duminică, 18 mai 2025

Ben Todica - BANUL, OCHIUL DRACULUI

 



BANUL, OCHIUL DRACULUI

„Iată, v-am spus dinainte.” (Matei 24:25)

 

Ion Țiriac declara pentru Gazeta Sporturilor că trăim un război economic care ne poate duce fie înainte, fie spre un sfârșit în care vom suferi cu toții. Nu Ucraina și nici măcar Israelul vor fi responsabile pentru asta.

America iubește războaiele duse de grupuri plătite. Ea a purtat toate războaiele dintre cele două mondiale astfel, cu foarte puțini soldați americani direct implicați, iar apoi a făcut bani din contractele de reconstrucție. Profesorul Radhika Desai (Department of Political Studies, University of Manitoba, Canada și Director al Geopolitical Economic Research Group) afirmă că: războiul nu este o alegere, ci un sistem – un proces care se auto-perpetuează. În SUA, avem un principiu mortal de masacru în masă și violență integrat în logica organizării economice a națiunii.

Radhika Desai demontează, într-un interviu pe youtube, nucleul logicii imperiale prin abordarea sa de economie geopolitică marxistă. Ea spune că, dacă acceptăm ideea unei clase exploatate de alta, atunci inevitabil acceptăm și existența unei țări exploatate de alta ca fiind „normală” în economia modernă. Acest fenomen este înrădăcinat în imperialism. Iar imperialismul înflorește datorită contradicțiilor de clasă. Când pierde bani, încearcă să-i recupereze din exteriorul imperiului.

Aceasta se numește dominația celui slab – un lucru greu de acceptat. Competiția pentru teritorii exploatabile duce inevitabil la războaie. Țările care nu acceptă să fie „civilizate” de imperii sunt rase de pe fața pământului. China, de pildă, le-a spus englezilor: „Nu avem nevoie de nimic din ceea ce aveți voi.”

Pentru a funcționa și a se „hrăni”, imperialismul trebuie să deschidă toate țările către democrație. Ideologii precum cosmopolitismul, comerțul liber, globalismul etc. sunt, de fapt, instrumente ale imperialismului. Dacă nu aplici aceste programe, țara ta va da faliment.   Nu poți face o omletă fără să spargi un ou – dar, pentru o omletă bună, trebuie să spargi multe.

Omul nu e făcut să trăiască singur; a trăit întotdeauna în grupuri. Economia a înțeles că omul funcționează bine în comunități. Politica este colectivă, nu individuală.

Problemele economice create de America prin războaiele ultimului secol au dus la sărăcirea populației, până acolo încât unii dorm sub poduri. Industria constructoare este în declin; singurele industrii în creștere sunt cea militară, farmaceutică, IT și a drepturilor de proprietate. Pentru a supraviețui, America forțează alte țări să-i cumpere produsele.

În cele două războaie mondiale, America nu a participat ca aliat principal de la început, ci a intervenit spre final, pentru a profita de pe urma prăpădului. Apoi a împrumutat țările distruse, le-a vândut alimente și le-a reconstruit cu bani împrumutați. Așa a ieșit America din Marea Criză Economică a anilor ’20.

La Versailles, când Anglia le-a propus americanilor să ierte datoriile europenilor, aceștia au replicat: „Noi nu am fost aliați de la început, ci asociați.” Au pretins ca doar rușii să despăgubească învinșii și germanii. Așa și-a reconstruit America economia și a devenit un imperiu. În timp ce toate celelalte țări și-au pierdut capacitatea industrială, America a înflorit economic.

Poporul american nu vrea războaie, dar interesele marilor corporații și ale finanțatorilor nu pot fi stăpânite. Lăcomia acestora este întreținută prin cele 800 de baze militare răspândite în lume. America preferă să lupte prin intermediari (grupuri PROXY), care se omoară între ei cu arme vândute de americani.

Catherine Austin Fitts, fostă secretară adjunctă în Departamentul pentru Locuințe și Dezvoltare Urbană în administrația George H.W. Bush, afirmă într-un interviu cu Jimmy Dore că, în 2017, a co-scris un raport în care se arăta că Departamentul Apărării și cel al Locuințelor au cheltuit ilegal 21 trilioane de dolari în 17 ani – fără nicio consecință. Președintele american nu are control deplin asupra țării – și am văzut ce s-a întâmplat cu JFK când a încercat.

America are nevoie de Israel pentru a controla Orientul Mijlociu, dar, paradoxal, Israelul este și un pericol pentru America, avertizează Fitts. Ea povestește că, atunci când a încercat să publice o carte despre conexiunile dintre traficul de droguri și banii negri dintre Wall Street și           Washington, a fost amenințată cu moartea. Economia americană depinde de banii murdari. Fitts afirmă că SUA este campioană mondială la spălat bani și dependentă de crima organizată.

Tehnologia devine o unealtă de control. Dacă nu te comporți cum „trebuie”, îți pot bloca conturile bancare. Prin sateliți precum Starlink sau mașini electrice conectate, ți se poate opri accesul la mobilitate. Neurolink îți poate implanta cipuri pentru control mental. Platforma X este un sistem de supraveghere digitală globală.

Povestea butonului roșu

Când am părăsit administrația Bush în 1991, mi-am spus: „Această tehnologie ne va distruge.” Am fondat o companie pentru reconstruirea comunităților prin afaceri locale, cu fonduri guvernamentale, dar m-am trezit în conflict cu Departamentul de Justiție care sprijinea fraudele din sistem. Datoria publică a ajuns la 27 de trilioane de dolari. Cu 8 trilioane se puteau șterge toate datoriile populației față de bănci.

După 1947, politica americană a funcționat astfel: George W. Bush spunea că nu sunt bani pentru pensii. Apoi, Jimmy Carter a propus austeritate. Poporul s-a opus. Bush a venit cu ideea: „Suntem buni creștini. Uite cecul. Nu întreba de unde vine.”

După intervenția din Irak, America a controlat petrolul și economia a fost salvată. Iar presa a prezentat totul ca pe o misiune de eliberare.

America are 3.100 de comitate. Fiecare funcționează ca un mini-sistem economic. Economia SUA este susținută de bani proveniți din narcotice și război. La suprafață e Disneyland, în adâncime e o mașinărie bine unsă. Așa a funcționat mereu.

Banca Federală conduce lumea prin 12 bănci planetare private. Toți banii din taxe intră în conturi ale Băncii Federale. A fost construit un sistem paralel, subteran. Aceste structuri se tem de riscuri geofizice (Soare, atmosferă, climă, etc.).

Bank for International Settlements (BIS) – nu dă socoteală nimănui și controlează 63 de bănci centrale. Prin Innovation Hubs, creează monede digitale. Au capacitatea de a bloca tranzacții și de a urmări fiecare individ.

Pentru a păstra libertatea, trebuie să apărăm moneda fizică. Ei spun: „Nu faci ce vrem noi? Îți blocăm banii, ești considerat criminal.”

Gaza este modelul. Ce se întâmplă acolo e Hard Power: „Vrem pământul tău, pleacă sau mori.” Dacă le reușește, acest model va fi exportat global. Dronele, roboții și toate noile tehnologii digitale de propagandă folosite în Gaza sunt forme „kinetice” de control. Dacă toată lumea ar ieși în stradă și ar folosi doar bani lichizi, nu carduri, acest gest ar deveni o formă de revoltă împotriva lumii digitale.

„Bitcoin is a Ponzi scheme.”

(Bitcoin este o schemă piramidală)

Catherine Austin Fitts a fost concediată tocmai pentru că a refuzat să susțină aceste scheme subterane de război economic.

Domnule Ion Țiriac, dumneavoastră cu cine țineți?

„Cu unul care știe să stea-n picioare!”

 

Ben Todica

 

 









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu