sâmbătă, 10 ianuarie 2015

Veronica Balaj – Medalion de scriitor la Ambasada României din Ottawa

Joi, 8 ianuarie 2015, Ambasada Romaniei a gazduit o intilnire a scriitoarei Veronica Balaj cu romanii din Ottawa. Seara literara a fost organizata de Asociatia Romano-Canadiana din Ottawa-Gatineau. Din partea ARCOG, Cristina Mihai si Madalina Voina au prezentat-o pe Veronica Balaj publicului. In continuare, scriitoarea a vorbit despre opera sa, a citit citeva poezii si a raspuns la intrebarile celor prezenti. La sfirsitul intilnirii, Veronica Balaj a oferit carti cu autograf participantilor. ARCOG multumeste Amabasadei Romaniei pentru sprijinul acordat.

Ambasada României, Ottawa


Veronica Balaj - ambasador Maria Ligor

Veronica Balaj este membra a Uniunii Scriitorilor din Romania si membra asociata a Asociatiei Canadiene a Scriitorilor Romani. Detine mai multe premii literare, dintre care mentionam Premiul de Excelenta al Uniunii Scriitorilor din Romania pentru romanul Baltazara. Poeta, prozatoare si jurnalista, Veronica Balaj are o opera bogata, ce include cartile Parisul fara mine (1991), Sarbatori amanate (1992), Cu îngerul la arat (1997), Cafeneaua anticarului (1999), Intre alb si noapte (2000), Baltazara (2001), Carnavalul damelor (2005), Scut iluzoriu (2010), Ierusalim-Jerusalem (2013), Cina lupilor (2013) si Orasul alb (2014).

A consemnat
Adrian Costea de la Ecouri, Ottawa


***Felicitări dragă Vero!
Eu sunt tare mândru de tine pentru că tu îndeplinești toate condițiile de om, cetățean și artist.
Mă uit în fotografia de la ambasadă cum stai în fotoliu și văd o fetiță veselă și sinceră de grădiniță, INOCENTA in pantalonașii ei, venită de la joacă. Fetița care nu a descoperit încă prejudecățile domnișoarelor și lanțurile modei și a luptelor de cucerire A LUMII și de atenționare a băieților, încă protejată de invidia competiției. Astfel de fetițe vin din rai și merg în rai sigur.
Cu bucurie și sinceritate,
Benoni din Ciudanovița

TOATA BUCURIA SA CONVERSEZ CU TINE DESPRE CE MAI REUSESC SI EU... PTR. CA ESTI UN PRIETEN RAR.
ITI MULTUMESC,
VERO
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu