duminică, 27 august 2023

Luminița Arhire - Ca de obicei, incendiile se petrec în România când Președintele este ba în week-end, ba în vacanță

 



Ca de obicei, incendiile se petrec în România când Președintele este ba în week-end, ba în vacanță

Luminița Arhire

27 August 2023

 

„«Evaluarea mea personală este că s-a evitat un dezastru uriaș» (Cătălin Predoiu, 27 august 2023, Antena 3, CNN, ora 11:12 - la 15 ore de la prima explozie de la Crevedia)

 

Stau și mă întreb cam câte victime îi trebuie lui Cătălin Predoiu pentru ca dezastrul să poată fi considerat uriaș. Deoarece la Crevedia doi oameni au murit, 57 de oameni au fost răniți și 3.000 de locuitori au fost evacuați. Rezonabil, se pare, pentru domnul Predoiu.

 

Trezit din somnul cel dulce al unei vacanțe perpetue (puteți verifica... din 15 august 2023, adică din ziua în care a primit onorul militar ținându-și nevestica de mână, agenda Președintelui prezintă un țiuit continuu pe monitoare, specific „morții clinice”; iar cea mai recentă activitate a președintelui până la Ziua Marinei s-a petrecut în 19 iulie 2023. Să-i felicităm cordial de două ori pe cei care l-au votat pe odihnitul ăsta). președintele cu cele mai multe incendii la activ, oarecum obișnuit cu situația, a cujetat: «Solicit autorităților luarea de măsuri urgente pentru cei răniți astfel încât tragediile din trecut să nu se mai repete... Transmit condoleanțe familiilor îndurerate și le urez însănătoșire grabnică celor răniți».

 

Eu am avut impresia că, dimpotrivă, „tragediile din trecut” s-au repetat și încă se repetă... De asemenea, am avut impresia că președintele nostru a transmis condoleanțe mai multor familii, deși până în prezent au murit doi oameni. Sau poate că știe el ceva și a transmis condoleanțe, așa... în avans, ca să nu se mai obosească să posteze un alt mesaj mai târziu, la o adică...

 

Și încă: «O nouă tragedie a zguduit în această seară România și sunt profund îndurerat că exploziile de la Crevedia s-au soldat cu victime» (K.W. Iohannis).

 

Poate că sunt răutăcioasă... dar eu nu-mi pot imagina cum ar putea arăta Klaus îndurerat. Așa cum nu-mi pot imagina o șopârlă îndurerată. Privind cele de mai sus și amintindu-mi eu când s-au petrecut în ultimii ani incendiile din cluburi, spitale, stații G.P.L., etc. și anume în «relașurile» înnodate ale președintelui - vacanțe, sau weekend-uri (… și concedii de refacere după excursii „pas cu pas”, deplasări „extenuante” pe schi sau cu avioane de lux pe banii contribuabililor români și/sau vizite la piramide, pe coclauri braziliene… -  n.r.) cred că principala măsură care ar trebui luată de urgență în România ar fi să-l oprească cineva pe Klaus să mai plece ori în concediu, ori în tradiționala deplasare săptămânală la Sibiu! Căci abia atunci voi considera că s-a luat o măsură adecvată de prevenire a incendiilor cu nenumărate victime!

 

P.S. «Să ne spună cine din PSD a avut vreun rol în funcționarea fără autorizație a acestei stații G.P.L. (lista întreagă, nu doar trepădușii gata a fi sacrificați pentru public). Să vedem cât e de reformator și cât e de credibil, nu doar un actor pentru show-uri TV. Că la strâns voturi știm că se pricep cei de la PSD, dar la a fi cinstiți cu cetățenii sunt repetenți de 30 de ani» (Dacian Julien Cioloș, 27 august 2023, pe pagina lui de Facebook)

 

Vedeți? Julien e pregătit în orice moment să preia frâiele (sau frânele...) guvernării. El va fi mereu soluția alternativă «ideală»”![1]

 

Nota redacției - Adăugăm textului o observație pe care șeful guvernului ar trebui să o ia în considerare și să corecteze o situație nu doar inadmisibilă, ci și redidivantă:

 

„«Comandantul acțiunii» trebuie să plece!” (Mihai Târnoveanu)[2]

 

„Corupția, exploziile, morții și răniții, pagubele materiale, toate poartă un nume: Arafat!

 

Dar cu cine vorbește «acasă» Raed Arafat, dacă după 42 de ani de trăit în România, el vorbește încă stricat românește cu un puternic accent străin, de parcă ieri l-ar fi debarcat cineva aici, «șef la situațiile de urgență”!

 

Dar de ce mai este în funcție Arafat dacă toate situațiile de urgență au fost gestionate catastrofal? (avionul din Apuseni, «Colectiv», elicopterul prăbușit în apă, izoletele «invizibile”, măști și alte… fețe ale aceleiași monede -  n.r.).

 

De ce morții si rănitii de la «Colectiv»? De ce tinerii stinși prin munți, nefiind găsiți de specialiștii în urgențe ai lui Arafat? De ce doi ani de comandă absolută Arafat în plandemie? De ce restricții, vaxxinuri, bilete de voie de ieșit din casă, falimente economice și botnițe marca Arafat?

 

De ce acum, Crevedia, cu zeci de pompieri răniți, instruiți după standardele Arafat?

 

De ce nicio «știre» nu te găsește vinovat și unde este autorizația ta de funcționare Raed Arafat?

 

Și mai ales, în ce limbă este scrisă ea, de nu are termen de expirare? Termenul de expirare trebuie să-l dăm noi, in limba română, cu toții în stradă: Jos Arafat!

 

Aranjament grafic - I.M.

 

------------------------------------

 

[1] https://www.facebook.com/luminita.arhire - 27 august 2023

 

[2]https://www.facebook.com/mihail.s.tarnaveanul/posts/pfbid0MDubsm1gbEuZiahtSbZwktRvaHTFXm51cA9mTvnzw7QKDHjMfececFiT3A3AxZmRl - 27 august 2023










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu