luni, 4 decembrie 2017

Superioritatea occidentalilor si ... (56) (57)







Superioritatea occidentalilor si inferioritatea ortodocsilor moldo-valahi e intolerabila (57)
http://bentodica.blogspot.com/2017/12/stat-de-drept.html
https://admin.over-blog.com/write/89299955

Ion Tudor: Dirijata sau nu aderarea la cele doua structuri este un fapt incontestabil. Am impresia ca dvs. (Horia Ion Filip / vezi Nr. 56) nu realizati cat de importanta este pentru Romania apartenenta la cele doua structuri, altfel nu ne propuneati cimilitura cu trecerea prin vad a catelei. Sunt regatean, cei drept, pentru ca aici m-am nascut, dar mai inainte de toate sunt roman. Unul care a realizat de mult ce-a insemnat si ce inseamna pentru Romania Ardealul cu Scoala Ardeleana, cu Biserica Greco-Catolica si mai ales cu marile personalitati politice si culturale pe care le-a dat acestei tari. In plus, de ce sa n-o spunem, Ardealul este mai aproape de ideea de europenism decat, hai sa zicem Oltenia, apropo de catea si de caruta. Nu stiu cui foloseste aducerea in discutie a problemei orientarii Romaniei, est sau vest? Cred ca lucrurile sunt simple, Romania a ales, asa cu toate ale ei, vestul. In ce priveste religia, contrapunerea ordodoxiei catolicismului sau altor orientarii, sa-i lasam pe clerici sa rezolve problema. Discutiile pe tema aceasta cu niste necunoscatori sunt contraproductive, mai ales cand sunt si tendentioase. Si inca un lucru, fara Ardeal care este inima romanismului, Romania nu este Romania. Nici invers nu se poate.

Alexandru Nemoianu: Viorel Roman este un narator de basme neplacute, e drept. Dincolo de asta VR este benign. Fantasmele sale nu pot fi incluse decat intr-o istorie a "ideilor nastrusnice“, absurde.

Horia Ion Filip: Pe ce criterii cele afirmate de dl Viorel Roman le considerati benigne? Aaa, poate pentru faptul ca locuieste departe de tara si ca stim noi cum sta treaba in tara. O turma mare indobitocita si care trece pe langa idei ca rapidu’ prin Racari; captive capete mai rasarite care-si pun intrebari in pofida straduintelor maleficilor de a cultiva incultura si ignoranta. Dar si acesti putini sunt reprimati subtil dar crunt si fara scrupule. Si mai e clasa noilor fosti care ne taraste spre prapastia sfasierii si aneantizarii ca limba si popor. Ei da, dl Roman a reusit sa se retraga la timp de aici din tara lui si cumva e pus la adapost. De rest au grija cerberii sa devina "benign" cum atat de bine s-a dat de gol acest domn A. N.

Herodotu: Pacatele lui Viorel Roman se reduc la unul singur: ca romanii sunt ortodocsi. I-am citit sute de articole care militau pentru un singur tel: romanii sa treaca la catolicism. Daca acest deziderat va fi implinit se vor rezolva: seceta, poluarea, incalzirea globala, locurile de munca, problema t.i.ganilor, datoria externa, gazele de sist, Cazinoul din Constanta, cainii comunitari etc. Si eu ma intreb: de ce refuza romanii fericirea pe pamant cand Viorel Roman le-o arata cu degetul?

Viorel Roman: Refacerea unitati crestine rezolva mai mult decat crede harnicul meu cititor, plin de umor, iar daca convertirea nu o cere nimeni, sunt eu mai catolic decat papa? La Bucuresti in 1999 Fericitul papa Ioan Paul II a spus foarte clar, crestinismul respira cu doi plamini, ortodox si catolic, iar pentru papa Francisc, asteptat la Alba Iulia in 2018, refacerea unitatii crestine e fara conditii. In acest context ortodocsii din UE/NATO se mira de aparitia „Statelor paralele ilegitime“ catolice iar cei din Ucraina sunt in razboi civil din cauza asta. Donetzul ortodox lupta contra „fascistilor“ catolici din Lemberg. In acest timp romanii demonstreaza pasnic pentru statul de drept catolic, adica pentru acquis-ul comunitar, pentru drepturile și a obligațiile care decurg din statutul de stat membru al Uniunii Europene sau, mai nou, pentru devalmasia moldo-valaha ortodoxo-socialista a partidului de guvernamant, PSD-ALDE. Legitimitatea statelor depinde de viziune:
http://www.ziarulnatiunea.ro/2013/01/24/viziuni-ortodoxe/

************************************************************
https://www.academia.edu/32415174/Spre_est_sau_vest%C3%9F
https://www.academia.edu/34504213/Semnele_vremii_complet.pdf
https://www.academia.edu/28173741/Viorel_Roman_Europa_Crestina.pdf
https://www.academia.edu/23211833/BISERICA_-_STATUL_Romania_2016
http://www.clipa.com/a3551-Ghinionul-de-a-fi-moldo-valah-premize-si-7-teze.aspx




Superioritatea occidentalilor si inferioritatea ortodocsilor moldo-valahi e intolerabila (56)
http://bentodica.blogspot.com/2017/12/stat-de-drept.html
https://admin.over-blog.com/write/89299955

Ion Tudor (Bucuresti): Dl. Viorel Roman ignora cu buna stiinta, pentru ca este imposibil sa nu fi aflat, ca aderarea Romaniei la NATO si integrarea in UE a fost pregatita si realizata de PSD, ce-i drept si cu sprijinul celorlalte forte politice. Ca urmare, acuza ca alianta PSD-ALDE ar duce tara spre Moscova, n-are nici un suport. Prezenta in aceste doua structuri este vitala pentru Romania. Tot respectul pentru greco-catolicii din Ardeal. Ar fi bine sa rememoram tot ce -au facut pentru romanii de acolo si in general pentru Romania. Nu este, totusi, benefica nimanui opozitia ortodocsi-greco-catolicii. Ce-i leaga pe romani este mai presus de, hai sa zicem, unele diferente de orientare religioasa. Dl. Viorel Roman se face, din pacate, ecoul unor pareri potrivit carora unitatea de credinta ar trebuii sa ne duca catre Roma, iar afirmatia ca un sfert dintre romani ar fi greco-catolici este falsa. Este oare dl. Roman purtatorul de cuvant al celor care vad Ardealul, daca nu rupt de Romania, cel putin indepartat simtitor de ea? Mi se pare ca asa transpare in subtext din cele scrise de domnia sa.

Horia Ioan Filip (Romania): Ba dl. V Roman are dreptate! Aderarea dirijata de psd seamana cu trecerea prin vad a catelei legate de caruta valcenilor. Probabil ca cunosti cimilitura dl I. T., ca esti "regatean" daca nu poti sa iesi din mentalitatea „regateana“, ce se regaseste atat de bine si face atat de mult rau Romaniei in stilul de conducere al emanatilor psd-isti, cu tot cu votul covarsitor obtinut de la o tara degenerata de atata teroare ideologica si fizica din regimul trecut. Trecut? Apropo, si cateaua valceanului se tragea in lant si pana a nu intra in apa spunea : nu trec in ruptul capului. Dupa ce a trecut, trasa dupa caruta, s-a scuturat si a spus: o facuram si p-asta, intraram in ioropa.

Viorel Roman (Bangkok): Pretentia ortodocsilor moldo-valahi de a fi model de urmat pentru toti romanii este intolerabia, ea persista insa si se legitimeaza cu degradarea Scolii Ardelene greco-catolice in una fara Dumnezeu, iluminista, si, cum bine remarcati dle Ion Tudor, cu dezmembrarea tarii, ca a Jugoslaviei si a Ucrainei: catolicii la Roma, ortodocsii la Moscova. In Romania Mare, o patrime din populatie, catolicii, germanii, evreii si maghiarii, erau orientati spre Roma. Dupa 1944, Moscova i-a decimat, cu exceptia maghiarilor protejati de Stalin. In zilele noastre, numai refacerea unitatii de credinta prin unirea tuturor romanilor cu Roma „fara conditii“ (papa Francisc) si aderarea de facto, nu de jura la iuropa, la civilizatia occidentala, garanteaza a la long unitatea nationala.

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
http://www.clipa.com/a3551-Ghinionul-de-a-fi-moldo-valah-premize-si-7-teze.aspx
https://www.academia.edu/34504213/Semnele_vremii_complet.pdf
https://www.academia.edu/28173741/Viorel_Roman_Europa_Crestina.pdf
https://www.academia.edu/23211833/BISERICA_-_STATUL_Romania_2016
https://www.academia.edu/32415174/Spre_est_sau_vest%C3%9F
http://www.ziarulnatiunea.ro/2013/01/24/viziuni-ortodoxe/












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu