duminică, 28 iulie 2024

Philip M. Giraldi - Criminalul de război Benjamin Netanyahu s-a adresat Congresului S.U.A.

 



Criminalul de război Benjamin Netanyahu s-a adresat Congresului S.U.A.

Philip M. Giraldi, editorialist, comentator și consultant de securitate, S.U.A.

28 Iulie 2024

 

Minciunile proliferează, iar Congresul aplaudă genocidul din Gaza

 

Spre surprinderea mea, joia trecută dimineața a existat relativ puțină acoperire a discursului adresat Congresului SUA, rostit de prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu miercurea trecută după-amiaza, în afară de un articol de opinie critică  apărut în „New York Times” cu privire la războiul Israelului împotriva palestinienilor. Articolul, de Megan K. Stack, a afirmat: „Istoria va prezenta vizita domnului Netanyahu într-un ton meritat de urât. Nu este un oaspete pe care ar trebui să-l găzduim, dar este un vizitator pe care îl merităm. Gaza este și războiul nostru, datorită ajutorului militar indispensabil și acoperirii politice pe care guvernul SUA le-a oferit Israelului pe măsură ce numărul morților crește... Ceea ce a explodat ca un război de răzbunare împotriva Hamas a arătat din ce în ce mai mult ca o campanie de anihilare mai amplă - măcelul. a civililor prinși în capcană; moartea chinuitoare a mii de copii; distrugerea spitalelor, școlilor și a multor infrastructuri civile”[1].

 

Sondajele au arătat de luni de zile că mai mulți americani dezaprobă decât aprobă atacul israelian din Gaza, dar Congresul și Casa Albă nu sunt interesate de opiniile publicului atunci când primesc sute de milioane de dolari în „donații” de la miliardari evrei. O mare parte din acoperirea apariției lui Netanyahu în mass-media a fost fără critici și chiar adulatorie. În general, a reflectat ceea ce a fost salutat drept „discursul înflăcărat” al lui Bibi, care „nu a dat nici un centimetru”, care a promis că va continua lupta până la obținerea „victoriei totale”. A existat o oarecare acoperire a modului în care Netanyahu a mers atât de departe încât să-i înfățișeze pe multe mii de demonstranți, dintre care unii au fost pulverizați cu piper și arestați, care au înconjurat Capitoliul drept „idioți utili plătiți de Iran”. Echipele, împreună cu alte chemări de a intra în război cu Iranul, au produs urale și alte paroxisme de bucurie printre congresmenii care săreau și fluturau. Bibi s-ar fi putut simți în mod deosebit rănit personal de protestatarii pro-palestinieni care au eliberat insecte în hotelul Watergate unde stătea. Videoclipul online arătă viermi mișcându-se pe masă[2].

 

Discursul lui Netanyahu a fost ușor la analize serioase, dar greu la apeluri emoționale, invocând în mod repetat afirmația că el și Statele Unite, în sprijinul său „de fier” pentru Israel, luptă pentru a salva „civilizația” și că „dușmanii noștri sunt dușmanii tăi. ” și „victoria noastră va fi victoria ta”. Era previzibil, congresmenii și oaspeții care au umplut camera s-au clătinat în sus și în jos, aplaudând sălbatic după aproape fiecare propoziție, producând 53 de ovații în picioare, depășind cu mult recordul de 29 obținut de Netanyahu ultima dată când s-a adresat Congresului în 2015.

 

În special, unii membri ai Congresului cu conștiințe active au sărit peste eveniment, inclusiv Nancy Pelosi, care, după aceea, a denunțat adresa într-o postare[3]: „Prezentarea lui Benjamin Netanyahu în Camera Camerei de astăzi a fost de departe cea mai proastă prezentare a oricărui demnitar străin invitat și onorat cu privilegiul de a se adresa Congresului Statelor Unite. Mulți dintre noi, cei care iubim Israelul, am petrecut astăzi timp ascultând cetățenii israelieni ale căror familii au suferit în urma atacului terorist și a răpirilor Hamas din 7 octombrie. Aceste familii cer un acord de încetare a focului care să-i aducă pe ostatici acasă – și sperăm că prim-ministrul își va petrece timpul pentru a atinge acest obiectiv”.

 

Doar un republican, Tom Massie din Kentucky, nu a participat.

 

„Astăzi, Congresul va întreprinde teatru politic în numele Departamentului de Stat. Scopul ca Netanyahu să se adreseze Congresului este de a-și consolida poziția politică în Israel și de a înăbuși opoziția internațională față de războiul său. Nu am chef să fiu recuzită, așa că nu voi participa”.

 

Peste 100 de membri ai Congresului au boicotat discursul în mod coordonat: „Într-un act de protest, mulți dintre noi s-au angajat să se îmbolnăvească astăzi, în ziua discursului lui Netanyahu”, se arată într-o declarație a participanților la boicot. „Suntem în deplină solidaritate cu victimele acțiunilor lui Netanyahu. Facem apel la toți membrii Congresului să boicoteze adresa și să adopte o poziție unită împotriva a ceea ce credem că este un „rău universal”. Îndemnăm reprezentanții noștri să răspundă la voința colectivă a poporului american și să respingă orice aparență de susținere a acțiunilor lui Netanyahu”.

 

Un număr substanțial de democrați progresiști ​​și moderați, posibil până la 136, nu au participat, de asemenea, ceea ce sugerează că Netanyahu nu este bine privit de mulți membri ai Partidului Democrat. Netanyahu a vorbit timp de o oră, iar recepția exagerată pe care a primit-o de la Congres a sugerat că adevărata loialitate a guvernului nu este față de alegătorii care i-au ales, ci mai degrabă față de un lider străin care este un criminal de război, dând de înțeles pentru unii că Bibi este de fapt, președintele american, iar Israelul și SUA sunt, practic, o singură țară, Israelul fiind partenerul dominant în aranjament. În calitate de american care este profund îngrijorat de colaborarea SUA cu Israelul în ceea ce este incontestabil un genocid în Gaza, urmărirea acestui spectacol care se desfășoară în fața ochilor mei a fost probabil cea mai patetică și umilitoare oră pe care am trăit-o în viața mea. Țara mea a făcut multe lucruri rele în ultimul secol, dar această alianță cu răul neatenuat este echivalentul vânzării sufletului cuiva.

 

Avocatul internațional John Whitbeck a surprins momentul, scriind: „După aproape fiecare propoziție rostită de celebrul criminal de război Benjamin Netanyahu, oricât de nebun sau flagrant de falsă, aproape toate prostituatele politice prezente care infestau Congresul SUA s-au ridicat (de 53 de ori!) într-un zgomot zgomotos de omagiu adus păpușilor lor... maestru, cel mai lung și mai tare când a condamnat protestatarii pro-justiție și anti-genocid în campusurile americane și pe străzile din Washington în timpul discursului său... Oricine urmărește acest spectacol obscen ar putea doar concluziona că Statele Unite ale Americii au încetat să mai fie un respectabil țară independentă și este acum, așa cum a fost, într-adevăr, deja de mulți ani, o filială deținută în totalitate a statului Israel, cu valori comune, care sunt respinse pe bună dreptate de majoritatea covârșitoare a omenirii. Prin venalitatea, lașitatea, falimentul moral și aproape trădarea lor, clasa politică americană aruncă o țară odinioară mare în toaleta istoriei, iar Occidentul global, dacă nu se eliberează curând de dominația Imperiului israeliano-american, riscă o soartă asemănătoare”.

 

Nemulțumirea mea specială a fost asupra faptului că discursul lui Netanyahu a fost plin de minciuni incontestabile și presupuneri extrem de exagerate menite să-și facă publicul să urle. Falsurile au fost cu siguranță recunoscute ca atare de cea mai mare parte a audienței, dar Netanyahu nu a fost contestat de nimeni, cu excepția reprezentantului Rashida Tlaib, un democrat din Michigan și singurul membru palestino-american al Congresului, care a participat la discurs în timp ce ținea ridicat o plăcuță. Pe o parte a plăcuței lui Tlaib scria „Vinovat de genocid”, iar pe cealaltă, „Criminal de război”. Mulți dintre colegii ei au aplaudat comentariile lui Netanyahu.

 

Poate că unii dizidenți din mulțime au fost intimidați de amenințarea președintelui Camerei, Mike Johnson, care descrie sprijinul Israelului drept „unul dintre principiile fondatoare ale Americii”. Johnson a amplasat strategic sergenți de arme suplimentari în cameră pentru a aresta pe oricine a încercat să-l întrerupă pe Bibi. Este un mod unic și aproape sigur ilegal să gestionezi orice respingere împotriva vorbitorilor favorizați și protejați precum Netanyahu.

 

Interesant este că poliția din Capitoliu a scos cu forța din spatele camerei șase rude ale ostaticilor israelieni care ar fi încercat să întrerupă discursul. Unul a spus „Nu mai suport!”, iar Jon Polin, tatăl ostaticului american israelian Hersh Goldberg-Polin, le-a spus reporterilor „Am venit aici dorind să aud o frază: «Astăzi anunț că ostaticii vin acasă!», și nu am auzit asta”.

 

Printre minciunile propagate de Netanyahu a fost o tiradă lungă despre cât de umană a fost armata israeliană în conducerea războiului, susținând despre Hamas: „Acești monștri au violat femei, au decapitat bărbați, au ars bebeluși de vii. Au ucis părinți în fața copiilor lor și copiii în fața părinților lor”.

 

După cum a fost confirmat de surse independente de încredere, asta este o minciună, o parte a guvernului israelian a generat propagandă. Și, de asemenea, a susținut în mod fals că foametea care are loc în Gaza este un mit, deoarece guvernul său a permis atât de multe camioane de ajutor să intre în fâșie, încât palestinianul mediu primește 3.000 de calorii de alimente pe zi. Dar linia mea preferată a fost angajamentul lui de a trăi în pace cu palestinienii atunci când aceștia încetează să mai vrea „să omoare evrei”. Realitatea este, desigur, că evreii sunt cei care ucid palestinieni în număr mare folosind arme furnizate de americani. Respectabilul jurnal medical britanic „The Lancet” estimează că Israelul a ucis deja peste 186.000 de palestinieni din octombrie anul trecut, dintre care majoritatea sunt încă îngropați sub dărâmăturile caselor lor, dar pentru Netanyahu doar viețile evreilor contează[4]. Și sălbăticia necruțătoare a soldaților israelieni a fost confirmată și de mai multe surse independente. Bibi ar face bine să citească și noua lege a Knesset-ului adoptată săptămâna trecută, care respinge complet ideea unui stat palestinian suveran declarat unilateral, alături de Israel, confirmând că intențiile Israelului nu includ viața în pace cu vecinii săi.

 

Și așa se încheie încă o săptămână interesantă în ceea ce a trecut cândva pentru Capitala Statelor Unite ale Americii. Vizita lui Netanyahu a beneficiat anumitor politicieni, deoarece pentru a fi calificat drept candidat la președinție sau la vicepreședinție americană, trebuie să fii fotografiat îmbrățișând un psihopat genocid rânjător din Israel. Menține numerarul în flux, iar ziarele sunt împuternicite să spună minciuni în numele tău. Din nefericire, atunci când monștrii israelieni sunt primiți de gazdele lor îngrozitoare, aceasta vorbește, de asemenea, cel mai clar despre ceea ce am devenit noi ca țară în timp ce slujim ca câinele israelian. Washingtonul trebuie să se confrunte în sfârșit cu realitatea că îmbrățișarea sa sângeroasă a războiului genocid al Israelului din Gaza nu promovează niciun interes american sau nu promovează stabilitatea regională. De fapt, face invers. Ceea ce sa întâmplat cu America este adevărata tragedie.

 

---------------------------------------------

[1] https://www.nytimes.com/2024/07/24/opinion/benjamin-netanyahu-congress-gaza.html - 24 iulie 2024

[2] https://x.com/mattberg33/status/1816173556817960967?utm_source=The+Forward+Association&utm_campaign=3882a43cca-EMAIL_CAMPAIGN_2023_12_01_04_25_COPY_01&utm_medium=email&utm_term=0_-1323d6a1cf-%5BLIST_EMAIL_ID%5D

[3] https://x.com/SpeakerPelosi/status/1816208313572364356

[4] https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(24)01169-3/fulltext

Sursa - https://www.unz.com/pgiraldi/war-criminal-benjamin-netanyahu-addresses-the-us-congress/ - 26 iulie 2024 via https://www.globalresearch.ca/war-criminal-netanyahu-us-congress/5863708  - 26 iulie 2024.

Discurs -









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu