joi, 17 octombrie 2024

Gică Manole - Acțiunea de culpabilizare și acuzații false aduse statului și Poporului Român continuă.

 



Acțiunea de culpabilizare și acuzații false aduse statului și Poporului Român continuă. Adevărul despre Pogromul de la Iași

Prof. dr. Gică Manole

17 Octombrie 2024

 

Diferite persoane, unele publice, primesc ordine să continue acțiunea de culpabilizare, de acuzații false aduse statului și Poporului Român, cum că la Iași, în zilele de 28-30 iunie 1941 românii ar fi ucis evrei. Indivizii țipă, urlă minciuni josnice care nu au niciun fundament real.

 

În acele zile, zona Iași era sub control militar german, ca urmare a celor convenite cu statul român, anume, armata a 11- a germană condusă de generalul Ritter von Schobert controla teritoriul României din nord, zona Buzău - Iași. În iunie 1941, la Iași, structurile militare germane [S.S., Abwehr, S.D., Gestapo (inclusiv Organizația „Todt” - n.r.)] au premeditat, pregătit și înfăptuit masacrarea a 3.233 evrei. Toate documentele istorice, militare si civile, ale statului român dovedesc matematic ca germanii au fost cei care au ucis evrei. Absolut toate mărturiile, documentele afirmă vinovăția germanilor. Ei i-au împușcat pe evrei, nu românii..

 

Pe 22 iunie 41, Germania și România încep războiul cu U.R.S.S. Românii urmăreau eliberarea Basarabiei și a nordului Bucovinei de sub ocupația sovietică. Când germanii impușcau evrei la Iași, Antonescu se afla în trenul „Patria”, în zona Vaslui, unde coordona luptele cu armata sovietică.

 

Ion Antonescu nu a dat niciun telefon la Iași, cum minte cu o mare ticăloșie Silviu Vexler, ca autoritățile locale să-i ucidă pe evrei. Acest telefon este o invenție nerușinată. O minciună ordinară. Antonescu a aflat abia în seara de 29 iunie 41, de la comandantul garnizoanei Iași, col C. Lupu, că germanii ucid evrei la Iași. Antonescu l-a sunat pe ambasadorul german, von Killinger, pe generalii germani cerându-le să înceteze crimele. Germanii au încetat crimele pe 30 iunie 41 , astfel realitatea demonstrează că Antonescu i-a oprit pe germani să extermine toți evreii din Iași.

 

- In anul 1958, la Stuttgart, într-un proces, statul german a recunoscut că ei, germanii, au ucis în1941 evrei la Tallin, Riga și Iași. Începând cu 1959 Germania plătește despăgubiri urmașilor evreilor uciși la Iași.

- Savantul german Franz von Babinger, aflat atunci la Iași, a declarat că a văzut un pluton S.S. cum împușca evrei la Iași.

- Curzio Malaparte, prezent atunci la Iași, declară în cartea sa „Kaput”același lucru.

- Seful S.S.I., Eugen Cristescu și generalul C. Pantazi au declarat că germanii au ucis evrei la Iași.

- Șapte generali români au declarat același lucru.

- Niciuna dintre instituțiile statului român: Armata română, Poliția română, Jandarmeria română, Prefectura Iași, toate instituțiile statului român nu au împușcat niciun evreu în iunie 41 la Iași.

- Organele statului român au stabilit că 75 de români au participat la jafuri și crime în numele propriu.

 

Dacă nicio instituție a statului român nu a participat la crimele de la Iași, în iunie 1941, cu cine a înfăptuit masacrele (vorba vine) Antonescu ?

Cât să suportăm atâta minciună și ticăloșie ?

Cât să tăcem în fața unor acuzații mincinoase?

Dacă Germania, la 1958, a recunoscut crimele comise de structurile militare germane la Iași, de ce azi este acuzată Romania?

Nu vi se pare că a sosit momentul sa ieșiți din tăcere?

- Cei 2.500 de evrei îmbarcați în cele două trenuri, în gara Iași, adevărate trenuri ale morții, au fost duși la gară de germani... Tot ei au pus să le conducă gardieni români, dublați de trupe germane. În cele două trenuri au murit de sete și căldură 2.509 evrei iar in curtea prefecturii poliției din Iași germanii au împușcat 550 evrei.

Aurel Karetki și Maria Covaci, în studiul lor fundamental numit „Zile însângerate la Iași" au stabilit în baza documentelor că la Iași au fost uciși 3.233 evrei de către germani. Atunci de se minte ca au fost ucisi 14.000? Și nu de către germani, ci de statul român?

Nu vă arde obrazul de rușine că niște derbedei fără niciun Dumnezeu ne acuză părinții, bunicii de niște crime pe care nu le-au comis?

-------------------------------------

Gică Manole despre Pogromul de la Iași din 1941 -









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu