luni, 27 august 2018

LIMBA ROMÂNEASCĂ – PREȚIOASĂ DĂRUIRE DIVINĂ!




LIMBA  ROMÂNEASCĂ – PREȚIOASĂ  DĂRUIRE  DIVINĂ!

      Limba Românească este prețioasa dăruire, roditoarea veșnicei reânvierii de Neam dăruită de Dumnezeu!
Este o Limbă cu rădăcini străvechi, așa cum spun Istoriile, rădăcini din care încă au crescut multe alte si frumoase Limbi de popoare! Sfant este acest Neam romanesc, roditor Eden îi este pământul așezat între râurile cu izvoarele lor carpato-dunarene. Însăși această  tainică Românie, după cum o definea cărturarul Artur Silvestri, este taina sufletului neamului nostru, care se adevereste prin graiul limbii pe care o vorbim!
      Orală sau scrisă, sculptată sau pictată, cântată sau scrisă în revistele literare, Limba românească este  viul prin care  inspirăm credința noatră creștină ortodoxă, căci împreună acestea ne identifică în timp și spațiu, și ne va identifica întotdeauna. Precum o piatră de hotar am avut întotdeauna o intelectualitate românească prin care se  purta de grijă acestei limbi naționale, o îngrija prin legile ei gramaticale, o înfrumuseța cu simțirile cele mai gingașe și creștine în dulcile ei exprimări, curate și nestricate.
      Mihai Eminescu a fost florarul îngrijitor al grădinei noastre lingvistice, a curățat și șlefuit o limbă ca un cântec, ca un fagure de miere, a înălța-to între celelaltele  limbi create de Dumnezeu, căci o iubea!
       Așa să facem și noi azi! Am 78 de ani, timp în care de Eimnescu nu m-am depărtat.  Poezia este floarea unei Limbi, iar Eminescu este și va fi floarea Limbii Românești, prin poezia și simțămintele căruia creștem noi si generațiile viitoare.
         Dumnezeu va ridica cu siguranță mai multe pietre de hotar ale romanismului, chiar dacă momentan bantuie furtuni de tot felul, fiindcă nu este acest neam lipsit de rădăcini sănătoase;  vedem zilnic răsărind mldițe viguroase, care nu vor lăsa nescrise zilele de azi cu toate cele ce le trăim!
      Dar Limba, Limba Românească nu iese decât odată cu sufletul, si voi fi sigur că mor fericit  pentru iubirea Limbei mele Românești, dăruită de Dumnezeul Neamurilor respectând în același timp Limbile acestora!


IOAN MICLĂU-GEPIANUL
8/28/2018 - AUSTRALIA

     











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu