duminică, 24 decembrie 2023

Maria Diana Popescu - Naşterea lui Iisus din sfintele taine ale Universului

 



Naşterea lui Iisus din sfintele taine ale Universului

Maria Diana Popescu

24 Decembrie 2023

 

Cînd totul în jur părea  ostil, hop!, s-a spart un balon uriaş şi a curs pe Pămînt o droaie de Moş Crăciuni! Cele ce urmează n-au legătură cu actualele strategii tragi-comice ale politicienilor de bal mascat, doar că raţionamentul îi implică pe Moşi Crăciunii actualului guvern Ciolacu şi pe cei din opoziţie, care tot anul au umblat cu sacul plin de promisiuni, de minciuni şi legi fără de lege, iar unii români se prind tîrziu că săniile acestor Moş Crăciuni sînt trase tot de rechinii lor, nu de reni. Atîta a putut acest guvern,  făcut şi desfăcut la mesele cîrciumilor de lux, în faţa unui pahar-două-trei de vin, care a mai înmuiat negocierile şi a permis să se mai treacă pe cîte un şerveţel numele unui politician potrivit pentru înscăunare ministerială. Aşa s-a trezit o săracă cu duhul şi mintea la Ministerul Culturii.

 

Atunci, de ce să nu avem motive să fim optimişti cu anul 2024, măcar în ceea ce priveşte talentul inegalabil al politicienilor de a face şi drege. Adică, nimic. Cine poate să mai spună că sectorul teoretic al politicii nu este exprimat în metafore? Dar, oricît s-ar lăsa el poetizat, la anul va merge tot în cîrje, şontîc-şontîc, sprijinit în cadrul metalic, dăruit  cu teatrală  cumsecădenie de cămătarii finanţelor mondiale. Da, politica ediţie 2023 a fost un poem trivial, semnat de guvernaţii cărora le-au albit neuronii de atîta corupţie, lăcomie şi prostie, pentru că, toţi doctorii-politicieni din Guvern şi Palat şi-au obţinut titlul în toate ştiinţele posibile,  fără nicio legătură cu activitatea academică. Cam toţi tovarăşii de pe scena politică şi-au luat patalamalele la universităţi-SRL, trecînd doar pe la caserie. Însă, nu mai contează, se trage cortina şi începe balul marchetingului de sărbători, care ne bagă pe gît  falsul de zi cu zi al bîlciurilor moderne şi prostul gust al ecranelor. Totul intră în vacanţă şi chef,  însă doar pe creştinii adevăraţi viaţa curată îi cheamă acasă cu sunete de Stradivarius şi Tiamat, îi invită cu sfinte cîntări în biserici, în casele lui Dumnezeu de pe pămînt!  Mi-ar plăcea ca Moş Crăciun să aducă omenirii un miracol antiprăbuşire. Mi-ar plăcea ca politicienii să se trezească OAMENI în 2024, dar mai mult ca sigur vor rămîne contaminaţi de gîndirea unineuronală, adică cea a escrocheriilor de import, de fapte penal-ridicole, de circoteca cioclilor, care îi jupoaie fără milă nu doar  pe urmaşii mortului, ci şi pe cel din sicriu.

 

Am văzut cu toţii că în ciuda datoriilor gigantice pe care România le are de plătit cămătarilor internaţionali, ca urmare a împrumuturilor cîțuite şi date pe apa letală a vaccinurilor, în ciuda sărăciei care bîntuie prin buzunarele românului, Iohannis continuă să cheltuiască sume exorbitante pe înarmare ţării cu vechituri de zeci de ani, date de străini la groapa de gunoi a României, iar autorităţile locale risipesc enorm începînd cu 1 decembrie pe arsenalul sărbătorilor de iarnă! Consumism festiv şi lipsă de măsură, fără legătură cu adevăratele tradiţii strămoşeşti! Tot mai multe ţări europene au strîns cureaua, optînd pentru bucurii tradiţionale şi atmosferă restrînsă, însă edilii locali cu ambiţii de Guinness Book au demarat concursul „cine reuşeşte să cheltuiască mai mult”. Pe românii de rînd, cumpătarea în faţa crizelor curente i-a determinat să fie atenţi cu fiecare bănuţ. Unii au renunţat la darurile de Crăciun, la achiziţionarea unui brad, alţii au scos din ladă decoraţiunile vechi, iar cadourile au fost simbolice.

 

Cred că v-aţi întrebat cît se cheltuieşte cu împodobitul oraşelor sau cît consumă ghirlandele de pe bulevarde, de la 1 decembrie pînă pe 7 ianuarie. Sînt cheltuieli strict secrete, precum cele ale preşedintelui, iar nota de plată pentru această vată pe băţ tot din buzunarul nostru va fi achitată. Nu fac parte din categoria celor ce se extaziază în faţa poleielilor, din categoria celor care contribuie la prosperitatea industriei de consum mondiale şi a bancherilor străini. Dimpotrivă, încerc în fiecare an să regîndesc Crăciunul în dimensiune sa spirituală. Sugerez iubitorilor de adevăr cartea lui John Grisham, „Skipping Christmas”, pentru cei care se plictisesc repede de citit, îi asigur că are foi puţine, dar destule învăţăminte, laic vorbind. După atîtea coruri de luminţe, tarabe cu mărunţişuri şi bubuială de petarde, mi se va face dor de străzile vechi şi liniştite ale copilăriei, de gangurile cu pisici care adulmecă aburul cald de dinaintea uşii. Astăzi, la oraşe, totul înseamnă comerţ cu amănuntul, Moş Crăciun zîmbeşte, multiplicîndu-se peste tot: Ha, ha haa, dragii moşului!, poftiţi!, toţi au venit să ne vîndă cîte ceva în schimbul sufletului! Însă, Naşterea lui Iisus a adus Crăciunul, nu negustorii mondialişti! Iată de ce, se îmbulzesc aceşti asasini să ne sărăcească, furînd sufletul românesc şi fondul existenţei, încercînd să reducă sărbătorile creştine româneşti la statistici negustoreşti, la statistici ale profiturilor rapide, la chefuri şi dezmăţ,  care nu pot fi un bun conducător spre cultura credinţei în Dumnezeu şi a educaţiei.  Aţi auzit de rezistenţa prin credinţă? Dacă da, atunci trebuie să ştiţi că cei care împodobesc oraşele  cu poleială străină sau realizează emisiuni cu Moş Crăciuni artificiali, sînt  oameni cu umor negru, rîd de noi şi vor cu tot dinadinsul să ţină ascunse valorile milenare ale creştinismului. Sărbătoarea Crăciunului este dedicată naşterii lui Iisus, fiul lui Dumnezeu, din sfintele taine ale Universului!

 

Aranjament grafic – I.M.

 









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu