miercuri, 15 aprilie 2020

Viorel Roman - Romanii in laboratorul european / 89 - 109 / spre stanga sau dreapta?





Romanii in laboratorul european / 109 / PSD + UDMR

vor Transilvania, Banatul, Bihorul si Maramuresul eminamente ortodox, in care maghiari protestanti (catolici radicali), sunt minoritari, privilegiati, grofi, de un mileniu. Baroni locali, ortodocsi sunt la sud de Carpati.

Moscova, a „Treia Roma“, de la Ecaterina cea Mare la Stalin, vrea o „Dacie Mare“ ortodoxa, anti-catolica. Occidentul, obligat la un Limes anti-comunist, face o „Dacie Mare“ anti-ortodoxa, Romania Mare catolica. Ambele proiectele esuiaza. Ortodocsii nu renunta la Rusia, greco-catolicii la Roma.

Ce-i de facut? PSD + UDMR, majoritari in Parlametul din Bucuresti, modifica legislatia astfel ca „in localitatile in care minoritarii sunt sub 20% - baremul UE pentru oficializarea limbii lor alaturi de cea a majoritatii - acestia isi pot impune limba si arbora alte insemne decat cele ale natiunii din care fac parte, cu acordul autoritatilor locale. Cum in Ardeal sunt foarte multe localitati in care sunt si maghiari (in unele mult sub 20%), dar si foarte multe primarii PSD-iste, "smecheria" se dezvaluie de la sine. Primarii PSD-isti vor fi alesi cu sprijinul maghiarilor (mai ales la alegerile intr-un singur tur), iar UDMR-ul va avea satisfactia de a oficializa, practic maghiara in TOATA Transilvania.“ Sursa: Toma Roman, Facebook, 1 mai 2020

Presedinte Romaniei Klaus Werner Iohannis, protestant sas, se opune vehement Legii PSD + UDMR.

Bibliografie:
https://de.calameo.com/read/005516518428ea2a89936
https://www.academia.edu/38006906/IMPERIU_LIMES_TRANSILVANIA
https://www.academia.edu/16615177/Imperiu_and_Limes
 https://www.academia.edu/16612411/Statul_la_romani.pdf_Kopie
https://www.academia.edu/31566167/Geopolitica_anglo-americană_şi_eurasiatică
https://www.curentul.net/2013/07/20/marile-puteri-si-democratizarea-conducerea-lumii/
https://www.academia.edu/33265235/ISTORIA_ROMANIEI_LA_LIMES_INTRE_EST_SI_VEST
https://www.academia.edu/36702007/Aderarea_Rom%C3%A2niei_la_Uniunea_Europeana
https://www.academia.edu/42621097/Viorel_Roman_un_laborator_european_Romania_2021
https://www.academia.edu/37507652/..._secretul_occidentului_..._viorel_roman.pdf
https://www.academia.edu/37994295/ROMANIA_de_Viorel_Roman
https://www.academia.edu/27240914/Romania_2015
https://www.academia.edu/27240809/Romania_2030
https://de.calameo.com/books/005516518cfc86f9b53b8
https://ioncoja.ro/viorel-roman-statul-la-romani/
https://confluente.org/viorel_roman_1502122822.html
https://www.academia.edu/39820863/Viorel_Roman_Kleine_Schriften
https://www.academia.edu/37507652/..._secretul_occidentului_..._viorel_roman.pdf
https://www.okazii.ro/viorel-roman-transilvania-romanii-la-incrucisarea-intereselor-imperiale-a204613528
https://www.worldcat.org/title/transilvania-romanii-la-incrucisarea-intereselor-imperiale/oclc/636085558/editions?referer=di&editionsView=true

https://arhivaneamulromanesc.wordpress.com/opinii/viorel-roman-%E2%80%9Eintre-roma-si-moscova-romanii-si-bulgarii-in-ue%E2%80%9C/





Romanii in laboratorul european / 108 / Transilvanismul

Din: Roman, V. ; Hofbauer, H. Transilvania. Românii la incrucisarea intereselor imperiale. In germana la Wiena 1996, Bucuresti 1998, p.128

Relatiile româno-ungare au fost inveninate din cauza reformei agrare respectiv a problemei optantilor, a politicii de românizare a scolilor si universitatilor si a revizionismului budapestan. Prea multe din vechile privilegii au fost pierdute la Trianon dintr-o data, fara a fi fost creata noua baza de convietuire. "Intre politica de maghiarizare si politica de românizare era o diferenta fundamentala", constata sasul ardelean Matthiae: Maghiarizarea a plecat de la tot poporul, pentru ca aceasta patimasa dorinta de a nu tolera langa sine in tara sa nici un neam strain putea fi intalnita in egala masura atat la cei de jos cat si la cei de sus (...) Românizarea s-a facut in esenta numai de catre organele statului (...) Era in principal un merit al caracterului prietenos al poporului român daca românizarea nu a fost resimtita la fel de periculoasa ca maghiarizarea."

            Maghiarii din Ardeal au receptat desigur in alt fel românizarea si intre cele doua razboaie mondiale au adresat Ligii Popoarelor de la Geneva nu mai putin de 47 de plangeri impotriva "propriului" lor stat. Ei vorbeau mereu de "ocupatia româneasca" a tarii si cereau vechile privilegii. Cota de succes a plangerilor a fost redusa, insa Palatul Natiunilor din Geneva s-a dovedit a fi o buna tribuna pentru propaganda revizionista a Budapestei.

            Pe langa pozitia radicala maghiara mai existau in Transilvania dorinta de a-i atrage si pe români in viata culturala vestica. Astfel a luat fiinta miscarea numita transilvanism, in care urmau sa fie primiti cu drepturi egale pe langa maghiari, secui si germani si românii; el a ramas insa fara prea mare rezonanta. Dupa Dictatul de la Viena si in timpul regimului lui Miklos Horthy in nordvestul Transilvaniei nu a mai ramas nici o urma din aceasta activitate (multi)culturala.

A treia cale

Maghiarii din Ardeal s-au organizat dupa razboi in "Partidul Popular Maghiar" si in conservativul "Partid National Maghiar". Ambele au fuzionat in 1922 in "Partidul Maghiar al Tarii" sub conducerea baronului Samuel Josika, ultimul presedinte al Camerei Megnatilor din parlamentul budapestan. De la moartea primilor doi presedinti in 1923 si 1926 partidul a fost condus de contele György Bethlen, Nepotul primului ministru maghiar Istvan Bethlen, pana la dizolvarea tuturor partidelor in timpul dictaturii regale din 1938. Partidul Tarii avea in parlamentul de la Bucuresti in 1922 sapte deputati, in 1927 opt, inar in 1937 23. In 1933 s-a mai infiintat "Uniunea Muncitorilor Maghiari din România" (Romaniai Magyar Dolgozok Szoevesteg/ MADOSZ) de stanga.

            Maghiarii din România au trait in parlamentul de la Bucuresti aceleasi experiente pe care le-au trait deputatii români in timpul dualismului la Budapesta, desigur acum cu semn schimbat. Si maghiarii din România au trecut printr-o faza pasiva si una activa activitatiilor lor politice. Si ei tineau la tara lor mama si au fost - ca altadata românii - puternic sustinuti de acolo. Peste 200.000 de români s-au hotarat in timpul dualismului sa emigrexe in SUA si in Regat. Dupa razboiul mondial au plecat de asemenea 200.000 de maghiari din România in Ungaria sau spre vest. Cu toate aceste paralele exista deosebiri grave intre ideologiile maghiarilor si cele ale românilor. Românii in timpul dualismului doreau sa obtina drepturi egale. Maghiarii din Transilvania au fost fara indoiala prin traditie, educatie si religie plasati social mult mai bine decat fostii iobagi valahi. Ei cereau deci nu drepturi egale ci distrugerea statului român cu ajutorul vestului capitalist sau a Kominternului comunist. Telul lor se chema autonomie si daca se poate asa cum a fost ea cu secole inainte in principatul Transilvania.

            Reprezentantii maghiarilor din Parlamentul de la Bucuresti se vedeau acum direct confruntati cu propria lor politica "prusaca" - un popor, o limba, un stat - vazuta cu sens schimbat.

            Un instrument radical al românizarii a fost Garda de Fier, infiintata la Iasi in anii 20, o organizatie de extrema dreapta si cu puternica motivatie antisemita, care initial se chema "Legiunea Arhanghelului Mihail" - dupa "purificatorul ceresc" arhagelul Mihail. Ca model si-au luat fascismul. Ideologia miscarii era insa strict ortodoxa, rationalitatea fascismului german fiindu-i straina, iar bigoteria ortodoxiei a imprimat Garzii de Fier un caracter de secta.

            "Capitanul" ei, Corneliu Zelea-Codreanu, i-a condus pe nemultumitii copii de tarani, care in urma esecului reformei agrare s- au regasit la oras in fata neantului, impotriva presupusilor dusmani: regle german Hohenzollern, metresa lui evreica, evreii in general precum si maghiarii din Ardeal. La iesiri antiunguresti s-a ajuns la Brasov, Aiud si Cluj. In 1936 o centurie s-a deplasat in Spania pentru a lupta alaturi de Franco impotriva bolsevismului, iar in România si-au terorizat opozantii politici.

            Doi prim-ministrii, Ion Gheorghe Duca si Armand Calinescu , precum si marele istoric Nicolae Iorga – inamici al “Capitanului” - au cazut victima atacurilor lor teroriste. Regele Carol II. a preluat in mod paradoxal metodele teroriste ale Garzii de Fier si a pus sa fie lichidati conducatorii ei, printre care chiar si "Capitanul".

            Preluarea puterii de catre generalul Antonescu in anul 1940 a ajutat Garzii de Fier sa participe pentru scurt timp la guvernare, pana cand incercarea de puci a paramilitarilor a dus la definitiva ruptura dintre ei si general. Capii Garzii de Fier au fugit in al III-lea Imperiu German, unde au fost folositi ca intrumente de santaj impotriva guvernului lui Antonescu. O evadare nereusita a conducatorului Garzii, Horia Sima, din Imperiul lui Hitler i-a adus pe paramilitarii români in detentie preventiva la lagarul de concentrare de la Buchenwald, de unde au fost eliberati la sfarsitul razboiului de catre anglo-americani. Detentia lor in lagar i-a scapat de Tribunalul de la Nuernberg. Membrii Garzii de Fier au plecat apoi - ca si in 1936 - in Spania si s-au bucurat de omenia lui Franco.

Din: https://www.academia.edu/38006906/IMPERIU_LIMES_TRANSILVANIA
https://www.curentul.net/2013/07/20/marile-puteri-si-democratizarea-conducerea-lumii/
https://confluente.org/viorel_roman_1496285366.html

https://ioncoja.ro/viorel-roman-statul-la-romani/




Romanii in laboratorul european / 107 / feminin vs masculin

Dupa lupta de rasa si clasa azi suntem la feminin vs masculin. Daca rasa si clasa e discutabila, UE, RFG, BCE, Ursula, Angela, Christine sunt femei si tot raul din lume vine de la barbatii, din China, Rusia, America, Xi, Vladimir, Donald. Dupa ce d-a Pelosi nu l-a putut da jos pe d-ul Trump, care a impiedicat-o pe d-na Clinton sa devina prima femeie presedinta USA, Donald e ca reales, inca patru ani. La Bucuresti, Viorica-Vasilica (trei milioane au votat-o ca prima femeie Presedenta), Elena Udrea, Rovana, Olguta, Gabriela, Gorghiu si Grapini sunt in pas cu vremea si au un viitor luminos.

https://ioncoja.ro/viorel-roman-trump/
https://www.academia.edu/30481153/Antiintelectualismul_protestant_si_ortodox

http://armoniiculturale.ro/2016/12/19/viorel-roman-romania-2017-si-antiintelectualismul-protestant-si-ortodox/




Romanii in laboratorul european / 106 / cu Transilvania

Romania si Ungaria sunt state UE/NATO, totusi alianta dintre PSD/ Fontul Salvarii ortodoxo-comuniste moldo-valahe si UDMR/ Uniunea protestantilor decid in premiera si fara precedent in Europa, o initiativa legislativa in Parlamentul din Bucuresti privind Autonomia pe criterii religioase a Tinutului Secuiesc.

 Conflictul dintre maghiarii si romanii e in primul rand religios. Un mileniu ortodocsii au fost tolerati, fara drepturi similare ungurilor, in Sfantul Imperiu si Imperiul Austro-Ungar. Numai dupa Unirea cu Roma, 1698, dobandesc ei drepturi in Europa ce duce apoi la o alianta dintre ortodocsi si protestantii de lichidarea Biserici Unite si uciderea a sapte episcopi (beatificati 2019), care refuzau credinta moldo-valaha.

Alianta ortodoxo-protestanta anticatolica incepe cu Petru cel Mare, ajunge la apogeu sub Stalin (cate divizii are Papa?) si e in defensiva in UE/NATO, fara conflicte etnice sau religioase. Lichidarea unitilor, 1948, a fost ultima victorie a aliantei. Azi Președintele Klaus Iohannis acuza PSD-ul ortodoxo-socialist moldo-valah că vrea „să dea Ardealul ungurilor”, UDMR-ului, si se renunta momentan la Autonomia Ținutului Secuiesc.

Moldo-valahii au pretentia de a avea atat Ideea nationala a Scolii Ardelene, cat si Fapta nationala, 1859, 1918, si de a fi Bucurestiul model de urmat de toti romanii, chiar si de cei de peste Carpati, ceea ce e absurd si intolerabil daca luam in considerarea proasta guvernare, clientelismul, nepotismul, coruptia neo-fanariota si mai ales alianta cu maghiarii impotriva intereselor ardelenilor, banatenilor, bihorenilor si maramuresenilor.

https://www.academia.edu/38006906/IMPERIU_LIMES_TRANSILVANIA
https://www.academia.edu/16615177/Imperiu_and_Limes
 https://www.academia.edu/16612411/Statul_la_romani.pdf_Kopie
https://www.academia.edu/31566167/Geopolitica_anglo-americană_şi_eurasiatică
https://www.curentul.net/2013/07/20/marile-puteri-si-democratizarea-conducerea-lumii/
https://www.academia.edu/33265235/ISTORIA_ROMANIEI_LA_LIMES_INTRE_EST_SI_VEST
https://www.academia.edu/36702007/Aderarea_Rom%C3%A2niei_la_Uniunea_Europeana
https://www.academia.edu/42621097/Viorel_Roman_un_laborator_european_Romania_2021
https://www.academia.edu/37507652/..._secretul_occidentului_..._viorel_roman.pdf
https://www.academia.edu/37994295/ROMANIA_de_Viorel_Roman
https://www.academia.edu/27240914/Romania_2015
https://www.academia.edu/27240809/Romania_2030
https://de.calameo.com/books/005516518cfc86f9b53b8
https://ioncoja.ro/viorel-roman-statul-la-romani/
https://confluente.org/viorel_roman_1502122822.html
https://www.academia.edu/39820863/Viorel_Roman_Kleine_Schriften
https://www.academia.edu/37507652/..._secretul_occidentului_..._viorel_roman.pdf
https://www.okazii.ro/viorel-roman-transilvania-romanii-la-incrucisarea-intereselor-imperiale-a204613528

https://www.worldcat.org/title/transilvania-romanii-la-incrucisarea-intereselor-imperiale/oclc/636085558/editions?referer=di&editionsView=true



Romanii in laboratorul european / 105 / Represiunea financiară

politica financiara ce aduc clienților băncilor câștiguri sub rata inflației, le permit băncilor să ofere împrumuturi ieftine, reducând gradul de îndatorare si poate fi eficientă în lichidarea datoriei publice concrete în moneda națională. „Economiile cu principiile la gunoi, vor deveni foarte fragile. Băncile centrale deja a fost transformate în femeia de serviciu care face curat după petrecerea guvernelor. Şi acest lucru se va amplifica. Nu doar că dobânzile vor fi mult timp, decenii, sub rata inflaţiei, dar, la un moment dat, guvernele vor ajunge sa deţină economia. Cel mai rău lucru este că băncile centrale, cumpărând datorile guvernamentale, vor ajunge ele să deţină părţi tot mai mari din economie. Iar femeia de serviciu, cenuşăreasa, va deveni regina balului. Doar că atunci se va dezlanţui un val populist care se va întreba de ce bancherii centrali au atâta putere, uitând ce a făcut această cenuşăreasă în timpul crizei.“ Valentin Lazea, economistul şef al BNR, Bursa, 30 aprilie 2020


https://de.calameo.com/read/00551651825e0cf5492bb



Romanii in laboratorul european / 104 / si Székelyföld

PSD, Frontul Salvarii ortodoxe-comuniste moldo-valahe in cardasie cu UDMR au trecut Legea Statutului de autonomie al Ţinutului Secuiesc, Székelyföld, prin Camera Deputaţilor impotriva interesului national, ceea ce a starnit protestul Presedintelui Klaus Iohannis: „in timp ce noi ne luptăm cu pandemia, PSD se luptă să dea Ardealul ungurilor. E incredibil ce se întâmplă în Parlamentul Romaniei. Cât timp eu sunt Președinte, o astfel de lege nu va exista.“

Deputatii din Bucuresti, Marcel Ciolacu, Olguța Vasilescu, Florin Iordache, Marius Budăi, Ileana Mihălcescu, Daniel Suciu, Nicolae Bănicioiu, Cristian Buican, Gabriel Pirtea, Laurențiu Leoreanu, care n-au nici cea mai vaga o tangenta cu Transilvania, vor ca modelul lor de viata greco-fanaritot - clientelism, nepotism, coruptie cu larg caracter de masa - sa treaca linia Carpatilor, sa domine ca sub Ceusescu, si nu acquis-ul comunitar, modelul occidental, nationalismul greco-catolic al Scolii Ardelene, Bisericii Unite cu Roma, interzis pana in dec. 1989 si periferizat azi.

Asistam la o recrudescenta a razboiul religios al moldo-valahilor in lanturile grele ale soborniciei si duhovniciei moscovite si constantunopolitane in alianta cu calvinistii, unitarieni unguri impotriva Romei. O furtuna intr-un pahar de apa, pentru ca deciziile pe falia tragica dntre Marea Baltica si Marea Nordului o ia IMPERIUl, Sfantul Imperiu Roman de Natinue Germana, UE, USA, FMI, NATO, Banca Mondiala, nu Budapesta sau Bucuresti, la LIMES-ul cu BARBARII asiatici.

https://www.academia.edu/16615177/Imperiu_and_Limes
https://www.academia.edu/38006906/IMPERIU_LIMES_TRANSILVANIA
https://www.academia.edu/31566167/Geopolitica_anglo-americană_şi_eurasiatică
https://www.curentul.net/2013/07/20/marile-puteri-si-democratizarea-conducerea-lumii/
https://www.academia.edu/33265235/ISTORIA_ROMANIEI_LA_LIMES_INTRE_EST_SI_VEST
https://www.academia.edu/36702007/Aderarea_Rom%C3%A2niei_la_Uniunea_Europeana
https://www.academia.edu/42621097/Viorel_Roman_un_laborator_european_Romania_2021
https://www.academia.edu/37507652/..._secretul_occidentului_..._viorel_roman.pdf
https://www.academia.edu/37994295/ROMANIA_de_Viorel_Roman
https://www.academia.edu/27240914/Romania_2015
https://www.academia.edu/27240809/Romania_2030
https://de.calameo.com/books/005516518cfc86f9b53b8
https://ioncoja.ro/viorel-roman-statul-la-romani/
https://www.academia.edu/39820863/Viorel_Roman_Kleine_Schriften

https://www.academia.edu/37507652/..._secretul_occidentului_..._viorel_roman.pdf



Romanii in laboratorul european / 103 / Dreptul omului vs Stat

Demnitatea omului occidental, persoanei nu constituie numai un drept fundamental în sine, ci reprezintă însuşi temeiul drepturilor fundamentale. Si daca toti murim, pana unde poate merge protectia Statul ortodox si Bisericii sale orientale? Pentru ca „Demnitatea umană este inviolabilă. Aceasta trebuie respectată și protejată.“  Art. 1 din Carta drepturilor fundamentale a UE.

Asta se intreaba Acad. Ioan-Aurel Pop, Preşedintele Academiei Române in „Vina” bătrânilor de a fi bătrâni, 26 Aprilie 2020, si Teodor Palade in Jurnalul unui iresponsabil (1), 22 Aprilie 2020. Dupa aderarea la Europa, ei pun la indoiala dreptul Statului de la Bucuresti asupra corpurilor.

Pana la aderarea la Europa, trupurile si sufletele ortodoxo-comuniste moldo-valahe, din Imperiul Sfantului Andrei, apartin Secretarului PCR, Presedintelui, ales de cel de Sus, sau de cel de Jos „de subconstientul colectiv al maselor largi populare“ (Ion Iliescu), conform traditiei teocrate constantinopolitane si moscovite. De aceea arestarea in tara, in vremea dictaturii, 1945-1989, sau la domiciliu a celor batrani si neputinciosi in vremea pandemiei, 2020, e legitima in orient.

Cu totul alta e situatia in Imperiul Sfantului Petru, unde de la Revolutia Papala, sec. XI, dreptul de miscare, exprimarea al omului e de la Dumnezeu si nici o autoritate nu le poate leza, fara sa-si piarda legitimitatea. De aceea dupa o jumatate de mileniu sub Sultanul turco-musulman si Patriarhul sau, cand greco-ortodocsi moldo-valahii si bulgarii adera la UE, se iau masuri preventive, care s-au dovedit clarvazatoare si necesare mai ales cand legislativul era condus de presedintele Frontului Salvarii ortodoxe, PSD, Liviu Drgnea si executivul de d-na Viorica Dancila, prim-ministru.

Nota bene: Avizul Comisiei Comunitatiilor Europene din 22 februarie 2005 privind cererile de aderare la UE prezentate de Republica Bulgaria şi România. Având în vedere Tratatul privind UE şi, în special, articolul 49 al acestuia, Întrucât: (3) Consiliul European de la Copenhaga din iunie 1993 a hotărât pentru prima dată criteriile politice şi economice pentru aderare, precum şi pe cele care privesc acquisul, care au guvernat procesul de aderare, precum şi evaluările periodice ale Comisiei referitoare la măsurarea nivelului de pregătire a Republicii Bulgaria şi a României. Pentru a respecta criteriile politice, cele două ţări trebuie să dobândească instituţii stabile care garantează democraţia, statul de drept, drepturile omului, precum şi respectarea şi protecţia minorităţilor; aceste cerinţe au fost transformate în principii constituţionale în Tratatul privind Uniunea Europeană şi au fost subliniate în Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene. Criteriile economice reclamă existenţa unei economii de piaţă viabile, precum şi capacitatea de a face faţă presiunii concurenţiale şi forţelor pieţei în cadrul Uniunii. Criteriul privind acquis-ul se referă la capacitatea de a asuma obligaţiile privind aderarea care decurg din legislaţia Uniunii şi din acquis-ul comunitar şi, în special, achiesarea la obiectivele uniunii politice, economice si monetare. 

Ordonanța Militara nr. 10, Bucuresti la data 27 aprilie 2020: Persoanele peste 65 de ani pot circula de la 7-11 și de la 19-22 pentru cumpărături, îngrijirea de minori, activități fizice individuale, pentru nevoile animalelor de companie. E nevoie de declarație pe proprie răspundere.

https://altculturesite.wordpress.com/2018/12/10/altculture-11-2018-drama-ortodoxiei/
https://www.academia.edu/37507652/..._secretul_occidentului_..._viorel_roman.pdf
https://www.academia.edu/36702007/Aderarea_României_la_Uniunea_Europeana
http://www.ziarulnatiunea.ro/2013/01/24/viziuni-ortodoxe/
https://www.academia.edu/42621097/Coperta_Viorel_Roman_un_laborator_european_Romania_2021
https://mandello.wordpress.com/2018/12/10/altculture-11-2018-drama-ortodoxiei/
https://www.academia.edu/28173741/Viorel_Roman_Europa_Crestina.pdf
https://www.academia.edu/36701986/ORTODOXIE_SI_NATIONALISM
https://www.academia.edu/31158184/Occident_vs_Orient

http://www.ier.gov.ro/wp-content/uploads/publicatii/DCT_Tratat_aderare_Bg_Ro.pdf



Romanii in laboratorul european / 101 / santajul Corona-Bonds

Datoria publica a Zonei Euro e 10.260 miliarde Euro, Italia 2.420, Franta 2.450, de aceea ele vor Corona-Bonds si acuză Germania, Olanda că “se uită nepăsătoare la miile de cetățeni care mor zilnic“, dar și că “vor să se îmbogățească de pe urma crizei“ cu obligațiunile cu dobanda negativa a statelor lor nationale. Presedintele Emmanuel Macron: “Nu poți avea o piață unică în care unii sunt sacrificați. Nu mai este posibil să avem finanțare care să nu fie mutualizată …“. Euro-Bonds

Premierul Olandei Mark Rutte: „Corona-Bonds înseamnă a traversa frontiera spre o uniune de transfer …” Asta ar încuraja ”practicile imorale” ale laxismului bugetar în țări deja supra-îndatorate din sud. Vor accepta nordicii anularea Art. 125 al Tratatului UE, clauza „No-Bailout“, dupa care finantarea bugetului unui stat suveran de catre alt stat, parazitismul de stat, e ilegal in Europa.

Santajul umanitar al creditorilor de catre debitori, e de cand lumea. Grecia a fost salvata astfel de faliment, al Frantei si Italiei se decide pe 23-24 aprilie 2020, cand UE, Eurogrupul, sefii statelor, se reunesc steril prin videoconferință, pentru a discuta impactului economic al Corona-Virus, Corona-Bonds. vezi: Romanii in laboratorul european / 95 / in vremea pandemiei; / 89 / spre stanga sau dreapta?; / 88 / antigermanismul; / 82 / Cutia Pandorei; / 80 / santajul umanitar in UE; / 79 / fara Euro-Bonds; / 76 / Clubul Mediteranian; / 74 / Un razboi religios; / 73 / indulgentia (latina)

https://de.calameo.com/read/0055165183a3d57ea5eaf
https://www.academia.edu/42812554/Romanii_in_laboratorul_european_101_santajul_Corona_Bonds
https://de.calameo.com/read/005516518b61f7c80b7cc
https://www.academia.edu/27240741/Occidentalizarea_lumii
https://www.academia.edu/39820863/Viorel_Roman_Kleine_Schriften
https://www.academia.edu/37507652/..._secretul_occidentului_..._viorel_roman.pdf
https://www.curentul.net/2013/07/20/marile-puteri-si-democratizarea-conducerea-lumii/

Romanii in laboratorul european / 100 / cu stat teocrat oriental

ca cele din fostul Imperiu Roman de Rasarit, Bizant, Otoman, de la Bucuresti la Moscova, Istanbul, etc., adera la UE/NATO, dar acquis-ul, codul canonic catolic, e de neintales, inpracticabil la Portile Orientului. vezi Romanii in laboratorul … / 94 / teocratie sau democratie?, 65 / ciuma si holera?

Nicolae Ceausescu spune tribunalului ad hoc inaine de executie, ca raspunde numai in fata Marii Adunari Nationale, adica vatafilor lui. E posibil ca el si „sinistra sa sotie“ sa creada ca 99% PCR la alegerile din RPR si RSR erau libere si serbii aveau drepturi, la libera exprimare si miscare?

Ion Iliescu revine la constitutie europeana, 1859-1944, pastreaza simfonia dintre stat si biserica asa ca departajarea puterilor in stat, parlament, guvern, justitie, lezeaza randuielile ortodoxo-comuniste moldo-valahe, neofanariote, simonia, clientelismul, nepotismului, devalmasia.

Pandemia Coronavirusului din China, stat teocrat, e si o bifurcare a umanitatii, obliga la o reforma a statului (le mode de vie) si romanii pot taia avuma nodul gordian. Democratie occidentala sau teocratie orientala, Roma sau Moscova, Istanbul, Peking, Phenian, Hanoi?

Vizitele Sfantului Ioan Paul II, 1999, Sfantului Parinte, 2019, sprijina reorientarea de la teocratie la democratie si integrarea in civilizatia occidentala. Papa Francisc, „Sa mergem impreuna!“

https://de.calameo.com/books/0055165188db62ee6ca85
https://de.calameo.com/read/00551651886539264230b
https://www.academia.edu/42769463/Romanii_in_laboratorul_european_94_teocratie_sau_democratie
https://www.academia.edu/34504213/Semnele_vremii_complet.pdf?
https://www.academia.edu/27248447/ROMANIA_AND_THE_EUROPEAN_UNION
https://www.academia.edu/36702007/Aderarea_Rom%C3%A2niei_la_Uniunea_Europeana
https://books.google.ro/books/about/feudalismul_actual_moldo_valah.html?id=xCnMxQEACAAJ&redir_esc=y
https://www.academia.edu/39820863/Viorel_Roman_Kleine_Schriften
https://www.academia.edu/27240741/Occidentalizarea_lumii
https://de.calameo.com/read/005516518b61f7c80b7cc
https://www.academia.edu/27240809/Romania_2030
https://ioncoja.ro/viorel-roman-o-analiza-lucida/


Romanii in laboratorul european / 99 / Realitatea. Propaganda

antieuropeană vrea sfârşitul UE. Realitatea e ca România a primit 54,43 de miliarde de la Comisia Europeană (CE) şi a contribuit cu 18,91. Sold pozitiv de 35,52 miliarde de euro. La criza corona-virusului, CE a aprobat investiţii în valoare de 3.1 miliarde pentru ţara noastră, CE a aprobat o schemă de ajutoare de 3,3 miliarde de euro ce vizează întreprinderile mici şi mijlocii care se confruntă cu impactului pandemiei. Sprijinul va fi acordat prin granturi pana la 800.000 euro/întreprindere sau garanţii de stat de până la 6 ani. CE a mobilizat 2,7 miliarde de euro dedicat sprijinului de urgenţă şi 300 de milioane de euro pentru procurarea, distribuirea de materiale medicale în UE. A fost lărgit cadrul de funcţionare al fondului de solidaritate, fiind incluse şi crizele de sănătate astfel încât activitatea economică să se poată relua într-un timp cât mai scurt. Statele cele mai afectate vor beneficia de 800 de milioane de euro disponibili 2020. Gabriel Petrea in Adevarul, 18 aprilie 2020 : Propaganda antieuropeană cântă despre sfârşitul UE, dar solidaritatea europeană funcţionează.

https://www.academia.edu/42788674/Roexit_dupa_Brexit
https://www.academia.edu/27248447/ROMANIA_AND_THE_EUROPEAN_UNION
https://www.academia.edu/36702007/Aderarea_Rom%C3%A2niei_la_Uniunea_Europeana
https://de.calameo.com/read/005516518ea2da7954fdb


Romanii in laboratorul european / 98 / Plan Marshall European

Romano-catolici iitalieni refuza conditionarea noilor lor datorii la nivelul greco-ortodocsilor. Daca se ajunge in aceiasi situatie degradanta ei parasasec Europa si deschid larg portilor Chinei si Rusiei, care sunt deja cu ajutoare la fata locului si de abia asteapta destramarea UE/NATO.

Referendumul, santajul umanitar n-a reusit greco-ortodocsilor, COVID-19, rusii si chinezii, reusesc, “We need massive investments to restart the economy, a European Marshall Plan. And it must be activated immediately”, anunta recent d-na Von der Leyen, presedinta Comisiei Europene.

R.P.R. dupa Cortina de Fier, in Lagarul ortodoxo-comunist, n-are acces la Planul Marshall / SUA. In UE/NATO, Romania beneficiaza de Planul Marshall / UE, sute de miliarde de Euro, bineintales daca nu urmeaza cursul Frontului Salvarii ortodoxe si glasurile de sirena ale Rusiei si Chinei.

https://de.calameo.com/read/005516518ea2da7954fdb
https://www.academia.edu/42788674/Roexit_dupa_Brexit
https://www.academia.edu/27248447/ROMANIA_AND_THE_EUROPEAN_UNION

https://www.academia.edu/36702007/Aderarea_Rom%C3%A2niei_la_Uniunea_Europeana



97  ?


Romanii in laboratorul european / 96 / ieșirea din Europa/ UE

Roexit dupa Brexit, e ideea de dezbatere a d-lui Vasile Dâncu, ideologul șef al Frontului Salvarii ortodoxe, FRN, PRM, PCR, FSD, PSD in simfonie cu BOR, neam, glie, rit. Pentru Sir James Mirrlees, Premiului Nobel pentru Economie, e clar „Romania ar trebui sa iasa din UE“.

Grexit era si ideea socialistilor radicali greco-ortodocsi, Syriza. Dupa referendum, folosit ca santaj in tratativele cu creditorii, s-a renunt la aceasta idee in al saselea faliment al Grecie din ultimele doua secole. Cu Drahme ajungeau la nivelul de trai al ortodoxo-socialistilor din Romania.

Asta stie d-ul Dâncu si a revenit cu o completare și a precizat că „trebuie sa dezbatem idei, chiar daca sunt aberante din punctual nostru de vedere.” O mostra: Ca si britanicii, vrem si noi iesirea din Uniunea Europeana. Vrem sa ne mentinem padurile sa nu mai plece de pe pamantul nostru, ne vrem Rosia Montana inapoi si oprirea mineritului occidental, vrem sa nu asteptam legi de la Bruxelles, vrem suveranitatea tarii, vrem exploatarea gazelor si petrolului sa fie pentru popor. Vrem auto-sustenabilitate energetica. Vrem nationalizarea tuturor bogatiilor subterane si supraterane si exploatarea lor de romani si in folosul romanilor in procent de 100%. Sursa: Internet

https://de.calameo.com/read/005516518ea2da7954fdb
https://www.academia.edu/42788674/Roexit_dupa_Brexit
https://www.academia.edu/27248447/ROMANIA_AND_THE_EUROPEAN_UNIO



Romanii in laboratorul european / 95 / in vremea pandemiei

Greco-ortodocsii din est, Romania, Bulgaria, vor ca-n occident, romano-catolici din sud, Italia, Franta, uita de datoriile vechi si vor altele noi, Corona-Bonds, protestanti din nord, Germania, Olanda, cer respectarea Tratatelor UE. UK anticipand aceste incompatibilitati a votat Brexit.

Coronavirus inchide granitele, ceea ce la invazia a un milion de mahomedani si idolatri afro-asiatci a esuat, si deschide statelor lumii viziunea Guvernului global, care sa controleze corporatiile trans-nationale, sa faca fata la crizele de sanatate si economico-financiare viitoare.

Daca Guvernul global se va izbi de rezistenta barierei rasiale si religioase dintre indo-germanicii albi, abrahamici si tibetano-chinezi galbeni, adeptii armoniei cosmice si a naturii, religiei asiatice, si este o utopie pioasa inainte de crestinizarea intregii lumii, in schimb realizarea Statelor Unite ale Europei cu o Constitutie explicit crestina e inevitabila.

Nu lăsa viitorul să-ţi strice liniştea. Dacă va fi nevoie, îl vei înfrunta cu aceleaşi arme ale raţiunii cu care lupţi astăzi împotriva prezentului. Marcus Aurelius, Gânduri către sine însuşi.


https://de.calameo.com/read/005516518b61f7c80b7cc
https://www.academia.edu/27240741/Occidentalizarea_lumii
https://www.academia.edu/39820863/Viorel_Roman_Kleine_Schriften
https://www.academia.edu/28173741/Viorel_Roman_Europa_Crestina.pdf
https://www.academia.edu/37507652/..._secretul_occidentului_..._viorel_roman.pdf
https://www.academia.edu/27248447/ROMANIA_AND_THE_EUROPEAN_UNION
https://www.academia.edu/36702007/Aderarea_Rom%C3%A2niei_la_Uniunea_Europeana
https://www.curentul.net/2013/07/20/marile-puteri-si-democratizarea-conducerea-lumii/
https://www.academia.edu/37331174/Modernizare_si_occidentalizare
https://www.academia.edu/16615177/Imperiu_and_Limes
https://de.calameo.com/read/00551651826f26726dba7

https://www.academia.edu/27240809/Romania_2030



Romanii in laboratorul european / 94 / teocratie sau democratie?

In orient, Imperiul Sfantului Andrei, sufletul si trupurile supusilor apartin Vicarului lui Iisus Hristos uns de Cel de Sus, de Dumnezeu, sau ales de Cel de Jos, de subconstientul colectiv al robilor. In occident, Imperiul Sfantului Petru, drepturile de la Cel de Sus, exprimare, miscare, sunt garantate de Vicarul lui Iisus, Papa de la Roma, trupurile sunt in grija Imparatului. Incepand cu Revolutia Papala occidentul e democrat, cine are dreptate Imparatul sau Papa? Ortodoxia e teocrata, Vicarul lui Iisus e voda, rege, secretar general PCR, presedinte, nu patriarhul preasupus si intretinut de stapan.

Moldo-valahi cu maduva teocrata, sunt de jure in Europa democrata. Asta genereaza de o parte si alta a Carpatilor „State Paralele“, fiecare ilegal, din perspetiva celuilalt. Marsul camasilor albe (a legionarilor erau verzi, fascistilor negre, nazistilor brune) al Frantului Salvarii ortodoxe asupra Capitalei a esuat anul trecut si Conducatorul miscarii a ajuns in Beciul Domnesc.

Vazut din vest statul pseudo democratic de la Bucuresti, paternalist si profund corupt, e esuat. Vazut din est el e o colonie a UE/ Sfantului Imperiului Roman de Natiune German incatusata in acquis-ul comunitar, codul canonic romano-catolic modernizat, ce lezeaza sensibilitatea greco-ortodoxa de la Portile Orientului, prea putin luata in considerare la Bruxelles.

https://confluente.org/viorel_roman_1525398241.html
http://www.logossiagape.ro/2018/04/15/viorel-roman-stat-catolic-cu-popor-ortodox/
http://www.logossiagape.ro/2018/02/13/viorel-roman-razboiul-dintre-statele-paralele
https://www.academia.edu/35901853/Razboiul_dintre_Statele_Paralele
http://bentodica.blogspot.ro/2018/02/bremen-razboiul-dintre-statele-paralele.html
Miorita USA, Anul XII, Numărul 133, martie 2018, p.7 www.mioritausa.news
http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/2018/01/teocratia-moldo-valaha.html
https://de.calameo.com/read/005516518b61f7c80b7cc
https://www.academia.edu/23211919/
https://www.academia.edu/27240914/Romania_2015

https://www.academia.edu/27240809/Romania_2030



Romanii in laboratorul european / 93 / Statul moldo-valah esuat

Frontul salvarii ortodoxe moldo-valahe - FRN, PMR, PCR, FSN, PNL, PSD - in simfonie cu Biserica mantuirii neamului, stat teocrat, BOR e bugetara, e esuat. 314 de documente „Romania stat esuat“ pe goole. Statul e eșuat în administrație, infrastructura, sănătate, învățământ, rezultatul e analfabetismului funcțional, incompetența celor din conducere. Daniel Apostol. Valentin Lazea, economist sef la BNR, vede si el credibilitatea statului la un pas de gunoi / junk.

Intelectualii din perioada interbelica justificau esecul cu traditia milenara: ortodocsii moldo-valahi sunt in lanturile grele ale duhovniciei si soborniciei moscovite si constantinopolitane. Ei n-au avut niciodata si nu au nici astazi un stat in acceptia civilizatiei occidentale. Deosebirea e ca turco-fanarioti, regii, Ana Paulker, Gheorghiu-Dej, presedintii ortodocsi au refuzat dialogul cu Roma, pe cand azi acest stat esuat e in UE/NATO si moldo-valahii nu au de pierdut decat lanturile.

http://armoniiculturale.ro/2018/08/30/pr-dr-viorel-roman-teocratia-ortodoxa-moldo-valaha-1-29/
https://www.academia.edu/42621097/Coperta_Viorel_Roman_un_laborator_european_Romania_2021
https://www.academia.edu/38582114/Viorel_Roman_feudalismul_actual_moldo-valahă
https://www.academia.edu/42715701/Romanii_in_laboratorul_european_86_au_un_Stat_eșuat
https://www.academia.edu/36702007/Aderarea_Rom%C3%A2niei_la_Uniunea_Europeana
https://www.academia.edu/37507652/..._secretul_occidentului_..._viorel_roman.pdf
http://www.observatorul.com/articles_main.asp?action=articleviewdetail&ID=19964
http://www.observatorul.com/articles_main.asp?action=articleviewdetail&ID=15278
http://www.observatorul.com/default.asp?action=articleviewdetail&ID=16136
http://www.observatorul.com/articles_main.asp?action=articleviewdetail&ID=14426
https://www.academia.edu/37994295/ROMANIA_de_Viorel_Roman
https://www.academia.edu/39820863/Viorel_Roman_Kleine_Schriften

https://www.academia.edu/27240741/Occidentalizarea_lumii


Romanii in laboratorul european / 92 / Țară a nimănui,

fantoma unei Românii desculțe și chinuite orbecăie prin lume, căutând în zadar luminița de la capătul tunelului. Secretarul de partid, stăpânul absolut, s-a reinventat. Minciuna rostogolită de zeci de ani, ipocrizia combinată cu infecția numită pilă ne-au adus unde suntem. Am fugărit controlorii de bilete, dar i-am lăsat nederanjați pe hoții de motorină și vagoane … am închis ochii la fabricile de diplome, unde nici măcar pe la examene nu trebuia să treci. Am ignorat jafurile care au distrus țara, dar ne-am lăudat peste tot că suntem corecți. Noi am distrus învățământul, cultura, cercetarea, am aruncat la gunoi tot ce înseamnă valoare și i-am lăsat pe cei „isteți” să-și propulseze neamurile și pilele și protejații. Producem pe bandă rulantă golăneală, șmecherie ieftină și combinații. Mai ales în Parlament! Vom dispărea ca neam nu din cauza unei molecule ce ne distruge sistemul imunitar, ci din cauza incapacității noastre de a distruge mizeria care ne-a invadat viața. Președintele Tribunalului Timiș Adriana Stoicescu, Timisoara

https://www.academia.edu/42621097/Coperta_Viorel_Roman_un_laborator_european_Romania_2021
https://www.academia.edu/38582114/Viorel_Roman_feudalismul_actual_moldo-valahă
https://www.academia.edu/42715701/Romanii_in_laboratorul_european_86_au_un_Stat_eșuat
https://www.academia.edu/36702007/Aderarea_Rom%C3%A2niei_la_Uniunea_Europeana
https://www.academia.edu/37507652/..._secretul_occidentului_..._viorel_roman.pdf
http://www.observatorul.com/articles_main.asp?action=articleviewdetail&ID=19964

http://www.observatorul.com/articles_main.asp?action=articleviewdetail&ID=15278
http://www.observatorul.com/default.asp?action=articleviewdetail&ID=16136
http://www.observatorul.com/articles_main.asp?action=articleviewdetail&ID=14426
https://www.academia.edu/37994295/ROMANIA_de_Viorel_Roman
https://www.academia.edu/39820863/Viorel_Roman_Kleine_Schriften
https://www.academia.edu/27240741/Occidentalizarea_lumii
https://de.calameo.com/read/005516518b61f7c80b7cc
https://www.academia.edu/23211919/
https://www.academia.edu/27240914/Romania_2015
https://www.academia.edu/27240809/Romania_2030


Romanii in laboratorul european / 91 / vasalitate in est si vest

La noi se perpetuează și se resuscită o combinație sui-generis a două modalități de definire a
identității naționale, teocrate, orientale, antioccidentale: (1) cea ultraortodoxă, „cine nu-i ortodox,
nu-i roman“, ultranaționalistă a Legiunii Arhangelului Mihail, Totul pentru Tara, care accepta
„vasalitatea” față de Das Dritte Reich, anticatolic și (2) ortodoxo-comunistă, care accepta
„vasalitatea” fata de panortodoxia slava in mantiea marxist-leninista a celei de a Treia Roma. Dupa
doua proiecte anticatolice, antioccidentale, ortodocsii moldo-valahii nu intaleg, resping azi acquisul comunitar, valorile, normele și instituțiile catolice cu toate ca sunt „vasali“ UE/NATO. De la
Marea Schisma, pana la Conciliul de la Vatican II, 1054-1965, greco-ortodocsii si romano-catolicii
se excomunica, afurisesc, asta explica prejudecatile si incompatibilitatea dintre orient si occident de
pe linia Carpatilor, de ce occidentalii au baze militare in Ardeal, Tara Romaneasca, Dobrogea, in
locul castrelor din Dacia Trainana, 106-275, de ce au venit in vizita Sfantul Ioan Paul II, 1999,
Sfantului Parinte Francisc, 2019, de ce cinci milioane de romanii traiesc sub protectia Papei in vest,
de ce indemnul Papei „Sa mergem impreuna!“ deschide o perspectiva optimista identitatii nationale.
(opinie)

https://www.academia.edu/36702007/Aderarea_Rom%C3%A2niei_la_Uniunea_Europeana
https://www.academia.edu/37507652/..._secretul_occidentului_..._viorel_roman.pdf
http://www.observatorul.com/articles_main.asp?action=articleviewdetail&ID=19964
http://www.observatorul.com/articles_main.asp?action=articleviewdetail&ID=15278
http://www.observatorul.com/default.asp?action=articleviewdetail&ID=16136
http://www.observatorul.com/articles_main.asp?action=articleviewdetail&ID=14426
https://www.academia.edu/37994295/ROMANIA_de_Viorel_Roman
https://www.academia.edu/39820863/Viorel_Roman_Kleine_Schriften
https://www.academia.edu/27240741/Occidentalizarea_lumii
https://de.calameo.com/read/005516518b61f7c80b7cc
https://www.academia.edu/23211919/
https://www.academia.edu/27240914/Romania_2015
https://www.academia.edu/27240809/Romania_2030



Romanii in laboratorul european / 90 / lupta dacilor cu romanii

Luminita Marcu (n. 1977) profesoara de literatura si limba romana la Universitatea din Salamanca,
„La noi dacii se lupta si azi cu romanii, Portret de tara“, ed. Humanitas, Bucuresti 2020, 172 p., 27
Lei: un condamnat definitiv de justitie e vicepresedintele Comisiei de Justitie din Senat si un primministru iesit din inchisoara participa ca expert in politica internationala la un seminar elevat. p. 27
La noi dacii, tiganii, romanes celebreaza ca vasalii UE/NATO, lupta lui Nicolae si Elena Ceausescu,
urmasii lui Buerebista si Decebal, cu Imperiul Roman/Sfantul Imperiu Roman de Natiune Germana.
vezi: Noile ritualuri ale vasalități, de Ștefan Buzărnescu, profesor doctor la Universitatea de Vest
din Timisoara, in România Sociala, Dezbateri, opinii, comentari, Institutul de cercetare al calitatii
vietii, Academia Romana, Bucuresti, 10 aprilie 2020

https://de.calameo.com/read/005516518de01540943c6
https://www.academia.edu/36701780/Tiganii_si_evreii_romani
https://www.academia.edu/36702007/Aderarea_Rom%C3%A2niei_la_Uniunea_Europeana
https://www.academia.edu/37507652/..._secretul_occidentului_..._viorel_roman.pdf
http://www.observatorul.com/articles_main.asp?action=articleviewdetail&ID=19964
http://www.observatorul.com/articles_main.asp?action=articleviewdetail&ID=15278
http://www.observatorul.com/default.asp?action=articleviewdetail&ID=16136
http://www.observatorul.com/articles_main.asp?action=articleviewdetail&ID=14426
https://www.academia.edu/39820863/Viorel_Roman_Kleine_Schriften
https://www.academia.edu/27240741/Occidentalizarea_lumii
https://de.calameo.com/read/005516518b61f7c80b7cc
https://www.academia.edu/23211919/
https://www.academia.edu/27240809/Romania_2030
https://www.academia.edu/27240914/Romania_2015
https://www.academia.edu/37994295/ROMANIA_de_Viorel_Roman

https://www.romaniasociala.ro/noile-ritualuri-ale-vasalitatii/



Romanii in laboratorul european / 89 / spre stanga sau dreapta?

Slabiti regulile bilantului bugetar, Nu mai vorbim de datoriile vechi, ci de unele noi, umanitare, Corona-Bonds, Transfer financiar din Nordul protestant, calvinist spre Sudul catolic si Estul greco-ortodox, Solidaritate etc. sunt doleantele elitei de stanga, neo-marxiste a adeptilor Profetului Amos din Vechiul Testament. Dupa 1945, extremismul socialismului tolerant fata de straini e inexistent, pe cand discursul dreptei, autoritar, capitalist, nationalist, patriotic (la putere in Ungaria si in opozitie in Germania, Italia, Franta, Olanda etc.) cu valori traditionale (neam glie, rit, Totul pentru Tara, la ortodocsii moldo-valahi), e taxat ca extremist. Mai e posibila azi departajarea maniheista intre bun si rau, progresit si reactionar, stanga si dreapta, fara Lagar marxist-leninist si dictatura proletara, dupa o Cortin de Fier inpenetrabila? Colectivismul sau individualismul, socialismul sau capitalismul, profita de pandemie si criza economica? Cum va arata lumea de maine?

https://www.academia.edu/27240809/Romania_2030
https://www.academia.edu/27240914/Romania_2015
https://www.academia.edu/37994295/ROMANIA_de_Viorel_Roman
https://www.academia.edu/37507652/..._secretul_occidentului_..._viorel_roman.pdf
https://www.academia.edu/36702007/Aderarea_Rom%C3%A2niei_la_Uniunea_Europeana
http://www.observatorul.com/articles_main.asp?action=articleviewdetail&ID=19964
http://www.observatorul.com/articles_main.asp?action=articleviewdetail&ID=15278
http://www.observatorul.com/default.asp?action=articleviewdetail&ID=16136
http://www.observatorul.com/articles_main.asp?action=articleviewdetail&ID=14426
https://www.academia.edu/39820863/Viorel_Roman_Kleine_Schriften
https://www.academia.edu/27240741/Occidentalizarea_lumii
https://de.calameo.com/read/005516518b61f7c80b7cc

https://www.academia.edu/23211919/







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu