joi, 13 iulie 2017

TACEREA CARE HRANESTE - GRIJA ZILEIGRIJA ZILEI - Parintele Arsenie Boca

Grija zilei de mâine este o grija presanta. Când conducea pe israeliteni în pustie, Dumnezeu nu le îngaduia asigurarea zilei de mâine: mana se strica.
Pâinea cea de toate zilele o cerem pentru astazi. Asa suntem sfatuiti, chiar nevrând, sa traim prin credinta.
Sfintii pustnici au trait numai în conditia credintei. Ei au crezut cuvântului lui Iisus, având mai întâi grija de mântuire si pe al doilea plan grija vietii. De aceea crinii au ajuns pâna la stralucirile lumii divine. < span style="color: #a00909;">

Parintele Arsenie Boca, Parintele Arsenie Boca – mare indrumator de suflete din secolul XX, Ed. Teognost, Cluj-Napoca, 2002, p. 75.
TACEREA CARE HRANESTE - Compozitorul Arvo Part


Tacerea ar trebui sa patrunda în urechile noastre si sa dea marturie ca jertfa a fost de bunavoie si ca a fost savârsita pentru mântuirea noastra.
Când vorbesc de tacere, înteleg acel „nimic” din care Dumnezeu a creat lumea. De aceea, dintr-un punct de vedere ideal, pauza e sacra.
Tacerea nu ne e data degeaba, ci ca sa ne hranim cu ea. Aceasta hrana ne e la fel de scumpa ca aerul.
Pauza, pauza sfânta.

Compozitorul Arvo Part, Cantul inimii – puterea cuvantului si a muzicii (AP), traducere de Laura Marcean & Olga Bersan, Ed. Sophia, Bucuresti, 2012, p. 67.Sursa: Pr. Alexandru Stanciulescu Barda

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu