luni, 20 mai 2019

Gheorghe Nemeș - „Cincizeci de ani în slujba Bisericii Ortodoxe Române și a Neamului meu Românesc”.
Lansare de carte la Biserica Albastră

Duminică, 19 mai 2019, a fost „ziua pe care a făcut-o Domnul Dumnezeu să ne bucurăm și să ne veselim întru ea”(Psalmul 117), a fost ziua binecuvântată de Dumnezeu cu vreme deosebit de frumoasă încât credincioșii din parohie și din orașul Oradea au umplut biserica și aleile de travertin din grădina bisericii.
          Toți ce prezenți au participat la lansarea cărții în două volume scrise de Părintele Gheorghe Nemeș intitulată „Cincizeci de ani în slujba Bisericii Ortodoxe Române și a Neamului meu Românesc”.
          Bucuria acestui praznic pastoral-cultural a început cu Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie oficiată de un sobor de preoți de la Centrul Eparhial și de la Protopopiatul Oradea cu binecuvântarea Presfințitului Părinte Dr. Sofronie Drincec, Episcopul Oradiei. Predica zilei a fost susținută de P.C.  Părinte Laurențiu Lazăr, consilier eparhial și director al Asociației Filantropia Oradea, vorbind despre lumina Învierii și despre vindecarea bolnavului de la lacul Vitezda.
          P.C. Părinte Dorel-Octavian Rusu a prezentat în cuvinte de suflet cartea la care s-a muncit cu timp și fără timp aproape doi ani. Preacucernicia Sa fiind redactor înțelept și exigent al acestei lucrări.
          P.C. Părinte Ștefan Avram în cuvinte alese și-a arătat plăcerea și dragostea de mare tehno-redactor, lucrând zi și noapte împreună cu fratele Emil, „la această carte unicat”.
          P.C. Părinte Prof. univ. Dr. Dumitru Megheșan, Decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Oradea, a asemănat cartea ca pe un nou născut, bucuria părinților și a familiei.
          Domnul Prof. univ. Dr. Cornel T. Durgheu în cuvinte de mare artist a prezentat și a elogiat pe autorul cărții.
          Doamna Florica Zaha, artista a cântecului bihorean și nu numai, a înălțat nimbul acestei întâlniri religios-culturale cu o priceasnă închinată Maicii Domnului.
          La eveniment au mai participat P.C. Părinte Viorel Samașca-Nemeș, preot paroh, P.C. Părinte Adrian Popovici, coslujitor, P.C. Părinte George Samașca-Nemeș, diacon și nu în ultimul rând P.C. Părinte Gheorghe Nemeș, Protoiereul și autorul cărții care a adus mulțumiri tuturor slujitorilor, vorbitorilor și credincioșilor prezenți.
          În urma cărții prezentate de Părintele Dorel-Octavian Rusu obștea prezentă s-a îndreptat către locurile unde s-au distribuit cărțile mult așteptate.
În trapeza bisericii s-a oferit după datină bucatele pregătite de femeile credincioase ce susțin Agapa Sf. M. Mc. Gheorghe de la Parohia Oradea-Vii.
          Autorul cărții mulțumește tuturor celor prezenți aducându-le aminte că joi, 23 mai 2019, orele 14, va fi prezentarea cărții cu titlul de mai sus în Sala „Florica Ungur” din centrul orașului Oradea.

 La acest eveniment cultural la care va participa Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, Părintele Gheorghe Nemeș vă invită cu mult drag.


Sursa: Ioan Miclau
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu