sâmbătă, 19 august 2023

Melania Rusu Caragioiu - ,,Creșterii Limbii Române”

 




Mult Dragi Prieteni, Pavel Rătundeanu Ferghete, Ben Todică, Ioan Miclău-Gepianu,

Asistăm la o lansare anticipată, fără protocol, la lansarea ,,Creșterii Limbii Române” și culturii române trăită și scrisă de Scriitorul Pavel Rătundeanu Ferghete și dată la lumină prin generozitatea activă a Maestrului Ben Todică.

Acest capitol din Cartea ,,Mere pădurețe” romanul fluviu al scriitorului-poet Pavel din Ciubănțica, trecut prin filiera binevoitoare a Artistului Ben este un adevărat stindard al literaturii române izvorâtă din suflet și cultură română.

 Penelările referitoare la literatura universală îi dau dreptul de a se înscrie în viitor, prin difuzare-traducere, ca o filă grăitoare în patrimoniul universal.

Îmi place să cred că generația tânără prin cei care dovedesc înclinații spre literatură vor primi prin Cartea ,,Mere pădurețe ” un imbold spre a citi mult, de a scrie cu suflet și perseverență și de a avea un  profund sentiment de patriotism. Spun acestea pentru că scriitorul Pavel Rătundeanu Ferghete și Scriitorul Ben Todică l-au enunțat în limba română și engleză spontan, împreună cu arta lor de a scrie, dar cititorul atent și cu inima deschidă le-a observat, le-a sorbit și s-a îmbogățit din prea plinul lor.

Cine ar fi crezut că o poveste de iubire pentru soția Vica se va transforma într-o poveste amplă de iubire pentru tot ce este românesc, Vica păstrându-și locul de slăvita muză a inspirației, cu mii de valențe reflectate în cartea închinată merelor pădurețe.

Mă întreb cine încă nu a fost în pădurea românească și nu a gustat un măr pădureț, sau nu l-a găsit la piața populară ca să îl guste. Acel gust acru amărui, parfumat și astringent nu se poate uita niciodată așa cum frazele ticluite cursiv dintr-o suflare din Cartea ,,Mere pădurețe” te urmărește prin înaltă măreția ei inedită și spontană, profund românească și atunci când autorul  divaghează în literaturile străine.

Este impresionantă această jertfire închinată realizării unei cărți care promite încă multe volume pe lângă cele două deja apărute, dar care au ajuns la marele public prin reviste sub formă de semnalare deocamdată.

 Dorim Echipei de bază Scriitorilor Pavel Rătundeanu Ferghete și Ben Todică  și implicit scriitorului Adrian Grauenfels, mult binevoitor, mult succes în alcătuirea și promovarea acestei capodopere care se înalță mereu spre lauda limbii și literaturii române sub forma inedită.

 Cu mulțumiri și stimă,

 Melania Rusu Caragioiu  






 E DUMNEZEIASCA APRECIEREA DISTINSA DOAMNA SI NOBIL SUFLET IN DUH, SORA MELANIA RURU CARAGIOIU!

VA IUBIM SI NE MANDRIM CA IMPARTIM ACESTE VREMURI PLINE DE FLACARI SI ZBUCIUM EXISTENTIAL!

CU FRATIE,

BEN TODICA










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu