duminică, 9 iulie 2017

SĂPTĂMÂNA EUROPEANĂ A SPORTULUI 2017






SĂPTĂMÂNA EUROPEANĂ A SPORTULUI 2017

În ziua de 8 iulie 2017, Federația Română Sportul Pentru Toți a organizat la Bucureşti întâlnirea de lucru cu privire la proiectul “Săptămâna Europeană a Sportului”, hashtag-ul #BeActive, veritabilă sărbătoare a sportului, iniţiativa Comisiei Europene, scopul fiind promovarea participării tuturor cetățenilor, indiferent de vârstă, mediu sau condiţie socială, la activităţi sportive şi fizice.

Săptămâna Europeană a Sportului este finanţată cu fonduri ale Uniunii Europene, prin programul Erasmus+, precum şi cu o contribuţie locală, în cazul României din partea Ministerului Tineretului şi Sportului. 

La editia a III-a a SES, care va avea loc în perioada 23-30 septembrie 2017, participă 32 de țări europene.

La nivel național, Federaţia Română Sportul pentru Toţi (FRST), coordonează, acţiunile din cadrul SES (EWoS). 


Județul Vaslui, prin Asociația Județeană Sportul Pentru Toți (coordonator) a confirmat participarea şi anul acesta la SES alături de alte AJSPT-uri din 22 de județe, DJST-uri şi entități sportive din România.

Ca si la editiile precedente, judetul Vaslui va fi organizat pe 6 zone/centre în care se vor derula numeroase activități sportive (cros, tenis de masa, handbal, fotbal, volei, baschet, gimnastică aerobică, dans, karting, arte martiale, badminton, biciclete, role, stafete si parcursuri aplicative).

Parteneri ai Asociaţiei Judeţene Sportul Pentru Toţi Vaslui în organizarea SES 2017 vor fi: Primăria Municipiului Vaslui, Inspectoratul Scolar Judetean Vaslui, Colegiul Economic “Anghel Rugină”, Palatul Copiilor şi Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Vaslui, licee, scoli gimnaziale şi grădinițe.


Spaţiile de desfăşurare a activităţilor/concursurilor, sonorizarea, acolo unde este cazul, şi materialele sportive necesare vor fi puse gratuit la dispoziţia participanţilor de către unităţile de învăţământ şi primăriile localităţilor respective. 


Se anticipează participarea unui număr de peste 3.000 de preşcolari, elevi din clasele pregătitoare, I-IV, V-VIII, IX-XII şi a aproximativ 250 de voluntari.

Preşedinte AJSPT Vaslui,
Prof. Anuşca-Doglan Elena










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu