vineri, 18 august 2017

Superioritatea occidentalilor si inferioritatea ortodocsilor moldo-valahi e intolerabila (31)(32)(33)


Superioritatea occidentalilor si inferioritatea ortodocsilor moldo-valahi e intolerabila (30)(31) Critici la (29)

Reporter: Va admir sincer pentru calmul cu care recepţionati "critici" de felul celor legate de dialogul nostru, si una este o critică cu argumente, pe care oricine o poate accepta într-un context civilizat şi alta e o ploaie de invective cu tot felul de etichetări gratuite.

V.R.: Eu vad mai de graba o imensa frustrare si dezorientare pentru ca nouă români părăsesc în fiecare oră ţara. 2017 pleca 85.000. Diaspora reprezintă 17% din populaţie. In aceste conditii a discuta e o provocare. Cine pleaca? Dupa Mircea Kivu: Emigrantul e tânăr, nu neapărat necalificat. Căpşunarii au fost după 1989. Acum, pleacă mulţi calificaţi, cu studii superioare, care nu se pot realiza în România, chiar studenţi şi elevi. Motivul e economic, dar mai sunt şi perspectiva de a face performanţă în carieră, de a se împlini profesional. Aici, mulţi se simt plafonaţi.

Reporter: După Siria, Romania este a doua într-un top mondial al migraţiei, dupa ONU. Adi Zăbavă spune ca politicul, corupţia şi birocraţia juca un rol important. Monopolul aceloraşi politicieni ...

V.R.: … ori cum se va termina (exodul spre vest) ... vine tineretul educat in Vest, imi scrie un interlocutor. Asta-i singura solutie? Sa nu fie Partidul ortodoxo-comunist moldo-valah, PCR, PMR, FSN, PNL, PSD, din 1946 mereu la putere, Liviu Dragnea, Olguta Vasilescu, Mihai Tudose etc. sa intre in pas cu lumea, nici dupa aderarea la UE/NATO? Pentru ca superioritatea occidentului, unde se nasc deja mai multi romani ca in tara, si inferioritatea crestinilor orientali e intolerabila. In afara de acesat consens general, la aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire vine papa Francisc. Iata un minunat prilej de a merge pe urmele Patriarhului Moscovei si a intregii Rusii Kiril, presedintelui Vladimir Putin, care au convenit asupra a 30 de puncte comune cu papa Francisc. S-a uitat la Bucuresti ca numai dupa vizita Fericitului papa Ioan Paul II au venit si decidentii occidentali si Romania a fost integrata in UE/NATO? Chiar si in era metafizicii materialiste, refacerea „fara conditii“ (papa Francisc) a unitatii ortodocsilor moldo-valahi cu Roma e garantia emanciparii tuturor romanilor de lanturile grele ale duhovniciei si soborniciei moscovite si constantinopolitane.

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

http://www.asiiromani.com/superioritatea-occidentalilor-si-inferioritatea-ortodocsilor-moldo-valahi-e-intolerabila-i/

http://confluente.org/viorel_roman_1502122822.htmlSuperioritatea occidentalilor si inferioritatea ortodocsilor moldo-valahi e intolerabila (30) Critici la (29)

* * *

… mai mereutz cu superioritatea occidentalilor … generatia lor de 36-46 de ani … e varza de Bruxelles … medicii sunt din est sau din India … inginerii IT la fel …

* * *

Domnule Roman,

dincolo de ideologii si de religii reusiti sa vedeti si oamenii sau viata propiu zisa?

* * *

Stimate domnule Viorel Roman,

m-am abţinut să comentez mesajele Dvs., dar cu afirmaţiile recente - fie-mi iertată exprimarea - aţi sărit prea mult peste cal.

Prin analogie, vă reamintesc dialogul Molotov - Lucreţiu Pătrăşcanu din 12 septembrie 1944 cu ocazia "armistiţiului" care a urmat trădarii lui Mihai:

Lucreţiu Pătrăşcanu: "Domnule Molotov, de la Antonescu aţi acceptat mai multe condiţii decât de la noi, astăzi. De ce?“ Viaceslav Molotov: "Mareşalul Antonescu reprezenta România, Voi nu reprezentaţi pe nimeni!"

Dumneavoastră afirmaţi: „Klaus Werner Iohanns ii reprezinta pe muncitorii plecati in occident, pe alegatorii din Transilvania si o minoritate din Vechiul Regat, si nu in ultimul rand Presedentia garanteaza apartenenta la UE/NATO”. Vax! Mă faceţi să râd: KWI nu se reprezintă nici pe sine însuşi pentru că este o nulitate parşivă. Oare pentru ce i-a dat Frau Merkel acea Eiserne Kreuz în toamna lui 2014? Oare pentru ce şi-a bătut joc de el Trump în mult “osanata” vizită de lucru pe malul Potomacului a acestui străin de Neam şi de Ţară ?  Despre „disputa politica balcanica asimetrica” aşa cum o numiţi dvs., nu e nici balcanică, nici asimetrică… dar ştiţi prea bine asta, să nu ne ascundem după deget. "Căldură mare, moncher, căldură mare!“ Probabil de aici pleacă inadvertenţele.

* * *

In secolul laicitatii asa zisa pledoarie pentru catolicism, uniatism etc. ascunde-ti contradictii si va manifestati ca un adept si instigator al separarii statului unitar roman pe linia Carpatilor si ca un adulator de-a dreptul dezgustator al lui Iohannis, tot asa cum ati fost si, citez, pentru „presedintele pro-occidental Traian Basescu". Eu, unul, nu am uitat ca erati destul de prezent si in anturajul lui Iliescu pe care acum il numiti Ion Ilici Iliescu, precum manifestantii din ianuarie 1990, starniti de securistii retrasi atunci prin ascunzatori si aflati azi prin SRI-ul lui Iohannis sau prin DNA-ul atat de iubit in occidentul cel „generos", securisti antirusi fara vreun motiv anume (doar nu erau uniti si anti-ortodocsi, adepti ai acquis-ului si al „democratiei Westminster“). Dar, sa le luam pe rand:

1) Fraza lui Iliescu e scoasa din contextul anilor 90 cand dupa victoria lui zdrobitoare (85% dintr-o participare enorma la vot) „opozitia pro-occidentala" cerea doborarea "din strada" a presedintelui abia ales si se mira ca nu ies masele la chemarea lor. Pe atunci securistii nu detineau arta manipularii ca acum si nici oamenii, inca educati in sistemul socialist, nu puteau fi manipulati ca acum. Dar sa faceti din asta esenta ortodoxiei latente, e culmea!

2) Cum adica "presedintele e alesul ATOTȚIITÓRULUI, a lui Dumnezeu“? De unde la ateul Iliescu asta? Si, brusc, din "sinteza subconstientului colectiv al poporului", "popor" se inlocuieste cu „moldo-valahi“, mizeria pusa in miscare de istoricii germani, pentru a eterniza, atunci, in constiinta contemporanilor, imperiile existente. Numai ca ele s-au dus si Transilvania e de 100 de ani romaneasca. Nu stiu ale cui interese serveste, constient sau inconstient?

3) Ce e aia "democratie de tip Westminster"? Niste tari altminteri catolice o au: Polonia fratilor Kaczynski? Ungaria lui Viktor Orban ? Quasi-dictaturile din America Latina, toate tari catolice, o au? Ce au comun Franta si SUA, republici prezidentiale laice, cu republicile parlamentare Italia, Germania sau cu regatele Beneluxului? Acquis-ul comunitar?

4) De cand sunt la ordinea zilei in UE drepturile celor ce muncesc? Prin intensificarea precaritatii, reforma codurilor muncii in directia reducerii drepturilor castigate dupa 150 de ani de lupta politica si sindicala? Cu concursul tradarii social democrate pentru care e mai important sa ramana partenerul junior al popularilor - calamitatea Europei? S-o spunem pe fata: cei plecati la munca in occident reprezinta partea cea mai necalificata a salariatilor Romaniei - culegatori, hamali, salahori etc veniti doar dupa salariile mai mari. Nu au nimic in subconstient si habar nu au ce e aia acquis-ul comunitar si drept canonic. Nu-si dau seama ca pentru salarii de 1,5 ori mai mari muncesc de 6 ori mai mult si nu-i apara nici un sindicat.

5) Klaus Werner Iohannis nu-i reprezinta pe cei 5 milioane plecati in occident fiindca din ei au vota doar 150.000 cel mult, nici pe toti transilvanenii, el ii reprezinta pe securistii care au manipulat votarea si in 2009 si in 2014. Iar Liviu Dragnea a castigat alegerile in ciuda lor. Incercarea lui Iohannis de a intoarce rezultatul votului prin manevre de culise si intrigi face parte tot din democratia de tip Westminster? Cum adica - un partid castiga la scor alegerile si presedintele declara ca incepe un razboi fara crutare pentru a-i da jos? Tot democratie Westminster? Pierzi alegerile si incerci sa le re-castigi prin eliminarea adversarului? S-a uitat ca in 1990, dupa ce FSN luase 67% din voturi, „partida occidentala" a scos niste derbedei pe strada cerand "scoaterea FSN in afara legii"?

6) Liviu Dragnea si PSD nu refac nici o verticala ortodoxa unica insa fac ceva mai de neacceptat pentru Occidentul atat de catolic si de binevoitor: cresc nivelul de trai ceea ce scade sansele occidentalilor de a mai avea forta de munca ieftina nesindicalizata. Anexez o statistica - vine din Timisoara - unde se vede cat a ramas in urma cresterea salariilor fata de productivitatea muncii in Romania. Si atunci de ce rage tot establishmentul occidental ca e prematur, ca - inflatie, ca - acquis, etc.

7) Ce e aia ca presedintia garanteaza apartenenta la UE/NATO? A vrut cineva din clasa politica sa iasa din cloaca UE/NATO? Sau o luam ca iezuitii: in fundul sufletului... Cine stie ce e in sufletul oamenilor? Cand o sa vrea, atunci NATO/UE se va fi prabusit de mult! Si asta inainte ca Vaticanul sa catolicizezi tara. Lumea merge spre secularism, restul sunt simple ritualuri!

8) Nu e nici o disputa "spre est sau vest". Unde am fost, acolo stam. Chestia asta cu divizati e ce vor sa ne vare in cap : ori ascultati fara sa cracniti, ori va divizam! Norocul vostru e ca lumea nu baga in seama porcariile astea, ca daca le-ar baga in seama cu adevarat, picior de occidental n-ar mai intra aici!

***

… ori cum se va termina ... vine tineretul educat in Vest.

Superioritatea occidentalilor si inferioritatea ortodocsilor moldo-valahi e intolerabila (32)


Dimitrie Grama: Meritul lui Viorel Roman este tocmai acela de a incuraja, stimula un dialog intre romanii din tara si cei din diaspora. Un dialog provocativ, care bine inteles poate fi constructiv din puct de vedere al intelegerii reciproce. Bine, poate ca termenul Moldo-Valah, pare o insulta la prima vedere, dar nu cred ca este intentia lui VR sa insulte poporul roman, ci o mentalitate legata de politica oficial practicata in Romania. Politica dictata de la 1918 de Bucuresti.

Nu trebuie sa-l amintesc pe Caragiale si alti multi "valahi" care au criticat si satirizat Coruptia, Imoralitatea si Lipsa de Responsabilitate pe care politicienii romani au practicat-o de-a lungul anilor, ajungand la o maestrie fara egal, la o arta a Minciunii si Furtului obstesc.

Niciuna din tarile fost comuniste nu ne egaleaza in aceasta maestrie. Suntem adevarati campioni!

Nefiind religios, nu ma intereseaza nici ortodoxia, nici catolicismul si nici vreun alt crez si pe care le consider:  "atitudini personale", drept la gandire si exprimare proprie a unor traditii si a unor invataminte, care unesc, in fond, un grup de oameni si care ai ajuta sa se incadreze in anumite norme sociale. Aici nu cred ca vreun crez este superior altui crez, dar politicienii se pot folosi de anumite diferente in crez, ca sa-si consolideze o pozitie sau ca sa incerce sa compromita un adversar politic.

Personal, fiind plecat de aproape 50 de ani din tara, nu pot sa critic un politician anume, nici pe Iliescu, nici pe Basescu, Ponta sau Dragnea. Ei nu sunt altceva decat niste reprezentanti, la un moment dat, ai unui sistem autohton si care nu poate fi comparat decat cu el insusi. Nu poate fi comparat cu sistemele "democratice" din UK, Franta, Germania, Canada sau USA, care isi au si ele defectele lor si care au dezvoltat, in timp, o forma subtila de indoctrinare si de "prostire" a individului. Forme noi de control total, deghizate in cuvine care acum suna fals, ba chiar  gol, cum sunt: "presa libera", "alegeri libere", "drepturile omului",  "democratie".

Fiind banatean, recent am petrecut mai mult timp in Timisoara si in Vestul Romaniei, si deoarece sunt influentat de subiectivismul "patriotismului local", cred sau ma fortez sa cred ca, noi banatenii suntem mai cu mot, suntem mai civilizati, mai muncitori, etc., dar cred ca atunci cand gandesc asa, ma refer la un trecut care acum nu mai exista decat in dorinte si amintiri.

Lumea s-a uniformalizat, exista un dinamism atat in tara cat si in afara de tara, iar omul este asa cum este: badaranul e badaran la Timisoara, Bucuresti, Cluj sau Iasi, hotul la fel si omul bun exista peste tot. Trebuie sa acceptam acest lucru si menirea celor care au resurse intelectuale si morale ar fi sa fie atat de umili in recunoasterea diversitatii umane si din aceasta umilitate sa nasca dascali pentru ceilalti. Dascali pentru generatiile ce vin!

* * *

Dimitrie Grama (n. 25 octombrie 1947, Reşiţa) cu obârşia într-o familie de aromâni care, venind odinioară din Balkani, se stabiliseră în Basarabia şi apoi în Banat, trăieşte în Europa Occidentală, profesînd în Danemarca şi Marea Britanie. Opera literară s-a constituit târziu. Din anul 2000 a publicat: Făptura cuvântului (2000), Pasărea Melancoliei (2000), Vânătoare de umbre (2001), Elegiile depărtării (2001), Suflete atârnate de catarge (2002), Neguţătorul de imagini (2002), Voi lua cu mine noaptea – Poeme din Albion (2003), Dă-mi mâna ta, străine – 100 de poezii de iubire şi alte 100, selecţionate şi „îngrijite“ de Ioan Grigorescu (2004), Poeme Tactile (2017). Magul, proze (2008). Sunt creaţiile unui poet, prozator cu sensibilitate nativă care se socoteşte „independent de curente literare şi şcoli poetice“, sugerând caracterul natural al acestei opere singuratice. În realitate, Dimitrie Grama este un intelectual constituit, cultivat esteticeşte şi arătând o sensibilitate neîngrădită de mode trecătoare, o voce lirică distinctă. „Bastian şi alte confidenţe“(2005) este volumul lui cel mai ordonat, evidenţiind o creaţie matură, ce se va impune în istoria literaturii româneşti.

Lansare de carte: Poeme Tactile (2017). vezi: georgeanca.blogspot.de
 
 
 
 


Superioritatea occidentalilor si inferioritatea ortodocsilor moldo-valahi e intolerabila (33)

Draga d-le Roman, sunt intru totul de acord cu ceea ce exprima domnul Dimitrie Grama in prima propozitie si ii si va dau dreptate in mod special pentru a duce aceasta lupta (parca i-as spune lupta si nu dialog) mai departe. Din pacate putini sunt romanii, care au curajul sa spuna lucrurilor pe nume, care sa ne privesca ca tara si popor cu obiectivitate. (Doina)

Reporter: Cu toate ca exista un consens ca „Superioritatea occidentalilor si inferioritatea ortodocsilor moldo-valahi e intolerabila“, viitorul Romaniei e in vest, unde se nasc mai multi romani decat in tara. Seful guvernului, Mihai Tudose vrea si el sa opreasca aceasta tendinta: "Am convingerea că românii aflaţi la muncă peste graniţe au de ce să se întoarcă acasă, iar experienţa şi cunoştinţele acumulate în străinătate sunt bine primite în domeniile dumneavoastră. Vă aşteptăm cu drag înapoi acasă şi avem încredere că împreună putem contribui la o Românie mai bună!“

V.R.: Apel ca rusii din vest sa revina acasa a facut si Stalin, naivii au ajuns in Siberia, in cel mai bun caz. Razboiul rece dintre catolicism si ortodoxie s-a incheiat pasnic si a generat un entuziasm general in est si vest in 1989, dar refacerea unitatii crestine se amana sine die, asa ca s-a instalat treptat o lehamite generala si dialogul, sau mai bine spus, lupta est-vest continua in Serbia, Ucraina, Rusia. Românii stau în calea tuturora. Turcii i-au ţinut 500 de ani ostatici. Ruşii trec peste ei pentru a ajunge in Balcani, UE/NATO impiedica expansiunea …

Reporter: … in noul Război rece in ce tabără vor fi ortodocşii moldo-valahii si daca Apelul premierului Tudose n-are succes, care-i viitorul ?

V.R.: Ortodocsii sirbii din vest au revenit acasa sub Tito, asa ca Tudose trebuie, pentru a-si atinge scopul, sa creeze acasa conditiile acquis-ul comunitar, normelor şi valorilor occidentale, unde se simt romanii mai bine. Pentru a depasi acest blocaj national, independent de geopolitica Marilor Puteri, care pot impune o schimbare ca la 23 august 1944, ortodocsii moldo-valahi trebuie să adere si de facto, nu numai de jure la UE / Europa, ceea ce presupune refacerea unitatii de credinta cu Roma.


http://confluente.org/viorel_roman_1502122822.html

http://www.asiiromani.com/superioritatea-occidentalilor-si-inferioritatea-ortodocsilor-moldo-valahi-e-intolerabila-i/Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu