marți, 22 noiembrie 2022

De la Prieteni Dragi - La Multi Ani Ben Todica !

 


Ani buni cu sanatate, proiecte noi, pace  si liniste sufleteasca! Nicoleta Marinescu


Ce interesanta coincidenta! Am visat azinoapte ca strabateam drumul din aceasta imagine pe motocicleta. Era ud si alunecos.

E incredibil !!!

Multumesc distinsa Nicoleta Marinescu!

Onorat,

Ben Todica
Ben Todică, prin ploi purificatoare, răzbi-vei spre lumină întru mulți ani!


imagine

 

suntem pământ

început

și sfârșit

suntem ploi purificatoare

de botez demiurgic

suntem foc și pârjol

sacru și masacru

suntem aer

între cer și pământ

suntem zbor

culori în tremolo

spre ultime piscuri

suntem fascinantă lumină

în eter

 

oracol

 

gând explorator spre viitor

portal spre emoția lunii

ritmurile vieții

cadențat

patetic

printre cununile de spini

NU vei răzbi!

NU, VEI RĂZBI!

 

reflexie

 

acul pickupului

improvizează riduri

pe jazzul vinilului

urzește ecouri

de alămuri sfâșietoare

între neunde

și

nemurire

 

--

Doina C. Spilca


Nestemate de o finete rara,
Multumesc draga Doinita!
Cu doriri de mult bine si impliniri,
Benoni 


"Impreuna" cu dumneavoastra, cu ocazia implinirii frumoasei si rodnicei varste.

 LA MULTI ANI, CU SANATATE, PUTERE DE MUNCA SI INSPIRATIE ARTISTICA!

Imbratisari de la Vasluienii care va cunosc si va pretuiesc.

Prof. Anusca-Doglan Elena.

 

Cu drag, din drag pentru tine, Ben, fericitule!

Felicitări!

Dorina

 

Dragă Ben,

 

Am făcut un plan pentru aniversarea vârstei tale rotunde pe care o împlinești pe 23 noiembrie, a.c., pentru că am simțit nevoia să dăruiesc. Am avut doi minunați „complici”, care m-au susținut și ajutat cu sufletul deschis: dl. prof. univ. dr. docent Nicolae Mătcaș (lingvist, scriitor, poet, publicist, ministru al Științei și Învățământului din Republica Moldova în perioada 1990-1994). și dr. Valentina Teclici (poetă, editoare și traducătoare). Se pare că planul lui Dumnezeu a fost mult mai generos, pentru care îi aduc slavă și mulțumire. Prin acest plan, Domnul a vrut ca și tu să dăruiești. Și s-a împlinit. Tu ai dăruit noua ta carte „Din Abis în Divin și invers”, Editura PIM, prietenilor dragi. Am încheiat expedierea și am primit confirmări că au primit darul. BUCURĂ-TE!

 

La mulți ani, frumoși, buni și spornici alături de cei dragi!

 

Să fii sănătos, creativ și dăruitor din harul pe care l-ai primit!

 

Cu drag, Vasilica

 

 


LA MULȚI ANI!

BEN TODICĂ – ALPINIST AL DEVENIRII ȘI DESĂVÂRȘIRII

„Să fim sinceri și să spunem adevărul până la capăt”.

(Ben Todică)

Într-un proiect al Bibliotecii Județene „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui din anul 2008, ne-am propus identificarea confraților români cu rădăcini moldave (vasluiene), personalități marcante ale culturii, artei, literaturii și spiritualității, purtători de cuvânt ai neamului românesc pe toate meridianele globului. Pentru identificarea acestora, una dintre modalități a fost corespondența via e-mail cu diferite persoane deja cunoscute și cu diverse instituţii ale românilor din străinătate, printre care ambasadele și consulatele românești. Ca răspuns al solicitării noastre, iată ce răspuns am primit din îndepărtata Australie: „Stimată Doamnă, Vă mulţumesc pentru mesaj. Vă asigur că l-am retransmis către toate persoanele de origine română aflate în baza noastră de date, cu rugămintea de a fi făcut cunoscut de către toţi cei care ar putea fi interesaţi.

Va urez mult succes în proiectul dumneavoastră.

Cu cele mai bune urări, Marius Dragolea

Consul General al României la Sydney”

Nu mică ne-a fost bucuria atunci când am primit primul mesaj de la unul dintre vasluienii noștri: „Dragă doamnă Vasilica Grigoraş, Mă simt onorat pentru propunere, mă simt un om obişnuit ca să mi se dea o astfel de onoare lângă mari OAMENI ai neamului, dar dumneavoastră și domnul director al Bibliotecii, prof. Voicu Gelu Bichineţ ştiţi cel mai bine ce aveţi în minte cu acest plan - SUNT MULTE VALORI TĂCUTE, ÎN MOLDOVA! Vă ataşez datele mele personale în limba engleză (cred că sunt uşor de înţeles. Nu am făcut CV-ul în limba română pentru că nu a fost nevoie până acum). Încerc să caut o fotografie mai pe placul cerinţei dumneavoastră dar nu e uşor pentru că fotografii, tip „Portofoliu”, nu am.

Dacă mai doriţi şi alte informaţii, nu ezitaţi!

Numai bine, Ben (Benoni) Todică [Australia]”

Încântați de veste, l-am contactat imediat, și astfel am închegat o frumoasă și durabilă prietenie, timp în care Ben Todică a cunoscut și a ținut legătura cu multe persoane, personalități din municipiul și județul nostru.

Viața omului, în general, a emigrantului, în special, nu poate fi trăită și nici explicată decât de propria persoană. Această afirmație este o axiomă. Cu atât mai mult și mai bine o fac cei cu har și înclinații spre exprimări culturale, artistice, literare... Sinceri cu ei înșiși și cu ceilalți își deschid sufletul și se „mărturisesc” public prin ceea ce scriu și realizează prin toate fațetele culturii și artei pe care le-au îmbrățișat. Consultând cu atenție asemenea surse, vom găsi argumente personale solide pentru a susține afirmația de mai sus. Așa se explică și faptul că oriunde s-a aflat, Ben Todică a trăit, simțit, gândit și s-a exprimat românește.

Cine este Ben (Benoni) TODICĂ? Este românul-australian născut pe 23 noiembrie 1952 în satul Iezer, comuna Puiești, județul Vaslui, care la vârsta fragedă de 3-4 anișori a plecat împreună cu părinţii (Aurica și Gheorghe) în Banat. Acolo a petrecut o copilărie care a rămas pururea verde în inima sa, a urmat cursurile primare din Ciudanoviţa, Școala profesională UCMMA din Bocşa, apoi Liceul de matematică din Oraviţa. În această perioadă și-a descoperit pasiunea pentru film, (realizând câteva filme, unele premiate) și i se dezvoltă gustul pentru teatru, jucând în echipe de amatori, stimulat şi de faptul că pe scena teatrului din Oraviţa a păşit cândva şi Mihai Eminescu. Urmează cursuri și seminarii căpătând abilități și competențe de operare echipament de filmat şi fotografic, echipament de înregistrare şi editare sunet, procesare film și gramatica limbajului de film.

În anul 1979 emigrează în Australia. Aici îşi continuă pregătirea teoretică şi practică. A urmat mai multe școli, cursuri, universități prin care a acumulat cunoștințe temeinice și deprinderi în diferite domenii, cum ar fi: regie, management, legislatie, documentare, media, inginerie de sunet, utilizarea echipamentelor de studio, producție de film etc.

 În întreaga sa viață a îmbrățișat mai multe profesii, a practicat mai multe îndeletniciri: artist independent (cineast, regizor, producător TV, broadcaster, inginer de sunet, etc.); scriitor, editor, fotograf, jurnalist, artist. Harnic și priceput a îmbrățișat și profesii existenţiale: sudor, electronist, director de cinematograf, mecanic maşinist maşini extracţie, operator TV etc. Are și mai multe hobby-uri: electronică, fotografie, muzică, tenis şi plimbare prin natură.

În vâltoarea unei vieți pline de solicitări, Ben Todică s-a raportat permanent la România, la istoria și spiritualitatea neamului. Printr-un „triumvirat” în sensul de înțelegere proprie a ipostazelor personalității sale (cineast, ziarist și scriitor) cu scopul exprimării și impunerii pe arena artei, literaturii și jurnalismului a devenit în timp un „alpinist al devenirii și desăvârșirii”. A învățat să urce continuu pe drumul, de cele mai multe ori abrupt, al cunoașterii și creației, a escaladat înălțimi demne de admirat asemenea unui campion.

Pasionat de film din copilărie, a realizat în timp peste 300 de filme de lung și scurt metraj, nenumărate videoclipuri. Într-o zi toridă de vară (23 iulie 2015), un număr însemnat de iubitori de artă și frumos din Bârlad, Huși, Negrești și Vaslui au venit la Vaslui pentru a viziona filmul „Drumul Nostru”, realizat de Ben Todică. A fost posibil acest lucru într-un duplex Vaslui-Melbourne, România-Australia, invitat de onoare fiind Ben Todică. Vizionarea filmului a fost o adevărată încântare pentru public, întrucât, tehnic vorbind, filmul este o îmbinare fericită între călătoria în România, străbătând cu emoție și uimire drumuri cunoscute și bătătorite cândva și pasaje filmate de cineast în perioada când locuia în Ciudanovița și lucra la mină. Este un film muzical și impresionează prin alternanța în timp a imaginilor. Reprezintă o întâlnire de suflet cu prima iubire (locurile copilăriei), este un cântec de leagăn, o mângâiere. Secvențele din film sunt asemenea unor coarde de instrument, pe care auzindu-le inima vibrează la maximum, emoțiile clocotesc.

Din anul 1993, pe lângă un loc de muncă stabil, a lucrat o perioadă îndelungată ca inginer de sunet, producător, crainic la postul de radio etnic, cunoscut şi ca 3 ZZZ, 92.3 FM. O muncă pe bază de voluntariat într-o activitate de teren, călătorii, filmare, producere de interviuri pe diverse subiecte în Melbourne. Ben Todică este și-un neobosit colaborator la Radio România Cultural și alte posturi de radio din România, este un  consecvent colaborator la ziarele și revistele românești din țară și ale românilor din întreaga lume. Un an mai târziu are bucuria de a fi producător/regizor ARCTV CH31, Televiziunea comunităţii româneşti, Melbourne, Victoria. O activitate tot pe bază de voluntariat, care se desfăşoară pe segmentele: filmarea, producerea şi regizarea programului săptămânal de o oră, producerea programului de reclame în funcţie de cerinţele sponsorilor, călătorii şi întâlniri pentru documentare, interviuri pentru programele TV în diverse locaţii din Australia. În anul 2004, la Festivalul naţional al posturilor TV comunitare, programul românesc realizat de Ben Todică s-a clasat între primele cinci emisiuni, ca Best Arts Program, din totalul celor 506, câte s-au înscris în competiţie. Din 2006 este membru în Consiliul de regizori la TV 31 Melbourne, Australia.

Încă de când trăia în România, Ben Todică a iubit statornic și cu ardoare literatura. A participat la cenacluri, concursuri şi seri de poezie, lansări de carte și întâlniri cu reputaţi scriitori şi poeţi din diferite colţuri ale lumii, conferinţe și recitaluri de poeme, schimburi de idei și impresii. Descoperindu-i talentul literar, scriitorul Artur Silvestri îl îndeamnă să scrie, asigurându-l de încrederea și susținerea sa. La Melbourne urmează, timp de trei ani, cursuri de Creative Writing şi de editor (de film) profesionist, la Monash University, Open Chanel şi Australian and Television School din Melbourne. Cursul de Creative Writing îi trezeşte gustul pentru scris.

Venind din sfera jurnalismului, în scris a îmbrățișat arta interviului și eseistica. În această idee se înscrie și publicarea unor cărți de-a lungul timpului: În două lumi, Timișoara, Editura Atticea, 2009; Roman, Editura Mușatinia, 2012; Între două lumi, Târgoviște, Editura Singur, 2011; ed. a 3-a la Roman, Editura Mușatinia, 2012; Cu brațele aripi, Iași, Editura PIM, 2020; Căutând după mere, Un dialog amical cu Pavel Rătundeanu-Ferghete, vol. I, Craiova, SITECH, 2018; Căutând după mere, Un dialog amical cu Pavel Rătundeanu-Ferghete, vol. II, Craiova, SITECH, 2022.

În paginile cărților sale transpare smerenia, modestia și demnitatea românului. Autorul, nu numai că apreciază și promovează adevăratele valori, dar sesizează și minusurile oamenilor și ceea ce se întâmplă nefiresc în țară și în lume. Ben Todică iubește oamenii, nu are nimic cu nimeni, ci cu faptele unora care nu au respect și iubire față de semeni, țară și neam. Se revoltă față de nedreptate, rea voință și, mai ales, necredință. În discursul său literar adoptă o gamă largă de atitudini: sobrietate, gravitate, îngăduință, înțelepciune, încurajare…

Primele două cărți publicate au fost lansate și la Biblioteca Județeană din Vaslui în activități duplex. La sfârșitul unei întâlniri, autorul afirma: „Am simțit o dragoste milenară izvorâtă ca un poem din adâncuruile culturii neamului nostru, rod al istoriei strămoșești. Orânduirile trec, însă noi rămânem în credința noastră și vom dăinui precum păsările din înaltul cerului așa cum ne-a dorit-o Marele Voievod Ștefan, energizați de Eternul Eminescu.” Ce mărturie mai înălțătoare a românismului din sufletul lui Ben Todică poate fi mai frumoasă decât aceasta?

Cărțile lui Ben Todică nu se uzează din cauza trecerii timpului, adică nu suportă acea uzură morală despre care se vorbește în lumea cărților, ci dimpotrivă conținutul de idei și maniera de tratare a subiectelor abordate vor rămâne valabile și demne de urmat acum și de generațiile viitoare. 

Măreția sufletului său și valoarea operei sale au fost recunoscute de românii din țară și din diaspora. În anul 2012, un grup important de personalități culturale, artistice, literare, spirituale, dar și prieteni din copilărie și din întreaga viață au colaborat la alcătuirea și apariția unui volum aniversar la împlinirea vârstei de 60 de ani „BEN TODICĂ - Ambasador onorific al românismului”, Roman, Editura Mușatinia. M-am bucurat și simțit onorată să fiu coordonator al resurselor cărții. 

În anul 2022, cu ocazia împlinirii unei noi vârste rotunde (70 ani), a apărut volumul de autor „Din ABIS în DIVIN și invers”, Iași, Editura PIM, cu o prefață pertinentă și deosebit de elaborată, intitulată „GLASUL UNUIA CARE PREDICĂ ÎN PUSTIU?”, semnată de remarcabilul om de cultură, prof. univ. dr. docent Nicolae Mătcaș, lingvist, cercetător științific, publicist, poet, ministrul Științei și Învățământului din Republica Moldova în perioada 1990-1994.  

Ben Todică este un consecvent căutător și descoperitor, iar ceea ce a aflat, învățat și creat a oferit cu dragoste și altruism semenilor. Scriitorul indianist George Anca îl numește pe bună dreptate „SISIF CULEGĂTOR”, iar prof. dr. Petre Iosub afirmă: „Iubind cu patimă tot ceea ce este curat și frumos în viață, Ben Todică – creatorul se dăruiește total oamenilor, considerându-și astfel existența, prin cărți și filme, pentru a oferi și celor din viitor un exemplu de demnitate și bună purtare.”

În primul său volum publicat, B. Todică afirmă: „Demnitatea și identitatea sunt valorile supreme ale omului, oriunde s-ar afla. Acestea dau sens și rost vieții, ne dau dragostea pentru comunitatea în care trăim.” Însă, cel mai important lucru pentru autor este ca în căutările și aflările, demersurile și împlinirile ori eșecurile noastre „să fim sinceri și să spunem adevărul până la capăt”. Acest îndemn i-a fost far călăzitor și temelie ziditoare vieții și întregii sale activități. Acest mesaj mobilizator a fost transmis permanent prin cărțile sale, dar a ajuns la un apogeu în recenta carte apărută. Explicația este simplă. În ultimii ani societatea umană se află într-o degringoladă accentuată, natura umană se sălbăticește, oamenii devin fiare care distrug cu bună știință creația Domnului – viața omului, natura…  Eseistul Ben Todică numește, cataloghează această stare de lucruri, situație ca fiind o oscilație brutală, periculoasă, trecere irațională… „Din Abis în Divin și invers”. Un titlu exprem de sugestiv pentru vremurile noastre. Dacă totul este creat de DUMNEZEU prin CUVÂNT în LUMINĂ, viața omenirii și a planetei ar trebui să fie minunată, superbă, admirabilă, încântătoare…, însă prin intervenția nesăbuită, nechibzuită a omului ne adâncim în prăpastie, în genune. În această grea misiune, „Nu, scriitorul și polemistul-maestru Ben Todică nu predică în pustiu. Nici măcar la marginea pământului. El se află în vâltoarea evenimentelor reale sau improvizate pentru a avea cu ce (și cu cine) polemiza, ba chiar în epicentrul lor. Și nu e deloc singur. Are, prin diseminarea eseurilor sale prin revistele din țară și din lume care apar în format scris sau online, zeci, sute, mii de cititori și susținători. Are și tovarăși de crez, de credință și de scris tăios…”. (Nicolae Mătcaș)

 Mulțumim cineastului, jurnalistului și scriitorului Ben Todică, model de spirit multicultural, pentru prietenia de care dă permanent dovadă, pentru încrederea cu care ne onorează prin colaborarea pe plan literar, editorial și cultural, pentru promovarea Vasluiului, Moldovei, Banatului și României, a personalităților și instituțiilor acestora, pentru susținerea multor proiecte, pentru cărțile oferite bibliotecilor din țară, Republica Moldova și Ucraina. Lista de mulțumiri este cu mult mai lungă, însă mă opresc aici, urându-i vasluianului-bănățean, românului-australian, Ben Todică,

La mulți ani, frumoși, buni și spornici alături de cei dragi! 

Să fii sănătos, creativ și dăruitor din harul pe care l-ai primit!

23 noiembrie 2022,

Vasilica GrigorașBun gasit  doamna Vasilica,

Placere sa publicam articolul d-voastra la aniversarea pretenului nostru si  al tuturor - Ben Todica ;

http://www.observatorul.com/Default.asp?action=articleviewdetail&ID=24263

Un tip de exceptie prin ce face si cum gandeste.

Merita aprecieri pentru intreaga lui viata si activitate .

Multi ani in continuare plini de alte realizari si satisfacti  ii dorim si noi in numele grupului de la Observatorul din Toronto.

 

Cu prietenie,

Puiu Popescu


 

Radu Roxelana

La mulți ani!

Ion Moraru

La mulți ani, maestre! Sănătate și multe realizări și succese profesionale!

Angelica Manole

La multi ani, maestre! Mândri de tine mereu!

Gabriela Zăvălaș

Sănătate serbatului!

Bogdan George

La multi ani!

Rodica Dascalu

La mulți ani binecuvântați! Bucurii, multă sănătate și împliniri!

Daniel Luca

La mulți ani!

Cu multa afectiune

Aurel Grigoras

La multi ani! Sarbatoritului! Si felicitari! Pentru tot ce faceti!

Nicolae Musat

La mulți și binecuvântați ani Excelență! Domnul să vă binecuvânteze! Bucurie! Tot respectul!

Lucia Bibarţ

La mulți ani!

Sanda Tulics

La mulți ani!

Vasile Vulpasu

La multi ani fericiti!

Elena Gheorghiu

Felicitări !!!

Mirela Grigore

Sincere felicitări, alături de gândurile mele bune! La mulți ani!

Luiza Maria

La mulți ani maestre !

Felicitări pentru deosebitele realizări !

Vasile Indricau

La mulți ani cu realizări frumoase!

Mihai Chiriac

La mulți ani !

Any Drăgoianu

La mulți ani !

Livioara Bucsa

La mulți ani!

Victor Rusu

Felicitări! La multi ani si numai bine!

Doina Spilca

La mulți ani, Ben!

Mnerie Dumitru

La mulți ani cu sănătate și voie bună! 🎂🥂 🍾

Otilia Tunaru

La multi ani, Om minunat!✨🌟 Foarte frumos articol, Felicitari doamna Vasilica Grigoras!✨🌟

 

https://gradinaculecturi.wordpress.com/2022/11/22/vasilica-grigoras-ben-todica-alpinist-al-devenirii-si-desavarsirii/

https://www.facebook.com/profile.php?id=100004167523738

 


 LA MULTI ANI, sanatate,bucurii si iubire, multa iubire!  Cu pretuire, Voicu-Gelu BICHINET, Biblioteca ”Nicolae Milescu Spatarul” , Vaslui.


Va multumesc din suflet distinse domn Voicu-Gelu BICHINET !

Nu am sa va uit niciodata pentru promovarile mele in Biblioteca "Nicolae Milescu Spatarul" pe care cu sfintenie o conduceti!
Cu iubire si fratie in Duh,

Ben Todica
Dragă Ben, te-ai făcut și tu(din fericire pentru tine,cei dragi ție, prieteni și cititori) BĂIAT MARE, ai 70 de primăveri pe răboj!!! Ești într-adevăr BIG BEN.LA MULȚI ANI cu multă, multă sănătate!!!.Fii binecuvântat și să continui nobila ta activitate de laser strălucitor care răspândește în diasporă limba română, sfânta noastră pe care trebuie să o adorăm și să o proslăvim cu toții.

        Pentru că acum în emisfera nordică este noapte,m-am gândit să-ți trimit cele mai frumoase lumini din partea noastră a planetei unde, în mijlocul emisferei,ca o inimă este și Raiul Nostru pământean,numit ROMÂNIA.

        De asemenea, voi bea un pahar de Busuioacă de Bohotin în sănătatea ta!!!Să continui tot așa,până la adânci bătrânețe, puternic,inspirat și luminat.Petrecere frumoasă și cu familia ta minunată!

 

Cu deosebită prețuire și prietenie,

 

Florin Gheorghiu

  

Iubite frate Ben!

Mă bucur și eu de noua dvs. carte. Să vă fie de bine cu ocazi a apariției ei! Ce minunat că mai  există și români care nu-și uită rădăcinile, pe care îi mistuie dorul de acasă! Sunteți unul dintre aceștia, dar nu un simplu meditator, contemplator pur și simplu îndorurat de casă, ci și îndurerat de ceea ce se întâmplă acasă, precum și de înstrăinarea dintre românii care, locuind pe alte meleaguri, Doamne ferește, fac tot posibilul ca să uite de casă. De parcă acasa e de vină, nu cei care s-au perindat la conducerea țării și au avut grijă numai de căpătuirea proprie, nu de bunăstarea semenilor lor!...

Oameni cu larghețe sufletească precum domnia voastră, cu drag față de semeni, dar și față de reprezentanții altor seminții, cu dor de țară, dar loiali și fideli și țărilor  care le-au oferit la nevoie loc de muncă pentru a se simți în siguranță,  casă și masă, români ca dvs. sunt mai puțini, dar slavă Domnului că mai există, ei sunt cei care fac tot posibilul ca uitarea să ne mențină, oriunde ne-am afla, ca români!

Aflu că ajungeți mâine la o frumoasă vârstă a realizărilor, a înțelepciunii, a râvnei de a demonstra că trăiți nu pentru a face umbră pământului, ci pentru a spori fondul spiritual al culturii, literaturii române, a duce în lume bunul nume și renume, deșteptăciunea, inventivitatea, talentul ingenuu al neamului românesc. Bunul Dumnezeu să vă binecuvânteze faptele și speranțele, să vă înzilească și să vă revigoreze râvna și elanul, astfel ca împlinirile să se multiplice! La mulți, doldora de rod și ușor de purtat pe umeri, ani! Noroc și bucurie! Prosperare familiei! Să aveți parte de recunoștință și dragoste din partea apropiaților, a celor care vă cunosc, din preajmă sau de departe, în carne și oase sau virtual, dar cu suflet eminamente omenesc și românesc! Încă o dată: la mulți ani! La mai mult și la mai mare!

O caldă îmbrățișare,

NM.

 

 


 

LA MULȚI ANI, Benule!

Ca un frate bun, o iei înaintea noastră pe pragul 70, ca să ne facem și noi curaj, peste câțiva ani. Eu mai repede, Dorina (Măgărin) binișor în urma noastră - ea nici n-a cutezat încă să suie treapta 60!

A fost ieri lansare de carte, Dorina Măgărin - Breviarul iubirii, al treilea volum dintr-o trilogie de proze la început mai scurte... apoi din ce în ce mai lungi. Un eveniment frumos, într-un cadru distins. Și te-am pomenit, am vorbit de tine, după lansare, în biroul Dorinei, la Biblioteca universitară. Am primit un exemplar din cel mai recent volum al tău, pentru care te felicit! Ești un reper al românității la Antipozi, iar cărțile pe care le publici sunt firele care te leagă cu țara, cu PATRIA. Cu noi. Cu seninul cerului și cu tunetul prevestitor al ploii aducătoare de belșug. Cu tot ce mișcă-n spațiul românesc.

Făcând abstracție de diferența de fus orar, mi te imaginez ușor obosit după o sărbătorire cu prietenii - „borna” 70 nu e una de duzină! - vorbind acum, aici, glasuri fără trupuri, iubind aceleași vocale și consoane înlănțuite în hora Verbului românesc.

Când ne gândim la noi ca Spirit, simțim că suntem toți Una cu Tatăl - și scăpăm,

în fine, de diferențe, de angoase, de timp. Asta era, Timpul - el mi se tot învârtea printre idei, încercând să se strecoare în buzunarul uneia. Și i-a ieșit! S-a strecurat în text. Și totuși, astăzi, de ziua nașterii tale, este momentul magic când poți da un bobârnac Timpului, pe când urci pe steaua Micului Prinț, să stai puțin la taifas cu Veșnicia.

LA MULȚI ANI!

 

Alexandra

 Sunt INMARMURIT DE FERICIRE si nu gasesc destule cuvinte ca sa va multumesc tuturor fratiilor voastre in Duh!

Va IUBESC si va INBRATISEZ,

Ben Todica

 Nu știu ce zici, în cartea ta despre abis, despre divin (ca nu am primit o), eu adăugând absolut, omul absolut Eminescu și, despre iarba cosită la 4 ani când te-ai teleportat la Ciudanovița, că eu, cu coasa mi-am, ostenitor, zdrobindu-mi cioantele, udând cu sudoare, c-am asudat deplin sub arșița și toridul verii, cu deplinul ei călduros și secetos, o sursă a ispitelor cu foame și sete, osteneală de muncă silitoare, încântătoare, cu  binecuvântare și, cu gândire laborioasă- luminoasă. La Multi Ani Frate Benule! PR-F

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu