miercuri, 29 noiembrie 2017

Sărbătoarea Zilei Naționale a României









Comunicat de presă

Trăire şi simţire românească la Cahul, Republica Moldova, cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale a României

    Peste 200 de diplomați de pe ambele maluri ale Prutului, autorități locale, cadre didactice care s-au implicat în proiectele Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni pe parcursul anului, istorici, academicieni și oameni de afaceri au participat în data de 28 noiembrie 2017, la recepţia care a avut loc la Consulatul General al României la Cahul cu prilejul Zilei Naționale a României.
   În acest context, Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, instituţie aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni a contribuit la marcarea evenimentului prin organizarea unui concert susținut de Corala bărbătească ortodoxă „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului din Constanţa.
  Corala „Armonia“, una dintre cele mai premiate şi recunoscute pe plan international, a interpretat într-o manieră vibrantă Imnul Naţional al României şi pe cel al Republicii Moldova, cântece patriotice, melodii populare româneşti şi colinde.
   În cuvântul de deschidere, domnul Nicolae Brînzea, director general al IEH a felicitat Consulatul General al României la Cahul pentru modul organizării evenimentului dedicat Zilei Naţionale a României şi a precizat că Institutul se află în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni şi a doamnei ministru Andreea Păstârnac.  Domnia sa a amintit că aceasta este o sărbătoare care reflectă valorile noastre culturale, educaţionale şi spirituale. De asemenea, domnul Nicolae Brînzea a facut referire şi la preotul basarabean Alexei Mateevici, care a scris cunoscuta poezie „Limba noastră” (actualul Imn de stat al Republicii Moldova) în tranşeele Primului Război Mondial.
   “Limba noastră reprezintă principalul element identitar pentru toţi românii, indiferent unde se află şi este   mijlocul prin care ne împărtășim unii altora gândurile și sentimentele.” a afirmat domnul Nicolae Brînzea, director general al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni.

    Partener al evenimentului: CEC Bank
29 noiembrie 2017
Departamentul de Comunicare
Institutul “Eudoxiu Hurmuzachi“ pentru Românii de Pretutindeni
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni
Telefon   004 021 310 26 98
Fax         004 021 310 15 36
Email comunicare@ieh.ro si office@ieh.ro
www.ieh.ro
















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu