sâmbătă, 25 aprilie 2020

Mary Smith - LIGYA DIACONESCU - omul lunii




LIGYA DIACONESCU, MARIA BRADEAN, MARIANA POPA , MIRIAM NADIA DĂBAU și TEIONA SCOPOS , prezente  în cadrul cenaclului ONLINE “ HOPE”  din New York USA

LIGYA DIACONESCU - omul lunii
By Mary Smith


Vineri, 24 aprilie, în cadrul cenaclului ONLINE “ HOPE”  din New York USA,   a fost prezență  ca “OMUL LUNII”, scriitoarea, jurnalist LIGYA DIACONESCU ,
– câștigătoarea TROFEULUI SPERANȚA / HOPE 2020 – NEW YORK, USA, directoeul revistei româno-canado-americane “STARPRESS”.

Cu această ocazie , LIDIA MARCU , vicepreședintele cenaclului, a făcut o caracterizare a Ligyei, a talentului și  muncii acesteia , unul ditre cei meniți să pună în evidență personalități ale culturii și civilizației românești a căror apartenența la spațiul identitar european nu mai trebuie demonstrată.
La sugestia Ligyei, a fost prezență  online, cu noi lucrări, pictorița Smaranda Sima .

Surpriză însă a venit prin  prezentarea tinerei eleve de liceu,  MARIA BRĂDEAN din Arad, o talentată cântăreața de pricesne și muzică  ușoara, prezență  în cartea de interviuri START REPORTOFON , realizată  de LIGYA DIACONESCU și publicată în luna februarie a acestui an, care a ajuns și la New York.

În surdină, pe muzica  interpretată de MARIA BRADEAN, care a fost foarte apreciată de cei prezenți, rulând din cd-ul primit în dar de la Ligya, s-a citit interviul cu tânăra interpretă  și poeme pe versurile Ligyei Diaconescu dar și ale scriitoarelor MARIANA POPA din BRAȘOV,  MIRIAM NADIA DĂBAU  din Paris , Franța  și TEONA SCOPOS din IAȘI – din ANTOLOGIA - „ROMÂNIA, ȚARA MEA DE GLORII, ROMÂNIA, ȚARA MEA DE DOR” – STARPRESS 2020 . (la fiecare intalnire se va citi din creațiile scriitorilor prezenți în ANTOLOGIILE  STARPRESS și se va prezenta câte un intervievat al Ligyei Diaconescu, cu a cărei revistă și asociație culturală - STARPRESS suntem în parteneriat!).

Au recitat din versurile proprii : CARMEN THOMPSON, EVA MARTINEZ, JOHN  ANDRSON din New York.

Au intervenit cu alocuțiuni ,MARY SMITH – PREȘEDINTELE CENACLULUI  HOPE, MARIA PETRESCU  și  SANDA MIREA!

S-a vorbit și despre optimismul creat de cultură , frumos, în zilele acestea, în care cu toții suferim din cauza  PANDEMIEI , a coronavirusului și s-au spus câteva rugăciuni, pentru întreaga planetă,  urmând ca la întâlnirea viitoare să fie invitat și un preot , care să ne dea binecuvântarea.

Întâlnirea ne-a bucurat sufletele și ne-a redat speranța, fiind o reușită.
Cu doriri de bine, sănătate deplină, belșug și  succes, în speranta unei noi întalniri online, dar si a revederii (pe viu),


MARY SMITH
Președinte al  cenaclului “ HOPE”  /  New York, USA










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu