duminică, 26 august 2018

Criza d-nei Angela Merkel (6)




Criza d-nei Angela Merkel (6)

Adolf Hitle, Führer-ul celui de al III-lea Imperiu German, se trezeste la 30 august 2011 intr-un parc din Berlin, in uniforma cu miros de bezina, si viata sa aventuroasa continua ca star TV intr-o Germanie americanizata plina de comic involuntar, de umor negru. Romanul lui Timur Vermes, paralizant de verosimil, „El e din nou aici" / „Er ist wieder da“. Eichborn Verlag, Köln 2012, 396 p., se bucura de un formidabil succes, se vand milioane de exemplare, e tredus in 40 de tari, se face un film, premii etc.

Angela Merkel, cancelar federal, lanseaza la 31 august 2015 lozinca „Wir schaffen das!“ / Noi facem fata! si invita milioane de afro-asiatici musulamni si idolatrii. Si din nou, Vermes descrie cu umor negru, fara perdea, in romanul „Flamanzii si imbuibatii“ / "Die Hungrigen und die Satten“, Verlag Eichborn, Köln 2018, 509 p. o tragi-comedie social-politica Made in Berlin. Pe coperta sunt disperatii din Gara din Budapesta, care o iau pe jos spre Tara Fagaduintei, Germania.

Scenariul carti, filmului: un star TV Reality-Show, un fugar istet, Lionel si un guvern din UE lipsit de simtul realitatii. La sud de Sahara, dintr-un lagar cu milioane de flamanzi, 150.000 sunt ajutati de TV Reality-Show si calauze profesioniste sa-o ia pasnic, pe jos spre Europa. Exodul biblic spre libertate e transmis Live la TV de „Ingerii in mizerie“. Lionel devine "Gandhi Africa", care viseaza sa faca din Germania o mare natiune crescatoare de capre.

Stereotipurile PC, politically correct, de la „Ati mintit poporul cu televizorul!“ la „Fortareata Europa“, si de la naivitatea negrilor flamanzi cu nostalgia omului alb, colonialismului si a posibilitatii de a ajunge chiar si in America lui Obama, la ipocrizia imbuitabilor impotenti, nimic nu scapa acestor romane care ar merita sa fie traduse si in romana.

http://www.gandaculdecolorado.com/napoleon-hitler-merkel/
https://www.youtube.com/watch? v=zyOoM3dzBSA









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu