duminică, 9 iulie 2017

Trump si Putin s-au intalnit


Sfanta Alianta / La Sainte-Alliance

Trump si Putin s-au intalnit pentru prima data la Hamburg si au discutat mult peste program despre razboiul din Ucraina si Siria si cum era de asteptat, conducatorii celor mai mari armate crestine, vor reface biseculara Sfanta Alianta pentru combaterea Califatului, invaziei islamice. Chestiunea Orientala incepe cu Pacea de la Kuciuk Kainargi. Din 1774 Rusia, Occidentul, Islamul lupta pentru mostenirea Imperiului Roman de Rasarit / Bizantului.

Razboiul Rece dintre ortodoxo-comunisti, cu ideologia profetului Amos / Marx, a Vechiului Testament si a Noului Testament in vest, s-a incheiat pasnic dupa ridicarea anatemelor de la Marea Schisma, 1054, Conciliului Vatican II, 1965, si entuziasmul Revolutiilor de Catifea 1989. Armonia dintre Vechiul si Noul Testament, est-vest e oarecum restabilita, dar refacerea unitatii crestine se lasa asteptata, ca urmare au aparut noi convulsii nu numai lumea crestina.

Romanii fac parte din NATO, condus de Trump, dar sunt duhovniceste si soborniceste in tabara lui Putin. O dilema duplicitara cunoscuta inca din vremea Ligii Crestine, condusa de papa, si destinul tragic a lui Mihai Viteazul. Conditiile de astazi sunt mult mai promitatoare, atat in lupta cu islamul cat mai ales in lupta pentru refacerea Sfintei Aliante, premergatoare a refacerii unitatii crestine, avand in vedere vizita Fericitului Ioan Paul II la Bucuresti, Declaratia Comuna a Papei Francisc si patriarhului rus Kiril din Havana, Marele si Sfantul Sinos al Bisericilor Ortodoxa din Creta, dar mai ales mult asteptata vizita a papei Francisc cu prilejul aniversarii a 100 de ani de la Marea Unire.

www.viorel-roman.ro

https://www.academia.edu/

viorel-roman-bremen.over-blog.de

Bremen la 9 iulie 2017
Romania si La Sainte-Alliance

Constient de factorul religios al politicii internationale, al Chestiuneii Orientale, Donald Trump s-a dus in pelerinaj in Arabia Saudita, Meca e centrul spiritual al islamului, in Tara Sfanta, centrul spiritual al israelitilor, crestinilor si islamului, la Roma, Sfantul Scaun al catolicismului si la sediul NATO/UE din Bruxelles.

Dar fara refacerea unitatii crestine, o Sfanta Alianta intre crestinii occidentali si ortodocsi la care sa adere si israelitii, sunitii, siitii, Chestiunea Orientala (1774-) se va amana ad calendas graecas pentru ca alianta UK, Israel, Arabia Saudita si USA e in conflict cu inamicii din Siria, Iran si Rusia, intr-o situatie de pat, nu de pace. Care pe care? Victimele conflictului sunt crestinii, carora papa Francisc si Presdintele Vladimir Putin le acorda sprijin neconditionat si Trump promite.

Din pacate Trump nu numai ca nu a vizitat Moscova, a treia Roma, el este acuzat de serviciile secrete si presa anticrestina ca vrea o Alianta cu seful Federatiei si Bisericii ruse, Putin, protectorul crestinilor, in conditiile in care Papa Francisc si patrirahul Moscovei si a intregii Rusii, Kiril au semant la Havana in 2016 o Declaratie comuna fara precedent de la Marea Schisma din anul 1054. Un prim pas in refacerea unitatii crestine si rezolvarea Chstiunii Orientale.

Ortodocsii moldo-valahii fac parte inca de la inceput din Chestiunea Orientala si dupa 500 de ani de guvernarea stupida a Sultanului si al patriarhului sau grec se integreaza mai greu in civilizatia occidentala decat transilvanenii, mai ales ca fac parte din comunitatea duhovniceasca si soborniceasca constantinopolitana si moscovita. De aceea e pentru ei o Sfanta Alianata si refacerea unitatii crestine fara conditii, promovata de papa Francisc, de mare importanta. Asta s-a vazut in timpul vizitei Fericitului Ioan Paul II la Bucuresti si la aderarea la UE/NATO.

Aderarea de jure la civilizatia europei occidentale este un mare pas inainte al Romaniei, dar pana va fi urmat si de al doilea, de refacerea unitatii crestine, conditio sine qua non a aderarii si de facto la cultura aquiului comunitar, la codul canonic catolic laicizat, modernizat, moldo-valahii, in primul rand, sunt dependenti, partizani si prizonieri atat ai Chestiunii Orientale, ca ortodocsii lui Putin, cat si ai NATO-ului, a lui Trump. De aici rezulta interesul lor existential in refacerea Aliantei Crestine si rezolvarea Chestiunii Orientale.

Link: https://www.academia.edu/31566167/Geopolitica_anglo-american%C4%83_%C5%9Fi_eurasiatic%C4%83

http://ioncoja.ro/sfinta-alianta-dintre-rusia-si-sua-e-singura-solutie/

http://www.marianagurza.ro/blog/2017/05/20/viorel-roman-la-sainte-alliance-putin-trump/

https://gradinaculecturi.wordpress.com/2017/05/20/viorel-roman-la-sainte-alliance-putin-trump/

www.viorel-roman.ro

https://www.academia.edu/

viorel-roman-bremen.over-blog.de

Bremen la 24 mai 2017


La Sainte-Alliance / Putin-Trump

La Sainte-Alliance / Sfanta Alianta (Paris 1815-), din care Anglia, SUA n-au facut parte, e prima organizatie internationala a securitatii si pacii cu scopul de a asigura valorile și dragostei crestine in viata politica. Dezideratele ei sunt promovate in timp, prin crearea pe rand a Société des Nations / Ligii, Societatea Națiunilor (Geneva 1919-) si a Organizatiei Statelor Unite / United Nations Organization (New York City 1945-).

In ciuda a doua secole de alianta politica crestina internationala, pe fundalul lipsei de unitate milenara dintre catolici si ortodocsi, civilizatia anglo-mozaica, maritima si comerciala, se deosebeste fundamental de cea continentala agro-industriala, germano-slava, de aceea nu-i surprinzator ca Marea Britanie paraseste Europa si ca in USA se saboteza o noua Sfanta Alianta.

Adeptii Brexit-ului afirmau ca sute de miliarde se pulverizeaza fara rost in Europa, iar adversarii Sfantei Aliante afirma ca Trump divulga secrete lui Putin. Nu-i surprinzator ca propaganda antieuropeana s-a intrecut in „Fake News“, nici ca sabotarea lui Trump sunt la un nivel mai jos. Presedintele SUA nu divulga secrete, el decide politica si ce-i secret, sau nu. Perfidul Albion n-are insa scrupule de o parte si alta a Atlanticului: se non è vero, è ben trovato.

Trump vrea sa termine razboiul din Orientul Apropiat, initiat de predecesorii lui, ceea nu se poate realiza insa fara implicarea directa a ruso-ortodocsilor, musulmanilor si israelitilor. Participam astfel la inca un episod confuz al Chestiunii Orientale (1774-), sau cine mosteneste Imperiului Roman de Rasarit, Bizantul, Califatul de la Istanbul.

Pentru a percepe dimensiunea conflictului trebuie sa nu pierdem din vedere razboaile din Turcia, Siria, Libanon, Israel, Palestina, Irak, Kuweit, Jemen, Libia, Tunisia, Georgia, Caucaz, Ucraina, Crimeea, Transnistria, Moldova, fireste fara a trece cu vederea sau uita tensiunile din tarile balcanice.

www.viorel-roman.ro

https://www.academia.edu/

viorel-roman-bremen.over-blog.de

Bremen la 20 mai 2017

Sfanta Alianta, Putin si Trump

De intalnirea, concordia dintre urmasilor imparatilor crestini ai Imperiului Roman de Rasarit si de Apus depinde noile sferele de influenta, pacea Chestiunii Orientale si a intregii lumi.

1815 tarul Rusiei, imparatul Austriei si regele Prusiei au pus bazele „pacii eterne“ crestine. Razboiul Crimeei a dinamitat insa Sfanta Alianta, a permis ascensiunea Imperiului German II si totul s-a naruit in razboiele mondiale. In folosul anglo-americanilor, care n-au participat la Sfanta Alianta si nu accepta nici Imperiul German, nici alianta ruso-germana, nici expansiunea Rusiei in Mediterana, Asia.

2017 Vladimir Putin nu-i idolatru marxist-leninist si nici Donald Trump nu-i fidel Axis of Evil a neocons, asa ca o reeditare a Aliantei crestine e posibila si necesara. Din nou Crimeea, Chestiunea Orientala e nodul gordian al intalegerii dintre singurele mari puteri intercontinentale, Rusia si SUA / NATO.

Pacea depinde de refacerea unitatii crestine, pentru asta au luptat cruciatii impotriva expansiunii islamice secole de a randul. Pentru recucerirea Constantinopolului de sub jugul turco-musulman rusii pravoslavnici au purtat si ei opt cruciade si ar fi fost invingatori, daca nu se opunea vestul.

Daca la prima Sfanta Alianta s-au intales ortodocsi, romano-catolici, protestanti si au facilitat, mai mult sau mai putin, un secol de pace, cu atat mai mult ne putem astepta in zilele noastre, daca nu la o pace eterne, cel putin la un secol XXI fara ororile luptei de rasa si de clasa din secolului trecut.

Pentru Romania, care astepata vizita papei Francisc la un secol de la Marea Unire, o noua Sfanta Alianta, restabilirea pacii in Chestiuna Orientala este o cestiune existentiala.

http://www.revistasingur.ro/altele/16404-viorel-roman-sfanta-alianta-putin-si-trump.html?q=altele/16404-viorel-roman-sfanta-alianta-putin-si-trump.html

http://bentodica.blogspot.de/2017/02/putin-si-trump.html

Links: https://www.academia.edu/27240741/Occidentalizarea_lumii

ht
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu