luni, 20 mai 2019

Viorel_Roman - Feudalismul actual moldo-valah / 24 / 25 / 26 /




Feudalismul actual moldo-valah / 26 / alegeri

Comisia electorala din Azerbaigian publica rezultatul alegerilor cu o zi inainte ca ele sa aiba loc. Si in RSR, ca in tot Lagarul comunist de altfel, clasa muncitoare, maselor largi populare eliberate de expoatarea omului de catre om, aleg PCR, nu avea nici o alternativa si nici necesitatea, dreptul de a vorbi, alege liber si nici pasaport. Sclavi legati de rit, glie si neam.

Dar Lagarul marxist-leninist se desfiinteaza. Eliberati de dictatura celor ce muncesc, oamenii se exprima, misca liber. Apar brusc partidele, filialele FSN-ului / FRN, Partidului National, PMR, PCR. Alegerile sunt libere, dar in ce masura pot participa la ele si cele cinci milioane, care fac uz de pasaport, se bajenesc in occident, pentru ca n-au incredere in democratia de acasa, e discutabil.

Cu toate ca Romania este integrata formal in civilizatia apuseana, euro-atantica, UE/NATO, unitatea de nezdruncinat in jurul conducerii superioare de partid si de stat, expresia secularizata a simfoniei dintre Statul national si Biserica Mantuirii Neamului, a unitatii rit, glie, neam, domina. Formele occidentale nu pot inlocui Fondul oriental de la Dunarea de Jos.

Daca alegerea PCR era simpla, a FSN, PNL, PSD e complicata, constata Victor Ponta, prim-ministu, cu un doctorat de care numai cu greu s-a debarasat. El pierde dupa doctoratul plagiat si alegerile pentru ca adversarii lui au fost mai abili in furtul si cumpararea voturilor decat PSD. Cum se fura si cumpara voturile ne dezvaluie competent, pe larg, ministru Miron Mitrea intr-o carte scrisa in puscarie, cu ajutorul careia isi cumpara, iese inainte de termen in libertate.

In cele drei decenii de drepturile omului occidental in Romania si mai nou si de integrarea in civilizatia imperialista nord-atlantica, baronii locali moldo-valahi, fortele feudale agresate de rationalitatea capitalista, de obligatiile comuntare, au inventat, inventariat (Mitrea), pana acum 18 metode de a frauda alegerile straine de neam si tara: Autobuzul, Suveica si in final metoda Stalin.

Democratia catolica e numai in occident, restul lumii o imita, de bine de rau, ca sa fie la ONU, dar pretutindeni invinge religia, cutuma ancestrala, in China confucianismul, in India hinduismul, in Pakistan islamul, in Rusia pravoslavnicia etc. Moldo-valahi fortati sa fie si occidentali, catolici si orientali, ortodocsi, au descoperit de un secol (Urmuz) si practica si azi cu succes atat literatura cat si politica absurda, mai ales ca „in politica, absurdul nu-i un handicap“, reamarca si Napoleon.

http://www.logossiagape.ro/2018/04/15/viorel-roman-stat-catolic-cu-popor-ortodox/
https://www.academia.edu/36408311/Stat_catolic_cu_popor_ortodox_Kopie.pdf
http://www.totpal.ro/viorel-roman-statul-la-romani-ed-a-ii-a/
http://www.logossiagape.ro/2018/03/26/viorel-roman-teocratia-moldo-valaha/
http://www.totpal.ro/ortodoxie-si-occident-2016-de-viorel-roman/






Feudalismul actual moldo-valah / 25 /

Papa Francisc General Marian Ureche, a carui carte „Seviciul de Informatii al Justitiei dezvaluit din interior, Coruptia la nivel inalt masa de manevra a Rusiei si Ungariei, Bucuresti 2019, 2 vol. e prezentata la nr. 23, asteapta optimist apropiata vizita papei Francisc in Romania. „ … șansele de schimbare în mai bine sunt reale. Prezența Sa în România poate constitui un exercițiu, iar atenția pe care ne-o acordă în condițiile în care cei mai mulți lideri politici mint, sfidează și spoliază resursele acestei țări, știrbindu-i nu doar patrimoniul, ci și credibilitatea și renumele cu rădăcini solide în istorie, face extrem de necesar un asemenea demers din partea Sanctității Sale.  În acest context, prezența Sa aici, în asemenea momente mai puțin fericite ale nației, poate însemna că Sanctitatea Sa este decisă, potrivit crezului său, să folosească influența sa uriașă, faptul că este omul cel mai respectat de pe planetă, pentru a încerca să repună România pe scara valorilor autentice, ajutând-o să-și reia și să dețină un loc însemnat într-o Europă de care avem atâta nevoie și care, la rândul său are nevoie de noi. Mesajul său va însemna o invitație la reflexie pentru toți cei interesați, dar și un avertisment: Există un Dumnezeu. Să-i urăm, deci, bun venit în ,,Grădina Maicii Domnului”, să-i ascultăm cu atenție chemarea și să-l respectăm cu smerenie!“
 
https://www.amosnews.ro/ce-asteapta-romanii-de-la-papa-francisc-2016-11-03 https://www.academia.edu/23211833/BISERICA_-_STATUL_Romania_201 https://www.academia.edu/28173741/Viorel_Roman_Europa_Crestina.pdf http://www.clipa.com/a3551-Ghinionul-de-a-fi-moldo-valah-premize-si-7-teze.aspx  https://www.academia.edu/38582114/Viorel_Roman_feudalismul_actual_moldo-valah%C4%83  https://gradinaculecturi.wordpress.com/2017/04/12/dr-viorel-roman-semnele-vremiispre-est-sauvest/                                         



Feudalismul actual moldo-valah / 24 /

Ortodoxia greaca e speculativa, cea slava, rusa, mesianica si cea latina, romaneasca, pragmatica. Ccea rusa e mai deschisa spre adaptarea la lumea moderna, la refacerea unitatii crestine decat cea moldo-valaha. Exceptie face Scoala Ardeleana, Biserica Unita cu Roma. Asta se observa si in „Cugetari pentru fiecare zi din an“ a Preafericitul patriarh al Moscovei și al Întregii Rusii Kirill. Carte prefatata de Preafericitul patriarh Daniel, a fost lansata de un episcop roman si rus, in prezenta secretarului ambasadei ruse, reprezentantilor comunitatii rutenilor subcarpatici etc. la Centrul cultural al Federatiei Ruse din Bucuresti si e un eveniment teologic si filozofic de exceptie, pentru ca dupa intalnirea patriarhului Kirill cu papa Francisc si Declaratia lor „Nu suntem concurenti, ci frati!“, 2016, prima de acest fel de la Marea Schisma, 1054, traim intr-o noua era istorica, prea putin
sesizata de contemporani. Nu insa pentru episcopul emerit al Romei, papa Benedict XVI avea o premonitie, pentru ca isi aminteste mai ales de intalnirea cu Kirill, la aceea vreme ministru de externe a Bisericii sale. Oaspetele l-a cucerit pe papa, care se confrunta si atunci cu probleme de sanatate, relativismul modern, cu profunzimea si generozitatea credintei, similara unui taran rus. De aceea nu-i surprinzator ca patriarhul si papa de origine germana se reintalnesc pe mai multe planuri. 
Pentru ca scrierile papei sunt cunoscute, iata o teza a patriarhului rus, care nu se deosebeste de cea a papei: „În conștiința oamenilor moderni, știința este, adesea, un mit ce ia locul unui idol, în care aceștia cred orbește, la care se închină și căruia i se aduce jertfă, dacă o cere. Credem că știința va dezlega toate tainele privitoare la cum a fost creată lumea, că ne va spune ce trebuie făcut pentru a trăi o viață fericită, cum să învingi moartea, bolile, suferința, nedreptățile, cum să dezlegi tainele problemelor sufletești. Dar toate convingerile acestea sunt bazate pe credință oarbă, nu pe rezultatul concret al studiilor științifice. Câteodată, această „credință în știință” devine agresivă și incompatibilă cu înțelegerea celor mulți, deoarece, de cele mai multe ori, folosește un jargon, pretinde și aspiră la universalitate și cere să fie scoasă din zona de critică. Haideți să nu uităm, totuși, de contribuția majoră pe care a avut-o creștinismul la baza științei și a cercetării, prin intermediul studiilor. Acesta este un aspect pe care îl va recunoaște orice istoric onest. Religia și știința nu pot evita cu ușurință apariția unor conflicte între ele. Ambele au anumite sfere de manifestare bine determinate, în conformitate cu diferiți vectori. Ambele depun eforturi pentru rezolvarea conflictelor de idei. Știința răspunde la întrebări precum „Cine”, „Cum?” și „De ce?”, religia răspunde la întrebarea care incumbă finalitatea: „Pentru ce?” Teologia nu se (re)găsește în limitele de competență ale științei. Sugerarea existenței unei competiții între ele transformă religia și știința în instrumente de propagandă atât anti-știință, cât și anti-religie. Pentru ambele, acest lucru este la fel de dăunător. Ajungem la cunoașterea completă doar atunci când devenim capabili să studiem același fenomen din puncte de vedere diferite: științific, filosofic, religios, istoric. Să excludem religia din cercul acesta al cunoașterii este o mare greșeală.“ 
Acest credo teologic si filozofic al patriarhului Kirill, antologic, surprinzator de modern si de asemanator cu cel al papei emeritus, cand era tanar profesor de teologie fundamentala la Münster, e in acelasi timp un credo al cartii, finantata, aparuta la initiativa Uniunii Rutenilor Subcarpatici din Romania. Editia in romana, excelent tradusa, e realizata dupa ed. a II-a a vol. publicat de Departamentul Bisericii pentru Studii Post-Universitare si Doctorale - Sfintii Chiril si Metodie, Cei de o Potriva cu Apostolii, Moscova 2017. Cuprins: Cuvant inainte; Viziunea Patriarhului; Cugetari
la sarbatorile religioase, I. Sarbatorile religioase cu data fixa, II. Ciclul pascal; Bibliografie. ed. Proema, Baia Mare 2019. 242 pagini. Tiraj 25.000 exemplare.
In „Cugetari“ se regasesc toti crestinii, de aceea e firesc imperativul unitatii crestine: „Ziua 12. Cum depasim diviziunile. Biserica isi indreapta cuvantul si misiunea ei catre intreaga lume. Dar cati pereti despartitori nu intalnim, asemenea zidului existent odinioara intre pagani si evrei (Ef. 2, 14) … Ziua 67. Marturia unitatii crestine. Unitatea este cel dintai atribut fiintial al Bisericii. In epistola pe care i-o adreseaza episcopul Policarp al Smirnei, Ignatie Teoforul il indeamna: „Depune eforturi la unitatea bisericii, fara de care, nu exista nimic“ … Fata indoiala aceste cuvinte ne sunt adresate si noua… Ziua 89. „Marele ideal“. Mitropolitul Nikodim, Rotov / La fel ca Martin Luther King, zicea: „Am un vis“ … unitatea puternica a tuturor adeptilor lui Hristos … Ziua 203. „Sa se ajunga din nou la unitatea Bisericii dezbinate de nenumarate ori“. Unitatea este imaginea vazuta a iubirii. Daca nu exista unitate  - nu exista nici iubire. …“
„Cugetarile“, binecuvantate de patriarhul Daniel, sunt utile crestinilor, adeptilor cultului tehnicostiintific, idolatrilor, celor care cred ca nu cred si sa speram ca sunt preludiu unor noi traduceri din teologia rusa, mult mai deschisa spre inovatie si dialog cu Roma, decat teologia moldo-valaha. Romania e in UE/NATO dar BOR-ul e extrem de conservatoare. Papa Francisc vine in vizita in Muntenia, Moldova, Transilvania si nimeni nici nu pomeneste macar de o Declaratie comuna cu papa, similara celei cu patriarhul Kirill, iar Scoala Ardeleana, Biserica Unita cu Roma, a doua Biserica nationala, prigonita de fratii lor din Bucuresti, n-a iesit inca din catacombe.  


http://romaniamare.info/credinta-si-ratiune-2/ https://www.academia.edu/36694952/NU_SUNTEM_CONCUREN%C5%A2I_CI_FRA%C5%A2I http://www.totpal.ro/ortodoxie-si-occident-2016-de-viorel-roman/ https://www.academia.edu/34504213/Semnele_vremii_complet.pdf https://www.academia.edu/23211833/BISERICA_-_STATUL_Romania_2016 https://www.academia.edu/28173741/Viorel_Roman_Europa_Crestina.pdf http://www.clipa.com/a3551-Ghinionul-de-a-fi-moldo-valah-premize-si-7-teze.aspx  https://www.academia.edu/38582114/Viorel_Roman_feudalismul_actual_moldo-valah%C4%83  https://gradinaculecturi.wordpress.com/2017/04/12/dr-viorel-roman-semnele-vremiispre-est-sauvest/





















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu