marți, 26 iunie 2018

SE MAI PUNE PROBLEMA DUPA DEMONSTRATIA DEE....''FORTA'' A PROSTIEI DE PE 0 INUNIE....????




SE MAI PUNE PROBLEMA DUPA DEMONSTRATIA DEE....''FORTA''
A PROSTIEI DE PE 0 INUNIE....????

Catalin Tolontan24 iunie 2018

România nu se predă și nu se lasă reeducată de Dragnea și Dăncilă!

Aceleași televiziuni care-l îndeamnă azi pe liderul PSD să nu recunoască sentința au pornit, în 2014, o campanie de grațiere a lui Gică Popescu. Dar căpitanul echipei naționale de fotbal a arătat mai multă demnitate decât Liviu Dragnea.

• Popescu transmite că el nu a cerut nicio grațiere, că respectă legea și că-și va executa pedeapsa. E un moment de demnitate simplă.

• Prin discursurile și acțiunile liderilor săi, PSD ridică retorica autovictimizatoare a infractorilor la rang de discurs oficial de stat!

• Când prim-ministrul și ministrul justiției susțin că sentințele sunt, ca regulă, politice și injuste, ei îi oferă oricărui condamnat dreptul de a se ridica violent împotriva bunei-credințe a procurorului și a judecătorului său.

• Pasul următor, anunțat deja, e acela ca magistrații și cetățenii să fie reeducați de către condamnați!

• Liviu Dragnea împlinește visul oricărui infractor de a se răzbuna pe justiția care l-a poprit ”degeaba” și de a-și lua revanșa în fața societății ”nedrepte”.

Liviu Dragnea subestimează capacitatea de răspuns a societății și a statului.

Brazilia îi poate da un bun exemplu de ceea ce se va întâmpla, mai ales că e o țară pe care o cunoaște.

Când a pornit tăvălugul cazurilor de corupție din societatea braziliană, aranjorii campaniilor electorale și magnații care-i plăteau ca să obțină contracte cu statul au rânjit polițiștilor, procurorilor și judecătorilor.

”Ce o să faceți, o să arestați a 7-a economie a lumii?”, îi sfidează ei pe anchetatori.

Raportul dintre elită și sistemul judiciar este net superior primilor.

Șefii Petrobras, companie cu venituri de patru ori cât tot bugetul național al României!, se simt de neatins. La fel și politicienii.

Dar polițiști obișnuiți și încăpățânați, cărora le curge, la propriu, țeava cu rahat în fața curții, îi aduc probe judecătorului, el însuși un tip normal, care sosește cu bicicleta în tribunalului din Curitiba.

Pentru că societatea se schimbase și pentru că oamenii nu mai acceptă injustiția, cercetările merg înainte.

Nu se lasă.

Și, într-o bună zi, o țară cutremurată de ceea ce credea că e imposibil de realizat află că sute de boși din afaceri, politicieni și interlopi sunt puși sub acuzare.

”Azi e o zi pentru Republică. Toți suntem egali în fața legii”, spune tânărul procuror brazilian, în fața compatrioților săi.

Republica, legea și cetățenii României nu vor ceda.


 ~*~

http://www.romaniacurata.ro/romania-nu-se-preda-si-nu-se-lasa-reeducata-de-dragnea-si-dancila/

Sursa: Prof. Valentina Lupu











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu