miercuri, 16 august 2023

ALIANTA FAMILIILOR - PARINTII NOSTRI NU S-AU INCHINAT LA IDOLI

 



PARINTII NOSTRI NU S-AU INCHINAT LA IDOLI

August 17, 2023

 

 

Părinții noştri nu s-au închinat la idoli. Haideți să nu ne închinăm nici noi!

De-a lungul istoriei, oamenii au transformat oamenii în zei şi s-au închinat zeilor făcuți de mâini omeneşti. Uneori prin vot. Corect, prin vot. Părinții noştri nu li s-au închinat şi nici nu s-au închinat la idoli. Haideți să nu ne închinăm nici noi.

Zilele trecute am dat peste unul dintre cele mai interesante articole din ultimele 12 luni: modul în care romanii îi transformau pe unii împărați romani în zei, creau un cult al zeilor prin votul Senatului, li se închinau lor, iar pe unii dintre copiii lor îi desemnau, chiar în timpul vieții, "fii sau fiice de zeu". Nu e de mirare că părinții noştri s-au împotrivit acelor practici, au refuzat să tămâieze în cinstea împăraților făcuți zei, şi unii dintre ei au plătit cu prețul vieții pentru că s-au închinat doar Adevālăratului şi singurului Dumnezeu.

În acest fel, înaintaşii noştri în credință au creionat identitatea creştină şi au demarcat-o în mod foarte clar şi convingător de celelalte identități religioase ale Imperiului Roman. Unii împărați transformați în zei au fost venerati până în Secolul IV. De onomastica lor, cât şi de ziua decesului lor, li se aduceau jertfe, fie tauri, fie boi. Practica aceasta păgână s-a încheiat doar odată cu ascensiunea la tron a lui Constantin cel Mare.

 

Paginatatea zilelor noastre

Păgânătatea continuă şi în zilele noastre. Idolatriile zilelor noastre sunt la fel de şocante. Nu schimbăm ființele umane în zei pentru că negăm însăşi existența divinității. Dar inventăm idoli la fel de vicioşi şi le solicităm tuturor cetățenilor să li se închine. Un astfel de idol e transgenderismul, iar secularismul foloseşte pârghiile statului pentru a ne forța să ne închinăm lui, dar şi altori idoli la fel de murdari.

Un exemplu recent care ne îngrijorează - şi ar trebui să te îngrijoreze şi pe tine - este decizia Tribunalului Suprem din Spania care impune predarea teoriei de gen / gender theory în clasele primare. [Link: https://europeanconservative.com/.../spains-supreme.../...]

Organizația părinților şi familiilor catolice din Spania (CONCARA) a atacat în instanță decretul regal de predare a ideologiei de gen în şcolile primare, dar în final a pierdut. Tribunalul Suprem şi-a justificat decizia în numele "standardelor europene" ori a "valorilor europene".

 Tragic. Agreem cu comentatorul articolului spaniol şi credem că remarca lui se aplică şi în România şi de fapt în toată Europa: "Catholics who take their beliefs seriously ... must understand that the legal system is against them / catolicii practicanți trebuie să înțeleagă că sistemul legal le este împotrivitor ..."

 

În România, sistemul legal este împotriva noastră, a creştinilor practicanți. Multe din legile date în Romalânia sunt anti-creştine şi, din nefericire, au sprijinul, de multe ori, a parlamentarilor creşini. În septembrie, când va începe noua sesiune parlamentară, va începe şi noua avalanşă anti-valori. Printre altele, se va încerca adoptarea Legilor Deca care, odată adoptate, vor forța educația sexuală în familiilor creştinilor.

 

Mișcarea pro-familie din România împlinește 18 ani!

Luna aceasta, mișcarea pro-familie din România împlinește 18 ani! La mulți ani! Ea a început la Vatra Dornei, într-o sală de conferințe modestă, unde aproximativ 15 persoane s-au adunat pentru a discuta influența nocivă care începuse să pătrundă în Romania din Occident, cât și atacurile furibunde împotriva familiei lansate tot în Occident. Căsătoriile unisex deja fuseseră instituite în Canada, Olanda și Spania, iar publicul părea dezorientat de bulversarea valorilor creștine sub atacurile agresive ale secularismului occidental.

Începutul modest din 5 august 2005 s-a transformat în mișcarea pro-familie cu caracter național pe care o cunoaștem astăzi. Suntem onorati să fi participat la cladirea acestei miscari.

Împreună cu colegii nostri din modesta sală de conferințe am lansat o mișcare cetățenească de la firul ierbii, care a devenit un succes incontestabil. Suntem mulțumitor colegilor și lui Dumnezeu pentru perseverența și claritatea viziunii care ne-au ținut activi până astăzi.

Mulțumim tuturor colegilor din Alianța Familiilor din România care continua sa duca inainte idealurile pro-familie demarate acum 18 ani!

 

Haideti sa luptam pentru identitatea crestina

Apreciem că un grup de cetățeni români au lansat o inițiativă legislativă cetățenească in luna mai pentru a desemna luna iunie drept luna a identității creștine în România. Efortul lor lăudabil se aliniază perfect cu moștenirea lăsată nouă de părinții noștri pentru păstrarea și promovarea identității creștine în România.

Nu știm să existe un alt efort similar în alte țări europene.  Nădăjduim deci că ceea ce a început în România să fie de bun augur. Dacă până acum câteva generații identitatea creștină era periclitată de otomani, acum ea este periclitată de occidentali. Avem încrederea, însă, că vom reuși. Am supraviețuit o jumătate de mileniu de atacuri musulmane și le vom supraviețui și pe cele hedoniste, ateiste și occidentale.

Sprijiniți acest proiect! Strângeți semnături! Accesați: https://identitate-crestina.ro/

 

ARTICOLUL 16 DIN DECLARATIA UNIVERSALA A DREPTURILOR OMULUI

Articolul 16 din Declaratia Universala a Drepturilor Omului afirma: "Cu incepere de la implinirea virstei legale, barbatul si femeia, fara nici o restrictie in ce priveste rasa, nationalitatea sau religia, au dreptul de a se casatori si de a intemeia o familie. ... Familia constituie elementul natural si fundamental al societatii si are dreptul la ocrotire din partea societatii si a statului". Familia romana isi cere drepturile. Aceste drepturi le pledam, le-am pledat din 2006 incoace, si vom continua sa le pledam. Sunt cele mai pretioase dintre drepturi dar si cele mai abuzate azi. Pretuiti-le!

 

ALIANTA FAMILIILOR DIN ROMANIA
Str. Zmeica nr. 12, sector 4, Bucuresti
Tel. 0741.103.025 Fax 0318.153.082
www.alianta-familiilor.ro











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu