miercuri, 20 iunie 2018

“AMBASADORII” CULTURII VASLUIENE LA FESTIVALUL INTERNAȚIONAL “PARALIA DANCE, 2018”
“AMBASADORII” CULTURII VASLUIENE LA
FESTIVALUL INTERNAȚIONAL “PARALIA DANCE, 2018”

La invitația lui Milenko Anderski, presedintele IMMF Ohrid-Macedonia, ansamblul coregrafic “Prietenia” Vaslui, în a cărui componență au fost formațiile coregrafice “Style”, antrenor prof. Alis Vârlănuță - “Prietenia”, antrenor prof. Anușca-Doglan Elena de la Palatul Copiilor și “Olimpienii”, antrenor prof. Gabriela-Lolica Antipa, de la Școala Gimnazială “Ștefan cel Mare” Vaslui, au participat în perioada 11-16.06.2018 la Festivalul Internațional “Dans în Paralia” - 2018, în compania ansamblurilor coregrafice din Bulgaria, Bosnia –Herțegovina, Muntenegru, Polonia, Serbia.

Participarea la acest festival fost o oportunitate de promovare a valorilor cultural românești în context european, de a ne face noi prieteni și de a stabili noi parteneriate de colaborare cu reprezentanții altor țări.

Efortul făcut pe toate planurile pentru a ajunge la Paralia-Katerini a fost foarte mare și nu poate fi descris în cuvinte. Dar, cum vinul cu cât este mai vechi cu atât este mai bun, așa și acest eveniment va fi apreciat în timp ca ceva extraordinar și care a lăsat o "urmă"frumoasă și de neuitat pentru mii de oameni din numeroase țări care ne-au văzut.

Prin fața ochilor lor va trece ca un film de excepție chipul copiilor noștri frumoși, inteligenți, expresivi, civilizați.

Parada țărilor participante, spectacolul și acordarea diplomelor de participare, au fost momentele oficiale ale Festivalului Internațional “Dans în Paralia” - 2018.

Felicitări antrenorilor pentru pasiunea și dăruirea totală cu care își fac datoria!

Mulțumim Primăria Municipiului Vaslui, mulțumim domnule primar, ing. Vasile Pavăl, pentru preocuparea de a promova în lume valorile culturale și spirituale românești.
Mulțumim Inspectoratului Școlar Județean Vaslui care a avut ȋncredere ȋn capacitatea noastră de performanță internatională.
Mulțumim părinților, mulțumim Palatului Copiilor Vaslui, mulțumim Școala Gimnazială ,,Ștefan cel Mare" Vaslui, mulțumim S.C. ,,Transurb” S. A. Vaslui, mulțumim translatorilor, prof. Mirela Nistoroschi și prof. Adrian Gherghe, mulțumim profesorilor însoțitori, Săvescu Carmen, Lisevici Gabriela, Botezatu Ana-Maria, mulțumim tuturor care au fost alături de noi, împreună realizând un obiectiv foarte important: promovarea corectă a imaginii României în lume!

Mulțumim organizatorului, domnul Milenko Anderski și staf-ului său, mulțumim Alexios Karathanasis și echipei de la hotelul “Eri” pentru strădania de a ne simți bine pe tot parcursul șederii noastre la Paralia.Coordonator delegație, prof. Anușca-Doglan Elena.
ANTRENORII AU CUVÂNTUL


“STYLE” Vaslui, la Festivalul Internațional “Paralia Dance, 2018”Trupa Style, de la Palatul Copiilor Vaslui, s a deplasat în perioada 11-16 iunie la festivalul Internațional de Dans Paralia - Grecia 2018 .19 copii frumoși și talentați și-au îndeplinit obiectivul: distracție ,dans ,ptrietenie. Experiența și talentul ne-au adus din nou aprecieri, laude și aplauze furtunoase și binemeritate.

Mulțumim Paralia – Grecia pentru experiența minunată și de neuitat! Mulțumim tuturor pentru sprijinul acordat!

Bravoooo STYLE!!!                                                                Prof. Alis Vârlănuță


“OLIMPIENII”, la Festivalul Internațional “Paralia Dance, 2018”

Curiozitate, bucurie, emoție, împlinire sunt trăirile copiilor OLIMPIENI de la Școala Gimnazială “Ștefan cel Mare” Vaslui. Emoții mari în sufletele noastre în glas și în pas de dans pe meleagurile olimpice, cu mândria în suflet de român și atrăgând toți românii de acolo spre delegația noastră ne-am simțit “vedete”. Am primit felicitări de la românii aflați în vacanță acolo sau care lucrau și-au exprimat dorința de-a le dansa copiii și în localurile lor, atât de entuziaști erau.

Ne-am bucurat de invitații, poze făcute împreună și îmbrățișări călduroase, fericiți că suntem de-ai lor și că participăm la Festivalul Internațional “Paralia Dance, 2018”. Mulțumim organizatorilor pentru că au făcut posibilă organizarea acestui eveniment.

Prof. Antipa Gabriela-Lolica.
PRIETENIA-Vaslui, la Festivalul Internațional “Paralia Dance, 2018”

Participarea formației “Prietenia” Vaslui la Festivalul Internațional “Paralia Dance, 2018”, a reprezentat pentru copii răsplata binemeritată  pentru efortul depus la antrenamente pe parcursul anului școlar 2017-2018.

Felicitări pentru coregrafiile frumoase prezentate în fața publicului din numeroase țări dar și în fața foarte multor români, care și-au manifestat bucuria și mândria apartenenței la România.

Revenire la antrenamente, reluarea cu sănătate a acestora  și mare dorință de afirmare.
Vacanță plăcută!

Prof. Anușca-Doglan Elena.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu