marți, 5 iunie 2018

Din lumea artelor si a comunitatii - ArtSmart







Primit din comunitate:
Un banc corporatist 
O companie românească și una germană au convenit să desfășoare un turneu de canotaj la caiac la nivelul 8+1.
După o practică și exersare lungă și grea, ambele echipe au aranjat competiția sportivădar Germania a ieșit învingătoare cu un avans de 1 km. Managementul a decis că motivul unei înfrângeri zdrobitoare trebuie aflat, aşa că au angajat o firmă de consultanţă care să investigheze problema şi să recomande acţiuni corective.
După mai multe săptămâni de investigații, s-a constatat că echipa germană a avut opt oameni la vâsle și unul la cârmă, pe când românii au avut un om care vâslea și opt oameni la cârmă.
Aşa că, după un an de studii şi milioane de dolari cheltuiţi ca să analizeze problema, firma de consultanţă a ajuns la concluzia că sunt prea mulţi oameni la cârmă şi prea puţini la vâsle în echipa României. Deci, pe măsură ce se apropia ziua cursei din anul următor, structura managerială a echipei învinse a fost complet reorganizată.
Noua structură cuprindea: patru manageri de cârmă, trei manageri zonali de cârmă şi un nou sistem de urmărire a performanţelor pentru omul de la vâsle, ca să i se asigure stimulent în muncă.
Anul următor, germanii iar au câştigat cu un avans de 2 kilometri. Umiliţi, cei din corporaţia românească l-au concediat pe vâslaş pentru performanţe slabe şi au acordat managerilor o primă, pentru că au descoperit unde era problema.

~*~

Ovid Aron Densuşianu (n. 29 decembrie 1873, Făgăraş – d. 9 iunie 1938, Bucureşti) a fost un filolog, lingvist, folclorist, istoric literar şi poet român, membru titular al Academiei Române şi profesor la Universitatea din Bucureşti.



“Şi dacă atît de mult s’a atrofiat simţul mîndriei cînd e vorba de manifestări individuale, cum ne-am aştepta ca ea să fie înrădăcinată ca sentiment colectiv, naţional? Nu există încă la ai noştri acea stăpînire, acea veghere asupra faptelor, asupra tuturor manifestaţiilor, care te face să te consideri responsabil pentru toţi ai tăi, în orice împrejurare. Dacă ar exista acest sentiment al responsabilităţei şi mîndria ce impune fiecăruia să se gîndească cum vor fi judecaţi după el ceilalţi, compatrioţii lui, nu am auzi de atîtea ori epitete puţin măgulitoare pentru noi, nu am asista la situaţii în care apucături nechibzuite, păcate pe care le lăsăm uşor să treacă, aruncă sub privirile altora o umbră asupra noastră, nu am mai vedea numele de “Romîn” amestecat în ecouri ce nu fac cinste. 
Ne trebuie un misticism naţional în care mîndria să ne fie călăuză, să ne dea puterea reculegerilor, conştiinţa că oriunde ne vom înfăţişa vom fi întîmpinaţi cu luare aminte, vom fi priviţi ca un neam ales.”

A fi … Romîn

Cărţile „ÎNĂLŢAREI”

OVID DENSUŞIANU

ATELIERELE GRAFICE SOCEC&Co., S.A.
BUCUREŞTI, 1933



http://www.romaniamagnifica.ro/?do=%C5%9Ecoala&optiune=ACADEMIA&optiune2=1873.12.29+-+1938.06.09+-+Ovid+Aron+Densu%C5%9Fianu

Cu respect,
Valentin-Nicolae Bercă
"România Magnifică" - www.romaniamagnifica.ro - un proiect cultural pentru unitatea şi bogăţia sufletească a Românilor de pretutindeni, militând pentru reafirmarea valorilor spiritualităţii poporului român, unit prin limbă, tradiţii şi credinţă creştină, mereu mândru de istoria sa multimilenară  în spaţiul carpato-danubiano-pontic.






 Antologia CENTENARULUI UNIRII , de Ligya Diaconescu - prezenta la Ședința cenaclului literar” Artur Silvestri“, din cadrul Ligii Scriitorilor Români, filiala Cluj, desfășurată joi, 31 mai, la Cercul Militar

Antologia CENTENARULUI UNIRII , de Ligya Diaconescu - prezenta la Ședința cenaclului literar” Artur Silvestri“, din cadrul Ligii Scriitorilor Români, filiala Cluj, desfășurată joi, 31 mai, la Cercul Militar
Ședința cenaclului literar” Artur Silvestri“, din cadrul Ligii Scriitorilor Români, filiala Cluj, desfășurată joi, 31 mai, la Cercul Militar, s-a desfășurat sub semnul Marii Uniri.
La începutul ședinței, deschisă de președinta cenaclului prof.Antonia Bodea, scriitorul Al.Florin Țene a comentat și prezentat cărțile primite de autorii din țară, printre care:” România din inima mea,“de Emil Mureșan “, titlul care a dat și genericul medalionului literar, “Frigul însingurării “ , de Llelu Vălăreanu (Sârbu) “, “Antologia CENTENARULUI UNIRII “, de Ligya Diaconescu “, “Șoapta luminii “, de Carmen Pasat “, Economie și istorie la confluența Someșurilor “, de Radu Gavrilă și Emilian M. Dobrescu “, “Sufletul omului “ de Elena Jucan, revistele: “Plumb “,și “ Revista de Poezie și Proză‘ , a Societății Scriitorilor Români.
În cadrul rubricii”Memoria calendarului “, profesoara Lucia Elena Locusteanu a vorbit despre viața și opera a doi poeți născuți în luna mai: Lucian Blaga și Tudor Arghezi. A mai adus completări Antonia Bodea.
În continuare au citit din lucrările lor dedicate Marii Uniri, poeți veniți din diferite colțuri ale Transilvaniei:Raveca Vlașin ( Dej), Vasile Irimuș( Rodna), Emil Mureșan (Turda ),Aurel Chira, Eugen Albu, Vasile B.Gădălin și Iulian Patca.
După care au urmat discuții.
Viitoarea ședință va avea loc joi, 28 iunie, ora 17, la Cercul Militar Cluj-Napoca, Sala Armelor.
Victor Roșia
















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu