luni, 10 februarie 2025

Iulian Capsali - Scoateți conserva din minister

 



Scoateți conserva din minister

Iulian Capsali, Regizor, publicist

09 Februarie 2025

 

Nu pot să înțeleg cum Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca este cea mai cotată universitate din România când a avut un rector, devenit acum ministru, care este o calamitate semidoctă, proprietarul unui verbiaj umed, luxuriant și stupid, care are o agendă globalistă fermă: mancurtizarea elevului român.

 

Căci un tânăr care nu cunoaște istoria și geografia României, este ideal pentru realizarea Marii Resetări. Nu doar țara te vrea prost, dar și corporația care conduce guvernul.

 

Daniel David, acest Vasile Bănescu al educației, trebuie să plece acasă până nu-și extinde mediocritatea patentă peste tot ministerul.

 

Învățământul nu trebuie reformat, ci trebuie readus la vechiul format bizantin care avea ca bază trivium - gramatica, retorica şi dialectica, apoi quadrivium: aritmetica, geometria, muzica și astronomia.

 

Un mare imperiu, care a durat 1.000 de ani, nu ar fi putut rezista fără o școală excepțională. Care nu se reforma cum i se năzărea unui tăntălău cu pretenții cum este această conservă Soros.

 

Nu avem nevoie de o revoluție globalistă în învățământ, ci de o contrarevoluție conservatoare, un învățământ adaptat specificului copilului român, așa cum cerea marele pedagog și savant Simion Mehedinți.

 

Despre Geografie, pe care acest ministru năimit vrea să o scoată din curriculum, Simion Mehedinți afirma: „Geografia școlară are menirea și chiar datoria deosebită de a sintetiza în mod armo­nios cunoștințele elevilor, de a le prezenta minții, ca pe un tot organic, făcând astfel pe elevi să simtă necontenit intere­sul reciproc care leagă un studiu de celelalte dimprejur. Reținerea faptelor trebuie să fie întemeiată pe raționament și nu pe o memorie mecanică. Menirea geografiei nu poate fi împlinită decât întemeind memorizarea faptelor prin sta­bilirea legăturilor cauzale dintre ele”.

 

Nota Redacției - Spiru Haret, membru titular al Academiei Române, cel mai mare reformator al școlii românești din secolul al XIX-lea se răsucește în mormânt privind caricatura cocoțată pe scaunul de ministru într-un guvern antiromânesc.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu