duminică, 18 octombrie 2020

GSM JUMONG 0r

 



J U M O N G

 

Experții chinezi din Taiwan spun că o simplă verificare, pe care o putem face în fiecare dimineață, ne lămurește în privința cornoratului. „Respirați adânc și țineți-vă respirația mai mult de 10 secunde. Dacă faceţi acest lucru complet fără tuse, fără disconfort, rigiditate sau pierderea etanșeității gurii etc., dovediţi că nu există fibroză în plămâni, practic nu aveţi nicio infecție.”

 

Vin sfaturi și de la medicii japonezi pentru tratarea cornoratului. „Toată lumea să se asigure că gura și gâtul sunt permanent umede, niciodată uscate. Ia câteva înghițituri de apă la cel puțin 15 minute. Dacă virusul ajunge în gură, apa îl spală şi-l duce în stomac unde acidul stomacal îl va ucide. Dacă nu bei suficientă apă în mod regulat, virusul poate intra în trahee și în plămâni.”

Lelea Safta zâmbește șăgalnic. - De ce zâmbești, lele Safta ? - Cum să nu zâmbesc ? Asiaticii ăștia habar n-au că românilor li se recomandă să bea zilnic câte doi litri !?! Numai că la noi, bărbații se duc la crâșmă și beau doi litri și nu câte-o înghițitură la un sfert de oră !

Ca și în alte dăți, rămân fără replică ! Tot lelea mă asigură de scăderea cât de curând a numărului de contaminați, deoarece nici cornoratul nu mai are puterea de altădată. Devine, tot mai mult, o banală gripă. Apoi, mustul încetează din fiert, asigurând „medicamentul” binefăcător. Adaugă reactoarele ardelene și moldovene aflate deja în faza de pornire. Prunele sunt la macerat, tescovina e și ea gata de prelucrare.

Cu metodele sudiste, nu faci mare lucru ! Poslete !

Mă duc gândurile la toamnele de altădată, la cartofii copți în spuza jarului de la cuptorul de făcut țuica și mai uit de știrile negre care circulă prin lume.

Am făcut și primul vin fiert în noul sezon !

S-a terminat și cu circul alegerilor locale. Cel de la Sectorul 1 București a fost plin de gulgute. Nici nu știi din partea cui ! Când totul se putea lămuri în câteva ore, prin confruntarea celor 131 de procese-verbale primite oficial de partide de la Secții, s-a preferat isterizarea boborului. Cu tot tacâmul: filmări securiste, înregistrări, trucaje ordinare ...

Caz up-gradat de jurnaliștii noștri care se comportă ca niște târgovețe gata de circ și să-și pună poalele în cap. Așa cum fac și cu pandemia. Ore de trăncăneală fără rost, când sunt atâtea subiecte de dezbătut privind situația socială și economică a țării și nu telenovelele artificiale cu x și y.

Vai, vai, vai ! și Of, of, of !

Pandemie e pe tot globul ! Asta-i situația, nu ne plângem ca babele de dimineața până-n miez de noapte !

*

Așa cum a prevăzut lelea Safta, PSD a mai pierdut supremația în câteva județe față de cele pierdute la urne.

Spre exemplu, la Neamț, deși președintele de consiliu județean „ales” este de la ciuma roșie, majoritatea va fi de Dreapta. La fel se întâmplă și în multe Consilii locale. Așa că, distracție ! Dacă președintele sau primarul ar fi inteligenți s-ar retrage. Așa își fac singuri viața amară, vor fi ținta ironiilor, atât a consilierilor, cât și a membrilor comunității.

 


După ce au incitat fățiș la nerespectarea regulilor impuse de pandemie, alde revoluționarul Ciolacu și ciracii se dau de ceasul morții ca alegerile parlamentare să fie amânate cu orice preț. Nu-și dau seama că în „martie 2020” (sic!), cum titra vineri o televiziune de știri (!), va fi și mai mare dezastrul pentru ei ! (lelea Safta). Analiza alegerilor locale arată clar că PNL a dat peste cap toate calculele „sondorilor”. Geaba cozile de topor din Curtea Constituțională a PSD și din Justiție (judecători, procurori) au încercat și pun tot felul de piedici accesului la Putere în plan local a noilor aleși. Cea cu „dreptul Parlamentului”, adică a PSD&aliații de a-și stabili singuri data alegerilor, care încalcă flagrant Constituția (fesenistă) și bunul simț, e de râsul curcilor.

Prin amânare nu vom avea buget, nu se va putea guverna normal, prin piedicile puse de șparlamentari, ceea ce înseamnă, în continuare, instabilitate. Instabilitate și scandal generate de șleahta de parlamentari dornici doar de încă patru lefuri fără a presta nimic pentru țară, cum au făcut timp de patru ani. Despre reforma Parlamentului (două camere și 300 de întreținuți de popor) nimeni nu suflă o vorbă !


Mai pierdem încă trei luni pentru demararea reformelor esențiale ? Comportamentul mafiot al ciolănarilor nu poate fi redus (distrus, nici vorbă) decât prin reforma administrativă. 9 regiuni și informatizare masivă a serviciilor publice. La nivel județean și local mafia e cu „băieți” de la toate partidele.

Și dacă în martie, va fi la fel ca la amânatele alegeri locale ? N-ar fi fost mult mai bine dacă făceam localele la termen ? Așa, România a pierdut trei luni în care consiliile locale și primarii puteau să-și croiască planurile pentru noul mandat de 4 ani, proiectele pentru atragerea banilor puși la dispoziție de Uniunea Europeană etc. etc.

Lelea Safta: - M-am cam săturat de șmecherașul ăsta de Zegrean ! O face pe constituționalul. Alegerile parlamentare trebuie să se desfășoare, să se lămurească odată cine conduce țara. Rămânem, ca în ultimii 30 de ani, cu Republica Fesenistă (PSD&PD-L+aliații) ori virăm spre Europa !?

Nu mai comentez ! E inutil !

PS. De ce am intitulat tableta Jumong ? Cei care urmăresc serialul sud-coreean vor înțelege sigur mesajul. Cine nu, recomand să-l urmărească pe TVR 1, după ora 17.

Mai ales, creatorii noștri de seriale !

*

N.B. Am revenit la jurnalele de știri de la radio. Măcar nu mai aud „Urmează imagini ce vă pot afecta emotional.” și alte formulări isterizante de aceleași tip.

*

Bătălie mare în alcătuirea listelor pentru parlamentare. La Constanța candidează Eba ! Ce înseamnă să ai tupeu de tută analfabetă ? Cică vrea „să-și aducă aportul”. Nerușinare curată ! Să vedem ce zic alegătorii tomitani !

 


Normal cei cu două mandate și activitate slabă să fie retrași de pe liste. Un al treilea mandat e, de fapt, o excepție, doar pentru cei care într-adevăr au făcut ceva pentru țară. Câți l-au meritat ?

*

Se restaurează la Iași bojdeuca lui Ion Creangă. Foarte bine ! Cu un million de euro. Au înnebunit ?... Cu un million faci 10 bojdeuci noi ! Sau 900.000 o fi șpaga și 100.000 restaurarea ?

*

Ciolacu vrea să fie revoluționar cu rol determinant !

Unii văd că îl neagă pe motiv că nu a existat Revoluție !

Or fi aceeași care neagă și existența virusului SARS COV 2 sau rolul Bisericii în societate ?

Pe ce lume au trăit ? În România a fost Revoluție în toată regula ! Revoluțiile nu se fac doar cu împușcături cum cred unii, ci cu cap.

 

Au fost și români bravi, nu doar lașii de după perdele !

 

Din nefericire, Contrarevoluția, lovitura de stat, declanșată din momentul arestării lui Ceaușescu (spre seara zilei de 22 decembrie 1989), până atunci fiind protejat de alde Stănculescu la UM 01417 de la Târgoviște, a dus la instaurarea Republicii Feseniste.

 

Cât privește numărul revoluționarilor reali se rezumă la o mie, maximum două. Sunt doar cei care au înlăturat structurile ceaușiste și și-au asumat responsabilitatea conducerii locale, înainte de începerea spectacolului cu elicopterul.

Nu toți românii au stat după perdele iar azi comentează vrute și nevrute !

 

S-auzim numai de bine, că de rău m-am tot săturat !








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu