miercuri, 29 august 2018

Teocratia ortodoxa moldo-valaha (28), (29), opinii



Teocratia ortodoxa moldo-valaha (28),
are sansa, ca dupa dupa restabilirea, victoria teocratiei in Rusia si Turcia, fireste pastrand formele exterioare ale democratii moderne, vesteuropene, catolice / protestante, sa refaca unitatea de nezdruncinat dintre Putere, Biserica si Popor, dupa aceiasi metoda si la Bucuresti. Partidul, parlamentul, guvernul justitia, presa, devalmasia stramoseasca etc. raspund deja la o comanda unica, urmeaza Presedintele, demiterea prin referedum, condamanrea pentru inalta tradare, ori transformarea institutii intr-una decorativa, ceea ce n-ar deranja sensibilitatea si obligatiile fata de Europa. Rusia si Turcia sunt Imperiile, care au creat teocratia moldo-valaha, de aceea e greu de imaginat o alta evolutie la Portile Orientului, la Dunarea de Jos. Fireste ca in orient si occident nu se mai poate trece cu vederea incompatibilitatea, din ce in ce mai vizibila dupa Razboiul Rece, dintre est si vest in UE. Invinge curentul refacerii unitatii de credinta intre ortodoxie si catolicism sau se reface Limesul cu statutul „bon pour l'orient“ din veacurile trecute?
28 august 2018



Teocratia ortodoxa moldo-valaha (29), opinii

Dmitri Oreskin: In Istoria Rusiei teocratia s-a edificat cand comunismul era religie, iar Stalin sacerdotul suprem, divinitate terestra … adevarul ca aceasta religie, confruntata cu realitatea vietii si problemele oamenilor, s-a spulberat. Iar poporul a ramas dezamagit de statul teocrat.
Viorel Roman, mutatis mutandis: Si in Istoria Romaniei teocratia s-a edificat cand comunismul era religie, iar Ceausescu sacerdotul suprem, divinitate terestra … adevarul ca aceasta religie, confruntata cu realitatea vietii si problemele oamenilor, s-a spulberat. Iar poporul a ramas dezamagit de statul teocrat.
Adrianvicentiu Martin: Se rescriu zonele de influenta ! Brexitul Angliei, turnura care duce Turcia la islam; Crimeia ocupata de rusi; Germania se chinue sa ramana in primul rand; faramitarea Balcanilor lasa Romania in bataia vantului ! Ce va urma cand din interior lupta atinge fibra (atat cat a ramas) romaneasca. Miza sunt resursele care le mai avem ! Nu suntem poloneji nici macar unguri la marginea Europei, care nu va rezista mult timp. O sa ajungem sa ne inchinam PORTI (care o fi desemnata).
Catinca Vartan: Eu cred ca ne indreptam intr-o directie gresita ... nu se respecta legile, justitia nu functioneaza, coruptia e in floare, totul se bazeaza pe pile si relatii ... o sa ni se infunde ... occidentul e cu ochii pe noi ... Ce va urma? ... ce scrie la carte si ce au prezis Prorocii, de asta sa ne temem . . . in rest ne invirtim cum ni se spune, si cum bate vintul ... Doamne ajuta si apara!

29 august 2018

Sfarsit










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu