marți, 27 noiembrie 2018

Mesaje cu ocazia zilei de 1 Decembrie 2018 din Australia, Acasa si Diaspora
Două pietre de hotar ale României:

-Centenarul UNIRII de la 1 Decembrie, 1918,
-Sfințirea Catedralei Neamului Român, 2018,
   Sunt întradevăr două pietre de hotar în spațiul și timpul acestei milenare Istorii a României.
   Să fim mândri de Neamul în care ne-am născut, să fim mândrii de România, de Limba, Cultura și Credința noastră creștină Ortodoxă, în care au trăit și s-au jertfit străbunii noștri, și în care vom trăii și noi cei de azi, urmându-le fericiți calea veșniciei lor!

Trăiască Romania și Biserica lui Iisus Hristos!

Ioan Miclău-Gepianu
28/11/2018
Anul 2018, piatra de temelie a neamului

Trăim vremuri debusolate, pline de oameni dezorientaţi. Când eram copil mă înfruptam din poveştile şi legendele strămoşilor noştri Geto-Daci, pline de Feţi Frumoşi şi Cosânzene şi visam. Generaţia mea a avut povestea ei, cu eroi vii şi vise de reîntregire şi unire, cu tinereţe fără bătrâneţe pline de lacrimi de fericire.
Azi nu mai credem şi am devenit săraci şi goi la suflet şi-n spirit. Fără sens, fără idealuri de viaţă vedem doar hău la capătul tunelului. Fără poveste, trăim doar în prezent. Nu mai avem ţintă, nu ne cunoaştem rostul şi nici mobilul care să ne motiveze să mergem spre lumină. Materialismul e lipsit de suflet şi stabilitate, e o cale printr-un labirint buruienos spre o direcţie moartă. A CREDE a dispărut, pentru că fără poveste, golul din faţă e doar ABIS. În abis eşti nimic!
Neamul nostru întotdeauna a privit spre NEMURIRE în UNIRE, ÎNTREGIRE în NEMURIRE. Credinţa noastră e NEMURIREA!!! Povestea neamului nostru a fost dintotdeauna nemurirea, iar azi mai mult ca niciodată avem nevoie să reînnodăm NEMURIREA, povestea de care avem nevoie azi. Ţinta spre care să ne dorim a privi, a ne motiva existent, a continua drumul neamului, al strămoşilor, părinţilor noştri în nemurire.
În copilărie am ştiut să visez datorită poveştilor noastre. Azi nu mai avem poveşti în care să credem pentru că ni s-au furat şi dacă dorim să ne reînnodăm destinul ca neam, să ne regăsim balanţa ca suflete în Nemurirea Neamului Românesc va trebui să ne construim una nouă. Pentru Nemurire au luptat strămoşii noştri în decursul istoriei, vis împlinit la 1 Decembrie 1918. Astfel ne-am sfinţit ca Naţiune Creştin-Ortodoxă, adevărată Catedrală a Neamului pentru nemurirea, mândria şi cinstirea părinţilor noştri.
Copii, fiţi mândri de veşnicia Limbii Române, clădiţi-vă NOUA POVESTE A NEMURII pentru dăinuire şi trăinicie a viselor şi NEAMULUI ROMÂNESC.
Nu întrerupeţi visul, ŢINTA NEMURIRII!
La Multi Ani!

Ben Todică, Melbourne, Australia


Stimate domnule Ben Todica!
La multi ani de Ziua Nationala a Romaniei!
Sa dea bunul Dumnezeu sa ajungem si la ziua Reintregirii neamului si a Tarii.
La multi ani, Romania!
La multi ani, frati romani de pretutindeni!
NM.La mulți ani! Editura MuşatiniaDragă Ben,
La mulţi ani, drag ROMÂN şi Frate de suflet!
Să ne trăieşti cu bucuria de a fi un român iubit de poporul tău!
Cu toată preţuirea şi dragostea de soră,
VasilicaMultumesc din suflet draga Vasilica! Ma bucur ca existi si ca impartim zilele acestor vremuri in care avem tot mai mult nevoie unii de altii. Poate acesta e si rostul raului…, sa ne gasim.

Cu fratie si pretuire,

Benoni
La mulți ani, împreună! Mariana G.

Dragă Ben,
Iată, am apropiat ziua ta, 23 noiembrie, de Centenarul Țării pe care o iubești cu inima, cu slova, cu fapta!
Doamne ajută!
La mulți ani!
Doina Spilca

LA MULTI ANI, ROMANIA! LA MULTI ANI ROMANI, ORIUNDE V-ATI AFLAI!
sturdza magda
LA MULTI ANI FERICITI!

cu drag,
Ioan Ratiu

Dragi frați, prieteni, colaboratori,

România este maica noastră, familia cea mare a românilor și trebuie îngrijită, înfrumusețată precum o mireasă, apărată și iubită fără condiționări și cu toate puterile noastre, cu întreaga ființă, așa cum au făcut-o străbunii noștri.

La 1 Decembrie 1918 prin iubire de țară, credință în Dumnezeu și solidaritate frățească înaintașii noștri au realizat Marea Unire, înfăptuind statul național unitar Român.

Omagiu și recunoștință eroilor și martirilor care au înfăptuit România Mare. Respect și prețuire pentru eroica armată Română. Cu certitudine doar vitejia poate reîntregi România.

În fiecare zi România trebuie să fie în inima noastră, să fie respectată, prețuită, împodobită prin muncă și prin dragostea noastră, a tuturor ce locuiesc în țară sau străinătate, să răspândim valorile culturii și spiritualităţii românești, să construim un viitor strălucit în vechea glie strămoșească. Deci, să lăsăm fraților, să curgă în sufletele noastre recunoștința față de eroi, lumina Dumnezeiască și credința vie, bunătatea, demnitatea și binecuvântarea Domnului Isus Hristos peste poporul român și întreaga lume.

LA MULȚI ANI IUBITĂ MAMĂ!  LA MULȚI ANI ROMÂNI DE PRETUTINDENI!

Vă îmbrăţişez şi vă doresc numai bine dvs. şi familiilor dvs.

Cu aleasă frăție, prietenie,

Ing. Ionel MARIN și redacția revistei  Bogdania

DORIM ca Țara Noastră MAMĂ,
MÂNDRA ROMÂNIE SĂ ÎNFLOREASCĂ ȘI SĂ FIE BIRUITOARE PESTE MULȚI ANI ȘI MILENII, PRIN VOIA TATĂLUI CERESC ȘI CU BINECUVÂNTAREA SFÂNTULUI DUH!
LA MULTI ANI, ROMÂNIA, LA MULTI ANI, ROMÂNI, ORIUNDE V-ATI AFLA!

DOAMNE AJUTĂ-NE!
Ligya si Andrada Victoria Diaconescu

Cu mult drag, stimă și emoția Momentului,
Melania Rusu Caragioiu
România. Canada

LA  MULTi   ANI   ROMANI !!!

Val&Val  Lupu

Dragi bunici,
Va mulțumim pentru costumele pe care ni le-ati dăruit la botezul nostru.
La mulți ani de ziua României!

Cu respect și mult drag,

Magdalena-Ivana și Maia-Alexandra


La Multi Ani România ! La Multi Ani românilor de pretutindeni !
Cateva imagini  dela festivitatile organizate pentru Sarbatorirea Zilei României la Toronto :  


Vă mulțumim.
Trăiască România și tot ce este românesc!
Cu deosebită stimă, 
Melania Rusu Caragioiu
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu