marți, 21 aprilie 2020

Florica și Ioan Miclău-Gepianu - NE-A BĂTUT IISUS LA UȘĂ!




IOAN MICLĂU – GEPIANU : CUVINTE DE MINTE

- Cartea trebuie să-ți pară o binecuvântare, studiul o plăcere, intereseul de a cunoaște viața, altfel degeaba se frământă materia cenușie, că tot cenușa se alege.
-Cartea este o viață, iar viața este o carte în scriere.
- Cartea trebuie să fie o oglindă, în care să ne vedem adevăratele suflete, fiindcă vin mulți ce trec de la o gândire la alta cum ai trece un gard, văzând dincolo un interes mai mare.
-Cănd bisericile se ceartă, e semn că sunt în căutare de Dumnezeu.
-Când  zici o rugăciune, nu te juca cu sufletul ci fii hotărât în ceea ce zici și ceea ce faci.
-Când cineva te vorbește de rău, e bine să-ți revizuiești faptele.
-Când în drumul tău nu deslușești prăpastia, este mai bine să stai acasă.
-Când obraznicului îi trântești ușa în nas, va fi primul să te acuze de lipsă de bun simț; deci are și obraznicul ideea acestei calități..., dar nu e pentru el, ci pentru alții.
-Când omul cuminte tace, mincinosul crede și zice: ”L-am înghițit și pe ăsta”.
-Când totul crește în grădina ta, nu fugii după castraveții altora.
-Când un obraznic își va desfășura mult cultura sa, nesocotind morala, fii cu mare băgare de seamă.
-Cândva, părinții și moșii nostrii mergând la cârciumă, își aveau pharul propriu luat de acasă, cu care se reântorcea acasă fără să-l spargă, fiindcă avea nevoie de el și data viitoare.
-Cât de bune ar fi formele de educație ale bunului simț, se dovedesc inutile în fața unei furii necumpătate, caz în care probabil afurisenia și ciomagul ar mai putea fi efective.
-Ce ai pierdut să fii bun? Ai grijă, însă, ca bunătatea să nu fie o lingușire.
-Ce mi-e mie drag pe lume / Prieteni dragi cu vorbe bune / O vâlcea cu lăcrimioare, răsăritul cel de soare /.
-Ce mult iubea satul și Goga, și Blaga, si Creangă, și toți marii literați și luminați; iubirea locului natal aduce mângâiere, ușurare sufletească, mai ales când știi că te iubesc și cei de acolo. E o fericire interioară ce te înalță în cuget, în iubire.
-Ce se cere unui editor? Mai mult ca orisice, el ori ea trebuie să fie, în primul rând, o personalitate bine echilibrată.
-Cel care este și rămâne sincer față de alții, va fi întotdeauna OM.
-Cel mai mult rebuie să ne dezamăgească minciunile, fiindcă a repeta mereu minciuni, se sedimentează un neadevăr, pe care generațiile viitoare îl vor prelua ca adevăr.
-Cine nu este artist dar intră peste tot, e ca musca prin bucătărie; caută blide unse.
   (Culese din cartea ”Cuvinte de Minte” autor Ioan Miclau, 2012)



NE-A BĂTUT IISUS LA UȘĂ!

Da, tocmai de Sfintele Paști, ne-a bătut Iisus la ușă!
Eu și nevastă-mea, pensionari fiind, cu oarecare timiditate ne-am dus să deschidem ușa. În fața noastră stătea scriitoarea Mila Young și bărbatul ei, cu niște zâmbete blânde pe fețele lor, fericite, ceea ce ne-a insuflat și nouă o stare de bucurie.
   I-am invitat în casă, casa în care de fapt scriitoarea și crescuse, i-am invitat să se așeze unde doresc, dar ei s-au dus la masă. Atunci am observat că ne aduseră și daruri de Învierea Mântuitorului Iisus Hristos.
Au așezat pe masă mâncăruri gata pregătite pentru bătrânii ce stau în casele lor acum cu acest caz de coronavirus.Pe masă aveam și noi ouăle roșii de Paști. Ne-a învitat să luăm loc la masă și să ne servim căci pentru noi le-a adus. Au fost momentele cele mai fericite pe care le-am simțit acum!
 Văzându-ne așa fericiți, scriitoarea noastră m-a întrebat unde mă gândesc în acest moment? Mulțumeam lui IISUS că venise la noi, zicându-le:
   ”Mă gândesc cât adevăr exista în ceea ce ne spuneau părinții noștrii întotdeauna,”căci înaintea acestei lumi merge Dumnezeu, EL ne ferește și curăță calea de năcazuri și păcate!
HRISTOS A ÎNVIAT
ADEVĂRAT A ÎNVIAT


Florica și Ioan Miclău-Gepianu






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu