vineri, 25 august 2017

Superioritatea occidentalilor ... (35)(36)

Superioritatea occidentalilor si inferioritatea ortodocsilor moldo-valahi e intolerabila (36)

Reporter: Exista un consens ca inferioritatea e intolerabila, dar tara nu-i in Spatiul Schengen, nu-i in Zona Euro, ci in MCV, Mecanism de Cooperare și Verificare, a unui proces de verificare regulată a progreselor in reforma sistemului judiciar, de reducerea corupției din instituțiile statului și de punerea sub control a crimei organizate. Pe de alta parte, in masura in care insistati ca Partida ortodoxo-comunista moldo-valaha, PMR, PCR, FSN, PNL, PSD, e la putere din 1946, intaleg ca nu aveti incredere in separarea puterilor in stat …

V.R.: … Ana Pauker, Gh. Dej, Ceausescu, Iliescu faceau dreptate dupa legea stramoseasca, numai din 2007, UE cere stat de drept, separarea puterilor in stat, de aceea Iohannis spune ca „Propunerile prezentate astăzi (23 august 2017) de ministrul Justiției se constituie într-un atac asupra statului de drept, independenței și bunei funcționări a Justiției, precum și împotriva luptei anticorupție” si duc la mentinerea "pe termen nelimitat a Mecanismul de Cooperare și Verificare“, la vechiul stat al crestinilor orientali, de tolerati in Sfantul Imperiu Roman si monitorizati UE.

O retrospetiva. Sute de ani Imperiul turc, rus, apusean, alegeau un Domnitor supus lor, care impartea singur dreptatea si boierii erau supusii lui. UE cere stat de drept, separarea puterilor in stat, independenta justitiei, intr-o tara orientala cu traditii contrare celor vesteuropene. Vezi filmul rusesc Leviatham si Ciocoii vechi si noi de Filimon. Azi Seful statului e ales de popor si Justitia e independenta, pe de alta parte boierii, baronii locali moldo-valahi au Partidul/ Parlamentul/ Guvernul si vor fireste si un Presedintele supus lor, pentru ca “Nu avem puterea pana nu avem justitia” (Dan Voiculescu). Baronii au incercat printr-un referendum, sa-l inlocuiasca pe Presedinte cu omul lor, dar UE, poporul s-au impotrivit cu succes. 

O perspectiva: SUA a renuntat la exportul de democratie in orient, nu mai vrea separarea puterilor in Afganistan, ci numai uciderea teroristilor. Sa vedem daca si UE renunta la exportul de democratie si accepta ca Baronii locali si BOR-ul sa revina la devalmasia moldo-valaha stramoseasca si sa-si aleaga Presedintele lor. O prima etapa a unui Imperiu ortodox, de la Moscova la Muntenegru, in viziunea lui Alexandr Dughin, Vladimir Putin si Patriarhului Moscovei si a intrgii Rusii. Divergentele Chestiunii Orientale, dintre greco-pravoslavnici, mahomedani si occidentali se vor incheia intr-o zi cu redefinirea sferelor de influenta din fostul Imperiu Roman de Rasarit, Bizantin, Otoman, in care inca de la Pacea de la Kuciuk Kainargi, 1774, moldo-valahii sunt in tabara greco-pravoslavnica. Perspectiva aderarii si integrarii in civilizatia occidentala a tuturor romanilor, e dezvoltata pe larg in textele precedente. Superioritatea occidentalilor si inferioritatea ortodocsilor moldo-valahi e intolerabila (35)

Reporter: Cine isi mai permite sa vorbeasca de superioritatea occidentalilor? Recitesc ce au scris altii: occidentalii - fiii lor - nu mai vor sa se "oboseasca" invatand, drept care aduc indieni, arabi, chinezi, coreeni, est-europeni ca sa faca ce ei nu mai sunt in stare - medicina, informatica, inginerie, stiinte. Care superioritate?

V.R.: bentodica.blogspot.com/ din Australia scrie la fel: Superioritarea e intolerabila. Titlul e lung si toti se simt stanjeniti de primele doua cuvinte. In realitate occidentalii au mostenit de la romani si cultiva o calitate unica, superioara. Nu numai ca sunt de o permisivitate fara egal in ceea ce priveste ideile, oamenii, dar asta e chiar secretul succesului lor atat de invidiat. Si tot asa cum Imperiul Roman / Sfantul Imperiu nu era national, ci international prin definitie, in era globalizarii, firmele, universitatiile etc. din vest sunt de neimaginat fara rusi, evrei, indieni, arabi, chinezi, coreeni, est-europeni etc., care sunt, devin astfel nolens, volens occidentali. Imperiul Roman a decazut dupa ce face Limesul, s-a inchis in el insusi, si Occidentul va avea aceisi soarta, daca devine nationalist, optuz si renunta la ideile, talentele din lumea laraga.

Reporter: Al doilea termen, "ortodox moldo-valah" este nu doar peiorativ si insultator dar mai ascunde aderarea la ideea fracturarii statului national roman pe linia Carpatilor in ideea de a-i aduna pe fostii supusi KuK-ului, Kaiserlich und Koniglich, intr-un Sfant Imperiu Roman renascut din UE, trecand peste existenta unor state care s-au afirmat exact prin opozitie cu acest Imperiu desfiintat ca urmare a Revolutiei Franceze. De fapt, in afara de Germania, toate statele UE sunt amenintate de separatisme incurajate din afara.

V.R.: Dupa cum au rezistat agresiunii Imperiului turco-musulman, ortodox moldo-valah e un titlu de mandrie si glorie, ca al Sfântului Martir și Binecredinciosul Voievod Constantin Brâncoveanu. Fracturarea statului national pe linia Carpatilor e visul maghiarilor. Al romanilor nici nu poate fi vorba, cu toate ca Bucurestiul n-a intales ca fara Scoala Ardeleana, Unirea cu Roma, statalitatea e subred si a desfiintat Biserica Unita, reorientat 2.000 de biserici spre Moscova si readus astfel in actualitate lanturile grele ale duhovniciei si soborniciei moscovite si constantinopolitane. Bucurestiul colaboreaza mai degraba cu maghiarii din UDMR si marginalizarea unitilor continua. Dar prin constitutia ei Uniunea Europeana impiedica atat conflictele nationale cat si cele generate de idei nationaliste, secesioniste, in schimb garanteaza si promoveaza Libertatea, Dreptatea, Pacea, ca Pax Romana o mie de ani.

www.viorel-roman.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu