miercuri, 23 august 2023

Maria Diana Popescu - Întotdeauna, la anu’

 



Întotdeauna, la anu’

Maria Diana Popescu

23 August 2023

 

Tot mai puţină siguranţă, tot mai mulţi profeţi mincinoşi în guvern. Instabilitate, corupţie, imoralitate, sărăcie, războaie cu partituri false, promisiuni mincinoase. Cum pot eu să contrazic realitatea sau să susţin că negrul este alb, cînd în contul politic al Guvernului Ciolacu au fost şutate de guvernele lui Iohannis goluri şi erori grosolane. Premierul Marcel Ciolacu a afirmat la România TV că este „fraierul de serviciu care îşi asumă reforma sistemului bugetar şi că nu poate accepta ca PSD să achite nota de plată la ce au mâncat alţii, la ce au furat alţii în pandemie”. În speţă, e de crezut.

 

Aşa se face că jumătatea anului i-a prins pe guvernanţii lui Ciolacu minţind la fel de frumos ca predecesorii şi adăugînd noi dijme poporului. Cînd actualii guvernanţi erau în opoziţie condamnau taxele şi promiteau reducerea lor. La cîrmă fiind acum, au trecut şi ei la măriri de taxe şi impozite. Vor creşte impozitului pe dividende, pe tranzacţii imobiliare, TVA-ul mai multor produse şi servicii, birurile pentru locuinţe, maşini şi terenuri,  preţul unor alimente, deşi ar fi trebuit să scadă potrivit ordonanţei de guvern, acestea au urcat deja. Microîntreprinderile româneşti vor fi lovite de noi taxe (multinaţionale sînt imunizate cu vaccinul corupţiei). Carburanţii s-au scumpit de cîteva zile. De acum să vezi trai pe bietul român! Chiar de eşti ciolac la minte tot simţi în portofel  austeritatea. Pensiile speciale nu se vor tăia, dar nu vor fi bani pentru pensiile normale. Ţara e plină de speciali, mafia specialilor funcţionează perfect, super-specialii ies la pensie la 45 de ani şi huzuresc în privilegii frauduloase.

 

Dorinţa excesivă de monopolizare a fiecărei surse de venit a românului este adînc înrădăcinată în mentalitatea guvernanţilor, iar efectul face posibilă o legislaţie în dauna românului. De mărit salarii şi pensii, nici vorbă anul acesta, orice guvern care vine indică măriri de mărunţiş întotdeauna la anu’! Pînă atunci sistemul de pensii se mai eliberează de pensionarii inutili cum i-a numit mătuşa Lagarde. Aşadar, în acest an dificil, Guvernul Ciolacu nu prea mai are mare lucru de făcut, decît să măsoare, să taie, să cîrpească în urma acului proiectele S.F. ale guvernelor lui Iohannis şi să-şi lărgească propriile buzunare. Miniştrii proaspăt unşi cu fotoliile noi-nouţe în braţe, unii cu educaţie de nişă, dar cu mult tupeu şi „pricepere” la toate,  inclusiv la reforme de amendare a cetăţeanului, continuă acelaşi proces de poluare a economiei, muncii şi socialului. De pe fotoliile oficiale orice netrebnic poate mototoli legile sub antetul puterii.  Dacă dom’ Ciolacu crede că a dat de reformă în urma unei forări superficiale, înseamnă că ne-am pricopsit cu aceleaşi tip de belele ca pe vremea lui Ciucă, Cîţu sau Orban.

 

Dincolo de observaţiile mele, verva gratuită a guvernanţilor este sublimă! Foarte entuziast, premierul Ciolacu a declarat ca va stopa toate pomenile bugetare şi le va reduce drastic. Cum? Păi, tot pe nota de plată a românului. Dacă pînă acum guvernanţii au tot avut de unde rupe din trupul economic al ţării, fără să lovească prea mult în populaţie, acum, cînd s-au dus coloşii industriali, pădurile, bogăţiile şi agricultura pe cumetrii,  singurul mod de a scoate bani sînt birurile grele pe spinarea românilor. Ciolacu neagă public, dar lista lui de biruri şi scumpiri e lungă. Nici Ciolacu nu taxează multinaţionalele(n-are voie să se atingă de ele !), doar firmelor româneşti le va cînta prohodul. Pensiile speciale rămîn inexpugnabile, specialii se pensionează pe capete, pîrtia e plină de dosare de pensionare la o vîrstă fragedă a specialilor, în plus, se fac angajări în Justiţie pe fondul anunţatelor disponibilizări de bugetari.

 

În acest context de mare zbatere a guvernanţilor, rog Ministerul Sănătăţii să manifeste grijă faţă de clasa politică românească stresată de atîta muncă! Cum aleşii noştri au mult de lucru în teritoriu, în concedii, în condiţii vitrege de caniculă, în contextul minunatei încălziri globale, cu furtuni artificiale, se impune ca acestora să li se administreze prioritar şi instantaneu întreaga listă de vaccinuri rafiliene. Dozele achiziţionate de Cîţu, rămase neinjectate şi cele arvunite deja de Rafila ar trebui să fie folosite mai întîi pentru ei. Persoanele vulnerabile şi cele vîrstnice, invitate la vaccinare, vor manifesta solidaritate, donîndu-şi doza de vaccin celor de la Putere care au făcut amară viaţa românului. Aşa cum arată astăzi lumea, doar cei din vîrf - beneficiarii planurilor financiare care controlează politica, ştiinţa, medicina, tehnologia, comunicaţiile, aerul, apele şi uscatul - ar trebui vaccinaţi urgent. Poate astfel vom scăpa de ameninţările unui nou război microbiologic, la fel de mari precum cele ale războiului nuclear. Sau de cupiditatea şi cruzimea companiilor farmaceutice, cu uriaşe determinări financiare în experimentarea miilor de medicamente noi şi aşa-ziselor vaccinuri cu efecte letale.

 

Aranjament grafic – I.M.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu