marți, 21 aprilie 2020

Ileana Costea - ARA Interim President Easter Message - Mesajul de Pasti





Dragi membri, prieteni si sustinatori ai ARA,


Incep prin a va ura Paste Fericit si mai ales in contextual actual al pandemiei, in primul rand cu sanatate, si apoi cu multe bucurii, liniste sufleteasca, satisfactii, realizari.

Ne este greu tuturor sa suportam “statul in casa”, mai ales ca nu se arata o schimbare a situatiei curand. Functie de unde locuiti sunteti mai mult sau mai putin in pericol cu virusul Corona. Va tin pumnii, ne tin pumnii noua tuturor sa scapam cu bine din pandemie si sa avem intelepciunea si forta morala sa iesim cu bine din perioada de izolare si apoi forta sa facem fata situatiei exonomice dificile care va urma. Sigur, faptul ca 184 de tari sunt in situatie similara cu a tarii in care traim, nu este o consolare. Globul este la mare incercare. Trebuie insa sa traim cu speranta ca totul va trece, si in cativa ani nu va ramane decat amintirea acestora timpuri. Personal vreau sa cred ca ce se intampla acum va duce la o lume mai buna: o intelegere mai buna a valorilor reale, o compasiune pentru semeni si o imbunatatire a vietii de fiecare zi: cu mai putine calatorii de serviciu ne-esentiale, cu comunicare si cursuri online deci cu  mai puttn trafic, dat fiind telemunca. (La Los Angeles unde locuiesc aerul, ultra-poluat, s-a imbunatatit simtitor de cand cu restrictiile de “distanta sociala” si “izolare la domiciiu”).  Sigur, nu toate meseriile si muncile se pot face de la distanta, dar cele ce se pot, vor aduce mai putin timp consumat pe naveta cu mijloace de transport, mai putin stat in masina, tren, autobuz si  mai mult timp pentru familie, copii, si pentru intelegrea propriei noastre fiinte.

Cei ce cunosc istoria stiu ca au mai fost momente din acestea pe glob: ciuma din 1300 care a revenit in anii 1600 (A se vedea introducerea din Decameronul lui Boccaciu despre cumplita epidemie de ciuma din 1348 din Florenta) care a injumatatit populatia Europei, apoi neiertatoarea gripa din anii 1918-1919 care a atins si SUA. S-a crezut de fiecare data, asa cum poate unii dintre noi simt acum, ca a venit sfarsitul lumii. Si nu a fost sfarsitul lumii atunci, cum nu va fi nici acum.

Vreau sa va influentez in a crede intr-o lume mai buna, mai umana, cu valori mai inalte dupa trecerea crizei de acum.

Anul trecut Congresul ARA 43, “ARA in Secolul XXI”, din Noiembrie 2019 ne-a convins ca se poate face o conferinta foarte productiva prin Zoom. Noi ne-am plasat in secolul XXI folosind acest program de conferinta Web cu mult inainte de pandemie. Acum, cu inchiderea scolilor si universitatilor, cu telemunca, ne place sa vedem cum intreaga omenire “ne urmeaza exemplul”.

Site-ul Congresului ARA 43 UCLA si online, Noiembrie 16-17, 2019, cu conferinte live in sala la UCLA si prezentari la distanta, pe Web, il gasiti aici.

Acest site include toate informatiile despre Congresul ARA 43, Jurnalul de Abstracte ale prezentarilor, video-urile prezentarior facute in sala la Kendall Hall UCLA (Sambata 16 noiembrie), galeria de poze de la UCLA si prezentarile tinute pe Web via Zoom (Duminica 17 noiembrie), expozitie de arta, piesele muzicale ale copiilor si tinerilor de la scolile de muzica din Iasi (Coordonator Nina Munteanu) filmate special pentru Congresul nostru, si piesa recital de pian daruita noua de micuta Maria Luiza Van Staden (care in Aprilie 2021 va sustine un recital la prestigoasa sala Carnegie Hall, New York).

Articolul despre ARA 43: ARA in Secolul XXI a aparut in doua ziare din diaspora, Miorita USA (Scaramento, California) si “New York Magazin” (New York), editia din 18 Februarie 2020 il gasiti aici.

In contextul crizei Covid-19 vom reface experienta de success de anul trecut si vom tine Congresul ARA 44 in mod conferinta web, online, pe ZOOM, desi era planificat sa aiba loc la Bucuresti. Toti participantii vor fi rugati sa trimita prezentarea la congress sub forma digitala: format doc pentru Jurnalul de Abstracte, si prezentare PowerPoint cu voce sau inregistrare video clip / film al prezentarii (e usor, fiecare se poate filma singur cu telefonul mobil…)

Va rog retineti data si urmariti pagina congresului ARA 44, care va fi postata cu informatii detailate foarte curand pe websiteul www.main.ara-as.com . Aici veti avea postate instructiunile complete pentru trimiterea de prezentari orale sau de articole pentru ARA Journal.

Congresul ARA 44, online: 23-25 August 2020

Dragii mei, se spune “Sa nu i se dea fiintei umane atat cat poate duce". Iata-ne la punctul acesta. Trebuie sa fim puternci si uniti.  Pandemia Covid-19 ne-a mai “spus” raspicat inca odata ca numai uniti si cu atentie pentru semeni putem reusi. As mai adauga, stradanie pentru valori pozitive, nivel intelectual ridicat, etica, si iubire pentru ARA, iubire si intelegere pentru si intre noi toti, din tara si din strainatate.

Va invit inca odata sa sustineti ARA, sa ii atrageti spre ARA si pe cei pe care ii cunoasteti cu realizari creative, de valoare, sa ii invitati sa aplice pentru a deveni membru ARA,  sa-i incurajati sa trimita lucrari pentru prezentare la congres sau articole pentru jurnalele anuale ARA din cele doua domenii: umanistic si stiinte (editor Dr. Oana Leonte).

Ileana


Prof. Dr. Ileana Costea, PhD
Presedinte Interimar ARA











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu