duminică, 5 iulie 2015

Concurs internațional de poezie patriotică - 31 august 2015






Destine Literare destineliterare@gmail.com 348 Dragostea din «călimară» Concurs internațional de poezie patriotică - 31 august 2015 (reluarea anunțului din numărul trecut al revistei ”Destine Literare”, cu unele modificări sugerate de cititori și altele impuse de trecerea spre cele veșnice a maestrului Corneliu Leu, partener la acest Concurs) De la «Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie?», la «Patria mea e limba română», sentimentul patriotic apare ca un fior adânc, unic pentru fiecare dintre noi, o trăire care ne sculptează inima, gândurile, vorba şi viaţa de zi cu zi. Anul trecut, românii din Montreal (şi din alte părţi ale Planetei) au aşteptat până la 5 ore în picioare, în ploaie şi în vânt, numai să voteze spre binele ţării lor de origine! Nu este aceasta o dovadă clară că românii nu au uitat România, că o iubesc şi că îi vor binele? Nu este acesta PATRIOTISM? Un vânt de speranţă spre mai bine adie spre Carpaţi! De Ziua Limbii Române, pentru a fi alături în colaborarea pe care am stabilit-o cu organizatorii din țară ai marii sărbători (sub bagheta Maestrului Corneliu Leu), Asociaţia Canadiană a Scriitorilor Români (ACSR) şi revista Destine Literare lansează un concurs de poezie patriotică, prin care dragostea de România, de limba română şi de români să fie document şi la acest început de mileniu. În afară de faptul că lucrările selecționate vor fi propuse pentru distincțiile ce se vor acorda în țară cu prilejul sărbătoririi Zilei Limbii Române, organizatorii vor acorda premii, după cum urmează:
· Premiul I, «Claude Matasa»*, în valoare de minim $500 CAD
· Premiul al II-lea, «Constantin Clisu»**, în valoare de minim $300 CAD · Premiul al III-lea, «Ion Țăranu»***, în valoare de minim $200 CAD
· Premiul special Ŕ ”Corneliu Leu”**** în valoare de
· Premiul special al juriului Ŕ ”Pompiliu Manea” în valoare de
· Mențiune, de minim $100CAD
Pentru participanții cu vârste sub 15 ani sau peste 35 de ani si vor acorda premiile numite mai sus, ”hors concours”, numai diplome, fără premii in bani. 
Condiţii de participare:
1. Vârsta minimă 15 ani
2. Vârsta maximă 35 de ani
3. Se vor trimite maximum 3 poezii, în limba română, cu diacritice (poeziile în engleză sau franceza trebuie să aibă şi o traducere în română),
4. O poză de tip paşaport, o scurtă prezentare a autorului (autoarei) de maxim o jumătate de pagină, (font 12, format Word), care să conţină : nume complet, adresa, telefon, adresa electronică, țara, localitatea de reşedinţă şi profesia.
5. Poeziile trimise vor rămâne în arhiva organizatorilor.
Termenul limită de trimitere a poeziilor este data de 15 august, 2015, la adresa: destineliterare@gmail.com.
Românii poeţi din Canada, care simt că pot împleti în versuri dragostea de ţara mamă cu dragostea de ţara adoptivă, sunt bineveniţi să ne trimită şi astfel de poezii. 
Premiile şi cele mai reprezentative poeme vor fi publicate atât în revista Destine Literare, cât și în noua ediție a „Antologiei de poezie română dedicată limbii române” care întrunește cele mai bune creații de la asemenea concursuri, răspândindu- Destine Literare destineliterare@gmail.com 349 le în țară și la românii din întreaga lume (în măsura în care se vor continua activitățile al căror ”suflet” era marele și regretatul scriitor patriot Corneliu Leu).
Vă aşteptăm în număr cât mai mare! Destine Literare destineliterare@gmail.com






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu