sâmbătă, 1 iulie 2017

GEORGE ANCA - UPPSALA




vineri, 30 iunie 2017
UPPSALA
de George Anca


UPPSALA
GEORGE  ANCA



POSTACI
Nonpersonaje virtuale în campania 2009

Nedormitul, Klaudița. - Încerca să intre în conversaţie cu mine - Sau aşa ceva. - Ne cunoaștem? - Posibil. - Cât de posibil? - Nu știu sigur cât. -  Îmi pare rău, am 84 de ani şi sînt impotent. Adio. - Te-am întrebat eu kâți ani ai? -  Eşti farmacistă? poţi să îmi asiguri un loc mai în faţă la compensate? -  Sigur cum sa nu ti le dau si pe gratis.- Te-aş fi preferat popă, cioclu, ceva de genul ăsta. Nu mă interesezi, crede-mă. Și nici pe tine nu te interesează averea mea. Caută-l pe poponeţ, mai bine, el te poate face fericită. -  Pe mine nu ma intereseaza de nimik ; si nu îs curioasa de nimeni. -  A, ai tastat din greşeală? te plictiseai? tu, care ai atîţi pretendenţi sub balcon, cîntîndu-ţi serenade. Dă-le un semn, dă-le o şansă. nu pierde timpul cu mine. Uite, de-abia mai scriu, simt că fac infarct, am murit. Deja put- ok ok- oaaagh... -  ce?- am murit, femeie, ce n-ai înţeles? am murit. pa şi pu. e vremea voastră, bucuraţi-vă de viaţă, voi, tineretul. - ok pa

Bre, straluceste ciolanul asta atat de tare ca orbecaie astia dupa el da au terminat tara asta.  - "sss".  Mărcuța. -  Noroc ca mai vine unu ca futaciosu si le da cate un cap in gura. - toti acesti franctirori   vor sa construiasca Republica lui Platon pe malurile de nomol puturos ale Dambovitei … ha-ha -ha-ha !…. ras sardonic,    ..pentru ca multi dintre voi n-ati vazut inca SOMAJUL intelectualului din West  Orbi sunteti , fratilor !!!!  - Chiar nu credeam ca puteti folosi asemenea limbaj!V-au intrat viespile in pantaloni?!Si ce-au gasit?  Adio,domnule cu viespile! - Am tras “bocanci in gura” tuturor acelora care seamana cu tine. -   Cat de impartial isi permite sa fie judecatorul-mason intr-un proces in care, in calitate de avocat al uneia dintre partile in litigiu, apare avocatul-mason? 


Un caricaturist care caricaturizează caricaturi caricaturistice nu poate caricaturiza caricatura sa. 
Un cocostârc s-a dus la descocostârcărie, unde se descocostârcăreau şi alţi cocostârci nedescocostârcăriţi, ca să se descocostârcărească de cocostârcăria lui.
Unilateralitatea colocviilor desolidarizează conştiinciozitatea energeticienilor care manifestă o imperturbabilitate indiscriptibilă în locul nabucodonosorienei ireproşabilităţi.
O  mierliţă fuflendiţă fuflendi-fuflendăriţă nu poate să fuflendească fuflendi-fluflendăreasacă pe mierloiul fuflendoiul fuflendi-fluflendăroiul. Dar mierloiul fuflendoiul fuflendi-fluflendăroiul poate ca să  fuflendească fuflendi-fluflendăreasacă pe mierliţa fuflendiţa fuflendi-fuflendăriţă.
 Ceea ce cerea celebrul Cicero gemând geniilor degenerate ,n-au acceptat-o Cezar şi ceata ingeniosilor cetăţeni certaţi cu cerinţele cercurilor centrale.
 O  coropişniţă şi`un coropişniţoi se coropişniţeau la noi pe gunoi. Nu coropişniţa coropişniţea pe coropişniţoi ci coropişniţoiul coropişniţea pe coropişniţă.


 - Din punctul de vedere al evreilor, Iisus, nascandu-se dintr-o mama evreica, este evreu ( descendenta recunoscuta de ei fiind dupa mama);
 - Din punctul de vedere al crestinilor, care considera ca descendenta este dupa tata, tatal fiind insusi Dumnezeu, atunci Iisus nu este evreu ci este fiul lui Dumnezeu, adica fiul Tatalui...mama nu conteaza...
 - Si eu sunt roman american dar nu stiu nimic despre dedesupturile acestei afaceri, cum sigur nici tu si nici d-l Gae. A scris o carte, fiind din nou translator, de data asta pentru d-l procuror si echipa pe care o reprezinta, dar sunt sigur pe mult mai multi bani. Ce legatura are d-l Gae cu acest caz, de unde are el informatiile? Ti-ai pus cumva aceste intrebari simple ca sa-ti dai seama cat de credibil este? Sigur nu, fiindca nu pari genul de persoana...
 - Am scris de mai mult ori - politicastrii Nebunistanezi sunt contaminati cu jewnglishtanita megalomaniaka, sindromul subuman degenerativ ce a ravasit anticlasa politicastra din Jewnglishtanul de Vest; sindrom ce a degenerat in politicastrismul ereditar (vezi famigliile politicastre din Jewnglishtanele de Vest si Est). Politicastrii damboviteni sunt o copie satanica a celor potolomacani; iar prostie este este blazonul lor. 
 Ma'ntreb de ce Jeuropenii nu'i scot din "uniune" pe Romarlani! Ce mai asteapta? Nu vad ca grotescul abisal a coplesit, fara intoarcere, Romarlania; bantustan ce, in 2050, va fi unul tziganesc-magharo-international.
 - Cunosc bine neobrazarea voastra .  Avem cea mai saraca tara din Europa, cea mai corupta si evident fara corupti!  


 ,,Organul" va luat...respiratia? Lasati brutalitatea si reveniti in societate. - Cam multi tradatori pe la noi prin tara . - corb la corb  -  Asa putem spune si despre ciori,ca sunt papagali, 
Ai dracului papagali,a vorbit unu chineza iar acu o vorbesc un miliard jumate. - Dusmani de traditie, prieteni de conjunctură. -  Grijania voastra de smintiti viciati de antiumanism si antiromanism! -  Pai asta-i educatia dumitale..... Sa ridici in slavi un tradator sperjur.... Nenorocitul care a nenorocit tara si a omorat oameni nevinovati - are sange peste tot … - Eu unul cred in Biserica, dar fac deosebire intre preoti si popi. - Pana la urma, dusmanul dusmanilor mei este prietenul meu si eu votez cu tiranul. -  Homo sapiens sapiens este numele unei specii, nu al unei rase. "Rasa umana" e un termen total gresit. -  Doar un orb nu a vazut crisparea de pe fata lui din momentul in care si-a dat seama ca nu el conduce "ostilitatile". -   Eu pregatit batist fin, din piele crocodil! - Cica o sa exportam in Siberia vreo 200 de politicieni si ....  -  "A permis omorarea romanilor de catre americani beti?" -  De ce sunteti atat de jegosi, ametiti de putere, ati mintit, tradat tara si acum va faceti ca nu stiti nimic ? -  Rusine popor roman! Rusine, celula KGB-ista din Romania! - Va privesc de sus si i-mi fac nevoile..in aer liber, traiesc...bio! -  Dar spune-ne, te rugam,de ce mergi atat de des la Moscova ! - De fapt,,sunt toti din ,,sudul tarii"!  - Ba Volodia, tu chiar nu stii ca Mihai Botez era ofiter acoperit? 


Nu regret ca am plecat din tara dupa ce s-a intimplat in piata universitatii.  Din echipa de 15 muncitori in care eram eu doar 2 au iesit pe strada in '89.  Dupa '89 faceau toti "politica".  Acuma ca maninca untura pe piine le e dor de Ceasca si vor din nou cu comunisti.   -Vai de "barbatii" nostri? Vedeti ce se poate intampla cu un om, dupa ce trece prin diplomatie, prin statia Washington? Devine un impotent purtator de sortulet! Papusa gonflabila.  - Observ ca si mamiferele se pot metamorfoza in tantar, inzestrat la nas cu o ,,sula,, minuscula, cu pretentie de nas.   - Eu unul cred in Biserica, dar fac deosebire intre preoti si popi. Unde e epoca lui Bismarck si a reginei Victoria?... -   Acest Dorian Gray mioritic, nu cred ca e capabil a iubi frumos altceva decat propria imagine, in oglinda.  -  In culmea evenimentelor " '89", fostii nomenclaturisti, activistii cu rang mai mare sau mai mic, cvasi-totalitatea securistilor, ca la un semnal (dat, ne-dat?) au decis, la unison, ca singurul vinovat pentru toate nenorocirile din ultimele decenii a fost Ceausescu, nu  comunistul Ceausescu, ci omul Ceausescu.   - Vad ca vorbesti in numele "poporului".  - Sunteti atatia coioti si sacali calariti unii peste altii  - Te rog, putin mai multa atentie...moncher Farfuridi. - De fapt  a avut o motocicleta. Iar atunci cand si-a schimbat cauciucurile, le-a cumparat de la unul al carui var era din Constanta. Acest var matura pe jos la un depozit . Acum v-ati prins ca  face afaceri cu armament? -  noi vrem sa fim gaozarii zilei de maine, sa ne inmultim cu tigancile imputite. -  Era vorba de melodia sirene antropofage mancat parteneri Ulise! -  Te-ai gandit oare ca intre gorobetie venala demagogic necioplita si crima comunista, vom alege, cu moartea in suflet, prima varianta?  Sunt Gorobete -  Imi este scarba. Sunt Ileana.-Doamne ajuta-ne si scapa-ne de satana.  Sunt Soghi .  Să-l ajutăm cu votul nostru. Inainte Căpitane ! Scris de Tribunul. 24-11-2009 11:03. - Hais-Cea Romania.


Cred ca ai stat si dumneata prea mult pe la Bucuresti, incepi sa devi opac si greoi in exprimare!!!! Maramuresenii sunt oameni dintr-o bucata, hotarati, vorbesc de oamenii de pe Valea Izei, Viseu, Mara, Cosau, acei maramureseni!!!
Intreaba-ti bunicii sau vecinii mai batrani, cine erau aceeia ce lipeau afise cu 'ochiul' si 'cu 'soarele', si ai sa vezi ce ti-or raspunde batranii!!! Poate ca ai facut scoala in marile orase, la renumite Universitati, dar sa sti ca transparenta in gandire si exprimare nu ar trebui sa-ti lipseasca, aceasta fiind o boala romaneasca, o boala Iliesciano-comunista, acolo unde nimic nu este clar, acolo unde fiecare face ceea ce vrea, pentru ca totul este interpretabil!!!!  -  Aranjamentele se fac sus, la varf, intre cei care au interese, intre cei carora le e teama ca, inca 5 (cinci) ani nu vor mai putea fura... -
Ati primit ce ati meritat scumpilor. Fix dupa inima voastra.  Va avea loc o inlocuire totala a clasei politice. -  Nu mai exista romani pentru functia de prim-ministru?! - Nu va puteti intoarce in acele vremuri ! Ganditi-va la noi, la tineri, ca noi suntem viitorul acestei tari ! Nu mai votati nummai pt voi !  - Măi cazacule munay-gazist-KGB-ist, vezi aici vreun independent, sau o gloabă cu zăbala in gură si cu un sac tras pe cap să nu vadă pe unde este dus?  Esti sănătos? - Propaganda asa desantata numai la nazisti si comunistii lui Stalin s-a mai vazut . 

Romanii dau practic un examen : se incred in propaganda sau in realitate !??? - Niste fiinte asemănătoare oamenilor, parcă venite din lumea intunericului lui Iorgovan, au făcut din partidul Brătienilor, o adunătură de ipocriti si trădători betivi, curvari si insolenti care se poate numi numai intr-un fel: Partidul GRIVCO. - Au vandut Romania pe halci . - Toate pana la a colabora cu criminalul!- albescu se va transforma in negrescu pe 6 decembrie. - Niciodata numele lui nu va mai fi asociat cu verticalitatea, onoarea, demnitatea. Doar cu eterna incapacitate a romanului de a avea onoare si drag de patrie. - Cei ramasi drepti se vor retrage in Transilvania si in munti organizand rezistenta. - Cine te-a mintit ca suntem in capitalism ?  Cine te-a mintit ca suntem in democratie ? Aceiasi straini care ne conduc ? Incetati sa le mai priviti in gura ! Veti vedea numai carii dentare si auzi numai minciuni ! -  Tu mergi dupa modelul faustian?!? ...ai vazut, daca ai citit, ce se intampla si acolo, intre resemnare si risc..eu imi voi asuma riscul! Vom asista la lovituri sub centura si in moalele capului.   "Sa faci 13 ani de temnita pentru un popor de idioti!" Petre Tutea dixit.



DIMITRIE  GRAMA

Dialoguri

.....cu mainile astea
am cules din drum
obstacole ce mi-au fost
puse in cale
ostacole dragi si de aceia
le-am pus pe toate
la inima...

  

....cu mainile astea
am inotat cateodata
in ape limpezi
cateodata in mocirla
si tot cu ele aripi
mi-am crescut
sa inot cu ele in vant
sa ma inalt si
sa ma prabusesc
din ceruri....


  
....ma uit la ele
si le studiez, ca si cand
nu ar fi mainile mele!
sunt din piatra?
sunt din lemn?
din apa sau din foc?
si pentru ca nu stiu

le intind cuiva
dar ca un ecou
ele se intorc la mine
goale!

  

....le bag atunci rusinos
in buzunare
si ma plimb cu ele ascunse
pe starzi aglomerate
de suflete pustii...


  
....noaptea mi le odihnesc
pe piept
si pe ele imi odihnesc
amintirile
bucuriile si
Necazul.....

Dimitrie, Uppsala, 25/7, 2017



.....stau pe o banca
intr-un parc
de la marginea orasului
si mananc din punga
paine si salam
un caine mare, maroniu
se apropie de mine
dar se opreste respectuos
la cativa pasi distanta...

...e slab, dar are niste ochi
mari
negri
blanzi si
profunzi
asa cum doar
la animale
mai vezi
oamenii si-au
pierdut candva, undeva
ochii acestia....

....se uita la mine
dar nu cerseste
are o demnitate
de nedescris
si lucrul asta
ma face sa impart
in doua salamul
si sa-i intind
jumatatea menita lui...

....se apropie incet
si cu gingasie
mi-l ia din mana.
nu a-l mananca!
se duce cativa pasi
langa o tufa
de unde iese
o catea pestrita
cu burta atarnata
de pamant
si el ai lasa ei
salamul sa-l manance....

....nu pot sa-i privesc!
le las acolo restul
de paine si de salam
si plec gandindu-ma
ca au ajuns cainii
sa fie mai oameni
decat oamenii....

Dimitrie, Uppsala 26/6, 2017





VIOREL  ROMAN

Superioritatea occidentalilor si inferioritatea ortodocsilor moldo-valahi e intolerabila (21)

XY: Folosirea termenului de moldo-valahi are sensul peiorativ provenit de la niste istorici germani. Iar aici are doua scopuri: 1) sa insinueze ca Transilvania si Banatul sunt exclusiv greco-catolice, ceea ce aproape toti interlocutorii au demonstrat ca e fals; 2) sa insinueze ca "moldo-valahii" nu si-au insusit preceptele Scolii Ardelene de acum 300 de ani (dovada ca nu s-au catolicizat in masa) si sa le sugereze ca depasirea "inferioritatii" e posibila pe aceasta cale.

Viorel Roman: Moldo-valahii au fost peste 500 de ani supusii sultanul turc si patriarhul sau grec, pe cand transilvaneni prin Unirea cu Roma din 1698 sunt cetateni ai Sfantul Imperiu Roman. E o deosebire intre despotii turco-fanarioti, cu urme vizibile la Bucuresti, si Sfantul Imperiu/UE/NATO, din care fac parte azi si moldo-valahii, cu traditii diferite si e firesc ca ortodocsii, ca si cei bulgari sau greci, nu intaleg acquis-ul comunitar, ce asteaptari au occidentalii de la ei.
De de alta parte, ortodoxo-comunistii desfiinteaza Biserica Unita cu Roma, puntea de legatura a tuturor romanilor cu Europa. O trauma pentru crestinii de pretutindeni, nu numai pentru transilvaneni, bihoreni, maramureseni sau banateni. Calvarul continua si azi cu nerestituirea bisericilor unite reoriente cu forta spre Bucuresti / Moscova / Constantinopol, cu defaimarea Scolii Ardelene ca iluminista, masonica, fara Dumnezeu, cu periferizarea. Ce-i aici peiorativ? Cine degradeaza implicit pe cine? Cine-i faptasul superior sau inferior? Care-i victima? Dar mai ales, cine arunca prima piatra?

XY: In plus, din tot ce spui razbate ideea ca romanii (repet, romanii si nu "moldo-valahii") se duc spre Occident fiindca mor dupa acquis-ul comunitar. In realitate imensa majoritate a emigratiei romanesti din 1900 si pana azi are temeiuri pur economice - fuga dupa o munca mai bine platita, pe fondul acumularii occidentale din exploatarea coloniala si comertul neechitabil din ultimele decenii. Nu a facut nimeni socoteala cati din emigranti investesc in case pe pamantul unde s-au nascut, pentru a se retrage "acasa" - acolo unde nu e "acquis"-ul asta binecuvantat.

V.R.: Numai Imperiul Roman, Sfantul Imperiu/ UE/ NATO, Lumea I asigura Libertatea (si cea materiala!), Dreaptatea, Pacea, si atrag astfel ca un magnet inrezistibil, sintetizat in acquis-ul comunitar, barbarii din Lumea III, de toate culorile, inclusiv si pe romani, care vor si ei sa traiasca in normele si valorile acquis-ului european, au votat, optat pentru el de zece ani, dar nu au gasit inca un conducator autentic, care sa-i reprezinte si mai ales sa-l puna in practica.

XY: Concluzia mea este ca nu doar argumentezi cu argumente teologice absolut obsolete in secolul XXI, nu doar insinuezi ca statul unitar roman e inexistent, dar mai si falsifici faptele prin omisiune si prezentare deformata, cu unicul scop (pe care-l intrevad eu) de a face propaganda pro-Vatican in epoca in care tot mai multi occidentali renunta la "dreapta credinta vaticana" si pro-EU vazuta ca reincarnarea Imperiului carolingian, taman cand si aceasta uniune, nascuta din mintile unor politicieni de dreapta catolici, si formata in jurul unei monede, sta sa se destrame.

V.R.: Intr-adevar eu sunt pentru Roma Caput Mundi, Sfantul Imperiu, EURO, UE/ NATO, Lumea I, puternic industrializata, civilizatia occidentala si vad ca falimentul Greciei, Brexit-ul e un prilej de a actualiza imperativele imperiale milenare Libertate, Dreptate, Pace, la ce aspira Romania, Moldova si Lumea II, III. In Rusia e Putin, in USA Trump, in Europa e numai papa Francisc si pentru o Sfanta Alianta nu-i inca din pacate o personalitate pe masura primilor doi. https://gradinaculecturi.wordpress.com/2017/05/20/viorel-roman-la-sainte-alliance-putin-trump/

In ce masura statul unitar roman va furniza numai de forta de munca si materii prime in vest, depinde de apartenenta nu numai mimetica, de jure, ci si de facto la Europa, depinde de unirea Romaniei, Moldovei cu Roma. Unirea in sec. 21 nu-i de subordonare orientala turco-fanariota, cum e perceputa ea de moldo-valahi fara alta experienta istorica, ci ea imbogateste in egala masura si Occidentul si Ortodoxia. Asta se vede in cele 165 de parohii, filii şi mănăstiri sufragane ale Mitropoliei Ortodoxe Române a Germaniei, Europei Centrale şi de Nord: http://www.mitropolia-ro.de/index.php/2013-11-26-15-28-18/lehrreiche-worte/258-einige-aspekte-der-orthodoxen-spiritualitaet
Desigur ca trebuie sa luam in calcul si o evolutie negativa, ca tara bate pasul pe loc, ca azi, sau ca da inapoi ca racul ca in secolul trecut. Dar chiar si acest caz extrem, cred ca acest brainstorming e mai de folos celor interesati, decat dialogul extremist „romanul e ortodox, sau nu-i roman“ din vremea a lui Nae Ionescu, Legiuneii Arhanghelului Mihail si destramarea Romaniei Mari.





Daca esti atat de al naibii de destept, de ce nu esti bogat ?

Circula pe internet, fara a fi mentionata sursa/ autorul. Merita citit, poate da de gandit celor care doresc binele pentru tara si pentru poporul sau.



Daca esti atat de al naibii de destept, de ce nu esti bogat ?

Un american il intreaba pe un cetăţean român,doctor în ştiinţe şi conferenţiar universitar la una dintre cele mai mari universităţi din România:"If you are so damn smart,why ain't you rich?". (Dacă ești atât de al naibii de deștept, de ce nu ești bogat?).
Recunosc, întrebarea m-a luat prin surprindere şi pe mine, simplu observator, iar profesorul – vizibil uimit s-a fâstâcit câteva zeci de secunde şi a replicat: "Nu sunt inteligent deloc. Ci doar cult. Inteligenţa este doar capacitatea unui individ de
a se adapta rapid şi eficient la orice context, favorabil sau nefavorabil. Eu mă bâlbâi când lucrurile iau o întorsătură neaşteptată, mă poticnesc, doar aţi observat cu toţii cât de mult mi-a trebuit să interiorizez această întrebare. Mult mai inteligenţi ca mine sunt copiii din ziua de azi. Nu deştepţi, ci inteligenţi. Ei se adaptează la schimbări mult mai repede, eu nu mă pot obişnui după un an de zile cu smartphone-ul meu. Ei îl învaţă în două secunde după achiziţie. De ce nu sunt şi bogat ? Pentru că în România nu ţi se dă voie să fii bogat dacă eşti cult, ci doar dacă eşti inteligent".
Admit că m-am simţit prost. Foarte prost pentru american. Se uita la el şi nu înţelegea nimic. Nu din cauza englezei vorbite de profesor. O vorbea perfect. Din cauză că nu înţelegea sistemul de valori pe care noi, românii, l-am adoptat din 1990 încoace, dar pe
care îl considerăm, halucinând (desigur), asemănător cu sistemul de valori american. Desigur că noi am încercat să-l copiem, însă ne-a ieşit o replică atât de proastă şi superficială, încât acest sistem românesc pseudo-american intră în contradicţii crâncene cu cel original (vezi McDonald's - la americani a fost creat pentru a hrăni oamenii săraci, în România a fost creat ca un restaurant de lux, unde mănânci doar dacă ai bani).
Mi-a rămas în minte ultima propoziţie rostită de profesor: "În România nu ţi se dă voie să fii bogat dacă eşti cult, ci doar dacă eşti inteligent.” Atunci mi-am adus aminte de un minunat volum pe care l-am citit în adolescenţa mea, intitulat "Conversaţii cu Dumnezeu". Cartea este scrisă de un american, Neale Donald Walsch. La un seminar pe care îl ţinea în faţa unei numeroase audienţe (puteţi vedea secvenţa în filmul Conversations with God), domnul Walsch îşi punea – chiar dacă nu a rostit-o – aceeaşi întrebare: "If you are so smart,why ain't you rich?".
A închis ochii, i-a deschis şi a început să întrebe cu voce tare: "Nu vi se pare ciudat că trăim într-o societate care devalorizează cele mai importante slujbe ?". "Ce vreţi să spuneţi prin asta ?", se aude o voce din sală. El a continuat: "Adică nu avem nicio problemă să-i dăm unui antrenor de fotbal cinci milioane de dolari pe sezon sau să-i dăm unui actor zece milioane pentru un film, dar ni se pare oarecum normal ca
acele persoane care au de-a face cu spiritualitatea (n. red.- sau cultura) trebuie săfie lefteri, celibatari şi abstinenți. Şi, de preferat, toate trei odată. Nu ştiu de voi, dar eu nu îmi amintesc să fi votat aşa ceva. Deci, imaginaţi-vă o lume în care banii ajung
la cei care ne oferă cele mai importante daruri. Profesorii. Artiştii. Infirmierele. Pompierii şi poliţiştii. Scriitorii" Din sală se aude tare şi hotărât: "Şi mamele".
A continuat: "Oameni care ne conectează, nu ne despart şi nu ne distrag atenţia. Imaginaţi-vă acea lume şi o putem avea, pentru că, oameni buni, noi suntem aceia. Întotdeauna noi am fost aceia pe care-i aşteptam".
Da, ne-a prezentat un fapt. Revoltător şi frustrant. Îl regăsim şi în România. Poate nu antrenori de fotbal, dar cu siguranţă antrenori de infractori. Poate nu actori de filme, dar cu siguranţă actori ai sfidărilor. La noi, la români, exemplele sunt mult mai bogate şi, de ce nu ar fi ?, mult mai revoltătoare pentru omul deştept. În România, bogaţii nici măcar nu sunt inteligenţi. Şi când spun asta mă refer la faptul că aceştia nu au identificat oportunităţi de afaceri adaptându-se la cerinţele pieţei. Au fost doar şmecheri - un cu totul alt concept. Au fost doar mai puţini ocupaţi cu învăţatul şi mai mult ocupaţi cu trişatul. Au fost doar mai tupeişti şi îţi puneau pumnul în gură când le deconspirai intenţiile. Inteligent eşti atunci când te adaptezi unei situaţii noi fără să atragi atenţia.
La noi, bogaţii – parveniţii şi oportuniştii – nu numai că sunt proşti făcuţi grămadă, dar sunt şi extrem de vizibili, extrem de voluminoşi. Merg pe frunte cu certificatul de infractor şi nimeni nu se atinge de ei. Procurorii sunt mult prea ocupaţi să vâneze elevi, profesori, mici comercianţi şi vedete decât să se ocupe de infractori care au avut contracte imense cu statul, pe care nu şi le-au onorat, ci doar au încasat bani. Şi, până la urmă, de ce să mai fii bogat în România ? Vorba lui Tudor Chirilă: "Ce-o să faceţi cu milioanele într-un oraş mort ? Ce-o să cumpărați, cu banii grămezi ? La ce-ţi foloseşte un Lamborghini când n-ai o autostradă ? De ce să ai o vilă într-un cartier sufocat de inundaţii ? Stau şi mă întreb, bogaţii României ar mai fi fost bogaţi în Franţa ? Dar în Marea Britanie ? Dar în Germania ? Dar în Olanda ? Dar în Statele Unite ? Bogaţii în România se diferenţiază de bogaţii din lumea civilizată. Bogaţii occidentului, marea majoritate, au averi, dar şi respectul oamenilor. Dar şi clasă. Dar şi stil. Dar şi cultură. Dar şi rafinament. Bogaţii români au bani şi cam atât".

http://georgeanca.blogspot.com.au/2017/06/uppsala.html



Comentarii:

Ion Gheorghe
Profesorul nu e bogat pentru ca e cinstit. Nu speculeaza, nu santajeaza, nu bombardeaza, nu fura, nu pacaleste, nu extermina, nu blaffeaza, nu trage-n piept, nu joaca poker? poate etc. 10% dintre bogatasi joaca cinstit. Asa se vede de la tara taica.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu