duminică, 17 iulie 2022

Petre Daea - Haideți să ne ducem la mămăliga noastră !

 



Haideți să ne ducem la mămăliga noastră !

Ing. Petre Daea, Ministru al Agriculturii

17 Iulie 2022

 

Din nou Ministru al Agriculturii, românul Petre Daea (singurul ministru postdecembrist care „ține cu românii”), încearcă să salveze ce mai poate fi salvat. El nu vrea să audă de mâncarea preparată din insecte, pe care Uniunea Europeană vrea să ne-o impună forțat prin execrabilul program „Farm to Work”, vrea binele Țării (Ion Măldărescu, ART-EMIS).

 

Dragi făuritori de hrană ai țării!

 

Dragi români!

 

Prin profesie și dăruire am fost, sunt și voi rămâne alături de dumneavoastră!

 

Participarea mea la elaborarea și negocierea programului de guvernare m-a determinat să accept propunerea de a reveni în greaua misiune de Ministru al Agriculturii. Responsabilitatea misiunii încredințate mă determină să intru imediat în dispozitivul de lucru, stabilind cu toate structurile din domeniul agroalimentar tabloul activității zilnice, în așa fel încât obiectivele prevăzute în programul de guvernare să fie realizate la timp.

 

Programul de irigații este vital

 

În domeniul agriculturii și industriei alimentare programele sunt prioritare și vor fi tratate ca atare, însă, datorită stării climatice, programul de irigații este vital și trebuie să-l realizăm folosind toate mijloacele de care dispunem. Politica agricolă stabilește noi direcții de acțiune pe care să le armonizăm cu interesele fermierilor, valorificând resursele de care dispunem în funcție de condițiile specifice fiecărei zone în parte, în așa fel încât nivelul producțiilor și valorificarea superioară a acestora să influențeze pozitiv viața economică a României. Planul Național Strategic ne dă această șansă și trebuie să o fructificăm în următoarea perioadă.

 

Mă veți regăsi la locul faptelor!

 

Știu bine mecanismele europene de lucru, deținerea președinției Consiliului U.E. în anul 2019 mi-a permis să intru în intimitatea lor pentru a le folosi în interesul țării. Cunosc capacitatea de muncă a funcționarilor din sistem și mă bizui pe profesionalismul lor. Folosind judicios resursele putem depăși cu bine greutățile momentului.

 

Munca și buna credință ne va ajuta să ne îndeplinim obiectivele de care țara are nevoie. Mă veți regăsi la locul faptelor![1]

 

Ca inginer agronom, combat gândacii, nu-i mănânc

 

Nimeni nu-i poate obliga pe români să înlocuiască mâncarea noastră tradițională cu preparate din lăcuste sau gândaci. Eu, de regulă, ca inginer agronom, combat gândacii, nu-i mănânc. Lucrurile acestea nu țin, pentru că vin împotriva firii. Întrebați pe oricine. Noi nu trebuie să ne abatem de la drumul cunoscut, pentru că am constatat că atunci când o facem, greșim.

 

Partea superioară a machetei

 

Am și auzit ca suport al justificării că avem o proteină nouă, eu le-am spus că lăcustele trăiesc tot pe pământ, ele mănâncă vegetație. Adică nu reprezintă o sursă sigură. Nu are rost să mai discutăm. Haideți să ne ducem la mămăliga noastră, pentru că o vedem afectata pe câmp!

 

-------------------------------

 

[1] https://www.facebook.com/daeapetre







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu