duminică, 31 decembrie 2023

Petru Romoşan - Prăbușirea morală a Occidentului

 



Prăbușirea morală a Occidentului

Petru Romoşan

31 Decembrie 2023

 

De mai mulți ani experți recunoscuți sau proroci improvizați ne tot anunță o mare criză economică pornită din S.U.A.. Marea cădere economică nu a avut loc nici în 2023. În schimb asistăm la o prăbușire morală a Occidentului fără egal din 1945. După absurdul și perfect inutilul și evitabilul război din Ucraina - cu cei probabil peste 400 000 de morți și probabil aproape un milion și jumătate de răniți, cu foarte mulți morți de partea rusă (nu există o statistică credibilă), cu exilul de proporții biblice a ucrainienilor, în primul rând femei și copii, planeta asistă destul de mută la marele genocid din Israel, din Fâșia Gaza - copii, femei, civili, peste 20.000 dintre care peste 4.000 de copii și femei însărcinate.

 

După ce S.U.A. și întreg Occidentul (din care țările din estul Europei nu fac parte) au participat masiv la înarmarea și finanțarea cu sute de miliarde de dolari a Ucrainei, pentru a pune la pământ economia Rusiei și a-l îndepărta pe Vladimir Putin de la putere, Israelul cu sprijinul total al aceluiași Occident a reușit să pună la pământ aproape toată Gaza, o pușcărie sub cerul liber, locuită de 2,2 milioane de palestinieini. Toate guvernele occidentale, dar și guvernul român, susțin indefectibil „războiul” devastator a lui Benjamin Netanyahu. Probabil peste 50 % dintre locuințele și infrastructura din Gaza au fost distruse de armata israeliană.

 

În doar două luni de război nebunesc al primului ministru israelian, Israelul a reușit să piardă aproape total imensul prestigiu de care se bucura și din compasiunea pentru victimele Holocaustului. Lumea musulmană de peste un milliard de oameni se mobilizează lent dar sigur împotriva Israelului. Președintele Turciei, Recep Erdogan, l-a comparat pe Benjamin Netanyahu cu Adolf Hitler: „Cu ce te deosebești de Hitler?”.

 

Economia Rusiei nu numai că nu s-a prăbușit cum anticipau neoconservatorii care domină viața politică din S.U.A. și din Occident dar va avea anul viitor, în 2024, o creștere estimată la peste 5 %. Iar Vladimir Putin e mai puternic ca niciodată. Anul viitor, din ianuarie, va conduce noua construcție lărgită B.R.I.C.S. și tot la începutul anului, în martie, va fi foarte probabil reales pentru al cincilea mandat ca președinte. În contrapartidă, Benjamin Netanyahu în loc să elimine Organizația Hamas care a atacat Israelul în 7 octombrie pune serios în pericol chiar existența statului evreu.

 

E adevărat că deocamdată singura țară musulmană care a sărit în ajutorul palestinienilor (confundați toți cu Hamasul) e Yemenul, una dintre cele mai nefericite și sărace țări (locul 183 din 191 ca indice de dezvoltare umană, clasament stabilit de O.N.U.). Armata yemenită și rebelii Huthy atacă toate navele care au vreo legătură cu Israelul și care traversează canalul de Suez, Marea Roșie și Golful Aden spre Oceanul Indan. Rebelii Huthi și armata yemenită îi cer Israelului doar să permită intrarea în Gaza a ajutoarelor umanitare (alimentare, sanitare, apă) pentru populația palestiniană lipsită de cele mai elementare mijloace de subzistență. Strâmtoarea Bab-el-Mandeb, Marea Roșie și Golful Aden sunt la discreția rebelilor Huthi și a armatei yemenite. În jur de 20 000 de nave tranzitează în fiecare an prin Canalul de Suez și Marea Roșie, adică 40 % din comerțul maritim mondial.

 

Operațiunea „Prosperity Guardian” condusă de S.U.A. și care vizează protejarea coridorului strategic din Marea Roșie pare să fie „un fiasco mondial”. „Dintr-o lovitură, Ansarullah (yemeniții) au pus în eșec Occidentul și ordinea sa fondată pe reguli”   (Pepe Escobar).

 

Șeful Ansarullah, Abdel-Malek al-Huthi a confirmat pe 20 decembrie că Sanaa (capital Yemenului) a cerut oficial țărilor care se găsesc pe ruta Yemen - Israel să deschidă pasaje de trecere terestre pentru sute de mii de voluntari care vor să ajungă în Gaza și Cisiordania. „Suntem gata să murim pentru cauza palestiniană” - a declarant un șef al Ansarullah-Huthi.

 

Dacă după cele două războaie zise mondiale, de fapt intraeuropene mai ales, cu milioanele de morți și distrugerile cunoscute, Europa Occidentală a reușit să se refacă și să domine discreționar sub patronajul S.U.A. încă vreo cincizeci de ani, noile războaie provocate sau deschise de Occidentul Colectiv reușesc să izoleze ca niciodată lumea occidental de restul planetei care reprezintă totuși marea majoritate.

 

În mod natural, dacă nu chiar mecanic, după prăbușirea morală a Occidentului vor urma poate începând chiar din 2024, prăbușirea băncilor, a burselor de valori, prăbușirea financiară, a dolarului, haosul economic și politic. Niciodată Occidentul nu a avut lideri atât de slabi cum sunt azi Joe Biden, Emmanuel Macron, Olaf Scholz, Ursula van den Leyen, Justin Trudeau etc.

 

Oswald Spengler anunța încă din 1918 „Declinul Occidentului” în două volume editate definitiv în 1923. O sută de ani mai târziu, centrul de greutate al lumii (economic, politic, moral) se mută din Occidentul Colectiv în Asia, cu lider China.

 

----------------------------------

 

sursa - https://solidnews.ro/petru-romosan-analiza-pentru-institutul-gold-prabusirea-morala-a-occidentului/?fbclid=IwAR1TbRVlTsbrC4JGYtbbxml1u-1tDzjkdFAjTBFnqIIJN8Hpr1S2s75EWFk – 29 decembrie 2023.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu