă nu e prea târziu
Să includă în meniu –
Că n-ar fi mare
scofală –
Garnitura vegetală
După capul... nu știu
cui!:
Pălăria șarpelui;
Are – garantat,
Neîntârziat –
Efectul scontat:
Îți dă brânci, măi,
frate
Spre... eternitate!
Te... înveșnicește
Cât ai zice „pește!”
Dac-or fi așa de
bune,
Mânca-le-ar cin’ le
propune!
~*~
Mihaela Malea Stroe
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu