vineri, 22 decembrie 2023

Marian Ilie - Protestez! (Poem)

 



Gender INSANITY - New FINES Enforced!

 

Protestez!

Poem genderbinar

 

 

~*~

 

Cândva, la timpa unui timp

Când Zeus mai trona-n Olimp

Pe când atuncele și-atuncii

Habar n-aveau de câmpul muncii

O lee și un leu banal

Stăteau pe-o vale, lângă-un val

Purtand discuții despre gen

Ea cu o foena, el cu un foen

Veni zadaru cu zadara

Si unseră cerul cu ceara

Să coloreze tevatura

Legând azurul cu azura

Tot comparând cumul cu cuma

Pliind cutumul cu cutuma

În dreapta pliu, în stanga plie

Un veseliu și-o veselie

Stopați instant de Dumnezeu

Cu-o vălelea și-un văleleu

În trista limba-a unui limb

De dat pe-o schimbă la un schimb

Unde-un car mic și-o cară mare

Se-nvredniceau la declinare

Declinul însă-și știa vina

Sorbea din vin, pe când declina

Îl îndemna să caște gura

Să-i șteargă gurul toată ura

Ci nici că bine o ștergea

Și-un dincoleu cu-o dincolea

Vniră, pusera pe masă

Un cabanos și-o cabanoasă

Legate stâns c-un laț de-o lață

Mușchi de mistreț și de mistreață

Să tot mănânci, să sorbi mirosul

Amestecând soasa cu sosul...

 

Și-acum, băieți și voi, băiete

Cu teniși gheți, tenișe ghete

Plecați cu trenul, eu vă țin trena

Lăsați-mi genul și țineți gena

 

 


Comercianții cu amănuntul supuși unor noi amenzi ce privesc regulile de gen

 

Într-o mișcare revoluționară, marii comercianți cu amănuntul din California vor fi obligați în curând să înființeze secții de jucării neutre din punct de vedere sexual pentru copii. Această nouă lege de stat, care urmează să intre în vigoare în noul an, își propune să conteste metodele tradiționale de marketing care presează copiii să se conformeze stereotipurilor de gen.

 

Conform legislației semnate de guvernatorul Gavin Newsom în 2021, magazinele universale din California cu 500 sau mai mulți angajați trebuie să creeze secțiuni neutre din punct de vedere al genului pentru „articole sau jucării pentru îngrijirea copiilor”, indiferent de marketingul lor tradițional pentru băieți sau fete. Legea definește „articole de îngrijire a copiilor” ca fiind produse concepute pentru a facilita somnul, hrănirea, relaxarea sau pentru a ajuta la supt sau a dentiției, vizând copiii cu vârsta de pana la 12 ani.

 

Nerespectarea noii legi ar putea duce la amenzi, cu o penalizare de 250 USD pentru prima încălcare și o amendă de 500 USD pentru infracțiunile ulterioare. Cu toate acestea, este important de menționat că legea nu interzice existența secțiilor separate pentru băieți și fete.

 

Susținătorii LGBTQ au salutat această legislație ca fiind o victorie semnificativă, argumentând că separarea jucăriilor bazată pe gen întărește stereotipurile dăunătoare. Prin crearea de secțiuni neutre din punct de vedere al genului, comercianții cu amănuntul pot permite consumatorilor să compare produsele mai eficient și să elimine ideea că anumite articole sunt adecvate doar pentru un singur gen.

 

Deputatul Evan Low, care a prezentat proiectul de lege în Adunarea din California, a făcut paralele între această legislație și alte legi care promovează echitatea de gen. Similar cu cerințele privind diversitatea de gen în consiliile corporative și implementarea semnelor pentru toate genurile în băile cu o singură ocupare, această lege contestă clasificarea tradițională a jucăriilor pentru copii în funcție de gen.

Cu toate acestea, criticii proiectului de lege îl consideră ca o exces de guvernare și o încălcare a libertății de exprimare. Ei susțin că activiștii și legislatorii nu ar trebui să poată dicta mesajele pe care comercianții le transmit despre gen.

 

Cercetările sugerează că copiii de până la trei ani pot discerne ce jucării sunt destinate băieților sau fetelor. Cu toate acestea, odată ce aceste categorii sunt create, ei ignoră adesea etichetele care desemnează jucăriile pentru sexul opus. Această înțelegere a dezvoltării cognitive a copiilor a informat decizia lui Assemblyman Low de a introduce proiectul de lege pentru a destigmatiza și a le permite copiilor să-și exploreze liber interesele.

 

Introducerea secțiunilor de jucării neutre din punct de vedere al genului nu este cu totul nouă, deoarece Target a eliminat secțiunile de jucării specifice genului în 2015. Alți comercianți cu amănuntul au urmat exemplul, recunoscând nevoia de a crea o experiență de cumpărături mai incluzivă și mai diversă pentru copii și familiile acestora.

 

Această legislație revoluționară din California este un pas semnificativ către contestarea normelor de gen și împuternicirea copiilor să-și exploreze interesele fără limitări predeterminate. Oferind secțiuni de jucării neutre din punct de vedere al genului, comercianții importanți adoptă o abordare mai incluzivă a marketingului și promovează o societate care prețuiește diversitatea și exprimarea individuală.

TRIMIS de POT LOGARU

 










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu