luni, 5 decembrie 2022

Maria Diana Popescu - A executat necondiţionat cererile SUA şi ale Bruxellesului

 




A executat necondiţionat cererile SUA şi ale Bruxellesului

Maria Diana Popescu

04 Decembrie 2022

 

Aflăm în postul Crăciunului că Instanţa Supremă l-a graţiat pe Dinu Păturică al zilelor noastre, alias, Iohannis, la fel cum americanii graţiază un curcan de ziua recunoştinţei. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis cererea lui Iohannis de anulare a amenzii de 5.000 de lei, primită în mai 2020 de la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), în urma declaraţiilor făcute cu privire la un proiect de lege referitor la autonomia inventatului Ţinut Secuiesc. Vă amintiţi că Iohannis a acuzat PSD-ul că ar vrea să dea Ardealul ungurilor. Probabil, atunci, n-a avut căştile în urechi şi i-a luat-o discursul pe arătură. Trădătorul striga: „trădătorii!” Mesajele şi apariţiile lui Iohannis trebuie tratate cu „flit”, precum el a tratat poporul!

 

Acest Iohannis, uneori, violent în exprimare (Jó napot kívánok, PSD), alteori repetent, şi-a pierdut ultima fărîmă de credibilitate! Cu privire la ridicarea MCV, anunţată cu pompă de acelaşi Dinu Păturică,  e clar, România n-a făcut mari progrese. MCV-ul a fost ridicat pentru că Iohannis a executat necondiţionat cererile SUA şi ale  Bruxellesului. Dacă nu dai un lucru la schimb, nimeni nu te acceptă la tribuna marilor puteri. Şi Iohannis a dat destul străinilor, inclusiv suveranitatea României. Poporul şi-a pierdut încrederea în preşedinte şi în guvernanţi, pentru că, de la an la an, ei îndeasă tot mai adînc mîna în buzunarul poporului! Recent au permis U. E. să ia din stocurile de siguranţă ale României 40 de transformatoare şi generatoare grele de curent să le livreze Ucrainei. Înţelegem din acest fapt că nu vom scăpa curînd de mîna lungă a Uniunii şi a partenerului strategic, care şi-a dorit războiul din Ucraina şi i-a planificat pînă şi provocările. Nişte idioţi congenitali în care cred românii, înşelîndu-se. Motiv pentru care România va continua să ofere gratuităţi medicale, cazare, mîncare, băutură, bani şi femei, fără restricţii, unui popor corupt, cu un radicalism dus la extreme, fiindcă ăsta e ordinul partenerului strategic, fără să ia în considerare relele tratamente la care sînt supuşi românii noştri în statul lor artificial.

 

Să ne amintim declaraţia scamatorului Zelenski: „Vom face (sigur, împreună cu americanii) din Ucraina - Marele Israel!” De atunci, zilnic ni se servesc minciunile lui şi gogoşile aliaţilor. Cu toate că a fost vorba de auto distrugerea celor două conducte de gaz şi de auto bombardarea centralei nucleare de la Zaporajie şi alte bombardamente efectuate chiar de către ucraineni în casa lor. Dacă Ucraina va deveni „Marele Israel”, fiţi liniştiţi, va rămâne şi României un kil de făină pentru praznic! Zelenski uită că Ucraina e un balon umflat prea mult, drept urmare, se va sparge, iar vîntul îi va împrăştia bucăţile de unde au venit.

 

Să ne întoarcem la oile noastre. Luaţi şi anul acesta cu „cut & paste” şi aruncaţi la periferie, trataţi ca nişte deşeuri toxice, sătui de sărăcie, de umilinţă şi de hărţuiala constantă, românii aşteaptă sărbătorile ca să mănînce un pic mai bine. În schimb, „înalţii dregători” ai statului - false vipuri politice cu porcăriile lor infam-infinite, schimonosiţi de patriotism şi îmbuibare, vor lua drumul  păsărilor spre ţinuturi calde. Clasa politică românească coruptă şi rapace va continua să sugă banul public după plac, poporul considerînd, în supuşenia lui condamnabilă, că e un lucru normal. Totuşi, în ciuda tuturor furcilor caudine, poporul român a afişat întotdeauna capacitatea de a rezista. Relaţia cu patria mamă conţine pentru români o  formă de rezilienţă, o componentă supremă de iubire pentru patrie, chiar dacă alogenii armatelor străine ne-au invadat, instalîndu-se la noi, acasă, cu  corturi, cîini, tancuri, porci, puşti şi tehnică războinică de ultimă generaţie.

 

Să nu priceapă ei de ce îi urăşte poporul român? Voi încerca să le explic, chiar dacă ar avea acelaşi efect ca atunci cînd i-aş explica unui copil ce înseamnă „honorificabilitudinitatibus”.  În fine, poporul are mai multă demnitate decît poate avea un lider de stat în trei vieţi. Oricît de puternic şi susţinut din afară s-ar crede, dacă Iohannis a ignorat mereu misia patriotică şi a batjocoreşte neamul, ura poporului s-a înscris în cartea lui de vizită şifonată din start. Patriotismul şi corupţia - două săbii, una de credinţă şi alta de război - nu încap în aceeaşi teacă. În concluzie, corupţia la vîrf, trădarea de ţară, hoţia şi manipularea sînt partea cea mai murdară a politicii de stat, pe care n-avem cum s-o evanghelizăm. E la fel cum m-aş strădui să acopăr cu metafore goliciunea personajelor lui Michelangelo din „Judecata de apoi”.          

 

Tovarăşe Iohannis, tovarăşi guvernanţi, n-aveţi niciun drept în universul valorilor Istoriei României, decît acela de a îngenunchea în faţa strămoşilor! Mă întreb faustian: pînă cînd?, şi cît o să vă mai rabde poporul? Faceţi-vă mici, mici de tot şi dispăreţi din faţa naţiunii! Dar cît de mici ar putea să se mai facă, de vreme ce sînt nişte micimi fără morală, nişte tablouri false scoase la licitaţie, ornamente nule de afiş, decupate de naivi şi lipite în oracole. În atmosfera de emulaţie democratică, „nulităţi au fost, nulităţi sînt încă, şi-or fi în neamul românesc”, cazuri de maculatură, nişte nume scrijelite pe garduri de copiii obraznici. Chiar de întoarcem capul sau ne astupăm urechile, ei ne invadează ca furnicile.

 

Aranjament grafic - I.M.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu