sâmbătă, 4 august 2018

Organimsul tău are un program de lucru? ”Dacă nu se respectă ritmul interior, omul se îmbolnăvește”




Ți-ai fi imaginat vreodată că și organimsul tău are un program de lucru? ”Dacă nu se respectă ritmul interior, omul se îmbolnăvește”


Vechii invatati chinezi cunosteau orarul organelor. Organismul iti trimite intreaga energie catre anumite parti ale sale, la un moment dat. S-a demonstrat stiintific ca daca nu se respecta si se tulbura repetat ritmul interior, omul se îmbolnaveste mai des si mai repede, iar uneori de boli foarte grave, care nu mai pot fi vindecate, din cauza uzurii organelor.



Intervalul orar de activitate al organelor:


05:00 – 07:00 – Intestinul gros
 La această oră intestinul gros își începe activitatea. Persoanele cu un flux digestiv sănăntos au primul scaun al zilei între 06:00 – 07:00. Acesta depinde foarte mult de ora la care a fost servită ultima masă din ziua precedentă.

07:00 – 09:00 – Stomac
În acest interval digestia se desfășoară în mod optim, din această cauză se recomandă un mic dejun copios. Seara, stomacul nu mai funcționează la aceeași capacitate. Orice masă servită după ora 19:00 rămâne în stomac până a doua zi dimineață.

09:00 – 11:00 – Pancreas și splină
Splina și pancreasul intră în acțiune în acest interval orar. În acest moment, pancreasul eliberează cea mai mare cantiate de enzime și fermenți. Din această cauză, aceasta este ora ideală pentru a învăța și a susține examene. Și intervențiile chirurgicale ar trebui practicate în acest interval deoarece enzimele cresc rezistența organismului la infecții.

11:00 – 13:00 – Inima
Inima bate în continuu timp de 24 de ore, dar în aceste 2 ore are loc regenerarea sa. Din această cauză, nu este recomandat stresul fizic sau psihic în acest interval.

13:00 – 15:00 – Intestinul subțire
În acest interval, stomacul este plin cu mâncare după masa de prânz. Prin urmare, intestinul subțire necesită o vascularizare suplimentară. Nu se recomandă activitate fizică în exces în această perioadă.

15:00 – 17:00 – Vezica urinară
În acest interval corpul elimină cea mai mare cantitate de apă.

17:00 – 19:00 – Rinichi
Este perioada în care sângele este filtrat, iar rinichii funcționează pentru a menține echilibrul chimic din organism. Este intervalul orar perfect pentru a servi cina sau pentru a îți stimula circulația prin a merge pe jos.

19:00 – 21:00 – Sistemul circulator
Este momentul în care nutrienții asimilați dealungul zilei sunt repartizați către fiecare celulă. Este momentul ideal pentru a te relaxa.

21:00 – 23:00 – Tiroida și glandele suprarenale
În acest interval are loc regenerarea glandelor endocrine. Este perioada ideală pentru a dormi, căci atunci corpul tău conservă și înmagazinează energia generată, și te pregătește pentru o nouă zi.

23:00 – 01:00 – Vezica biliară
Este ora de activitate maximă a vezicii biliare. Este indicat să dormi în acest interval orar pentru a te simți energic dimineața.

01:00 – 03:00 – Ficat
Este intervalul în care ficatul elimină toxinele acumulate și este filtrat sângele. Este indicat să dormi în acest interval pentru ca acest proces să se desfășoare corespunzător.

03:00 – 05:00 – Plămâni
Și în acest interval e bine să dormi. Asigură-te că nu îți este frig pentru ca plămânii tăi să îți oxigeneze corpul.




În medicina tradițională chinezească, acestă schemă este folosită pentru a determina dacă pacientul are o afecțiune cauzată de un organ anume. Urmărirea acestei scheme te poate ajuta să îți urmărești foarte ușor starea de sănătate.


Sursa: Prof. Valentina Lupu









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu