miercuri, 26 septembrie 2018

Organizare Referendum 2018 Melbourne Birou Consular



Romanian Embassy in Australia
Consular Office in Melbourne


Organizare Referendum 2018
Melbourne Birou Consular
Stimați co-naționali,

 Ambasada României în Australia și Biroul Consular Melbourne, informează că, la 18 septembrie 2018, Guvernul României a adoptat actele normative necesare organizării unui referendum național pentru revizuirea Constituției.

Referendumul național se va desfășura pe parcursul a două zile, 6 și 7 octombrie 2018, între orele 7.00 – 21.00, ora locală a fiecărei secții de votare pentru referendum.

Potrivit reglementărilor adoptate, întrebarea adresată la referendumul pentru revizuirea Constituției va fi „Sunteţi de acord cu Legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”, întrebare la care alegătorii trebuie să răspundă „da” sau „nu”.

Pentru alegătorii care se află în străinătate în zilele desfășurării referendumului se vor organiza secții de votare pe lângă misiunile diplomatice, oficiile consulare, precum și în alte locații, cu acordul autorităților din țara de reședință.

Pentru a putea vota la referendum, cetățenii români care se află în străinătate vor trebui să prezinte acte de identitate românești aflate în termen de valabilitate.

Alte informații de interes privind organizarea referendumului, vor fi făcute publice în timp util.

Vă adresăm rugămintea de a populariza informatiile de mai sus, in randul comunitatii de români!



Cu stimă,

Daniel Besliu


Sef birou Consular






















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu