Utilizați lămâi congelate și spuneți
la revedere diabetului, tumorilor, excesului de greutate
Spunând că
lămâile sunt super-alimente este o subevaluare. Nu numai că ele adaugă o aromă
abundentă la o varietate de feluri de mâncare, dar și ele oferă o tonă de
beneficii pentru sănătate.
Flavonoidele
din suc spun că conțin antioxidanți, motiv pentru care lămâiele sunt utile în
tratarea atâtor afecțiuni și condiții.
Sucurile de
lămâie nu vă vor oferi maximum de beneficii, așa că vă sugerăm să le înghetați.
Acest
articol vă va ajuta să înțelegeți de ce această metodă este atât de grozavă
pentru dvs.
Coaja de
lamaie conține multe lucruri minunate. Compușii găsiți în cojile de lămâie au
puterea de a stimula sistemul imunitar, de a normaliza nivelurile de colesterol
și chiar de a preveni dezvoltarea cancerului.
Coaja
acestor citrice oferă un efect antimicrobian puternic și se crede că împiedică
infecțiile bacteriene și fungice. Acest lucru are o importanță deosebită în
procesul de înlăturare a paraziților și a viermilor interni.
După cum
știți, lămâiele reprezintă o parte esențială a oricărei metode de detoxifiere,
indiferent dacă pregătiți limonadă, apă de lamaie sau ceai de lămâie.
Beneficii
pentru sănătate
Experții au
asociat consumul de fructe și legume proaspete cu un risc scăzut de multe
afecțiuni legate de stilul de viață. Vă oferim cele mai mari puteri de lămâie:
Prevenirea
cancerului
Reducerea
riscului de accident vascular cerebral
Tratament
excelent al inflamației
Îmbunătățirea
imunității
Prevenirea
simptomelor astmului
Eficient
împotriva bacteriilor periculoase
Prevenirea
și tratamentul depresiei și stresului
Rinichii și
ficatul curăță
Lămâi și
cancer
Lămâille
sunt de obicei folosite pentru conținutul lor de vitamina C, care este
concentrat mai ales în sucul lor. Dar, cele mai recente cercetări au arătat că
coaja de lamaie oferă substanțe nutritive excelente.
Coaja de
lămâie a arătat un potențial uriaș în distrugerea și îndepărtarea deșeurilor
toxice din organism. Acesta este motivul principal pentru care lămâiele sunt
adesea folosite în tratamentul pacienților cu cancer.
Există o
legătură puternică între lămâi și cancer. Oamenii de știință au petrecut
decenii în a întreba și de a testa dacă lămâile pot distruge celulele
cancerigene anormale. Și da, multe studii au confirmat această posibilitate.
După mai
mult de 20 de teste de laborator din 1970, extractele au arătat că lămâile
înghețate distrug celulele maligne în 12 tipuri de cancer, inclusiv colon, sân,
prostată, plămân și pancreas.
Unele studii
de cercetare au arătat că lămâile înghețate pot fi mai eficiente în distrugerea
cancerului în comparație cu chimioterapia.
În plus, ele
sunt o soluție mult mai sănătoasă și mai sigură decât chimio. Aceste studii au
demonstrat, de asemenea, că extractul de lamaie distruge celulele canceroase,
lăsând celulele sănătoase intacte.
Obțineți
cele mai multe din lămâi
Coaja de
lămâie are cu 5-10 mai multe vitamine decât sucul.
Citricele nu
sunt destul de favorizate, în mare parte datorită gustului amar al cojii. Dar,
vă dăm o rețetă care vă va ajuta să vă scoateți maximum din lămâi, desigur,
fără aroma amară.
Înghețați-vă
lămâiele
Spălați și
dezinfectați lămâile cu oțet organic de mere de cidru sau cu bicarbonat de
sodiu.
Clătiți-le
bine cu apă, și stergeti-le cu un prosop.
Înghețați
lămâile peste noapte.
Odată ce
observați că sunt complet înghețate, întindeți toată lamaia. Da, pulpă, coji,
semințe și tot.
Puneți
lămâile dvs. rase în tăvile de gheață și păstrați-le în congelator. În acest
fel le puteți folosi ori de câte ori aveți nevoie de o sugestie de citrice.
Apoi,
utilizați-o in orice mâncați. Coaja de lămâie va da un gust mai puternic
preparatelor dvs.
Adăugați
niște coaja de lămâie rasă la salate, supe, iaurt, sosuri de paste sau
înghețată de casă.
Adăugați o
lingură de lămâi la smoothie, suc sau ceai. Ele merg bine și în produsele
coapte.
Aveți
încredere în imaginația dvs., există milioane de modalități de utilizare a
lămâilor rase.
Sursa: Prof. Valentina Lupu
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu